![]() |
hvala na savjetima! :fala:
na vemil sam totalno zaboravio :stoopid: |
Pozz!
Planiram postepeno mijenjati komponente PC-a (memam love da odjednom sve kupim). Najprije napajanje, pa matičnu s integriranom graf (MB Asrock sAM2 A790GXH/128M s hd3300 grafom) te kad nešto, nadam se, pane cijena AMD-u Phenom II X4 940. Iako se ne igram puno na kompu mislim da ću poslije stavit još i hd4850. E sad dal corsair cx400w moze pogonit AMD Phenom II X4 940 (OC) s ove 2 grafe u CF-u ako to uopće ima smisla. CPU bi bio klokan kolko ide s Freezer 64 hladnjakom znaci ne nešto ekstremno. Ako ne, dal bi bilo dovoljno za CPU + HD4850 bez CF-a mada sam čitajuci stare postove dobio dojam da bi to radilo i s fortron 400PNF. Hvala i poz! |
misliš na CF hd4850 i HD3300 ?
to nema smisla, da je grafa hd3450 bi imalo, ovako ostavi samo hd4850 da radi i gotovo zašto mijenjati matičnu ? uzmeš corsair cx400W koji će za jednu hd4850 biti super i proc bi mogao uzeti phenom 920 koji je ipak 200 kn jeftiniji od phenoma 940 možda čak i X2 7750 koji košta 1/3 od phenoma 920 ako ti ne treba 4 jezgreni proc |
Za CPU+HD4850 cx400 će biti doviljan. Za crossfire će sad biti svakakvih priča.
Napajanje nije predviđeno za to jer nema drugi PCIe konektor. Ako razmišljaš o crossfieru onda razmisli o nekom jačem modelu recimo 500w. CX400 je po dizajnu jednak VX450. Razlika od 200kn koliko ih dijeli je u kvaliteti komponenti koje koriste. Po slikama se odma vidi da CX400 koristi kondenzatore manje pouzdanih proizvođača nego VX450 (iako mislim da Corsair nije dosljedan u korištenju komponenti kod svojih napajanja). CX400 je bolje napajanje od PNF400 i nije na kraju dana pitanje koje najslabije napajanje je dovoljno nego koje napajanje će kvalitetno odrađivati svoj posao narednih 5 godina. |
Mislim da on nije mislio na dvije 4850, nego jedna 4850+nešto, za što nema potrebe :D
|
Da, vidim da sam malo nejasno napisao šta želim.
Kupio bi MB Asrock AM2+ A790GXH/128M s hd3300 integriranom grafom i nju bi stavio u CF s 4850, al nemam pojma koliko je jaka ta hd3300 pa sam se i sam pitao dal to ima smisla i dali je uopće izvodivo. Ako ima smisla i mogu ići u CF pitanje je dali je cx400 dovoljan. Ali ok, ići će samo HD4850 i onda je cx400 dovoljan! Pozz! |
Ne ide to u CrossFire, samo HD 2400 i HD 3400 serije idu s integriranim. Ostalo ne pali.
|
CX400 je dovoljan i za 4870. Kao što reče McG, Hybrid Crossfire integrirke i HD4xxx ne radi.
|
Došlo proljeće, uzimanje novog kompa...Sada napajanje najveci problem,help noob
Evo ukratko o cemu ce se raditi otprilike, jos ni sigurno al to je to 90%
MB Asus S775 P5Q3, Intel P45, PCI-E, DDR3 1.066,31 kn CPU INTEL S775 Core 2 QUAD Q6600 2.40 GHz (1066MHz,8MB) Quad Core, BOX 1.338,64 kn Xilence CPU Cooler "XilentBlade XL", S.775/AM2+/AM2/939/940/754, (with PWM function) 283,60 kn Memorija DDR3 1600MHz 1GB, Kingmax 218,85 kn Memorija DDR3 1600MHz 1GB, Kingmax 218,85 kn VGA Asus NVidia 9600GSO - IMAM JU VEC PA DA JU ISKORISTIM :D HDD WD RAPTOR 74GB, WD740ADFD, SERIAL ATA, 16MB cache, 10000rpm RAPTOR 987 SAMSUNG HDD Desktop SAMSUNG SpinPoint F1 1TB 7200rpm 32MB cache Serial ATA II-300 690kn LG Blue-Ray DiscRewriter GGW-H20L HD DVD 1222kn Pioneer DVD +/- RW DL DUAL LAYER DVR-216DBK SATA 170kn Pioneer DVD +/- RW DL DUAL LAYER DVR-216DBK SATA 170kn Pioneer DVD +/- RW DL DUAL LAYER DVR-216DBK SATA 170kn Pioneer DVD +/- RW DL DUAL LAYER DVR-216DBK SATA 170kn Pioneer DVD +/- RW DL DUAL LAYER DVR-216DBK SATA 170kn NOTE: Da radi se o raptoru i jos jednom hardu, i da radi se o bluray prži i 5 dvd prža....cijene su sa nabave mada nemaju veze sada al neda mi se brisati SADA OVA SAM IZABRAO, PA MOLIM DA NEKA ISKUSTVA I OSTALO, ILI MOZDA TREBAM JACE NAPAJANJE? :rtfm: Napajanje CHIEFTEC 550W, EPS, 120mm ventilator, Active PFC 530kn Napajanje 430W, SEASONIC 80 PLUS Series, S12II-430(430HB), ATX2 v2.0, 120mm vent., Super Silent 539kn Napajanje 600W, TAGAN SuperRock Series, TG600-U33II, ATX2 v.2.3, 120mm vent., Super Silent 634kn Napajanje Corsair CMPSU-550VXEU, 550W 669kn :fala: |
Citiraj:
Ostatak konfe ti je koma nabacana zbrda zdola :D |
OT :
Citiraj:
Vidim videoteku otvaras:fiju: |
6 prza... :lol2: :roller:
|
Citiraj:
Citiraj:
no debate o tome sto ja radim...vec debate o psu! :fiju: Citiraj:
et nasao sam jos jedno koje mi pase jer je modularno a i hx serija je (mislim da je to bolje od vx...mozda grijesim) Napajanje 520W, CORSAIR HX Series CMPSU-520HXEU, ATX2 v2.2, 120mm vent., modularni 729kn mislim da je ovo jos najbolje...je skupo je,al ipak mi je to najvaznija komp uz proc,memu i 6 prža :D |
Citiraj:
|
Mislim da bi pomoglo da kažeš za šta će se kompjuter najviše koristit, ne zato jer nekog briga za tvoj privatni život, nego zato jer je ekipi lakše onda sastaviti pravu konfiguraciju...
|
Citiraj:
ali uglavnom, konfa ce sluzi ripanje snimaka sa kamere u dvd video format te snimanje takvog sadržaja na promo dvd-e znaci vazno je brzo ripanje u dvd, zato i uzimam 4jezgre i ddr3 a i raptora jer mislim da se i tu bude dobilo |
Raptor previše košta za brzinu koju pruža. 'Normalni' SATAII hardovi su neznatno sporiji od njega, a koštaju 4x manje. Po meni, bitniji je kapacitet jer za istu lovu dobiješ 4x više prostora. Ako već hoćeš brzinu, uzmi SSD, ali znaj da to nije jeftin sport.
|
gledam malo te ssd, al to je prenova teh za mene :D pa ne kuzim
gledam ovo SSD 32.0 GB CRUCIAL, SATA, 2.5'', CT32GBFAB0, SLC-Chip 749kn ako je to hard,a lici mi na memorijsku sd karticu :D onda i to nije nest preskupo a vidim po testovima ogromnu razliku u brzini, btw kako se to spaja normalno kao sata obicni diskovi ili? i za napajanje: molim potvrdu jel ok da uzmem CORSAIR HX Series CMPSU-520HXEU?? ili bolje 550VXEU? |
Citiraj:
550HX je modularno ...kolko ja znam, a ssd se spaja sata2 |
Citiraj:
EDIT: 550HX ne postoji, imas 520HX. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
et odlučio sam jer vjerujem da ce sasvim dovoljno biti za pogonjenje konfe
Corsair HX Series, 520 Watt, ATX, EPS12V, PS/2, Modular Power Supply, EU Version 697kn hvala svima na rijesavanju nedoumica...znam da bi umjesto modularnog bilo bolje uzeti jace,ali ovo je sasvim dosta jer sada imam nesto slabiji komp sa vise hardova i bez frke ga vec 3 godine pogoni FORTRON BlueStorm 400W, HQ, PFC, 2x12V, 12cm fan pa racunajuci sve to dolazim do zaključka da bi čak i corsair 450w bio zadovoljavajuci,al ako me pukne ugraditi jos 2 prže to bu to :D sada moram malo jos kemijati za hard,jer prostor mi nije toliko vazan kao brzina kompa, cak i u onim malim sitnicama, pa et raptor je nesto malkoc brzi od obicnih, te on dolazi prije u obzir...al ako postoji mogucnost za jos neki koji je malkoc brzi od raptora, onda naravno ide taj brzi...makar dobio 1sek brzeg čitanja :D, buka nije vazna, need for speed...pa eto ako imate neke preporuke,jer fakat se ne kuzim u ove ssd ssm ssljj itd dobrodosle su i bio bih jako zahvalan da objasnite ... ali na pm da tu ne spamamo |
Imam pitanje.
Evo nakon godinu dana rada Deluxovo 400W napajanje je crklo(što se moglo i očekivat) E sada. Šta da kupim? Planiram (mozda) kupit još i ovu graficku. Suzio sam izbor na: Fortrona i Gigabytea Gigabyte je na papiru jaci i ima više prikljucaka ali vidim da svi Fortrona uglavnom preporucuju. Još jedno pitanje je da li bi Gigabyte mogo pokretat moju konfu? Hvala. |
Điđabajta uzmi ;)
|
eto pošto sam ja sada iskusan sa napajanjima :D
moja preporuka Fortron, jer imam dva i prije sam njih imao te me nisu nikada iznevjerili gigabyte je ipak meni poznat samo po maticnima i tu i tamo grafa...tak da ne znam o njima nis |
Citiraj:
između ta dva uzmi Gigabytea @FRipper zašto uzimaš DDR3 za LGA775 konfu? jeftinije i isplativije ti je uzet običnu ploču za ddr2 i ddr2 memoriju |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1614 |
Fala svima. Uzet cu Gigabytea.
|
Citiraj:
Ram ti je jeftin pa uzmi radije 2x2GB. Pogotovo je bedasto dati toliko love za proc i ploču i onda samo 2GB rama. |
Citiraj:
|
Uf...procitah dosta stranica ovog topica i nisam nis pametniji :)
Dakle, kupujem napajanje koje bi pogonilo konfu s ova 2 glavna potrosaca: Phenom II X3 720 HD4870 E sad, prije pola godine +/-, kad je ovaj topic otvoren, cijene jacih napajanja (konretno Corsairovih) su bile 150 do 300kn nize (faking $) :stoopid: pa su svi masovno preporucivali TX650/750... Posto su oni sada katastrofalno skupi, kaj bi bilo (naj)bolje za ovo gore? CX400 - kupio bih ga odmah zbog odlicne cijene (150kn u odnosu na HX/VX450), sam ne znam jel bu preslabo... HX450 - razlika izmedju njega i VX-a je 30 kn, pa ono, ak vec moram uzet jace, zakaj ne uzet modularac koji uz to ima dodatni 6 pinski PCI-e konektor *btw, jel zna netko (i moze objasniti) zakaj nasi "trgovci" daju 5 godina garancije za konkretno taj model, kada se na kutiji i web stranici krasno vidi da Corsair daje 7 godina :fiju: Mislim da mi jace od toga ne treba, al eto, ispravite me ak sam u krivu... |
Citiraj:
|
Za CX400 na Corsairovom webu piše samo 3 godine garancije dok u Linksa piše 5 godina. Mislim da na mom računu iz Linksa za ovo napajanje također piše 5 godina garancije. :wtf2:
Uostalom na njihovom web sajtu možete pronaći PSU kalkulator koji vam govori koji model da izaberete. Mislim da uopće ne pretjeruje (pogotovo s prvim izborom). *edit: 7 godina za tako jeftino napajanje bi bilo too good to be true **edit: Dobro mislio sam da se govori o CX400 za garanciju, my bad. 7 godina za hx450 je nevjerovatno. Po unutrašnjosti što vidim je jednako vx450 ali ima dva pcie 6+2 pin konektora (definitivno vrijedno te razlike od 30kn). |
Citiraj:
|
Da, HX450 :)
Procitao sam bas onaj rivju na sobitzi (ko za inat, nakon stavljanja ovog posta) i po tome ispada da je CX400 dovoljan za drzati HD4870. Sam me brine zagrijavanja i buka istog u full loadu... Inace, taj "mali" modularac HX450 se cini kao zanimljiva stvar (sam da mi je vise love) :zdero: |
CX400 natjerat u full load je malo teže s tvojom konfom. Nemaš brige, Corsairi su i pod velikom potrošnjom prilično tihi.
|
Preporuka za napajanje
Dakle kupujem novo napajanje te zelim vasu pomoc...
Konfiguracija je: --------------------------------------------------------- DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+ Gigabyte GA-M55plus-S3G v2 Kingmax DDR2-800 2X1GB 8800GTS 640MB (min 400w, 26A-12V) Hitachi 320GB, SATA-II, 7200 RPM CRT 20" --------------------------------------------------------- Dakle min 400w, 26A-12V zbog grafe, sad me zanima meki bestbuy, najbolje(najskuplje) i najgore (najjeftinije) recimo to tako. Klokanje nije u planu za sada. Eto to je uglavnom to i zahvaljujem svima unaprijed na trudu. |
OVO
Corsair CX400 |
posto mi je jucer riknul Tagan 480W U01, zanima me hoce li mi Corsair od 450W biti dovoljan za slijedecu konfiguraciju:
Intel C2D E6750, klokan na 3.5Ghz u loadu Gigabyte P35-DS3R Nvidia GeForce 7800GTX 2x1 GB Kingmax DDR2 Neka vulgaris Liteon starija DVDR+/- prza 80GB seagate barracuda 300GB Maxtor Diamondmax 320GB Seagate Barracuda 2x250GB WD Caviar u raid0 dakle posto imam 5 diskova me zanima dal bu mi taj Corsair 450W dosta za trenutnu konfiguraciju racunajuci dalju buducnost kad bi mogao staviti jos disk(ova) ili postojece zamijeniti vecima Ili mi preporucite neko drugo ne-preskupo brandname napajanje (po mogucnosti modularno) thx, poz |
Citiraj:
Citiraj:
Ta trenutna konfa trosi u peaku manje od 250W, a svaki novi disk po cca 10W. To bi reklo da ladno mozes stavit jos najmanje 20 novih diskova (450-250 = 200 -> 200/10= 20 diskova). Necemo ni spominjat da to napajanje daje preko 450W (kao i vecina Corseva). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:51. |