PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

coconut 28.12.2010. 13:09

Već se pisalo o njemu ovdje. Zvijer od moba sa jednom manom - nema AMOLED ekran, već inferiorniji S-LCD. Po meni, a i mnogim drugima, nedopustivo za mob takve cijene i pedigrea.

Master_Hrc 28.12.2010. 13:11

Citiraj:

Autor snob (Post 1811093)
Moze rijec preporuke o Desireu HD?
Tolko sam se zagrijo za taj mob da mi iPhone4 vec poceo sucksat :D.

Zadnjih 4 - 5 stranica pogledaj.napisao sam svoje dojmove o dhdu a i ostala ekipa je komentirala...:chears:

snob 28.12.2010. 13:20

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 1811103)
Zadnjih 4 - 5 stranica pogledaj.napisao sam svoje dojmove o dhdu a i ostala ekipa je komentirala...:chears:

A citam al se niste bas pretrgali od pisanja :D.
Mah,tolko sam se zagrijo da cu ga sigurno uzet :D.

LAcy 28.12.2010. 13:33

Vuco, postoje dva APN-a. Jedan za Internet a drugi za MMS. Internet isključiš u postavkama ili s widgetom. MMS ostaje i nije potrebno stalno biti spojen na Internet, nego se mobitel po potrebi spaja kad treba primiti ili poslati MMS. Koje su postavke, da li je isto tako na Tele2 i ulazi li MMS u data promet raspitaj se kod njih.

spawn 28.12.2010. 13:40

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1811055)
Momci, nekaj mi nije jasno što se tiče mobilnog prometa (preko 3G/EDGE i sl.). Možda je bedasto no, kako primati MMS poruke, a da se ne troši drugi promet (pod time mislim da mi Tele2 uzima 10lipa za 100kB prometa i slično) ?

Znači, prije sam imao stari mob, Nokia sa S40 softverom i tamo sam samo instalirao MMS postavke i ćao. Kad mi je netko poslao MMS, dobio ga, a da nije kune uzeo. Surfao preko wap-a nisam nikada.

Kako to srediti sad na ovom Androidu ? Nemam nikakav paket, pa baš i ne bih htio da mi widgeti za vremensku prognozu i slično uzima promet, a opet bih htio primati MMS poruke bez da budem na 100 muka.
Za MMS se treba omogućiti 3G mreža i to je to ? Ili pak moram omogućiti mobilnu mrežu sa nekim ograničenjima ?
Instalirao sam 3D watchdog sa APNdroid koji ima u sebi onda opciju da se onemogući 3G, no da se za MMS ostavi. Jel to to ?

Probaj stavit samo ovaj profil u mob ako prodje:

Naziv profila: Tele2 MMS

Server poruka: http://mmsc.tele2.hr

APN: mms.tele2.hr

Proxy: 193.012.040.066

Bez internet profila.

bikbik 28.12.2010. 15:12

Android navigacija

Pozdrav,

spremam se kupiti HTC Wildfire i zanima me što je s offline navigacijom na Android uređajima? Postoji li već tako nešto (kao Ovimaps kod Nokije)?

Ima li netko iskustva s mp3 playerom kod Wildfirea?

Unaprijed hvala.

coconut 28.12.2010. 15:20

Imaš za iGO, Sygic, MyWay,...

bikbik 28.12.2010. 15:32

znači,to instaliram u wildfire i radi offline? jel ima i glas koji govori kamo voziš/hodaš?

jesu karte aktualne?

Mad_Duke 29.12.2010. 00:12

Oj ekipa! Da vas pitam.

Ako mi netk može reći recimo top 3 GPS aplikacije koje rade na Desire-u za auto navigaciju. Neka bude mjerilo takodjer kvaliteta HR karte. (lako meni za Zagreb, tamo čak i google radi :P )
Nisam se od ljeta sa tim zaj****o :P , a tada je bio generalni djumbus. Ili su bili za manje rezolucije, ili su štekale/bile broken...

m4dm4n 29.12.2010. 00:50

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1811739)
Oj ekipa! Da vas pitam.

Ako mi netk može reći recimo top 3 GPS aplikacije koje rade na Desire-u za auto navigaciju. Neka bude mjerilo takodjer kvaliteta HR karte. (lako meni za Zagreb, tamo čak i google radi :P )
Nisam se od ljeta sa tim zaj****o :P , a tada je bio generalni djumbus. Ili su bili za manje rezolucije, ili su štekale/bile broken...

iGO Motonav, Navigon, Google maps navigation.

Mad_Duke 29.12.2010. 00:58

Thanks.

Sam da pitam. Kakva je situacija sa onim Copilotom? Imao sam ga prije pol godine skoro i imal je jedan od najboljih sučelja tada?

coconut 29.12.2010. 06:20

Imate u novom Vidiju veliku temu 'Navigacije za smartphone' pa bacite oko.

mboltuzi 29.12.2010. 07:59

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1811776)
Thanks.

Sam da pitam. Kakva je situacija sa onim Copilotom? Imao sam ga prije pol godine skoro i imal je jedan od najboljih sučelja tada?

Imam trenutno Copilot 8.2.0.218 i mogu reci da sam zadovoljan s njim. Mozda jedino da stave neki drugi zenski glas.... :D

burmuz 29.12.2010. 12:27

Citiraj:

Oj ekipa! Da vas pitam.

Ja recimo koristim google maps za navigaciju izvan gradova, a unutar gradova koristim HTC Locations. Meni ta kombinacija stvarno šljaka super. :)

bikbik 29.12.2010. 14:16

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1811771)
iGO Motonav, Navigon, Google maps navigation.

Je li te sve aplikacije na HTC-u rade offline, da mi ne dođe neki poveći račun doma?
I postoji li pri tome glasovno navođenje na hrvatskom/engleskom?

viper 29.12.2010. 15:15

Citiraj:

Autor bikbik (Post 1812085)
Je li te sve aplikacije na HTC-u rade offline, da mi ne dođe neki poveći račun doma?

Igo je offline navigacija tj karte su vec na mobitelu.. Trenutno IGO ima najbolje karte za hrvatsku (barem na wm-pa onda je vjerovatno ista stvar na androidu)..

bikbik 29.12.2010. 15:35

Citiraj:

Autor viper (Post 1812133)
Igo je offline navigacija tj karte su vec na mobitelu.. Trenutno IGO ima najbolje karte za hrvatsku (barem na wm-pa onda je vjerovatno ista stvar na androidu)..

U tome i jest problem. Nigdje na internetu nisam pouzdano našao da karte rade offline i na Android platformi. Za Symbian, iPhoneOs već i vrapci na grani pjevaju, ali za Android nigdje izričito ne piše.

Mad_Duke 29.12.2010. 16:24

Citiraj:

Autor bikbik (Post 1812152)
U tome i jest problem. Nigdje na internetu nisam pouzdano našao da karte rade offline i na Android platformi. Za Symbian, iPhoneOs već i vrapci na grani pjevaju, ali za Android nigdje izričito ne piše.

Naravno da rade. Uključi mozak malo. Ako su lokalno spremljene, treba mu samo GPS i to je to.

bikbik 29.12.2010. 16:57

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1812209)
Naravno da rade. Uključi mozak malo. Ako su lokalno spremljene, treba mu samo GPS i to je to.

a glasovna navigacija na hrvatskom?

viper 29.12.2010. 17:05

Ma ima sve jezike skoro...

Ova navigacija se čeka :zdero:

Mar 29.12.2010. 17:57

Imam jedan čudan problem sa defaultnim browserom.
Naime, kad idem na forum.hr desi mi se da mi jednostavno ne updatea zadnje postove nego recimo prikazuje postove od prije 2 dana (staro stanje) i tako stoji neovisno o tome koliko puta refresham, tek brisanje cachea popravi problem, no opet nakon nekoliko dana "zaboravi" prikazivati nove podatke.

Mad_Duke 29.12.2010. 18:43

Čim sam čuo muziku i vidio kako fluidno ide morao sam probati

http://www.youtube.com/watch?v=Or-9T44Bt7M

Na kraju se oduševio brzinom i koliko dobro šljaka. Preko 9 homescreenova podržava (ako netko fakat ovisan o widgetima etc. Nema app drawer (meni super jer mi ne treba). Sve aplikacije koje ne trebam, rijetko trebam sam strpao u jedan folder nek stoje i nikom ne smetaju,

Strpao sam ovaj
http://www.miui-au.com/
http://forums.whirlpool.net.au/forum....cfm?t=1546020

0.12.17 (ne znam napamet jer web dolje trenutno, a nekaj mi mob radi)

LAcy 29.12.2010. 19:44

Ako imate Windows 7 i Android phone sa Digital Living Network Alliance (DLNA). Pokrenite Windows Media Player-> Stream-> Allow remote control of my Player. Uključite WLAN na smartphonu, pokrenite Music ili Gallery te stisnite Menu-> Select Player. Trebao bi se pojaviti PC kao opcija, izaberite ga i šaljite slike, stream videa ili glazbe sa smartphona na Windows 7 Media Player.

Upravo slušam glazbu sa Desirea na PC-u, mijenjam pjesme, glasnoću, čak se i cover prikazuje na PC-u... Probao sam pregledavati slike i video, sve radi bez problema.
Imam HD rom koji ima podršku za DLNA. PC i smartphone su u istoj mreži.

Edit: Vrijedi i obrnuto, sa PC-a kontrolirate player na Androidu. Kome je draži foobar, radi i sa njime uz plugin.

hammer_of_thor 29.12.2010. 19:53

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1812320)
Čim sam čuo muziku i vidio kako fluidno ide morao sam probati

http://www.youtube.com/watch?v=Or-9T44Bt7M

Na kraju se oduševio brzinom i koliko dobro šljaka. Preko 9 homescreenova podržava (ako netko fakat ovisan o widgetima etc. Nema app drawer (meni super jer mi ne treba). Sve aplikacije koje ne trebam, rijetko trebam sam strpao u jedan folder nek stoje i nikom ne smetaju,

Strpao sam ovaj
http://www.miui-au.com/
http://forums.whirlpool.net.au/forum....cfm?t=1546020

0.12.17 (ne znam napamet jer web dolje trenutno, a nekaj mi mob radi)

Meni se ti MIUI romovi ne sviđaju.
Fora je što ima milijun opcija ali previše liči na iOS što nikako nije prednost, ne kad je u podlozi puno ljepši Android

Neo-ST 29.12.2010. 20:35

Izašla je mobilna verzija vrhunskog messengera koji može prihvatiti do 6 ljudi u konferenciju video/audio.

1. Prvo skinut zadnju verziju (3.x+) sa http://www.oovoo.com/home.aspx i instalirati na svoj komp (napraviti račun ako treba)

2. S mobitelom otići na market i skinuti ooVoo (trenutno je beta ali se stalno usavršava)

To je to!
Da bi video poziv radio, na kompjuteru treba biti zadnja verzija programa.

Prvi dojmovi: nevjerovatna kvaliteta slike i zvuka (i ništa ne kasni). Testirano preko mobilnog interneta, ne preko wifi-ja :)
Svaka preporuka!

Mikeyy 29.12.2010. 20:51

Citiraj:

Oj ekipa! Da vas pitam.

Probao sam ih nekoliko i iGO / MotoNav ti ima najbolje karte pošto koristi lokalne karte za HR / SLO / BIH / SRB i ostatak istočne europe. Ostali dobro izgledaju, više se i nesjećam koje sam sve isprobao, ali su karte daleko od lokalnih iGO karti po detaljnosti za HR.

Medjo 29.12.2010. 21:11

Planiram uzeti mob s Androidom. Zanima me jel kompliciraniji od Symbiana i jeli bolji?
Može kratko objašnjenje?
Hvala.

Lewis 29.12.2010. 21:54

Nego ima li neko statistiku koliko MB/GB "potrosi" na svom Desire/Desire/HD ili slicnom Androidu koj ima widgeta i svega sto "staalno" guta promet?

Trebat cu ga za provjerit mail (1-2 puta dnevno) i eventualno otic na koji forum ponekad te ove vremenske widgete pa me znaima koliki paket MB mi treba mjesecno za tako nesto posto tmobile nudu pakete 125MB/256MB/850MB u varijanti doplate na vec postojecu tarifu/ugovor.

Thx

Neo-ST 29.12.2010. 22:02

Ja imam razne widgete koji se stalno refreshaju, surfam, youtube, itd. pa imam problema preći 500mb mjesečno. Mislim da ti je opcija 850mb dovoljna...

Omerta 29.12.2010. 22:19

Citiraj:

Autor Medjo (Post 1812416)
Planiram uzeti mob s Androidom. Zanima me jel kompliciraniji od Symbiana i jeli bolji?
Može kratko objašnjenje?
Hvala.

Nemjerljivo je bolji a dal je jednostavniji ili ne, to ti nemoram ni govorit,jednostavan je..
To su dva posve različita sustava a Android ionako nema premca, tako da..

Mad_Duke 29.12.2010. 22:24

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1812360)
Meni se ti MIUI romovi ne sviđaju.
Fora je što ima milijun opcija ali previše liči na iOS što nikako nije prednost, ne kad je u podlozi puno ljepši Android

Mene jedino smeta kaj su standardne ikone neke iste kao na iOS-u. Neka je bar vizualni identitet drugačiji. Ali to je sitnica. Općenito mi rula jer je prokleto brz, sve leti na njemu i svidja mi se mogući maksimalni minimalizam koji mogu postići sa ovima. (a onom kome treba obrnuto pruža baš to)

Ovaj kaj sam skinuo ROM je neš između klasičnog kineskog i sensea (ima njegove programe), te ima gmail, market, gtalk i to. best of both worlds. Koliko vidim podržava teme (kojih navodno ima puno) pa bum probal neki bolji icon pack naci i to je to.

takodjer su me neke opcije kao kada mi dodje sms novi pa mi odmah otvori reply "u stilu widgeta" preporodile. Koliko vidim ima sam svoj update mehanizam (bum isprobao kad dodje nova verzija), te svoj backup, restore. (plus dolazi sa titaniumom kao opcijom).

Preporucam ekipi kaj se igra sa romovima da proba ak niš ;)

xlr 29.12.2010. 23:38

Citiraj:

Autor viper (Post 1812253)

Radi super na Desireu, jos nisam probao u voznji. UI je genijalan! Zna li se release date?

Nemojte me pitati za link, nemam ga.

m4dm4n 29.12.2010. 23:39

Citiraj:

Autor bikbik (Post 1812085)

iGo je offline, Navigon je offline, Google maps naravno da nije.

P.S. Kaj se tiče ROM-ova, ja jednostavno ne mrdam od Cyanogena, lik i ekipa oko njega rade opaki posao.
Grafika se uvijek lako složi, ali opcije koje se nude su mnogobrojne. :)
Naravno, svakom se nudi neka priča, ali u principu postoje tri glavne branše : "AOSP" (Cyanogen, Oxygen...), MIUI (ludi kinezi :)), te Sense kategorija (ne bih uopće znao nabrojati nekog pojedinačno).

spawn 30.12.2010. 01:58

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1812507)
iGo je offline, Navigon je offline, Google maps naravno da nije.

P.S. Kaj se tiče ROM-ova, ja jednostavno ne mrdam od Cyanogena, lik i ekipa oko njega rade opaki posao.
Grafika se uvijek lako složi, ali opcije koje se nude su mnogobrojne. :)
Naravno, svakom se nudi neka priča, ali u principu postoje tri glavne branše : "AOSP" (Cyanogen, Oxygen...), MIUI (ludi kinezi :)), te Sense kategorija (ne bih uopće znao nabrojati nekog pojedinačno).

Ovaj MUI je stvarno jako brz i svidja mi se fluidnost ali me previse podsjeca na iphone kojeg sam prodao i kupio android. Ako stavim cyanogen,jel se moze slozit nekakav lijep UI?

m4dm4n 30.12.2010. 02:54

Hm, diskutabilno. Meni je MIUI gui u principu ružan,pa sve do ogavan (kad vidim neke ikonice tipa oblaci i candy style :) ). Teme za Cyanogen ekipa radi i ima ih fakat guba, makar možeš si i solo većinu stvari složiti. Osobno sam vrlo zadovoljan sa defaultnim launcherom (ADW,odnosno, stavio sam naknadno ADW EX), i bitno mi je da mi mob zgleda koliko toliko ozbiljno. Ne znam, jedino kaj ti mogu preporučiti je da pogledaš na jubitubiju kako to uopće izgleda, te da odeš na forum od Cyanogena,odabereš uređaj koji imaš i imaš podforum teme.
Mene više fascinira ovakav changelog nego grafički dizajn sustava. :)

trouble 30.12.2010. 03:16

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1812459)

takodjer su me neke opcije kao kada mi dodje sms novi pa mi odmah otvori reply "u stilu widgeta" preporodile.

pa ti ima handcent SMS vec odavno :)

dak0001 30.12.2010. 10:55

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1812567)
Ne znam, jedino kaj ti mogu preporučiti je da pogledaš na jubitubiju kako to uopće izgleda, te da odeš na forum od Cyanogena,odabereš uređaj koji imaš i imaš podforum teme.
Mene više fascinira ovakav changelog nego grafički dizajn sustava. :)

na moju žalost, Samsung Galaxy 3 nije podržan :banned:

viper 30.12.2010. 16:16

Xperia x1 je dobila podrsku za Gingerbread:roller::zdero:

sh0kre 31.12.2010. 02:36

Citiraj:

Autor viper (Post 1812253)

pogledaj ovu: http://www.youtube.com/watch?v=b09TW0r-gtM

Dakle, Sygic Aura.... imam ju par dana i pokazala mi se kao najbolja, bolje se trake vide, preciznija nekako, sucelje lijepo i cijeli zagreb u vrlo solidnom 3d-u... zakon

Spirit 31.12.2010. 08:07

dosao je NAND za HD2 juhu....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:01.