![]() |
Uzme sto je dostupno ali ne kombinira. Ako imas nula kuna a dovoljno eura napravi konverziju. Ako imas 2kune i 10 eura a racun je 50kn, meni onda odbije. Tako sam ja to shvatio.
|
Hvala ekipa :)
|
Citiraj:
|
Jeste li vidjeli (pretpostavljam promo) članak u jutarnjem vezano za primanje plaće na revolut? Ne da mi se raditi promet tom dnevniku, ali nema smisla da spominjem a ne linkam, bez obzira što su 0 :D
Kako bilo, baš me zanima kakav bi bio ovršni postupak u slučaju isplate plaće na račune u inozmestvu. |
Citiraj:
Trasnferwise, ili po novome Wise je jedan od onih koji automatski potegne sa svih valuta. Kad sam uzimao karte, uzelo mi je odjednom kune, dolare, eure i funte :D |
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Mindfactory.de
Stavim u košaru predmete, koje želim i kad krenem da plaćam uočim "horor". Hrpa opcija za plaćanje, od kojih meni najviše odgovara: - Kassa - Paypal U biti htio sam platiti Revolut VISA karticom. Pošto još uvijek želim Revolut-om platiti jer sam napravio top-uo eure, odabrao sam opciju Kasse. Dobijem na email IBAN, naziv banke i ova dva podatka: - ShopID - Vorgangsnummer Moja pitanja su sljedeća: - nigdje ne vidim gdje bih u aplikaciji od Revolut-a unio ova dva podatka? - ako ih i mogu negdje unijeti, da li moram oba dva podatka unijeti ili je dovoljno samo ovaj: Vorgangsnummer. To je u stvari broj narudžbe, a ovaj shopID i nije bitan? |
Pa mogao si paypal povezati sa revoult visom i paypalom platiti
|
Citiraj:
ja dobivam placu na revolut , i imam frenda koji ima ovrhe na klasicnim karticama, i normalno mu sjeda placa gore i podize / trosi online itd. :kafa: |
Citiraj:
Written on Note 10+ |
Citiraj:
|
Citiraj:
JOOPD odmah kaže poreznoj kolika ti je plaća i da im treba novac za ovrhu brzo oni saznaju broj računa. |
OT: Kvaka je u tome da (trenutno) Revolut ima strani IBAN. Utjerat ovrhu na strani IBAN je komplicirano, skupo i dugotrajno. U ovom trenutku šanse za utjerivanje duga putem ovrhe na strani IBAN su praktički jednake 0. Naime, ako tip skupi dugova za <20k kn, jednostavno proglasi osobni stečaj i svi dugovi mu se brišu tako da može nastaviti generirati nove dugove.
|
Pitanjce, išao sam plaćati nešto na Aliexpresu preko Revoluta čisto za isprobam i dva računa, jedan u HRK, a drugi u EUR i rekoh povući će automatski EUR jer je u euru iznos na Aliexpress, ali nije povuklo EUR, nego HRK. Ja u aplikaciji ne vidim dvije kartice, da mi je jedna za HRK, a druga za EUR pa ne kužim kako da plaćam online s računom u eurima?
|
kartice ti nisu vezane za valute, account je vezan za valute... ti mozes imat npr 5 kartica, on tebi na svima njima vuce saldo s accounta.
|
prvo vuče kune
a onda eure ili kaj več imas e sad .. ako imas premalo kuna, odbije ti makar imao ostale devize .. tako sam ja shvatio kad sam sprobavao na amazon.de 2x mi odbilo jer sam imao kune .. nedovoljno |
Meni vuče valutu kojom plaćam. Ako imam dovoljno dolara/eura i kupujem na aliu ili ebayu, uvijek će povući dolare/eure
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Isto tako. Imam na racunu kune, eure, dolare, funte. Ovisno u kojoj valuti kupujem s te valute skida. Ali uglavnom pazim da vec imam dovoljno valute u kojoj kupujem. Ne mogu se sjetiti jel mi kad falilo neke valute i kako se ponasao tada ali 100% ce skidati eure (ili bilo koju valutu od ovih iznad s kojima sam baratao) ako imate eure na racunu i naplata se vrsi u eurima.
|
Citiraj:
https://e-justice.europa.eu/content_...rder-376-hr.do |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imam ja referral od 125kn radje ak ce neko htjet pm
Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
I vama kada želite kopirati ili vidjeti broj kartice, prvo šalje sms?
|
Citiraj:
|
Isto samo pin/finger
Citiraj:
|
Prošli tjedan sam samo pin i kopirao je broj kartice.
Od ovog tjedna moram i pin pa sms verifikaciju što usporava. |
Frend koji je nedavno počeo koristiti revolut isto stalno dobiva te SMSove. Moguće da je to nešto novo za nove korisnike.
|
Upravo probao sa dvije kartice i meni radi kako je radilo i prije, a to je da je potreban samo pin/fp (bez ikakvog daljnjeg smsanja)
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Ja sam vratio mob na stock postavke, opet instalirao revoult i sada me traži svaki put kada želim kopirati broj kartice, tj čekam i da mi stigne sms i da onda revoult pročita taj sms i kod u njemu.
Prije samo pin, nema opcije mijenjanja. |
Citiraj:
Tada će kartica biti verificirana i ne bi više trebalo ići preko smsa. |
Prvu transakciju s novom karticom biste trebali napraviti na POS aparatu, i to da vam stave karticu u aparat, ne beskontaktno, s ukucavanjem PIN-a.
Nakon toga je aktivirana i ne bi trebalo biti problema. |
Revolut packs a punch with new glow-in-the-dark debit card
https://www.finextra.com/newsarticle...ark-debit-card Отправлено через SM-G975F |
Citiraj:
Evo i ja danas dobio SMS kako bi vidio info kartice, ... gnjavaža.
Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk |
Citiraj:
Znam da je Erste dozvoljavao aktivaciju na bankomatu, ali ne znam da li i Revolt to daje. Odeš kupiš žvake u prvom supermarketu i riješeno. |
Može bankomat
|
Citiraj:
|
Dobio mail za karticu koja svijetli u mraku za 39kn.
je li to konačna cijena ili ide još nešto, dostava +45kn itd? |
Ja sam maloprije naručio i skinulo mi je samo 39kn s računa. Nikakav dodatni šiping nije naplaćen. Piše isporuka do 19.4.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:30. |