![]() |
Ne radi niti meni sada, traži broj telefona. Neki dan je.
Inače, pohvala za tehničku podršku. Istekla mi prekjučer tarifa, a iako sam kupio bon, zaboravio ga aktivirati pa mi se tarifa vratila na Osnovnu. Kako sada ide automatikom čim nadoplatiš bon da ti pošalje zahtjev za starom tarifom, tako je i sada to bilo no uzeli su pare, a tarifa se nije aktivirala. Preko Tele2 aplikacije nazvao podršku, bio prvi u redu :D, objasnio agentu što se dogodilo, on to ionako sve vidi u sustavu. Dok smo razgovarali reaktivirao mi tarifu i potvrdio da mi nisu uzeli ništa dok sam bio na osnovnoj tarifi zbog te greške. To je već 2/2 da sam u 5min riješio sve probleme i da fala bogu ta tehnička podrška ima veće mogućnosti od onoga "jeste li probali restartati vaše računalo/mobitel/router". Podsjetilo me na stare dane i podrške AMIS-a... |
Kako u praksi funkcionira Tele2 osiguranje ekrana? Popravljaju samo lom stakla ili prolaze i ogrebotine, od ključeva i slično?
|
Samo lom zaslona, koji uključuje nepredviđeni događaj. "Pao mi iz ruke" specificiraju kao nemarnost. Nepredviđeni događaj je npr. "hodao ulicom i u prolazu me gurnuo biciklist pa mi mob ispao".
Ogrebotine ne idu pod zaštitu. Detaljno imaš ovdje: https://www.tele2.hr/podrska-korisni...aslona/tnc957/ |
Pozdrav ekipa.
Imam dva pitanja vezano za mobitele kupljene u Tele2 (ponuda na bonove). Jesu li mobiteli otključani ili zaključani na Tele2? Da li dolaze čisti ili su natrpani Tele2 bloatwareom? Tnx |
U zadnje vrijeme su mob. otkljucani na sve mreze i bez bloatwara.
|
Ako je dual sim, onda je sim1 zakljucan na tele2, drugi je otvoren za sve mreze.
|
Već kupio pa ću vidjeti situaciju.
Lock mi je čak manje bitan jer mi to iovako moraju otključati. Iako rekao mi jedan drugi član da valjda po zakonu više ne smiju zaključavati. Više me bloatware muči. Nadam se da nisu natrpali smeća. |
Ima tko Tele2 pretplatu i još da je bio vani i zvao iz drugih zemalja naše brojeve ? Jel postoji i dalje onaj glupi način zvanja u roamingu (zoveš sam sebe :D) ili su to riješili kao i svi ostali da zoveš na +385brojPozivatelja
|
Citiraj:
Osobno u imeniku imam sve kontakte spremljene u formatu: + pozivni broj drzave i broj mobitela odnosno telefona. U telefonu imam ukljucenu opciju Pomoc za roaming na automatski odaberi drzavu. I sad recimo trenutno boravim u Irskoj i moram nazvati neki lokalni broj,jednostavno ga utipkam u mobitel bez prefiksa i kad stisnem zovi izbaci mi se dijalog Odaberi: Maticna drzava, u mom slucaju Hrvatska gdje na broj koji sam upisal doda +385 ili Drzava rominga u mom slucaju +353 i broj koji je upisan |
Da ti pojasnim. Ja sam na TELE2 bonovima već godinama. I kad smo išli u Francusku prije 2-3 godine, da bih zvao doma ili nekoga na mobitel u HR morao sam utipkati *133*broj_koji_pozivam_u_međunarodnom_formatu#
Kad si to napravio, onda si dobio povratno poziv na koji si se javio i tek onda je krenuo zvati mobitel/fiksni onoga koga si zvao. Ono, totalni inception jer ti zoveš nekoga, a tebi zvoni telefon :D To im je bio backup način zvanja, ako ovaj +385xxxxxxxxx nije radio, a nije radio nikada. Planiramo u firmi uzeti TELE2 pretplatu i iskreno, ne putujemo previše, ali ne bih htio da moram svaki puta mijenjati broj koji pozivam sa time *133*xxxxxxx#. Zato i pitam kako je to sada riješeno. |
Nema vise toga. Utipkas broj i pametni telefon odradi sve za tebe :D
Tako da zeleno svjetlo kaj se tice toga imas |
Fala tebi na informaciji, a posebno dragom Bogu i Tele2 što toga više nema :D
|
Kako je ovih dana važno biti povezan, za sve privatne i poslovne pretplatnike smo omogućili 6GB na dar koji se mogu aktivirati putem SMS poruke 6GBPROMO na broj 13880 ili putem Moj Tele2.
Svi korisnici bonova mogu aktivirati 3GB na dar slanjem SMS poruke 3GB30DANA na broj 13999 ili putem Moj Tele2. Ostanite doma i komunicirajte digitalno sa svojim najbližima. https://bit.ly/2JebGwi |
Citiraj:
|
ne znam. ja sam poslao sms, i dobio povratnu poruku da je aktivirano.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Tele2 tj Telemach je predstavio nove tarife.
Bonovi: 200 min + 200 SMS + 0,5 GB 39kn 500 min + 500 SMS + 2 GB 59kn 1000 minuta + 1000 SMS + 7GB 89kn Pretplata (sva tarife imaju flat pozive i poruke) 3 GB 79kn 20 GB 129kn Flat + Tidal 169kn Idu i popusti ako se uzme više tarifa, ni jedna tarifa nema naknadu za uspostavu poziva. Ni bonovi ni pretplata. Nisam proučavao ima li kakav fair usage i smanjenje brzine i slično. |
A ja sad na ekipnu imam 37.50kn+(mislim) 89kn flat internet
Al ne moram dok traje ugovor prelazit na nove. I vidim na dosta mobitela su smanjili mjesecne rate a podigli koliko se mora odmah platit |
Na stranicama Tidala stoji da nije dostupan u HR.
https://tidal.com/whatistidal |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, ja sam još uvijek na SMART 4GB tarifi za 40kn (1000min + 4GB prometa). Ove tarife su dosta lošije kada se gleda za dobiti što više za što manje novaca. 200SMS-a nisam poslao u cijeloj godini, kamoli mjesečno. A paketi za promet su takvi da ih je zvala 2005. godina i želi ih natrag.
No to je sad zadnjih par godina popularno, da zapravo svi operateri sa svojim ponudama (fiksne usluge i mobilne) daju zapravo manje nego kad je bio veliki rast i borba za nove korisnike. |
Citiraj:
Cudi me da nam jos uvijek dopustaju tu tarifu :D |
A dobro, oni su gledali šta konkurencija nudi. HT traži 199kn za 30GB, oni za 129 daju 20 ili za 169 flat. A1 za 10GB traži 159 ili flat za 189. Tako da, ovo su u teoriji bolje opcije.
|
Tele2
Promjenili su ime pakete s obzirom na rebrand, cijene su za sada dobre s obzirom što su dodali ostalim pretplatama / minimalno povećali data paketa unutar EU. To je odlično za one koju često putuju.
Toliko niže pakete nema ni A1 i Tmobile (osim unlimited sa 229kn) Recimo sa postojeći Raspali/naograničeno sa 10gb dataEU mjepnjali na Unlimited sa 12gb + basplatni premium Tidal bez dodatne naplate. Stranica je zasada u fazi nadogradnje za podacima, opis i pdf sheet. @kokos Tidal je već dostupan, slabo pratiš info osim pod povećalom na karte. Imaš na svim portalima. Отправлено через iPhone |
Mene je ovaj telemach ubija. Ja imam ekipnu sa 2 broja (od 4) koja imaju flat podatkovne. I sad za to placam 121.50kn po broju. Dva su na najmanjem podatkovnom i placaju 71.50kn. Za ta dva broja bi sad bilo bolje jer bi imali 2gb više a placali bi 69kn po broju. A ja i supruga sta imamo sve flat placali bi 144kn po broju. Znaci 45kn/m više. U slucaju da idemo na paket od 3gb ili od 20gb moramo platit penale do kraja isteka pa tek onda mozemo uzet te pakete, a ako idemo na opciju flat onda možemo. Znaci racunica nikakva. A da ne kazem da placam vec godinama preko 800kn/m za sva 4 broja (i 4 mobitela) da nemam nikakve pogodnosti u odnosu na nekog drugog ko dođe a uzeo bih 3/4 broja na svoje ime.
|
Citiraj:
Inače, što se tiče rebrandinga i nove aplikacije, više nema opcije "Reaktiviraj staru tarifu" u kojoj su stariji korisnici mogli switchati između Revolucije/Smart tarifa koje su nekada koristili. Stari moj.tele2 APK i dalje radi, ali u njemu je onemogućena promjena tarife. Za sada se još uvijek može prijeći na te stare tarife SMS-om na 13888, slanjem ključne riječi. Ključna riječ za Smart 4GB je, ako se ne varam, "promosmart" ili "smart4gb", jedna od te dvije mi je prošla. Ključna riječ za Revoluciju (1 lp po sekundi, bez uspostave) je vjerojatno "revolucija". Sumnjam da će Telemach implementirati opciju za povratak na te prastare tarife u novu aplikaciju. |
Citiraj:
stare korisnike su zakinuli jer ne mogu priječi na novu tarifu bez višeg iznosa npr.tarifa raspali je bila 85kn +39 kn 1,5gb interneta novom korisniku nude START za 79 kn gdje dobije sve isto kao i u raspali plus 3gb inteneta znači novi korisnik ima manji račun ,a više interneta i umjesto da dozvole starim tarifama raspali promjenu na start ,oni uvjetuju da se ide na TOP tarifu gdje bude 20gb i normalno veći račun to je slično i za ekipinu |
Imam ZTE MF927U mobilni router od Tele2, ali katastrofalno radi. Signal je skroz loš (2/5 crtica, ispod -110 dB) iako na par stotina metara imam tri odašiljača i gasi se čim krenem prebacivati nešto preko 200 MB. Novi firmware ne nalazi, a malo me strah instalirati neki na svoju ruku pošto je brandiran uređaj. Ideje?
|
Puno se ljudi žali na taj router. Kupi neki drugi na oglasniku. Svojevremeno sam imao Huawei koji je A1 davao kao HomeBox i nisam imao problema sa njime.
|
Promjenio ručno APN postavke iz internet.tele2.hr u telemach.hr. Čini mi se da su brzine solidne nego prije.
Отправлено через iPhone |
čuo sam da će dobiti nove tarife u petom mjesecu, dali ima tko kakav info ?
|
Pa nedavno su predstavili nove tarife.
|
ok. jer mi je preko telefona njihov agent rekao, da nove tarife dolaze u petom mjesecu ? :lol2:
|
ja danas gledao tafire na bonove i nije niš novo.
|
Pa em je praznik prvi dan em je drugi neradni. Polako, ima vremena. Ako bude, pustit ce sredinom mjeseca...
|
Moraju ponudit nesto, bonbon je podebljao pakete
|
Jel netko koristi svoj tele2 broj, odnosno iznos na računu na tom broju, za plaćanje aplikacija na play storeu. Imam na tele2 kartici nešto kuna koje ne trošim, htio bi kupiti jednu app sa playstorea, jel se može preko toga i jel to još funkcionira. Nisam nikad to koristio. Hvala
Sent from my SM-A530F using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:06. |