![]() |
Evo i kod mene
doduše ponovit ću kasnije test jer upravo igram tenkove Otvoren mi browser sa 20tabova te youtube koji puštam i igram tenkove pa neznam koliko mi to skida na scoreu ![]() random 4 number generator Ha čuj daj neku igru zavrti pa ćemo usporedit :D Ram je 3000Mhz @ CL18.. nisam ga ništa dirao još Win optimizacija nije rađena |
Citiraj:
Nije mi sada napeto, ali odvrtit ću štogod. Odlučio sam se svakako ostaviti neko vrijeme ovako, jer mi jednostavno radi odlično i stabilno, a kad osjetim da je počelo faliti onda ću se igrati :) :chears: |
Stavi WOT, FarCry 5 i CIV VI
One imaju inGame benchmark pa da zavrtimo ja sam trenutno na 1070 pa ću malo ju našvrljat da digne se na rang tvoje |
Citiraj:
Nemam ti niti jednu od tih, a i preumoran sam za puno oko toga sada. Imam ti samo rainbow six siege instaliran što ima ingame benchmark. Odvrtio sam benchmark, iskreno malo začuđen..... iako je osjećaj dok igram neusporedivo fluidniji nego prije na 4670k, brojke nisu impresivne. https://ibb.co/7RGprYs // evo screena... Uglavnom 1440 rezolucija, sve na ultri do kraja on normalnih detalja sa 16x anisotropicom i TAA. Ono gdje sam ti stavio na srednju od 3 mogučnosti je ambient oclusion, nije onaj plus njihov već dakle srednja stavka. Nama su svakako grafe žestoki bottleneck ako je vjerovati nekim testovima što sam gledao na netu. Prave razlike tek sa 2080 se vide i to na nižoj rezoluciji a onda tek zapravo sa 2080 Ti se počinje snaga procesora baš jako vidjeti. Tako sam barem ja zaključio ne znam jesam li u pravu. Edit : Taa sharp je na 50% iako mislim da to nema utjecaja. |
stigao proc napokon, nisam imao vremena igrati se nego ovako brzinski samo rucno digao ram na 3600MHz sve ostalo na auto, ono pravo noobovski
proc je pod stock coolerom trenutno(cekam aio da shipaju iz msi-a), temp ide do 90 stupnjeva na silet profilu, cinebench r20 daje 6870 bodova. da li je stabilo ili ne nemam pojma... https://valid.x86.fr/w0nwku Edit.po hw monitoru jedna jezgra boosta na 4550MHz |
Evo proca, odma mjesec+ dana od narudžbe :)
Bomba. Sent from S7 Presidency Phone |
Pošto me danas (najkasnije sutra) ceka instalacija windowza na prijateljev novi Ryzen 3600 na MSI B450 Tomahawk Max.
Što mi treba od AMD softvera / drajvera ? Za ovo dolje znam. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovo i mene zanima, ploča će biti B450 Aorus Elite, jel instaliram ovo
AMD Chipset Driver(Note) Win10 ver.1903 supported., pretpostavljam da trebam prvo updejtat Win10 ili nešto drugo? SATA RAID/AHCI, jel treba što od toga instalirat ili se može preskočit? |
Ne dirajte infinity fabric, ne znam otkud vam te ideje.
Idealno je da bude sinhroniziran sa RAMom, tj RAM 3000mhz, IF na 1500, RAM 3600mhz, IF na 1800mhz. Ne da se ne dobiva, nego se po testovima gubi ako se diže ili spušta frekva IFa u odnosu na RAM. |
Citiraj:
|
2133+IF na 1900 MHz s podesenim latencijama vs 3200 C14+Sync IF.
https://i.imgur.com/9r85VGl.jpg |
Citiraj:
Ajde baš ako se nekome da testirat neka proba nešto sa sinhroniziranim taktovima i sa OC taktovima. |
AMD izbacio nove Chipset drivere.
Nisam još updejtao, ali koliko vidim ekipa je zadovoljna. |
Citiraj:
|
ovo za ram je super info.. obicno ljudi automatizmom puknu 1,35-1.4V
ja se ne volim natezat s ramom jer mi je odnos stabilnosti puno vazniji od tih nekih benefita koji se dobiju, ali stvarno dobro za znati :) sretno s kompom ;) |
Citiraj:
Ili si još na laptopu? |
Glede memorije i Ryzen Calculatora, a pošto nisam vidio da negdje piše na forumu.
Navodno je najbolje prvo u Thaiphoon burneru očitati SPD, otići na report, scroll na kraj i klik na "Show delays in nanoseconds", zatim export i save as "Complete HTML report". Ryzen calculator baš ne očitava kako treba, vidjet čete razliku ako kliknete na R-XMP ili ako Importate XMP iz Thaiphoona. Možda nekome pomogne. |
Koje drivere instalirat za B450 Aorus Elite, Windows sam upgrejdao i aktivirao, GPU driver također skinuo zadnji...
|
Bez obzira na marku ploče gledaš samo koji čipset je na njoj i skinješ drajvere za njega.
https://www.amd.com/en/support/chips...ocket-am4/b450 https://i.imgur.com/M4CxEhC.png Izbornik sa gornje slike napravljen je da pojednostavni traženje krajnjem korisniku po čipsetu a zapravo paše za sve Ryzen čipsete tj matične. Pod Driver Details , može se vidjeti da zapravo jedan te isti chipset draver radi za sve Ryzen čipsete. Driver Details: Citiraj:
|
Jedno pitanje, zašto mi kod paljenja CPU vent ide na max par sekundi, to je tek nakon instalacije Windowsa. Jel to normalno ili nešto treba podesit, skinut kakve drivere?
|
Cek, kaj na kraju ispada da svaki 3900x s foruma ide bar na 4.4GHz? Ovaaaaj, a gdje ste ih kupili? :D
|
Crosshair VI Hero BIOS 7403 - AGESA 1.0.0.3 ABB
- updateao zadnje drivere sa AMD sajta - updateao zadnji Ryzen Master - updateao zadnji HW info - flešao ovaj BIOS I rekoh da vidim kako sada boosta i kako se sam hrani. Sve postavke na defaultu osim DOCP-a za RAM, očitan prema XMP-u. https://i.postimg.cc/wMjgZn80/HW-Info.jpg Boosta na 4293 MHz sa max naponom 1,45V. Ove vrijednosti su uzete nakon sat vremena gaminga, CB15 benčanja i slično. Zaključak je slijedeći: - IPC je isti na 4075 MHz @ 1,221V fixno i sa AutoOC postavkom (nema pada IPC-a zbog undervoltanja na 1,22V) - 4075 MHz fix ima nešto veći MT score u CB15 od ove postavke - ova postavka ima nešto veći ST score u CB 15 od fix 4075 MHz - ova AutoOC postavka "bolja" je za gaming jer u Metro Exodusu konstantno 2 jezgre drži na 4200-4250 MHz, dok Wolfenstein Youngblood drži 4250-4275 MHz - ventilator na Venomous X-u se malo čuje da turira, ali ništa strašno Za sada ostavim malo ovako na auto pa da vidim kako se ponaša. Čini mi se puno opeglanije nego što je bilo zadnji puta kad sam oprobao isto. |
Čime pratite ingame temperature za CPU, meni na Afterburneru ne da overlay za CPUtemp?
|
Citiraj:
|
Ne radi sa 3rd Gen Rajkom. Meni radilo sa 2600 ali sa 3600 ništa.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
@brko
sa čime reguliraš brzinu ventilatora na mbo,bios ili asus soft? |
Bios. Automatika PWM. Onaj drek od Asus AiSuite3 ne instaliravam. Nekad je to bio OK softver no usraše ga do bola.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
MSI Afterburner 4.6.2 beta 2 build 15658 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:54. |