![]() |
|
Ja neznam jel u meni problem, ali meni je Interštelar najveće razočarenje ikad. Glupost. 1/10.
|
Inace postujem ocjene filmova jer su subjektivne, ali 1/10? Daj malo objasnjenja po cemu ti je taj film u rangu tvajlajt sage?
|
Pa po čemu je pak tebi Tvajlajt saga 1/10? Meni je osrednji film ali nije za jedinicu..
|
Citiraj:
Film je (meni osobno doduše) flop kao i Gravity, i možda propuštam nešto umjetničkog dojma koji drugi vide, ali stojim kod vlastite ocjene. Htio sam daljinskim razbit televizor nakon zadnje scene i to je za mene 1/10. Kod tvajlajta sam u kinu imao flasheve kak se dižem sa sica i skačem ljudima po glavama do izlaza četveronoške, a to je slično razbijanju skupog tv-a daljinskim, pa je i ocjena ista. Kad bolje razmislim, filmovi su po jahanju patetike čak i podosta slični... Idem gurat registratore iza ormara da kolegici na poslu javim da idemo na gablec. Valjda će skužit u slijedećih 30 godina. Gladan sam. |
Citiraj:
|
Neznam na što misliš s kvotanim, bi li možda bio pristojan pa pojasnio? Što ti je jasno?
|
pogledao ga ja sinoc
prica nije "gloopa" dajem ocjenu 8/10 Kroz cijeli film je dobra prica, koju treba pohvatat, promislit i skuzit Ocjena nije 10/10 jer nevolim americku dramu, sad da nespojlam, ali ona sranja na icy planetu, i jos par elemenata standardne hollywoodske drame sto su mogli izbjec i nije trebalo Iskreno,mozda sam imao malo veca ocekivanja ,ali opet, to je taj hype Sve u svemu najbolji sf film sta san gleda dugo Sta se tice sumrak sage, ocjena je 5/10 :kafa: |
Dobro kad me već tjerate da spojlam, i hvatate se za "gloopa", da pojasnim:
|
Citiraj:
Ti onda znas sigurno sta bi bilo kad bi te gravitacija crne rupe privukla ? vidim da nisi pazljivo pratio sami film zasto i kako se dogodilo da je prosao tako kako je prosao u crnoj rupi,ali ipak ti znas da ne bi trebao proci kako je prosao malo pogledaj ending explanation i shvatiti ces zasto je tako proslo u crnoj rupi... I osobu sa zavrsenim fakultetom,dugodisnjim radom i istrazivanjem na tome podrucju koja je radila na filmu ti usporedujes sa hakerom ? Svasta necu cuti :hitthewal: Evo ti pa malo citaj... http://blogs.scientificamerican.com/...st-kip-thorne/ I EOD od mene,ako ti imas kakve nove teorije sto bi se dogodilo kad bi prisao crnoj rupi,feel free to share,do tad vjerujem filmskom prikazu Interstellara na kojem je radio Kip Thorne... |
Slažem se sa Kristijanom, do pola ok, nakon toga biiiip.
|
Probat ću ukratko reć šta mi se sviđa a šta ne. Znači obožavam SF-ove i film mi je super, al kao što rekoh, zadnjih pol sata filma nema veze s fizikom.
Film mi je dobar jer je puno toga ugurano u ta 3 sata, znači nisu cjepidlačili s nekim pripremama, odbrojavanja i šta ti ja znam, nego je maksimalno skraćeno, što ima smisla jer bi film trajao 4 ipo sata. Ovo što kolega kristijan kaže mi ne igra preveliku ulogu jer praktički tome i težimo, uništit ćemo usjeve, pčele i općenito biološku raznolikost. Dok s druge strane možemo imat super mobitele, aute i šta ti ja znam. Kažem, to me ne dira previše u filmu.. Ono što je cjenjeni gospon fizičar imao s ovim filmom je, kolko sam ja shvatio, crna rupa i samo to. Al unutrašnjojst, onaj neki hipercube i šetanje po sobama prošlosti njegove kćeri, ak to ima veze s fizikom onda molim da mi se objasni. Jer za mene je to samo osrednji prikaz nečije mašte. I samo taj dio filma me razočarao. Čak bi rekao da mi je primer bolji. |
Pogledao Black Sea kojeg je netko preporucio; film je blago rečeno - sranje. Ne znam otkud Low u tom filmu no ni on se bas nije proslavio glumom iako je par koplja iznad drugih.. Ajde gluma no i priča saka žešće..
|
ajmo ljudi malo više spoil gumb koristiti...
|
Film je science-fiction,a ne vjerna reprezentacija sto bi bilo kad bi mi "sami" otisli na takvo putovanje.
Tesseract je znaci science-fiction dio filma,nisam se ja dodirnuo da je Kip Thorne vjerno rekreirao unutrasnjost crne rupe vec izvana,kao sto je objasnjeno. No,evo Tesseract Vazno je ovdje mastered the laws of our universe - allowing them to manipulate time and space. To bi valjda trebao biti science-fiction dio filma koji jos nema veze sa stvarnoscu,a koliko znam gledali ste Sci-Fi/Adventure sto je Interstellar. A sad kako je prikazano je prikazano,ne znam kako onda tvoja masta zamislja petu dimenziju lol ? http://screenrant.com/interstellar-e...time-travel/2/ |
Normalno da neki dijelovi filma su nelogični ili nerealni. To je umjetničko djelo, a ne znanstveni elaborat. Kao da idete gledat Picassovu sliku pa kažete "nemoguće da su im glave takve, a pogledaj im vratova, lol".
|
Hm, nisam tako razmišljao - sad si me razuvjerio, film mi je zapravo ipak bio baš odličan, dapače, ostavit ću si ga na ovoj telki u shuffle-u zauvijek. Umjetničko djelo... :hitthewal:
|
Gledati SF filmove i tražiti nemoguće/moguće stvari u filmu mi iskreno graniči sa psihičkim poremecajem (NHF)....Gledaj dokumentarce pa ce ti sve biti super...
Mislim ono reci za takav film 1/10 je totalna debilana, pa cak bih i sumrak sagu ocijenio sa vecom ocjenom... Znaci stvarno po tebi nema nista dobro u tom filmu....ajde super....:facepalm |
Citiraj:
Ne znam zašto si toliko frustriran oko ovog filma :) I ne namjeravam ulaziti u rasprave s tobom jer nemam ni volje ni vremena za to, tako da ako misliš i dalje o ovoj temi - preskoči me i nastavi s nekim drugim jer neću dalje pisati o ovome. Meni je osobno ocjena 8/10. Jako solidan Sci-Fi i moja preporuka za ljubitelje dotičnog žanra :chears: |
Kao i svaka druga stvar, pogotovo u filmu i umjetnosti nekima ce biti super, nekima lose. Uopce je nepotrebno razvlaciti i razuvjeravati. Ne moze svima biti super.
|
Koji ste vi pceksperti jbt bez ikakvih vizija i mašte. Da ste živjeli u doba stvaranja star treka bili bi zagovornici spaljivanja zbog blasfemije tj bogohuljenja. Uostalom,tko od nas zna što postoji u crnoj rupi? Koje stvari nemaju logike budući da se radnja odvija u budućnosti? Imate kuglu koja pokazuje budućnost pa znate sto i kako? Koliko je nelogičnosti i nerealnosti bilo 70-ih pa je danas stvarnost? Pceksperti na papiru :D
Ovaj film može biti dobar ili loš nekome zbog glume,spore ili brže radnje , duljine filma,efekata itd a nikako zbog "nelogičnosti " ili nerealnosti o kojima u stvari nemamo pojma. |
Igorr - ne kužim koji dio oko subjektivnog ne kužiš? Ne frustrira me sad više film, nego to kaj čovjek nemre reć kaj misli. Nemam ni ja vremena seruckati po temi, ali vidim da se "subjektivna" ocjena ipak mora propitkivati od inih... Sve sam shvatio, bez brige. Ocjena 1/10 je kao što sam napisao, moja ocjena, zato što sam veliki poklonik i scifi-a i Nolana, i zato što sam još pod dojmom razočarenja. Ako tražiš ili tražite objektivnu ocjenu, onda je ona po meni 6/10, jer film ipak treba biti kompletan da bi zaslužio više, a ovaj po meni to nije. Priča je dobra, ideja je dobra, ali izvedba i jednog i drugog je glupa ili gloopa (čitaj: razvodnjena i patetična, preduga, komercijalna) i ponavljam, meni.
Do pola filma sam gledao s guštom, dalje je film koma (meni), yebe mi se iskreno ko film gleda kao umjetničko djelo ili bilo kaj drugo, ja sam očekivao film. Nije mi dobro odrađena dinamika, nisu mi dovoljno razrađene emotivne a ni adrenalinske scene, bitni djelovi priče su površno i nabrzinu odrađeni i film je veliki zapakirani klišej. Film nema nikakve mistike iza sebe da bi ga trebalo posebno shvaćat? Jasna je simbolika, jasna je poruka, al i dalje - film meni ne valja. Možete vi mene popljuvat zbog odabira rječi ili ocjene kolko god puta hoćete, pa čak mi raditi i psihološki profil, do čega se vidim već dolazi, ali opravdanje za film neću dobiti. Ma kolko se iz pitaj Boga kojih razloga trudili. Ali for the sake of argument, a onda od mene EOD: |
Kad se već dotičete nelogičnosti u Intersellaru nitko nije napisao
Ako su filmovi samo lijepi kadrovi, malo mjuze i pokoja srcedrapateljska scena onda je film odličan, ali treba i malo logike. Film nije ni za 1 ni za 10, po meni običan prosječni film. |
Citiraj:
|
American Ninja je pojam za inteštelam. Nema ni jednog aliena u 3 sata SF svemirskog filma.
|
Citiraj:
Ova tema stvarno treba biti zalockana ili nedostupna nekima :D |
interstellar je dobar dokaz na koju se bijednu razinu spustia hollywood pa mu je christopher nolan posta flagship autor...ko da kruzimo u alternativnom, amd svemiru :D
e sad stvarno, doveli kip thornea...pa i hawking i george smoot je gostovali u tbbt, saltzberg je bia aktivni suradnik na scenariju, pa opet vidimo di ih je to dovelo... nije problem hoce li ljudski organizam izdrzati prolazak kroz crnu rupu, jer to je ionako jos uvijek u teoretskoj domeni, treba se samo prisjetit restrikcija i ogranicenja koji su pratili felixa baumgartnera pri slobodnom padu iz atmosfere...a ne ovde teksaski hillbilly, jedan dan prevozi kukuruz, a drugi - ćeraj frende meduzvjezdano....ma za kurac njima i 100 kip thornea, kad obitelj sjedi za ruckom a tata prica teksaskim, a djeca menhetnskim naglaskom... bmk sta ce ko gledat, i kako ko definira sf, ali ono je |
Citiraj:
i onda da covjek uopce raspravlja s tvojim tipom o necemu Citiraj:
prerazvikan mu score, a oni koji ga nece ni do pola prozvakat ce mu dat 1 :D |
Citiraj:
I sva sreća pa ce film pokupiti desetak nagrada,ogromnu lovu i većini kritičara + recenzije dok ti tupis kako je crna rupa nerealna lol |
Citiraj:
|
Kristijane, mislim da su i vanzemaljci skužili da ne reagiramo na poruke u kuruzi :D. Zato je trebalo izmislit neki drugi način komunikacije :D.
Sad kad bolje razmislim, film nije razvučen, al trebalo je ipak skratit početak filma i rastegnut kraj. poptis na kristijanov spoiler a blava.. to kak ja zamišljam petu dimenziju nije stvar s kojom se trebate živcirat, meni je bezveze, stvar ukusa, jer ovako kako je prikazano.. mogo je napravit puno više.. |
Citiraj:
|
Ajme ljudi oko čega se vi svađate :D
|
Slažem se da je film bolji od većine sajfajeva unazad nekoliko godina.. al kad ih nažalost možemo nabrojat na prste jedne ruke. Zaš ih nema više :(.
|
eh... možda popularnost ovakvog filma potakne malo više sci filmova općenito
|
Ma mislim da su ipak pare problem.
Zato sam namjerno bio spomenuo film Primer, koji je snimljen s buđetom od 7k dolara. |
Pogledah neki dan simpatičnu španjolsku komediju, u prijevodu "Osam baskijskih prezimena" http://www.imdb.com/title/tt2955316/?ref_=nv_sr_1
Svaka sličnost s našim prostorima je slučajna...:D |
pogledah Along the Roadside, zgodan flick za čilanje, doduse malo tuzan na kraju
Citiraj:
Citiraj:
|
Film je totalno nerealan jer Monsantov kukuruz bi sigurno bija otporan na tu pošast :D
|
Možda je bio Pioneer u igri :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:13. |