![]() |
Susjed neki dan kresne svog megane-a 1.5 dci sa nekih 140k na satu, ode u vinkovce i na pola puta auto pocne lupati kao tenk i samo stane. Odvuku ga kod majstora, rastave pukla mu radilica i jedna klipnjaca,sjeban i blok i glava, niko ziv nezna zasto, dijagnostika ne pokazuje apsolutno niti jednu gresku prije toga.Sad citam na netu i kazuda tvornicki imaju gresku na lezajima radilice i da se to s vremenom rasturi.
|
Leteći ležajevi? AFAIK, na toj kilometraži je moguće uz neadekvatno ulje/izmjenu. Ili auto ima puno više km.
|
Citiraj:
Ja jednostavno ne vjerujem da netko složi sve na autu prije prodaje, i da ima polovnog auta bez ulaganja. Koliko je bio star tvoj clio kad si ga uzeo? |
Citiraj:
Da ne spominjem da sam ga registrirao prije 6 dana i da ima zimske i ljetne gume. Al 100 ili 200 eura skuplja cijena je jako velika razlika kad uzmeš sve ovo navedeno u obzir :) |
Citiraj:
|
Cura kupuje autic i dobila je ponudu za clia iz 2007, benzinac, sa 20 000km. :D ako ide za 3000 jura to je to. :)
|
Ja sam Megana iz 2008 platio 5200e sa 1.6 16V i onom Extreme opremom (maglenke, obična klima i ESP onaj od neke moćnije opreme). Imao je 35 000km. Jebiga išao sam na malu kilometražu i da je do 6 god. Čovjek neki stariji, tipa pred penziju, nije ga vozio po zimi uopće.
Bio je skoro godinu dana u oglasniku, ali je napisao valjda 4 riječi sveukupno. Kaže da je imao 2 poziva od toga jedan moj i samo jednu posjetu - moju :D. Nije neki baš izgledom auto, a relativno je velik (4,5m i širok je gro). Usto benzinac. Tu i tamo zažalim što nisam kupio dizelaša kad vidim da se voze po gradu sa 2L manjom potrošnjom, ali kad nisam bio siguran - išao sam na ziheraša. Sad mi je zapravo najviše žao što nisam odmah prvi dan ugradio plin. Do sada bih ga već isplatio... |
Zašto je meni teško shvatiti da klitaći stari 7-8 godina idu za tako niske cijene, ne volim francuska vozila, ali čini mi se pretjerano nisko :S
|
@ vuco. Imam istog megana iz 2008 i plin je definitivno preporuka. Da se razumjemo, ni ja ga nemam ali isplatio bi se brzo
U zatvor bi poslao onog tko je bio zaduzen za prijenosni omjer. 5 brzina koju mozes koristiti na 50kmh, a na 100kmh je preko 3000rpm... Ja imam sport verziju, nit smrdi nir mirisi, ali za uzvrat nemamo nilakvih kvarova, a i da bude to su sitne cifre. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mazda 323F je jedan od najkvalitetnijih i najpouzdanijih modela svoje generacije, ali u vašem je prijedlogu loše što japanski motori nisu prilagođeni napajanju na plin. Naime, imaju mehaničko podešavanje zazora ventila, bez kompenzacijskog prostora kakvog osiguravaju hidraulički podizači ventila. Budući ventili uz ubrizgavanje plina slabije hlade, dolazi do njihovog većeg istezanja. Kako nemaju prostora za to, ostaju poluotvoreni i potom izgore. Dakle, stara Mazda s pogonom na plin, ma kako kvalitetna bila, nije preporučljiva. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
cilj je da auto u ovak dobrom stanu ostane cim duze, a vjeruj meni da ce i za koju godinu drzati cijenu ako bude sve ok. nagledao sam se svakakvih groblja, skinutih kilometara iz uvoza i kojekakvih macaka u vreci. ovo je bilo ajnc a sve crno na bijelo i takva prilika se ne propusta. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako se dobro sjećam, 3500rpm za ~120kmh, 4200rpm na ~145kmh. Općenito dugačke brzine, vučeš drugu do 100tke. Škoda ima prve tri brzine valjda duplo kraće. Propuhao sam ga do Pule prije tjedan dana, BC je rekao ~7L/100kmh do Rijeke, prosječna brzina je bila oko 128kmh. BC inače laže oko 0,2, ali mislim da je ovdje malo i više lagao. Ove godine sam se nauživao vozeći po staroj cesti (Pisarovina - Josipdol - Otočac - Gračac - Knin - Šibenik). Čak i kad je kiša padala auto je dobro držao. Fabia ima bolji ovjes, čvršći, bolji za ganjanje no i neudobniji. Megane se dobro držao iako se vidi da ide na udobnost. Vjerojatno da se stave kvalitetniji amortizeri bi se i to riješilo, ali govorimo o stock svemu. |
50 u 5.? Pa čovječe, to ni ja u dizelu nemam :D
Moj 1.6 tdci je na 3000 rpm tek kad ga 140 stisnem :D Ali zato ima živcirajuće kratku prvu, i drugu u kojoj mu gadno padnu okretaji ako ga u prvoj nisi razvuko maksimalno. Tek u trećoj i četvrtoj je kako treba Možeš i meganea dobro ganjat, samo zbog mekog ovjesa imaš dojam da će izletit puno prije nego fabija. ali to je doajm, može se i njega dobro ganjat za takvo ispuhivanje 7 litri je više nego dobar prosjek. |
second is underestimated as a gear.
- james may :D |
Citiraj:
Cijene na njuškalu nisu baš reprezentativne, jer se auti ne prodaju - nema se para. To kaj se proda ide dosta ispod cijene koju traži vlasnik, pogotovo kad odmah u "prigled" dolaziš sa šuškom. Recimo Clio 2 je nemjerljivo udobniji od Corse C po pitanju ovjesa i profiliranih siceva, a čak je i lakši kakvih 200-njak kila. Astra i Golf su u klasi s Meganeom. |
Citiraj:
Teško mi je i danas filtrirati više hatchbackova za mene je to sve isti kofer, prebroj 3 ili 5 vrata i eto. Zato bi ih i uspoređivao jednako, možda griješim, ali šta ću. No nisam ja uopće mjerilo kad sebi opet tražim isti autić kao što mi potpis kaže, ali eto neda se nešto pristojno naći :D EDIT: Eh da, jedan interesantni video :D Facebook link, a i za one druge Za anti-fejsbukovce |
Citiraj:
Citiraj:
Kad smo već kod VW, neki dan sam čuo zanimljivu priču od frenda. Njegovi kumovi svom klincu kupuju Golf 4 (TDI), a prvi uvjet je da auto ne smije imat manje od 300.000 km. Stavio bih nekakav smajlić, ali mislim da ne postoji za ovak nekaj :D |
Citiraj:
|
Kako volim kad auto ovako prči zemlju kad je ugasen a fino se digne pri paljenju, brutala :D Auto je bomba... |
i ja :D
|
:lol2: :D ma taj accuair je skroz jebena stvar al kosta ko nabukodonozorov ejakulat samo da bi ti auto imao 3 stupnja podesavanja visine.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a ovo kaj se tice 5. brzine na meganu je fakat kriminal, meni scenic trosi litru manje od megana samo radi 6 brzina, menjac u scenicu je predobar... imali smo i sedana 1.4 16v, sad je jos grandtour 1.6 16v i na oba je menjac isti, autoban na 120 doslovno poludis nakon sat vremena, zato sam kad god je prilika izbjegaval autoban... recimo sestrina laguna 2 ph 2 je 2.0 16v i 5 spd, ali taj menjac je puno bolje pogodjen, evo prekjucer gazenica-gajnice (zg) autoban, tempomat 110 potrosnja po bcu 6,5... |
Citiraj:
Ovo s običnim podizačima i plinom su gluposti. Imam Punta 2 1.2 8v s plinom koji ima mehaničko štelanje ventila, a ventili se toliko malo otvaraju da se nemoguće susresti s klipovima ako pukne zupčasti. Znam jednog isto takvog na plin kome ventili nisu štelanje više od 50 000km, a isto ima plin. Jednostavno mi nije jasno što su to Japanci sfušali oko ventila i posjeda da pregaraju na plin, to još dolazi i Ford i korejanci |
Citiraj:
I ja sam poprilično puno sa plinom (rekao bih 24/7 :lol2:) |
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ali dobro, to su noviji motori od ovih što kolega traži. I koliko košta uopće ta izmjena ventila? |
Citiraj:
@jed2i Ti si poseban slučaj. Jesi planirao prodavat auto? Ili je bio u stanju da se nebi nikad prodao bez ulaganja? Nešto mi smrdi, bit će da ga još prodaješ pa je ovo prikriveni oglas :D |
Citiraj:
Glava ide dole, uređenje 16V glave je nekih 800 kn (šlajfanje ventila, glodanje dosjeda, nove vodilice ventila, ravnanje glave)+ ventili ovisno koliko ih treba,najčešće samo ispušni , mislim da komad nije ispod 80 kuna, pa novi zupčasti, ulje, antifriz, set gornjih brtvi, posao-sve skupa jako teško ispod 500 ojra, i dogodit će se opet. Navodno postoje neki setovi jačih ventila, al nisu samo ventili problem, nego i njihovi dosjedi koji su na glavi |
A koje japance uopće gledaš?
Kolega s Civicom radi 30 kn plina 100 km. 1.6 motor. EP2 oznaka auta. |
Citiraj:
|
:respekt: Sve mi je jasno. Ja sam lani gledao neku kvrgu za 2-2.5K€ pa sam na kraju dao 3 i ulozio jos jednu. Isto promijenio remenje, kuplung set, semeringe na bregastoj i radilici, disk pločice, sajlu od ručne, pumpa vode, sva ulja (kočnice, mjenjač bla brb), neki ležaj u zadnjem desnom kotaču, senzor absa, mali servis, gume... Kao da sam ga dvaput kupio :D
Radi se focusu karavanu iz 2001.g., 18tddi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim da je iz mog posta prilično jasno da još uvijek prodajem auto, mislim, na oglasu je cca desetak dana tek edit: ne, bio je u super stanju, nikad mi neće biti jasno razmišljanje ljudi koji dovode auto u stanje da ugrožavaju sebe i druge Kad nešto treba zamijenit, mijenjam, ne čekam zadnji tren ni pod razno Rice Fordovi su ok, ne znam koje si vozio al ja sa svojim nikad problema nisam imao. A taj 1.8 dizel je mrtav do 2500okretaja, voli visoke okretaje |
Citiraj:
osobno sam imal mondeo mk3, jos uvek imam Taunusa GT, a radio sam u AH i navozao se svih mogucih kao sluzbenih... :goood: |
Si imao problema sa mondeom mk3?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:36. |