PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung Android OS - info, pitanja, root, orginal i custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=216896)

Dottore 11.08.2012. 01:37

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2214578)
Hehehehe, evo da ti kažem da sam nakon svega stavija JW8 AllianceROM (2.3.6). Em baterija traje dulje nego na ICS-u, em brže radi.
Moj zadnji ROM na njemu, SGS odlazi od mene.
Najbolji mobitel koji sam ikad ima. :respekt:

Također i meni najbolji SGS ( kanim prodati ) no, došao mi je Galaxy Nexus :D
Nisam moga sudržati pa sam na orginalnom stocku JB 4.1.1 rootao :)

spawn 11.08.2012. 10:39

Citiraj:

Autor xlr (Post 2214677)
To ti kalkuliras po tutorialu od Odia-e? Ako si to vec radio i siguran si da to sljaka, mogu ti se javiti na pm.

Napravi backup efs foldera i nemas brige. Radio sam to par puta ljudima koji su daleko i radi. Mozes i sam probati pa javi.

PR3DA70R 20.08.2012. 19:58

Znači mogu rootat SGSII ICS 4.0.3 sa oneclick aplikacijom te unrootat bez ikakvih komplikacija? Nema nikakvih filozofija sa flashanjem, kao što je to bilo na HTC Desireu sa RUU ROM-om?

spawn 20.08.2012. 20:44

Ne radi superoneclick na ics-u koliko znam. Treba ti neki patchirani kernel cfroot ili slicno. Nisam 100% siguran jer u zadnje vrijeme ne pratim sgs2

PR3DA70R 21.08.2012. 13:19

Jel postoji kakva druga solucija slična oneclicku?

Edit:

Dobro jel može bar link na neki pouzdani root/unroot tutorial za SGSII sa ICS 4.0.3? Našao sam nekoliko na netu, pa sad na nekim treba kernel ovo-ono a na nekim ne. Pa uz to više tutova za ICS. Neznam koj tut bi valjalo pratit, pa ako bi mi mogao neko poslat link na tut koj provjereno radi. Da se nebi zaletio il neš...
Želio bi rootat mob da si mogu vratit podatke sa starog moba preko titanium backupa. Flashat ROM za sad neću.

dinos3 21.08.2012. 22:40

@rodriguez: izasao AOKP JB Build 1 za nexus s .. aokp.co

rodriguez 21.08.2012. 22:55

Vozim trenutno androxide 3.1.0
I Ok je,nije mi sve smooth al probat ću sa matrix kernelom sad mi se neda zezat.
Ajd ak ti staviš taj AOKP napiši dojmove dal se isplati flashat.

snorky_vk 21.08.2012. 23:40

pozz. jednoj osobi je sgs2 počeo srkat bateriju u pola dana. verzija os-a 2.3.3. pročitao sam da bi update mogao riještiti problem. ili da probam samo factory reset i da joj ostane na gingeru? nije neki zahtjevan korisnik. i da, kad hocu napravit joj update trazi neki račun od samsunga. znači treba se regisrtrirat pa onda ide update? i jel treba neka posebna procedura za update na ics? tnx

coconut 22.08.2012. 06:42

Instaliraj Kies na komp, spoji mob na njega i pusti da se instalira ICS.

tor 22.08.2012. 07:08

Citiraj:

Autor PR3DA70R (Post 2219580)
Jel postoji kakva druga solucija slična oneclicku?

Edit:

Dobro jel može bar link na neki pouzdani root/unroot tutorial za SGSII sa ICS 4.0.3? Našao sam nekoliko na netu, pa sad na nekim treba kernel ovo-ono a na nekim ne. Pa uz to više tutova za ICS. Neznam koj tut bi valjalo pratit, pa ako bi mi mogao neko poslat link na tut koj provjereno radi. Da se nebi zaletio il neš...
Želio bi rootat mob da si mogu vratit podatke sa starog moba preko titanium backupa. Flashat ROM za sad neću.

Evo, ja sam svoga rootao prema ovim uputama. Ako želiš samo root i ostati što bliže izvornom samsungu, to je to. Ukratko, trebaš na osnovu svog trenutnog kernela odabrati modani kernel koji se nudi u ovom vodiču, fleshati ga preko odina i to je to.
E sad, vraćanje nazad ide tako da ili fleshash neki original GB rom, pa sa USB JIG-om resetiraš brojač i sve vratiš u tvorničko stanje. Doduše s GB romom, ali onda možeš preko Kiesa lako bacit gore ICS i to je to. Tako sam ja radio kad sam morao voziti mob na garanciju.
Drugi način je Triangle Away app koji nisam probao, no on se radi direktno s ICS-om gore, no nekako mi se nije svidio postupak pa ga nisam htio ni probati.

snorky_vk 22.08.2012. 11:29

Citiraj:

Autor coconut (Post 2219982)
Instaliraj Kies na komp, spoji mob na njega i pusti da se instalira ICS.

backup i kopiranje kontakata i ostalih podataka ne treba radit? kies sve sam napravi?

coconut 22.08.2012. 11:33

Napraviš ručno u Kiesu (nisam siguran da li to radi automatski).

snorky_vk 22.08.2012. 12:01

Citiraj:

Autor coconut (Post 2220099)
Napraviš ručno u Kiesu (nisam siguran da li to radi automatski).

ock. probam kad budem imao mob taj mob pri ruci...tnx

EDIT: riješeno trošenje baterije updateom na ics. nema grijanja mobitela također. sve štima zasad.

Banx 23.08.2012. 11:41

Zna li itko kako da spojim Galaxy mini na PC i djelim 3g internet na taj isti PC?
I dali je to moguce uopce?

Ivo_Strojnica 23.08.2012. 11:55

Moguce je. Kad ukljucis mobitel u kompjuter, upali usb tethering.

Banx 24.08.2012. 10:23

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2220639)
Moguce je. Kad ukljucis mobitel u kompjuter, upali usb tethering.

Thanks

PR3DA70R 24.08.2012. 14:55

Citiraj:

Autor tor (Post 2219989)
Evo, ja sam svoga rootao prema ovim uputama. Ako želiš samo root i ostati što bliže izvornom samsungu, to je to. Ukratko, trebaš na osnovu svog trenutnog kernela odabrati modani kernel koji se nudi u ovom vodiču, fleshati ga preko odina i to je to.
E sad, vraćanje nazad ide tako da ili fleshash neki original GB rom, pa sa USB JIG-om resetiraš brojač i sve vratiš u tvorničko stanje. Doduše s GB romom, ali onda možeš preko Kiesa lako bacit gore ICS i to je to. Tako sam ja radio kad sam morao voziti mob na garanciju.
Drugi način je Triangle Away app koji nisam probao, no on se radi direktno s ICS-om gore, no nekako mi se nije svidio postupak pa ga nisam htio ni probati.

Hvala na odgovoru. :)
Mislim da ću ipak, za sad barem, preskočit taj tutorial. Mobitel sam tek dobio, koristit ću ga još neko vrijeme ovakvog kakav je da se uvjerim da je sve u redu. Može se lako desit da ubrzo ispluta neki defekt pa da moram nosit na reklamaciju. Pa bi se htio skratit tih muka unrootanja iz tog tutoriala da nebi još na kraju zeznuo nešto pošto je flashanje u pitanju. Uostalom nemam USB kabel viška za JIG.
Valjda će napravit noviju inačicu tog oneclicka za ICS u međuvremenu.

rodriguez 01.09.2012. 22:37

Šta znači kod kernela voodoo color ili blue color?

dinos3 02.09.2012. 17:18

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2226907)
Šta znači kod kernela voodoo color ili blue color?

voodoo color ti daje mogucnost da sam sebi stavis koliko hoces kontrasta,boja i toga na ekran..
a blue color su ti malo tamnije boje i ne mozes ih mjenjati.
ako imas I9023 onda ne mozes mjenjati ni s voodoo zato jer ima drugcije ekrane nego ove ostale verzije nexusa s, nez sad kako se zove ekran kakav mi imamo..

rodriguez 02.09.2012. 19:36

Ma muči me jedna stvar,i kolko čitam povezana je s kernelom.
Znači kada zaključam mob,ekran se ugasi,al odmah za sekundu dvije bljesne pa se ugasi,živcira jako. I čitam da je to povezano s kernelom al ne znam kako to maknuti?
Isprobao dva Air Kernel-a i na oba se to događa?
Trenutačno je ROM Codename Android 3.4.1 i Air kernel #201.

dinos3 02.09.2012. 20:40

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2227329)
Znači kada zaključam mob,ekran se ugasi,al odmah za sekundu dvije bljesne pa se ugasi,živcira jako. I čitam da je to povezano s kernelom al ne znam kako to maknuti?

meni se to na Air kernel #201 i aokpu 1 nije dogdalo.. probaj ovu verziju koja je izasla danas.. i wipeaj cashe/dalvik i fixaj permissionse.
po meni je air kernel naj bolji.. koristio sam matrix ali je pre zauzet pa ne izdaje cesto updateova.. a morfic jos manje :)

Dottore 02.09.2012. 21:01

Koliko vidim, najpopularniji su Franco, trinity, glados, James Bond.

spawn 02.09.2012. 21:16

Ako nekom treba stock t-mobile i vip Galaxy S3 ,ubacio sam linkove na odin i firmware u prvi post.Napomena,firmware ne brise korisnicke postavke,aplikacije itd. Ako se prebacujete s neke generic ili strane mreze,preporucujem rucno resetiranje na tvornicke postavke.

A.J. 02.09.2012. 21:54

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2227329)

Dali imas Crt-off animaciju kod gasenja? Znam da se nama na sgs2 na custom romu dogadjalo jer nisu doradili do kraja. Mozda i nije povezano sa kernelom.

rodriguez 02.09.2012. 21:58

Da. Šta je ona uzročnik toga bljeskanja?

Dinos3 probao ovo kaj si rekao i nije pomoglo. Flashao stable verziju air kernela, ali i dalje bljeska.

Ivo_Strojnica 02.09.2012. 23:04

Da li kernel ima voodoo colors?

dinos3 02.09.2012. 23:42

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2227369)
Koliko vidim, najpopularniji su Franco, trinity, glados, James Bond.

za nexus s ?
Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2227399)

Dinos3 probao ovo kaj si rekao i nije pomoglo. Flashao stable verziju air kernela, ali i dalje bljeska.

hm, jedino sta ti preostaje je backupat appove i napraviti clean install..
Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2227437)
Da li kernel ima voodoo colors?

blue color verzija nema, voodoo color ima..

A.J. 03.09.2012. 03:46

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2227399)

Pogledaj ako se da iskljucit bas nju ili sve animacije, pa isprobaj.

Ivo_Strojnica 03.09.2012. 09:33

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2227455)
blue color verzija nema, voodoo color ima..

Nađi kernel koji nema nikakve colors, pa ti se neće dešavati taj problem sa titranjem.
Problem je u lošoj implementaciji. Mijenjaju se boje, pa kad ugasiš ekran, čisti se cache i onda to nekako ode na ekran. Bad coding, uglavnom.

thezero 03.09.2012. 17:54

znači trebao bih ako netko ima, stock software za Note, za hrvatsko tržište, otključan model na sve mreže...

http://forum.xda-developers.com/atta...4&d=1346668987

znači fw je XXLA6, Kernel XXLA6 i baseband XXLA4, kao na slici...

ima netko kakav link za download?

kad sam kupio note odmah nakon pola sata sam flashao gore cm9 pa za slučaj da bude (nedajbože) potrebno da imam za potrebe servisa vratit gore Gingerbread ;) ili napraviti službeni update na jellybean kad dođe

P.S. ispričavam se za rotiranu sliku... neće s moba drugačije uploadat.. -.-

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:42.