PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

delavi 16.07.2023. 13:45

Citiraj:

Autor mkey (Post 3686204)
Mobitel radi kako treba -> mobitel doživi upgrade softwarea -> 5 minuta kasnije mobitel ne radi kako treba.

Zaključak interneta: hardwerski problem :hitthewal:

Milenije, napisao sam hardverski ali mislio sam i na softverske probleme odn. na probleme općenito. Uhvatio si se dlake u jajetu. Uživaj u svojoj mladosti nemoj se zamarati glupostima.

mkey 16.07.2023. 15:33

Pa i ja sam isto mislio na softwerske probleme. Mislio sam i na kulen i na seku.

#20GODINAGLUPOSTINAINTERNETU

delavi 16.07.2023. 17:23

Citiraj:

Autor mkey (Post 3686230)
Pa i ja sam isto mislio na softwerske probleme. Mislio sam i na kulen i na seku.

#20GODINAGLUPOSTINAINTERNETU

Ma ti si balava trolčina. S takvima se nosim bez problema.

Neo-ST 17.07.2023. 13:16

Opet neki update za S23, 429MB...

delavi 17.07.2023. 13:25

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3686356)
Opet neki update za S23, 429MB...

Koliko ti traje baterija pod pretpostavkom da ne igraš igrice i da nisi cijeli dan na njemu?

Neo-ST 17.07.2023. 13:33

Citiraj:

Autor delavi (Post 3686359)
Koliko ti traje baterija pod pretpostavkom da ne igraš igrice i da nisi cijeli dan na njemu?

Punim ga do 85%, a prije spavanja ostane 25-30%...
Ne igram igrice, uglavnom surfanje i messengeri.

delavi 17.07.2023. 13:34

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3686362)
Punim ga do 85%, a prije spavanja ostane 25-30%...
Ne igram igrice, uglavnom surfanje i messengeri.

Dobro je to. Pogođen je to samsung i s tim procom. To go.

Neo-ST 17.07.2023. 14:02

Citiraj:

Autor delavi (Post 3686364)
Dobro je to. Pogođen je to samsung i s tim procom. To go.

U mene je Ultra.

p0laris 19.07.2023. 10:48

Locked due to too many unlock attempts

Problem sa "Previše netočnih pokušaja otključavanja. Pokušajte ponovno za 48 minuta"

Znači nosim mobitel u dzepu i kad ga izvadim nakon nekog vremena potpuno je zaključan, nema mogućnosti ni da se PIN unese ni bilo što. Jednostavno ga ne mogu koristit.

Ne moram ni reći koliko je frustrirajuće imati mob koji se nikako ne može otključati i na njemu nekoliko poruka.

Imam najnoviji update, koristim otisak prsta i 4 digit PIN, zbog kaljenog stakla (prema preporuci koja je došla sa kaljenim) sam izabrao opciju dodatne osjetljivosti touch screena. Imam i double tap to wake kao i zastitu od slucajnih dodira ukljucenu.

Da li tu postoji rješenje?

Ivo_Strojnica 19.07.2023. 10:55

pričekati 48 minuta. :D

locks 19.07.2023. 13:11

A i ti ga čačkaš, baš ti dosadno 😁

coconut 19.07.2023. 13:21

Deaktiviraj zaštitu, resetiraj mob i onda je ponovno uključi.

p0laris 19.07.2023. 14:50

Citiraj:

Autor locks (Post 3686626)
A i ti ga čačkaš, baš ti dosadno 😁

Pa i ne, to se sve dogodi dok mi je u dzepu.

Citiraj:

Autor coconut (Post 3686629)
Deaktiviraj zaštitu, resetiraj mob i onda je ponovno uključi.

Hvala.

Deaktivirao sam
- zastitu od slucajnih dodira u dzepu/torbi
- double tap (oboje i ukljucenje i iskljucenje)
- otiske prstiju
- dodatnu osjetljivost na dodir (ono sto se ukljuci zbog zastitnog stakla)

Ponovo pokrenio, i opet poukljucivao sve ovo gore navedeno

Sad cemo vidjeti. Pisem sve sto sam radio ako jos netko bude imao ovih problema.

Ono sto je meni neshvatljivo da se mob zakljuca i ne moze se nikako otkljucati, stari huawei mi je jednostavno nudio ukucati PIN i otkljucao bi se. Samsung ocito ima neki bug u tom pogledu.

locks 19.07.2023. 15:53

Citiraj:

Autor p0laris (Post 3686644)
Pa i ne, to se sve dogodi dok mi je u dzepu.

Hvala.

Deaktivirao sam

- zastitu od slucajnih dodira u dzepu/torbi

- double tap (oboje i ukljucenje i iskljucenje)

- otiske prstiju

- dodatnu osjetljivost na dodir (ono sto se ukljuci zbog zastitnog stakla)

Ponovo pokrenio, i opet poukljucivao sve ovo gore navedeno

Sad cemo vidjeti. Pisem sve sto sam radio ako jos netko bude imao ovih problema.

Ono sto je meni neshvatljivo da se mob zakljuca i ne moze se nikako otkljucati, stari huawei mi je jednostavno nudio ukucati PIN i otkljucao bi se. Samsung ocito ima neki bug u tom pogledu.

To sam Ivu komentirao, zezam malo 😁

Libertus 19.07.2023. 16:38

Nije to bug, Samsung te pin traži do nekog broja pogrešnih unosa, a nakon toga ima "obavezno hlađenje" od unosa lozinke. Mislim da nakon toga imaš još jedan ili svega nekoliko pokušaja prije nego ti blokira potpuno telefon.

Tebi očito stalno prepoznaje da pokušava otključati telefon. Nađi zašto to radi. Da li radi povećanja osjetljivosti ili zbog kaljenog stakla ili nečeg trećeg.

Edit: Moguće da će obrisati potpuno telefon samo ako si uključio tu mogućnost u postavkama (nakon 15 pokušaja).

p0laris 19.07.2023. 19:41

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3686663)
Nije to bug, Samsung te pin traži do nekog broja pogrešnih unosa, a nakon toga ima "obavezno hlađenje" od unosa lozinke. Mislim da nakon toga imaš još jedan ili svega nekoliko pokušaja prije nego ti blokira potpuno telefon.

Tebi očito stalno prepoznaje da pokušava otključati telefon. Nađi zašto to radi. Da li radi povećanja osjetljivosti ili zbog kaljenog stakla ili nečeg trećeg.

Edit: Moguće da će obrisati potpuno telefon samo ako si uključio tu mogućnost u postavkama (nakon 15 pokušaja).

Ne znam tocno.

Naslucujem da bi uzrok moglo biti bilo kakva poruka/obavijest koja ukljuci ekran. I onda krene kaos, stancaju se snimke zaslona, pozivanje sos broja, zilijun pokusaja otkljucavanja, cak se i bixby pokrece koji inace malo do nimalo koristim... Ali nisam 100% siguran da je bas to okidac

coconut 20.07.2023. 06:12

Nismo se dobro razumjeli. Pod micanjem zaštite sam mislio da izbrišeš potrebu za PIN-om/patternom/FP za otključavanje mobitela. Znači, makni apsolutno sve što ima veze sa otključavanjem mobitela putem nekakve zaštite.

Master_Hrc 20.07.2023. 14:42

Dobro i kako mu to riješava onda problem?

coconut 20.07.2023. 15:00

Ne znam. Neka proba i to. Ako makne potrebu za PIN-om/FR/..., nakon reseta može opet postaviti to isponova pa mu možda profunkcionira onako kako bi trebalo. Ništa ga ne košta da proba.

Sonic1984 20.07.2023. 18:51

Citiraj:

Autor p0laris (Post 3686610)
Problem sa "Previše netočnih pokušaja otključavanja. Pokušajte ponovno za 48 minuta"

Znači nosim mobitel u dzepu i kad ga izvadim nakon nekog vremena potpuno je zaključan, nema mogućnosti ni da se PIN unese ni bilo što. Jednostavno ga ne mogu koristit.

Ne moram ni reći koliko je frustrirajuće imati mob koji se nikako ne može otključati i na njemu nekoliko poruka.

Imam najnoviji update, koristim otisak prsta i 4 digit PIN, zbog kaljenog stakla (prema preporuci koja je došla sa kaljenim) sam izabrao opciju dodatne osjetljivosti touch screena. Imam i double tap to wake kao i zastitu od slucajnih dodira ukljucenu.

Kad ti je mob u djepu stavi ga tako da ti je staklo prema van a ne prema bedru.
Znalo se to meni dogadjat cesto pogotovo u ljetnim mjesecima.
Zimi sa tim nikad problema.
Isto mi je bilo na s20fe i sad na s22u.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

jopis 20.07.2023. 20:59

Citiraj:

Autor p0laris (Post 3686610)

Deaktiviraj double tap to wake.
Imam, tj imao isti problem preko ljeta dok sam na poslu, isključio dttw, nema više problema.
Ili ne gasi ništa, nego ovak ko što Sonic kaže, hazarderski, ekran prema van:D

blava 22.07.2023. 13:33

Jel zna netko kako iskljuciti onu glupost za editiranje lock screena,krenem fingerprint unlock i onda skoci prozor za editiranje lockscreena sto smeta naravno kad ides placati NFC-om i slicno

Sn4k3 22.07.2023. 15:13

Citiraj:

Autor blava (Post 3687133)
Jel zna netko kako iskljuciti onu glupost za editiranje lock screena,krenem fingerprint unlock i onda skoci prozor za editiranje lockscreena sto smeta naravno kad ides placati NFC-om i slicno

Mislim da je ovo to što tražiš...

Settings -> Lockscreen -> Touch and hold to edit - OFF

djzuza 24.07.2023. 16:19

Samsung S23+
U životu nisam nikada imao bolji mobitel od ovoga.
Danas mi je treći dan od prethodnog punjenja, a baterija mi je na 40%.
Jako, jako glatko iskustvo.

Sonic1984 24.07.2023. 19:14

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3687553)
Samsung S23+
U životu nisam nikada imao bolji mobitel od ovoga.
Danas mi je treći dan od prethodnog punjenja, a baterija mi je na 40%.
Jako, jako glatko iskustvo.

Nemoj se ljutit ali ako ti traje 3, 4 dana onda ti sigurno ne treba takav mob

locks 24.07.2023. 19:56

Ne koristimo svi isto mobitel. Neki su jako zauzeti i nemaju vremena ili ih možda ne zanima. A ima nas bolesnika koji visimo na mobu.

Meni je tipičan scenarij jutro-večer i obavezno punjenje...jbg 😁

Ivo_Strojnica 24.07.2023. 22:08

Citiraj:

Autor Sonic1984 (Post 3687585)
Nemoj se ljutit ali ako ti traje 3, 4 dana onda ti sigurno ne treba takav mob

Zašto misliš da mu ne treba taj mob?

djzuza 25.07.2023. 06:18

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3687613)
Zašto misliš da mu ne treba taj mob?

Dobro pitanje. :D
Moj prethodni mobitel je bio S21 FE i sada vidim koliki je ovaj mašina u odnosu na njega. :goood:

quazar912 25.07.2023. 07:39

Citiraj:

Autor locks (Post 3687590)
Ne koristimo svi isto mobitel. Neki su jako zauzeti i nemaju vremena ili ih možda ne zanima. A ima nas bolesnika koji visimo na mobu.

nema tog mobitela koji mi može zamjeniti surfanje na PCju... mobilni appovi za android su očajno napravljeni. totalno nepregledni. ovaj forum nisam 2x gledao na mobitelu.

Ivo_Strojnica 25.07.2023. 08:57

ja ga gledam na opera pregledniku u mobitelu.
Super mi je čisto jer automatski oblikuje tekst prema veličini i zoomu ekrana.

DI VO TA.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:33.