![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Napisali su da je cijena 980ti i Fury X-a ista (650$). Cijenu u kunama nisu naveli.
|
http://www.overclock3d.net/reviews/g...ury_x_review/1
"There has been a lot of speculation about how near to the Titan X the Fury X gets. Much has been said about AMDs relative silence on the subject. That stupid assumption that if they aren't shouting about it from the rooftops that it doesn't get close. Sure it doesn't always match up to the Titan X, but equally it's never disgraced no matter what we threw at it. It isn't even aiming at that card anyway. Given how much of a surprise the GTX980Ti was when it released and the lengthy development time for any graphics card we'd assume that it was intended to go up against the GTX980, and if that is the case then mission completed with honours. Against the GTX980Ti it's, if anything, even more impressive. Both at stock the results are seriously close, yet the R9 Fury X costs less. There is almost nothing not to like. If you are hoping this is an overclocking beast voltage options are locked out, you can tweak the 'max clock' and power target but we didnt get anywhere with ours. Seeing as this will be a reference design only we dont think the vendors will get the chance to play with bios tweaks etc so it may well be a card to fit and forget and not one for the tweakers (going by how ours responded)." |
zaključak nakon 5 reviewa ? Previse hajpa :D
ne vidim test da prelazi 980ti... kad vidim ovo...za 6k kuna... http://i.imgur.com/90xjQeys.jpg |
Citiraj:
A trude se... pa sta :D Mozda ce jednog dana napravit nesto kak spada :D :lol2: Al taj "grunf mod" i skalamerija s hladjenjem mi nije jasna nikako :D :D :D Ko da su to neki srednjoskolci sklepali za maturalni rad... |
Sve u svemu razočaranje. U velikoj većini slabija od referentne 980ti, a i slabije se kloka.
K tome ne treba ni spominjat 2gb više i nereferentne 980ti kojih ima za razliku od furyx i koje donose često značajan pomak u odnosu na stock. 980ti je no brainer. |
https://www.vessel.com/videos/em6VjGzlh
Evo izašlo i kod Linusa, i nije on...Luke je...xulos će biti oduševljen...;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako je, onda... :hitthewal: |
Steta sto vrm-ovi nisu pokriveni blokom. Ovako je mile kitić :D
A taman se ponadao da su dobro rijesili hladenje :/ |
Citiraj:
|
Pa ne moraš bit perfekcionista da bi vidio kakvo je ovo sranje, ne bi da im je kasap iz Đakova sklapao karticu. Žali bože.
Citiraj:
|
Prije nego sto krenete u rat s vjetrenjacama , ako pogledate ovu sliku , vidjet ce te da je bakrena "hitpajpa" kompletnog hladenja zavarena na backplate koji hladi kompletnu naponsku sekciju ;), dakle po meni odlicno rijeseno, ovo zaokruzeno se ni na jednoj grafi se ne hladi jer su to kondici i zavojnice ;) . To sto je ovaj "buzir" rasirio na kraju koga boli k, pa to je pod blokom unutar same grafe a na kraju stisnuto plasticnim drzacem da se nemoze izvuci.
Ovdje se bolje vidi : http://core0.staticworld.net/images/...92012-orig.jpg Citiraj:
Edit Citiraj:
|
Nije mi jasno kako nitko od Youtubera nije popljuvao onaj coolermaster logo na pumpi :D pa izgleda baš ko da je totalno DIY rješenje nekog lika u svom podrumu koji je eto imao malo znanja za napraviti lijepi cover da se ne vidi grozota ispod njega :D ajde bar su se sjetili napraviti hlađenje za vrm, ali opet je sve to nekak bzvz..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nažalost, nije ni 2. nego 3. najbrži (zapravo 4. ako uzmemo i nereferentne GTX980 Ti). Gledao sam malo na guru 3d, gigabyte GTX980 Ti G1 SOC u witcheru 3 nadmašuje Fury x za nekih 30% i na 4K i na 1440p rezoluciji. P.S. Nažalost, ipak nema hdmi 2.0. |
Đizus kako se recenzije razliku koji kuratz :D
Ali može se zaključiti da je u prosjeku 980Ti jača |
Citiraj:
OOOOO hawkeruuu,... Come out and play... Do not hide under bed... Di ti je ta ultimativna razaračina svemocnog svemira? Ma kakav najjaci single GPU ? Cijenom je približe k****... Šta je to najbrže? Osim vodenog koje ce se raspasti za godinu dana :D Kolke si ono postotke spominjao??? 15%? od cega? :D haha :goood: Di ti je HDMI 2.0? Di si mi sada "genije"? :fiju: |
Citiraj:
Jedini "problematičan" dio mi je eventualno ovaj "sleeve" crijeva za vodenog koji nutra nije preko nekakvih termobužira lepo spojen sa cijevi nego samo visi, ostalo fakat ne kužim na kaj slika ukazuje... |
Sad ste me napali. Kao super hladi pa koga briga za dizajn. A cuj i ovo isto super hladi. I kosta manje :D (govorim o bloku)
http://sharond.smugmug.com/photos/481459834_QGRPu-L.jpg |
Jedan full cover blok 100€ pa uvodnice po par € pa radijator pa pumpa... skup je to sport, ali da ladi, ladi pošteno :D
Buraz imo full vodeno i srce mu se kidalo dok ga je moro prodat, sad dok ima laptop mu nije jasno zakaj si isti nije prije kupil :D Al fakat, di si onu sliku zvlekel i koja je šema s onda druga dva kruga nevezana uz sleeve? Ak me sjecanje dobro sluzi svaki taj pregib od 90 stupnjeva se racuna ko metar cijevi... |
Citiraj:
Javio se Hawker na drugoj temi :D Ovo valjda misli na nove drivere kada AMD izbaci "novu" seriju kartica :D |
Koliko vidim FURY bolje pokazuje misice u 4K rezama, nego u manjim.. Očito HBM dio radi odlično, a sam GPU malo slabije, sve u svemu kad se sve zbroji tu je kao i 980ti. Eto svi oni koji su očekivali fejl FURYa su očito sad razočarani, ali ne sumnjam da neće nači neki argument da sve jedno nastave pljuvanje po AMDu i td. :D
|
Mene zanima kako bi skalirale perfomanse s povećanjem takta memorije, ovo je smiješno niska frekvencija.
|
Citiraj:
Ne znam, koliki se hype stvorio, očekivao sam ipak više. |
Citiraj:
sta ce se desavati sa ostalim fury modelima koji će tek doći na tržište, ove i slijedećih godina, isto se može nagađati.. jer fury i njegovih iteracija ce biti i AMD makar ima s čime igrati ovu igru.. ali neće se desiti ništa revolucionarno u svijetu gdje kapitalizam vlada, to vam je valjda jasno :D Ali makar će se priča ubrzati :D ...AMD će morati raditi na svojem GPU, a nvidia će morati raditi na HBMu :D |
Citiraj:
Ja sam potpuno zadovoljan inicijalnim performansama. Sad malo peglanja drivera i to je to. Well done AMD |
Fury x u prosjeku slabiji, a od nereferentnih GTX 980 Ti ponegdje i 30% (witcher, 1440p i 4K - guru3d).
Nažalost, ispostavilo se da nema HDMI 2.0., tako da sasvim stoji ovo dolje, pogotovo boldano: Citiraj:
well done AMD :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:09. |