PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Pupo 27.09.2021. 16:35

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3549304)
Dolaze li kome mijenjati ovaj tjedan router u Fritz tj uzima 1Gbit?

Petak :)

the_ghost 28.09.2021. 08:57

Meni dosao Ubee a ne fritz, on je docsis 3.0 a ne 3.1. Teoretski ima na docsisu 3.0 po speckama do 1 gbit. Da ih zovem prije nego sto ga uopce spojim?

madox 28.09.2021. 09:02

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 3549466)
Meni dosao Ubee a ne fritz, on je docsis 3.0 a ne 3.1. Teoretski ima na docsisu 3.0 po speckama do 1 gbit. Da ih zovem prije nego sto ga uopce spojim?

Teoretski, medjutim upload docsis 3.0 je oko 60 sto je ispod granice u tarifi....

Ag008 28.09.2021. 09:04

Spoji pa vidi

Pupo 28.09.2021. 09:19

Citiraj:

Čudno,

jer je meni ženska rekla da mi mora doći tehničar zamjeniti opremu a imam već ubeta. Onda su mi mogli samo pustiti brzinu.

data202 28.09.2021. 09:33

Citiraj:

Ako si naručio Turbo internet trebo ti je doć FRITZ, a ne Ubee...

madox 28.09.2021. 09:45

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3549473)
Čudno,

jer je meni ženska rekla da mi mora doći tehničar zamjeniti opremu a imam već ubeta. Onda su mi mogli samo pustiti brzinu.

Vjerojatno greska u proceduri s obzirom da su i meni tvrdili da je ubee dosta, a na kraju dosao fritz

MerrySmiley 28.09.2021. 10:09

Ja sam već nekoliko dana na Turbo opciji.

Fritz!Box 6660
Ping oko 5ms
DL max oko 1000
UL max oko 50

https://www.speedtest.net/result/12102512598

Jel ima netko da mu radi UL oko 100 kako je navedeno i u ponudi?

Inače, meni ovo sve radi stabilno. Nemam za sad prigovora.

data202 28.09.2021. 10:22

Meni je cca 950/95 Mbit/s stabilno od petka.
Kod tebe nešto nije kako bi trebalo da...

madox 28.09.2021. 10:24

Citiraj:

Autor MerrySmiley (Post 3549488)
Ja sam već nekoliko dana na Turbo opciji.

Fritz!Box 6660
Ping oko 5ms
DL max oko 1000
UL max oko 50

https://www.speedtest.net/result/12102512598

Jel ima netko da mu radi UL oko 100 kako je navedeno i u ponudi?

Inače, meni ovo sve radi stabilno. Nemam za sad prigovora.

Vrlo vjerojatno ti na upstream-u nije docsis 3.1 nego 3.0.
Kod mene je ista priča jer navodno trebaju neki troubleshoting odradit na node-u...

Stipest 28.09.2021. 10:30

Citiraj:

Kako to da ga oni nisu spojili? Oni nikad ne ostavljaju opremu da ih korisnik sam spaja (osim CAM modula). Očigledno su mislili da si naručio Mozaik opciju i 200/20 net.

MerrySmiley 28.09.2021. 10:34

1 privitaka
Citiraj:

Autor madox (Post 3549491)
Vrlo vjerojatno ti na upstream-u nije docsis 3.1 nego 3.0.
Kod mene je ista priča jer navodno trebaju neki troubleshoting odradit na node-u...

Da. Izgleda da je tako. Koji nam je slijedeći korak? čekamo i nadamo se najboljem?

buljo 28.09.2021. 10:48

Zovi i neka dođe tehničar da podesi kak spada, kak je bilo i kod mene.

madox 28.09.2021. 11:04

Citiraj:

Autor MerrySmiley (Post 3549496)
Da. Izgleda da je tako. Koji nam je slijedeći korak? čekamo i nadamo se najboljem?

Tehničar koji je bio kod mene doma je rekao da bi trebali riješiti kroz nekoliko dana...
Ja sam im dao 10tak dana pa ćemo vidjeti. Ako se ništa ne dogodi do tada budem ih kontaktirao.
kod mene je izgled spojenih kanala identičan.

the_ghost 28.09.2021. 11:56

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3549494)
Kako to da ga oni nisu spojili? Oni nikad ne ostavljaju opremu da ih korisnik sam spaja (osim CAM modula). Očigledno su mislili da si naručio Mozaik opciju i 200/20 net.

Vec imam uslugu, pa samo zamjenu routera mogu sam napraviti. A i imam samo net. Budem popodne spojio pa vidio kakva ce biti situacija. Imao sam stari turbo net, trazio sam samo upgrade na novi Turbo net.

MerrySmiley 28.09.2021. 12:04

Citiraj:

Autor madox (Post 3549503)
Tehničar koji je bio kod mene doma je rekao da bi trebali riješiti kroz nekoliko dana...
Ja sam im dao 10tak dana pa ćemo vidjeti. Ako se ništa ne dogodi do tada budem ih kontaktirao.
kod mene je izgled spojenih kanala identičan.

Par dana još pričekam pa ih zovem. Kad su je tehničar bio kod mene, potvrdio je da je s mojim signalom i opremom sve super, idealno. Ovo s uploadom je kod njih nešto što oni trebaju riješiti.

Stipest 28.09.2021. 12:50

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 3549512)
Vec imam uslugu, pa samo zamjenu routera mogu sam napraviti. A i imam samo net. Budem popodne spojio pa vidio kakva ce biti situacija. Imao sam stari turbo net, trazio sam samo upgrade na novi Turbo net.

Ja bi ih nazvao i provjerio to prije spajanja. Svi koji su uzeli 1 GB net, su dobili Fritz-a i bio im je tehničar u stanu to spojiti. I dalje mi nije jasno da su ti dali da sam spajaš opremu. Mijenjao sam masu opreme i uvijek je dolazio njihov tehničar to pospojiti, osim Cam-a.

the_ghost 28.09.2021. 12:56

Dobio sam knjizicu za samoinstalaciju :)

Ag008 28.09.2021. 13:11

Spoji čim prije pa nam javi rezultate speedtesta. To je samo zamjena adaptera za struju i spajanje koaksijalca na novi.

the_ghost 28.09.2021. 13:17

kad zavrsim s poslom :) , ne zelim ostati bez neta slucajno, da, to je samo odspajanje starog routera i stavljanje novog.

MerrySmiley 28.09.2021. 13:19

Tako je. U osnovi ne razumijem zašto je meni trebao uopće dolaziti tehničar.
Sve se svelo na prespajanje koaksijalca na novi Fritz i uključivanje Fritza u struju.
Čekali smo da lampice odrade svoje na modemu i to je to.

Poslije toga, sat i pol vremena prošlo je na bezbroj mjerenja preko speedtesta i povremeno resetiranje modema uz istovremeno razgovaranje s tehničkom službom kako bi se možda uspjelo dignuti DL na ugovorom zajamčene brzine.

To sam sve mogao i sam odraditi.

Kasnije sam ionako mrežu i sve sam postavljao. Čak dapače, rekao mi je tehničar da su dobili upute da to sve prepuste korisniku ako je ikako moguće.

Pupo 28.09.2021. 13:53

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 3549535)
Dobio sam knjizicu za samoinstalaciju :)

Mogli su mi dati ruter da odradim sam a ne da cekam petak :/

donatello 28.09.2021. 14:03

Zvali me danas iz A1 kako ce uskoro ukinit sve usluge Bneta i da rade migracije korisnika na A1. Znam da ionako placam uslugu A1 i da su kupili Bnet ali me zanima da li je netko presao na A1 i da li to brzo sve rijese?

madox 28.09.2021. 14:06

Citiraj:

Autor MerrySmiley (Post 3549544)
Sve se svelo na prespajanje koaksijalca na novi Fritz i uključivanje Fritza u struju.

Poslije toga, sat i pol vremena prošlo je na bezbroj mjerenja preko speedtesta i povremeno resetiranje modema uz istovremeno razgovaranje s tehničkom službom kako bi se možda uspjelo dignuti DL na ugovorom zajamčene brzine.

To sam sve mogao i sam odraditi.

Kasnije sam ionako mrežu i sve sam postavljao. Čak dapače, rekao mi je tehničar da su dobili upute da to sve prepuste korisniku ako je ikako moguće.

Kod mene je recimo trebalo u zgradi skinuti filter s koaksa u čvorištu na katu...nažalost to prvi tehničar nije odradio pa je morao drugi...ali očito ima kod nekih i drugog posla osim prištekati modem...
Daleko od toga da bi trebali znati kakvo je stanje kod koga u zgradi i što očekivati na terenu...ali budimo realni...ipak je ovo Hrvatska.
Vjerujem da će za godinu dana fritz-evi za docsis 3.1 dolaziti u samoinstalacijskom paketu kao što je meni došao ubee za povečanje na 200/20 (kada se riješe sve novorođenačke muke)

votkavisnja 28.09.2021. 14:25

Citiraj:

Autor votkavisnja (Post 3549348)
Ako je sreće meni sutra… Zagreb, Trešnjevka

Dakle ipak nije sreće, tehničar zvao pol sata prije dolaska da im je sustav za izdavanje radnih naloga pao i da ne može ništa... javit će se nekada za novi termin.. juhuhu
Sva sreća mogao je sustav kao pasti i uslijed postavljanja usluge kada tehničar već otkaže postojeću i onda ostaneš bez obje. Nema šta prava divota.

Nikky 28.09.2021. 14:26

Nije problem u fizikali (ištekaj stari router i uštekaj novi),
ako nešto ne štima treba ti "tehničar iz ZG" da daljinski poklika šta treba ...

buljo 28.09.2021. 14:48

Citiraj:

Autor MerrySmiley (Post 3549544)

Da spojiš drugi ruter imao bi kaj imaš sad jer oni moraju sa svoje strane pustit docsis 3.1 i napravit kaj već trebaju napravit.

Također kad naprave kaj trebaju napraqvit moraju napravit test brzine, možda netko nema doma LAN divajs nego samo WiFi pa ne bi ni mogao sam testirat.

Za ovaj slučaj ima smisla da dolazi tehničar, da je ista tehnologija a samo novi ruter onda ne bi trebalo.

MerrySmiley 28.09.2021. 14:55

Citiraj:

Autor buljo (Post 3549571)
Da spojiš drugi ruter imao bi kaj imaš sad jer oni moraju sa svoje strane pustit docsis 3.1 i napravit kaj već trebaju napravit.

Također kad naprave kaj trebaju napraqvit moraju napravit test brzine, možda netko nema doma LAN divajs nego samo WiFi pa ne bi ni mogao sam testirat.

Za ovaj slučaj ima smisla da dolazi tehničar, da je ista tehnologija a samo novi ruter onda ne bi trebalo.

Ma sve pet. Samo neka oni dolaze... Ali kod mene su bili dvojica u razmaku 3 dana. Drugi je čak i mijenjao Fritz (novi za još noviji). I na kraju nisu uspjeli srediti da imam upload u skladu s ugovorom. Niti jedan niti drugi nisu mjerili brzinu kod mene osim preko speedtesta. Niti jedan niti drugi, iako sam ih nagovarao, nisu išli u ormarić na kući pogledati imam li filter (oslanjali su se na izjave "tehničke" preko telefona da je signal vrhunski).

I jedan i drugi su bili ljubazni i vidjelo se da se trude koliko god su znali/mogli.

U mom slučaju i ovo što sam vidio da su radili, sve sam to mogao i ja odraditi ako bi me "tehnička" u call centru dalje prespojila na ovu službu koju su ovi tehničari zvali od mene.

Ja to sve pripisujem relativnoj novini što se tehnologije tiče. Vjerujem da će to sve biti ok. Meni se i sad isplati ovih 30ak kn više. Dobio sam 5x download i 2x upload za 30kn više. No, svakako bih imao rado, i stvarno mi je potreban, veći upload.

buljo 28.09.2021. 15:28

Pročitaj par stranica unazad pa vidi kroz koji pakao sam ja prolazio :D

Stipest 28.09.2021. 15:34

Citiraj:

Autor donatello (Post 3549559)
Zvali me danas iz A1 kako ce uskoro ukinit sve usluge Bneta i da rade migracije korisnika na A1. Znam da ionako placam uslugu A1 i da su kupili Bnet ali me zanima da li je netko presao na A1 i da li to brzo sve rijese?

Ja sam još na B-netu. Nisu me zvali. Jesu li tražili da potpisuješ novi ugovor? Ja bih i volio da me prebace na A1, jer bi onda mogao uzeti Turbo net.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:06.