PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Električni romobili i bicikli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=293158)

strgani 06.10.2022. 15:46

Citiraj:

Autor Visage (Post 3628899)

@Strgani

da imam tri hovding aribaga na vrata, kacigu za simulaciju leta u svemir, nikad se ne bi vozio na otvorenoj cesti, dok iza mene idu vozila - nikad !

Tvoja pasivna i aktivna zastita je nepostojeca, ako se bilo tko od sudionika iza tebe, dovede u bilo kakvu lancanu, posrednu ili bilo kakav aberratio ictus, tebe vise nema! Hoces li dozivotnu traumu od kojeg se vise neces odmaknuti, dozivotne rehabilitacije - biraj.

Jednostavno ovis o sreci/sudbini, koja osim ako nije pogonjena adrenalinom, razmisli, tko bi mogao zaliti iza tebe, ako ih ostavis. Pa vecina vozi aute svaki dan, zasto se doviti u opasnost, te ovisiti o procjeni vozaca iza svojih ledja? Nema smisla. I to na potezu, na kojem imas nogostupa za voznju, da ne govorim da prolazis prakticno pored dvije policijske stanice, te da je iole itko prometno zainteresiran, akcijom ili revoltom, finu bi kazno dobio.

...

Hvala na brizi, ali isto tako sam biciklom nekada bio u opasnosti i sada sam svaki put kad hodam pješačkim ili zebrom jer luđaka i nepažljivih ima svugdje.
Bi li tebi bilo ugodno da pored tebe prođem nogostupom brzinom kojom se po cesti vozim?
:)

Znam paziti na sebe, a ako i ne budem znao, ja sam taj koji će nastradati. Pored policijske patrole na mostu slobode sam prekjučer prolazio dok je bila akcija, troje ih me gledalo samo dok sam prošao pored njih romobilom po cesti. Vidjeli su da sam osvijetljen kako spada, da imam kacigu, dalje je moj problem i moja briga :)

Visage 06.10.2022. 16:46

Citiraj:

Autor strgani (Post 3628926)
Hvala na brizi, ali isto tako sam biciklom nekada bio u opasnosti i sada sam svaki put kad hodam pješačkim ili zebrom jer luđaka i nepažljivih ima svugdje. Bi li tebi bilo ugodno da pored tebe prođem nogostupom brzinom kojom se po cesti vozim?

Pazi, po zakonu novome, tehnicki, ne bi uopce smio ici u prometu s autima. Kad imam cistinu, ne znam, tipa Maksimir pored stadiona, povucem do kraja, ako nema na stotine metara ikoga. U drugim prilikama, usporavam, bas da ljudima ne izazivam srcani. Problem je u tome, sto tvoje vjestine (icije) su neupotrebljive, kad se tebi netko zabije, ili krivom procjenom drugoga, ponovo zavrsi prema tebi autom.

Citiraj:

Autor strgani (Post 3628926)
Pored policijske patrole na mostu slobode sam prekjučer prolazio dok je bila akcija, troje ih me gledalo samo dok sam prošao pored njih romobilom po cesti. Vidjeli su da sam osvijetljen kako spada, da imam kacigu, dalje je moj problem i moja briga :)

Imas kameru s kojom snimas voznje, pa onda nisi snimio barem jednu sliku akcije? Pa kako to, sto mu GMO dazdevnjaka? A da ne velim, zasto nisi javio u temi?

Danas sms-ao covjeka iz udruge/servisa, veli da ne nitko poznati nije jos pojavio da je dobio kaznu. Oni ce prvi znati, pa sam molio da mi javi.

Inace, veli da je i ova akcija bila dojavljena, da je (FB?) sindikat/kanal sto li, biciklista vec koji dan javio dojavu da ide ta akcija.

...

strgani 06.10.2022. 22:44

Citiraj:

Autor Visage (Post 3628934)
Pazi, po zakonu novome, tehnicki, ne bi uopce smio ici u prometu s autima. Kad imam cistinu, ne znam, tipa Maksimir pored stadiona, povucem do kraja, ako nema na stotine metara ikoga. U drugim prilikama, usporavam, bas da ljudima ne izazivam srcani. Problem je u tome, sto tvoje vjestine (icije) su neupotrebljive, kad se tebi netko zabije, ili krivom procjenom drugoga, ponovo zavrsi prema tebi autom.

Imas kameru s kojom snimas voznje, pa onda nisi snimio barem jednu sliku akcije? Pa kako to, sto mu GMO dazdevnjaka? A da ne velim, zasto nisi javio u temi?

Danas sms-ao covjeka iz udruge/servisa, veli da ne nitko poznati nije jos pojavio da je dobio kaznu. Oni ce prvi znati, pa sam molio da mi javi.

Inace, veli da je i ova akcija bila dojavljena, da je (FB?) sindikat/kanal sto li, biciklista vec koji dan javio dojavu da ide ta akcija.

...

Doslovce sam ih imao snimljene, no apsolutno nikome ne bi odgovaralo da se takve snimke postave na internet, ljudi bi mislili da smiju raditi što god požele, policiji bi smetalo što ih sprdamo i zajebavamo da ne rade svoj posao, a to troje koje je stajalo na toj lokaciji bi možda i neku kaznu popušilo. Da, bila je od sindikata biciklista objava na fejsu, imaju ih redovito za biciklističke provjere i akcije, to dobiju direktno od policije jer nije želja da se kažnjava, nego promovira sigurnost. Zato imaju često sindikat biciklista i policija akcije darivanja svjetala i reflektirajućih prsluka ljudima koje zaustave bez istih.

SniperWolf 08.10.2022. 12:33

Pozdrav :)
Molim Vas, malo sam izgubljen u svijetu romobila,
Trebao bi mi romobil za dostavu hrane (Wolt)

I za doci doma (uzbrdica od 5km) poslje smjene.
Vozio bih u Rijeci (teren je stvarno specifičan, uzbrdice, rupe, na nekim dijelovima je cesta rupava i nogostupi ssu razrovani od korjenja drveca koje je nadiglo jako nogostup)

Tako da mogu reci da je Rijeka nažalost stvarno po pitanju kvaliteta cesta i terena koma. Do sad sam vozio Xiaomi pro 2 600w i bio je super ali nece poslužiti za smjenu odraditi + doci doma jer mu baterija ode nakon par odradjenih uzbrdica i do doma ne izdrzi.

Vidim da Vsett i Pulse nudi jace romobile,

Ali zanimalo bi me i trajnost baterije nakon npr god dana, i da li izdrze takvi romobili dosta? Sto 1. Otidje na njima. Sto se sve treba mjenjati, servisirati itd.

Na sto treba pripaziti oko, podmazivati itd.

Inace naviknut sam na voznju po Ri di nekad idem Bolt romobilom po nogostupu uzbrdo pa treba preci po cesti pa opet na nogostup uzbrdo pa rupa itd. Ceste, nogostupi su nam uzas. Vozim jako oprezno. Dobro pregledam sve i usporim, i tek onda udjem u zavoj. Naucio sam defenzivno voziti jer Ri ima uske nogostupe na nekim dijelovima s portunima zgrada i svasta pa oprezan budem tu da neko ne izleti.

Tezina vozaca: 73kg.

Hvala :) :chears: :chears: :) !

kvaju 08.10.2022. 13:39

Sumljam ijedan romobil da ce ti (u sport modu) moci pouzdano 50+km ako ti je to kilometraze otprilike koju u smjeni odradis izdrzati.

Jedino ovi neki dosta skuplji i teži, zavisi koliko ke budzet.
Mozda dosta bolje i sigurnije je uzeti neki ebike.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

strgani 16.10.2022. 10:50

Moj prvi unfall.
Ima li tko kakve savjete za upper body armour? Gledao sam malo po aliu, ali ti sve izgleda malo jadno i ne znam bi li mi ikako pomoglo pri padu.

Visage 16.10.2022. 17:42

Vazno da iz traume ne pises ovu poruku. Vidi gore plavim citatom, na temu sigurnosti, koju poruku vise. Za adrenalinske prolaske ovog tipa, jos po sumi, gdje te bilo sto moze izbaciti s kotacima romobila, iskreno, ne znam kaj radis s romobilom? S bilo kojim romobilom po sumi? Pa ni s Inokimom se tu ne bi vozio.

Po sumi s elektricarom, nekak mi je to perverzno, tu se vozi biciklom Strgani.

Nasao sam jedan video, nisam ga do danas pogledao. Jednom prilikom cu stvarno morati covjeka pitati da mi objasni misteriju ovog dragulja, jer sve domene su mu pogasene. Ma, predivan je : Moneghette testing, St. Tropez 2015

...

Ivo_Strojnica 17.10.2022. 16:34

Velik je on dečko, ako želi naučiti iz svog iskustva, neka uči.
Sumnjam da je prvi put čuja da se ne vozi romobilom po šumi.

Što se tiče upper body armora, jedino ti je bitno da ga ne može probiti drvo/oštar kamen.
No to te ne štiti od lomova: i dalje ćeš prilikom pada slomiti rebro pri jačem udaru, ruku slomiti na neravnom terenu itd itd.

Veći kotač je tu definitivno veća sigurnost.

bertone 18.10.2022. 09:14

Kaj se tiče romobila i body armora za po šumi, možda nešto ovakvo? :D

https://m.media-amazon.com/images/I/...AC_SY1000_.jpg

Visage 19.10.2022. 02:48

Ugao Masarykova i Gunduliceva, kisa, sunce, dan ili noc, konstantno za stangu zavezan romobil. Pogled na lijevo:

https://abload.de/thumb/2022_1013_130606_0370nrio5.jpg https://abload.de/thumb/2022_1013_130606_0370lzega.jpg

Vidim ga iz auta, vidim na romobilu, vidim ga pjeske, u koje god doba prodjem, on je tamo!

Ako je konobar ili netko iz okolnih kafica/restorana, zasigurno ga moze (radi sebe) staviti na sigurnije mjesto. Stanari, ne vjerujem da bi netko toliko vjere imao u cuvanje istog na otvorenog. Ukratko, prava enigma.

...

SrKi 19.10.2022. 07:58

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3631201)
Velik je on dečko, ako želi naučiti iz svog iskustva, neka uči.
Sumnjam da je prvi put čuja da se ne vozi romobilom po šumi.

Što se tiče upper body armora, jedino ti je bitno da ga ne može probiti drvo/oštar kamen.
No to te ne štiti od lomova: i dalje ćeš prilikom pada slomiti rebro pri jačem udaru, ruku slomiti na neravnom terenu itd itd.

Veći kotač je tu definitivno veća sigurnost.

I to po Grmi :fiju:

Možeš romobil po single tracku lakšem voziti ili po gravelu, ali više od toga će rezultirati s lomom sebe ili romobila.

LAcy 19.10.2022. 17:02

Sto ste takvi, covjek samo zeli opravdati svoj nick :D

Visage 21.10.2022. 22:12

Od ovog tjedna, svi ducani Zabac u ZG-u, a sudeci po komentaru i objasnjenju koje sam dobio u poslovnici, vjerojatno vrijedi i za sve ostale izvan, postaju zone romobil zabranjenog ulaska. Nema ni kod kase, nema ni iza kistri, gdje nema icega, gdje ih stane nekoliko. Nema ni da ga "vodis sa sobom" sto funkcionira i u najvecim robnim, ili najmanjim ducanima. Mada nikad nije bilo problema, niti ikad ikakve prituzbe od strane zaposlenika, dapace, cak su navodili da imaju kamere unutra, pa se ne treba ni brinuti da ga netko ne dira. Pricam o kulturnom, dobar-dan-gdje-smijem-ostaviti-sklopljenog nacinu, ne rasklopljenom, ili vozikanju po prostoru.

Veli teta u Zapcu, zastita na radu, doslo odozgore naredba. Tako da (meni poznato) prvi ducan u HR, koji ima naljepnicu na kojoj tekstom i slikom veli : Romobilima Ulaz Zabranjen!

Neobicna odluka, posebno sto su im osim kvartovskih stanovnika, najveci kupci studenti mahom, po biciklima i kojekavim pomagalima.

Do danas sam rasklopljen, ulazio u ministarstva, ostavljao kraj porte ili info pulte, cak i u gradskim vjecnicama, bez ikakvih problema. Lijepa rijec i sve prolazi. Sud je jedino mjesto zabrane, ali ne romobila kao takvog, vec bilo kakvog vozila, osim invalidskih kolica.

Svog sam ostavio, post novosti, s druge strane ulice u ducanu, gdje sam zamolio da ostavim koju minutu. Pa ako ste inace isli romobilom, te jos imate i stvari, primite na znanje.

...

Juice 22.10.2022. 07:01

Električni romobili i bicikli

Realno, trebalo bi bit zabranjeno u svakom dućanu. Ni bicikl ne teraš u dućan, zašto bi romobil. Nisam znao ni da ljudi idu s njima unutra, brijao da je to stvar opće kulture

Nbdy32 26.10.2022. 11:06

Citiraj:

Autor Juice (Post 3632245)
Realno, trebalo bi bit zabranjeno u svakom dućanu. Ni bicikl ne teraš u dućan, zašto bi romobil. Nisam znao ni da ljudi idu s njima unutra, brijao da je to stvar opće kulture

Slažem se s tobom, ali opet romobil nemreš samo tak zaključati ko bicikl, a da mi se 2,3,4 ili 5k kn ostavlja vani da si neko posudi, a ja na kraju pješke idem ...

Ne hvala, zašto ga nebi ostavio u nekom čošku kod info pulta ili blagajne gdje ne smeta, a kak se veli pod okom je neke kamere, pošto ih svaki šoping centar/dućan ima ...

Juice 26.10.2022. 11:15

Citiraj:

Autor Nbdy32 (Post 3633283)
Slažem se s tobom, ali opet romobil nemreš samo tak zaključati ko bicikl, a da mi se 2,3,4 ili 5k kn ostavlja vani da si neko posudi, a ja na kraju pješke idem ...

Ne hvala, zašto ga nebi ostavio u nekom čošku kod info pulta ili blagajne gdje ne smeta, a kak se veli pod okom je neke kamere, pošto ih svaki šoping centar/dućan ima ...

Ma okej ostavit tak sa strane, nema greške. Ja pričam o šetanju kroz dućan s njim ili na njemu. Ekipa se zna čak prevest po ovim većim dućanima, supermarketima na njima

Nbdy32 26.10.2022. 12:14

Citiraj:

Autor Juice (Post 3633287)
Ma okej ostavit tak sa strane, nema greške. Ja pričam o šetanju kroz dućan s njim ili na njemu. Ekipa se zna čak prevest po ovim većim dućanima, supermarketima na njima

Ma ne to je već bezobrazno, ono dam ti prst a ti bi cijelu šaku ...

makar sam rekao da ako ikada dođem do love, da ću napraviti drive-in za sve one koji iz auta nemogu van do dućana :-) ko moji susjedi, imaju 50 metara do dućana ali idu autom ...

Visage 27.10.2022. 00:31

PMT tubeless radijalke, o kojima u voznji i amortizaciji mogu samo komplimente ispisivati, te meni poznato, jedine EU proizvedene iz ITA tvornice.

No, iz cista mira - dosao prekjucer navecer, stavio ga na punjenje, drugi dan hocu baciti u gepek, te imam sto vidjeti - straznja se po citavom okviru doslovno otvorila. Kao da si skalpelom isao u krug po crti. Poslat ce ih u tvornicu u razvoj, pa da vide zasto se desilo to sto se desilo. Pisem u mnozini, jer je preventivno i prednja maknuta, jer je ustanovljeno da je dvojbena. No, vec drugi dan u garanciji, dobio sam nove PMT zamjene, koje imaju i zuti logo, kojeg stare nisu imale. Jasno, sve pohvale ekipi iz Romobilije, kao i uvijek, super korektni i prijateljski nastrojeni.

https://abload.de/thumb/001mcild.jpg https://abload.de/thumb/0021ada9.jpg

Citiraj:

Normalno da ne mozes, osim ako ne investiraju (za ducan) simbolicnu svotu, te naprave stativ za vezanja bicikla/romobila. Koje jasno, pokriva neka kamera. Posebno u zelenim imprerativima, da ljudi sto manje po gradu koriste automobile, te rasterete grad, upravo voznjom romobila/biciklina.

Citiraj:

Neki ne voze romobile, pa reagiraju iz predrasuda ili ljutnje. Mozda imaju i pravo, iz neke zivotne situacije, jer vozaca romobila ima bezobraznih i svakakvih. No gabariti zaklopljenog romobila, ne mogu se usporedjivati s biciklom ni pod razno. Dvije Glovo/Wolt torbe, uzimaju mjesta ko skoro tri gradska romobila po dubni koju zauzmu.

Svaki dan, ljudi s placa ili kupovine, ostave po ducanima pred blagajnom velike torbe ili vrecice, kofere na kotacima koje voze turisti, bake ili stariji ljudi kojima kolica za plac, sluze i umjesto stapa, da imaju bolju ravnotezu. Dosta starijih ljudi navode da su stabilniji kad hodaju uz navedena kolica, nego sa stapom. Dakle, svasta se ostavlja pred blagajnama, ponekad i znatno vece od rasklopljenog romobila. Sve se svodi na normalnu komunikaciju i postivanje prostora gdje se nalazis.

Nisam cesti kupac u Zapcu, ponekad imaju neke strane stvari, kojima iznenade, ne znam, nedavno su imali kokos mlijeko, kakva se prodaju po +20 luna litra, za skoro 3x manje, ne samo da uvijek pitam gdje da ostavim, vec su mi svaki put mahali da mogu slobodno ostaviti, te bas navodeci, kako se ne trebam brinuti, jer imaju kameru.

Netko se od sefova iz tko zna kojeg razloga razljutio na romobile, te donjeo odluku. Njegovo pravo, nije smak svijeta.

Po robnim kucama, velikim centrima, svakodnevno mozete vidjeti, ljude koji rukom voze rombil, te normalno hodaju po prostoru, jer puno puta ih nemas gdje ostaviti. Pa u Ibleru, idem i po stepenicama pokretnim, kad idem do krojacice, te nosim punu torbu namirnica s Dolca. Romobila ce samo biti vise. Ostaje samo od covjeka, do covjeka kako se ponasa.

...

madagaskar 29.10.2022. 19:12

Ako je tko zainteresiran mogu mu nabaviti ovaj romobil za 3500kn, mozda i koju kunu jeftinije, ima odlicne recenzije, a cijena za performanse je top, posaljite mi PM radi dogovora

https://www.iscooterglobal.eu/produc...collection_1.1

Morrison 31.10.2022. 16:00

Radim u Zagrebu imam do posla 15 km u jednom pravcu (nema uzbrdica i nizbrdica) Sto preporucate da uzmem? Pretpostavljam da mi trebaju 10" gume jer 30 km na dan ce me protresti sa malim gumicama.

Da li je dobar izbor Segway e30?

Sto biste preporucili da ima autonomiju i da nije preneudobno? Opet ne bih ni da je pretesko (15-16 kn max, ako je 20 kg onda ce biti tlaka ukoliko padne kiss pa moram tegliti romobil po tramvaju). Sto biste vi uzeli za ovako celiku udaljemost do posla?

jucca 31.10.2022. 16:02

Ekipa, otisla mi zadnja supsenzija od Kugoo Gboostera. Zna li tko gdje to nabaviti i servisirati kod nas?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3c004a0533.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Nbdy32 31.10.2022. 16:41

Citiraj:

Autor Morrison (Post 3634251)
Radim u Zagrebu imam do posla 15 km u jednom pravcu (nema uzbrdica i nizbrdica) Sto preporucate da uzmem? Pretpostavljam da mi trebaju 10" gume jer 30 km na dan ce me protresti sa malim gumicama.

Da li je dobar izbor Segway e30?

Sto biste preporucili da ima autonomiju i da nije preneudobno? Opet ne bih ni da je pretesko (15-16 kn max, ako je 20 kg onda ce biti tlaka ukoliko padne kiss pa moram tegliti romobil po tramvaju). Sto biste vi uzeli za ovako celiku udaljemost do posla?

Ja imam 12km do posla i e21 ... malo je teži, ali ako kišica lagano pada, odem s njim čim bliže doma/posla mogu ...

Bitno je samo da se ne voziš po lokvama ...

Autonomija mu je 70-90 km, ali ako si na 40km/h to se smanji za 1/3 ...

Amortizacija solidna, pogotovo ako gledaš naše nogostupe ...

Nbdy32 31.10.2022. 16:43

Citiraj:

Autor jucca (Post 3634252)
Ekipa, otisla mi zadnja supsenzija od Kugoo Gboostera. Zna li tko gdje to nabaviti i servisirati kod nas?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3c004a0533.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

https://romobilia.hr/

Morrison 31.10.2022. 17:05

Citiraj:

Autor Nbdy32 (Post 3634256)
Ja imam 12km do posla i e21 ... malo je teži, ali ako kišica lagano pada, odem s njim čim bliže doma/posla mogu ...

Bitno je samo da se ne voziš po lokvama ...

Autonomija mu je 70-90 km, ali ako si na 40km/h to se smanji za 1/3 ...

Amortizacija solidna, pogotovo ako gledaš naše nogostupe ...

Cini se zvijer, ali ima 24 kg!!! To je ogromna tezina za nosenje po tramvaju.

Nbdy32 31.10.2022. 17:44

Ahaahahahahaha ...

Ja sam na potezu Bestovje-Prečko, pa nemam tramvaja blizu, eventualno bus ...

Morrison 31.10.2022. 18:02

Citiraj:

Autor Nbdy32 (Post 3634266)
Ahaahahahahaha ...

Ja sam na potezu Bestovje-Prečko, pa nemam tramvaja blizu, eventualno bus ...

E tebi je onda druga prica 😀. Znaci tebi je bitno samo da imas pumpu i set za krpanje gume, da ne moras ici pjeske i nositi romobil ako naletis na razbijenu bocu 😀

madagaskar 31.10.2022. 22:55

Uzmi si i9max, radi ga Segway,

Morrison 01.11.2022. 06:55

Citiraj:

Autor madagaskar (Post 3634307)
Uzmi si i9max, radi ga Segway,

Ima pune gume bez suspenzije. To ce tresti posteno.

Nbdy32 01.11.2022. 10:28

A gle, vozio sam se na ES4, natresao se u PM, Bestovje-Radnička (skoro Dom.most) ...

Ovaj je preporod za osjećaj na cesti ...

S time da je i onaj bio 19kg sa dodatnom baterijom ...

madagaskar 01.11.2022. 11:33

iScooter i9 MAX - zainteresirani pošaljite PM

Uz njega je moguće nabaviti i sjedalo (+500kn). Moguće osobno preuzimanje ili besplatna dostava na adresu nakon uplate na račun.
https://i36.servimg.com/u/f36/14/48/75/35/img_2015.jpg

Anghx 06.11.2022. 22:27

Pozdrav, ima li netko Fiido D2S ili D2 model prije 2020. i može pogledati koji vijak ide u sklapajući stup (folding stem), baš na mehanizmu za sklapanje? Ispao mi je i stavio sam neki drugi i izgleda da ne odgovara baš savršeno, pomiče se i jednom prilikom se krenuo sklapati tijekom vožnje...

madagaskar 11.11.2022. 03:32

Popust samo za 11/11, top cijena 3200kn za gore navedeni romobil :)

SniperWolf 12.11.2022. 08:39

Kupio sam Segway G30 II max. Molim Vas info na što sve treba misliti tokom posjedovanja ovakvog vozila da traje što duže, održavanje itd i da je sve ok nakon dugo vožnje.

Vidim da ga neki voze i po 2god pa eto me zanima kako rukovati s njime da sve bude dobro što duže. Očuvanije. Volim očuvati/održati ovako ljep i odličan rombić što duže. Uz normalno korištenje. Znači na što obratiti pozornost itd :) Hvala :)!

kvaju 13.11.2022. 00:54

Ja ga koristim 9 mjeseci, samo provjeravaj gume svaki tjedan, ja punim do 3,5, i goni, nema nekih savjeta za odrzavanje, g30 max je tenk, ja ga bas ne stedim nimalo, misleci da ako ce se sta sjebat nek se sjebe dok je pod garancijom, al nista.

SniperWolf 15.11.2022. 12:42

Citiraj:

Autor kvaju (Post 3637324)
Ja ga koristim 9 mjeseci, samo provjeravaj gume svaki tjedan, ja punim do 3,5, i goni, nema nekih savjeta za odrzavanje, g30 max je tenk, ja ga bas ne stedim nimalo, misleci da ako ce se sta sjebat nek se sjebe dok je pod garancijom, al nista.

Hvala puno :beer:
Evo još informacija :)

https://m.facebook.com/groups/382997...6074093241017/
:chears: :chears:

Visage 15.11.2022. 13:54

@SniperWolf,

sretno s novim romobilom u voznji. Ako zelis da ti izgleda kao prilican broj romobila na cesti, tipa sivi dekovi od prljavstine, pucketanje preklopnog dijela, kotaci i gume koji su zapeceni.... onda ne trebas nista odrzavati ;)

Provjeriti sarafe svaki nekoliko mjeseci. Stavi si torbicu naprijed za romobile, za osnovne stvar koje ti trebaju. Kupi si u zeljezariji minijaturnu sifricu za cifersluse.

Kupi si kuku za vjesanje vrecica. Kad jednom odes u brzu kupovinu, u ducan koji ti je dalje, postaje navika za veeeeliku ustedu vremena.

Slozi si dvije-tri casice od crvrstog jogurta, tipa 900g posudice s poklopcem. Jednu cetkicu za zube, jednu laganu cetku koje se provlaci kao "cupko" za prasinu (Feroterm ili slicni izvori) da moze provuci kroz blatobrane,nakon kisnog vremena. Unutra se takvo smece od blata nagomila, ako se nikad ne cisti. Barem jednom tjedno u tekucem sapunu i posudici, prodjes po gumama. Nikad ne unosim u stan, dok u dvije minute ne ocistim. U kuci, nekad znam ostaviti u garazi, ali najcesce i onda ocistim. Doslovno dvije minute posla.

Kupi si podlozak za cipele duzi tipa, katkad se mogu naci u velicini, da ti kompletan romobil stane na njega :
https://abload.de/thumb/12xdcb3.jpg

Navedeni podlozak moze biti i od koristi, da ti na njemu stalno stoji, ili kad moras hitno unjeti, a ne zelis ista prljati.

Kako je u svakom poslu/hobiju priprema pola posla, s podloskom, mozes dosolovno bilo gdje si proci po kotacima, bez da ti igdje kapne. A lako ga istusiras i cistis.

Nesto uljno mazajuce, za jednom tjedno, namazi plastiku, ako hoces da ti izgleda kao odrzavana pila.

Eh, da, uzmes iz ducana cipela, ili doma ako imas viska, kutiju za cipele koja se preklapajuce otvara, unutra si drzis sav pribor za ciscenje. Pa ti moze stajati na bilo kojem mjestu uredno.

Uglavnom, cudim se kako neki mogu voziti mjesecima ili duze, da nikad nisu ocistili. Prije koji mjesec u servisu, morali su covjeku naplatiti pranje romobila (50 kn), da, pranje i ciscenje, jer nisu mogli icemu pristupti, koliko je zaljepljen od blata i prljavstine bio.

...

SniperWolf 01.12.2022. 16:45

Citiraj:

Autor Visage (Post 3637820)
@SniperWolf,

sretno s novim romobilom u voznji. Ako zelis da ti izgleda kao prilican broj romobila na cesti, tipa sivi dekovi od prljavstine, pucketanje preklopnog dijela, kotaci i gume koji su zapeceni.... onda ne trebas nista odrzavati ;)

Provjeriti sarafe svaki nekoliko mjeseci. Stavi si torbicu naprijed za romobile, za osnovne stvar koje ti trebaju. Kupi si u zeljezariji minijaturnu sifricu za cifersluse.

Kupi si kuku za vjesanje vrecica. Kad jednom odes u brzu kupovinu, u ducan koji ti je dalje, postaje navika za veeeeliku ustedu vremena.

Slozi si dvije-tri casice od crvrstog jogurta, tipa 900g posudice s poklopcem. Jednu cetkicu za zube, jednu laganu cetku koje se provlaci kao "cupko" za prasinu (Feroterm ili slicni izvori) da moze provuci kroz blatobrane,nakon kisnog vremena. Unutra se takvo smece od blata nagomila, ako se nikad ne cisti. Barem jednom tjedno u tekucem sapunu i posudici, prodjes po gumama. Nikad ne unosim u stan, dok u dvije minute ne ocistim. U kuci, nekad znam ostaviti u garazi, ali najcesce i onda ocistim. Doslovno dvije minute posla.

Kupi si podlozak za cipele duzi tipa, katkad se mogu naci u velicini, da ti kompletan romobil stane na njega :
https://abload.de/thumb/12xdcb3.jpg

Navedeni podlozak moze biti i od koristi, da ti na njemu stalno stoji, ili kad moras hitno unjeti, a ne zelis ista prljati.

Kako je u svakom poslu/hobiju priprema pola posla, s podloskom, mozes dosolovno bilo gdje si proci po kotacima, bez da ti igdje kapne. A lako ga istusiras i cistis.

Nesto uljno mazajuce, za jednom tjedno, namazi plastiku, ako hoces da ti izgleda kao odrzavana pila.

Eh, da, uzmes iz ducana cipela, ili doma ako imas viska, kutiju za cipele koja se preklapajuce otvara, unutra si drzis sav pribor za ciscenje. Pa ti moze stajati na bilo kojem mjestu uredno.

Uglavnom, cudim se kako neki mogu voziti mjesecima ili duze, da nikad nisu ocistili. Prije koji mjesec u servisu, morali su covjeku naplatiti pranje romobila (50 kn), da, pranje i ciscenje, jer nisu mogli icemu pristupti, koliko je zaljepljen od blata i prljavstine bio.

...

Hvala na info! :chears:
Jako sam zadovoljan s Segwey G30E max II, 25km/h brzina, 65km domet.

Romobil je ko tenk! Bas made with care. A udoban! Nema amortizere a udoban. Osjeti se ogromna razlika s obzirom na Xiaomi pro 2 koji je isto vrlo dobar al Segwey je 2 klase bolji.

:chears:

Pogotovo se osjeti razlika po Ri di su nam ceste nikakve, pune rupa i grba.

Visage 16.12.2022. 20:11

Jel mi moze netko od ekipe, dati preporuku za neku malu amfibiju ala puni elektricni Poni/BMX velicina, al da je, ako je moguce, sklopivi dizajn.

Trazim li nemogucu stvar, rasklopiv, malo, bez pedaliranja, za brze gradske manevre, eh, da, da moze imati kosaru naprijed i nazad za transport sto vise stvari. Po kisnom vremenu, romobil se tako zaprlja, da previse vremena izgubim na ciscenje, a ne mogu vratiti romobil u kucu/stan, dok nije ociscen. Jednostavno ne mogu, odvratno mi je da me takav ceka za sljedecu voznju.

Mozda transportne stavke odmah eliminiraju tip koji sam naveo, pa dajte koju preporuku iz prve ruke.

Hvala

...

strgani 29.12.2022. 17:50

Ja sam pronašao način kako si povećati domet električnog romobila :D

Nije idealno, ali je puno jeftinije, nego kupovati romobil s većim dometom, a za 5.2kg mase baterije u ruksaku i 3-5 minuta za zamjenu neću propast :)

Visage 29.12.2022. 19:46

Ako ti odgovara nosenje, relativno kratko vrijeme za izmjenu, onda vazno da si zadovoljan.

Nasao sam za svog M365Pro, pojacani motor kojeg cu instalirati, cim me izdaju sadasnje baterije, te budem udvostrucio kapacitet Samsung zamjenom.

Kao i do sada, brzina mi uopce ne igra ulogu, ali katkad me zivcira kad imam nosecih stvari i kad se penenjem. Katkad se malo presporo i penzionerski penjem, pa cu s ovim motorom, znatnije adresirati uspon.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:48.