![]() |
Citao sam malo po forumu, jer ne igram vise nis pa ne znam sto je in, vidim da se dosta preporucuju ati 7750 ili 7770 ili GTX 650, pa me zanima koliko to ima smisla njemu obzirom na stari proc? Ako i uzme npr. 7770 je li ima kakvih naznaka da mu ona potraje pa da kroznekih godinu dana kupi proc i plocu drugu? Hvala
|
Napiši koje komponente se nalaze u konfiguraciji? Kolko rama ima komp? Koje napajanje ima? Koje igre? Na kojem monitoru se igra (max rezolucija)?
|
imam doma jednu odapelu sapphirku 4670 kojoj sam skinuo kompletni kuler i namontirao na XFX 8800GT.. ova safirka ima 2pin konektor za fan, moja 8800GT ima 4pin..
spojio sam konektor tako da crvena žica sa kulera sjeda u utor gdi je žuta žica (12V) a crna na crnu... stvar šljaka ali na maximalnim okretajima i bučan je fan.. znam da su ove ostale dvije ostale žice zelena (sense) i plava (pwm).. sad mene zanima da li je ikako moguće dobiti fan koji se automatski regulira preko toga 2pin konektora? neznam kako to radi na toj sapphirki ali pretpostavljam da grafička ima senzor i ako se grije šalje više voltaže u kuler.. znam da se može spojiti i na 7V da se sporije vrti što opet tu ne mogu jer su samo žuta i crna, crvene nema.. speedfan, afterburner i ostali programi ne pomažu jer ne "vide" grafičku. imam i onaj zalmanov speedfan s kojim je do sad bio spojen 2pin zalman vf900 na istoj grafi ali bi to htio maknuti.. ako ne bude išlo nikako, onda ostaje taj zalman speedfan |
Nije. Ako hoćeš da ti vent radi sporije i tiše, nabavi si ovakav adapter i ubodi u njega konektor venta. Tako sam ja imao prikopčan Zalman VF700 na jednoj bivšoj grafi.
|
spojio natrag na taj zalman fanmate i sad je tiho kako je i bilo.. htio sam nekako dobiti tiši rad bez toga fanmate-a ali nejde..
|
Ja sam VF700 furao na 7V. Hladio je vrlo dobro moju 4870, a nije ga bilo ni čuti u kućištu.
|
ovak to izgleda.. velim, htio sam to nekako dobiti da mi ne visi taj kabel al kad drugačije ne može..
http://www.pohrani.com/t/3L/dz/38zrB...1013130707.jpg |
Ako imaš cooler s dvije žice regulacija ti je moguća samo pomoću nekog adaptera smanjivanjem napona. A što ti smeta taj kabel, malo ga podigni gore i sve ok
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:21. |