PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2018 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=290342)

draksa 23.07.2018. 19:07

Navodno je Stroll kupio Force Indiju kako bi mu sin imo neš za vozit iduće godine.

Isto navodno će Ocon u Renault,a Sainz u McLaren

Gabre 23.07.2018. 19:28

pa za koje pare se prodavala, nije ni cudo.

draksa 23.07.2018. 19:45

A nije toliki problem platit tih mislim 200 milijuna $/€ il' kolko za tim ,veći problem je svake godine uložiti barem toliko

aski 23.07.2018. 19:49

Citiraj:

Autor draksa (Post 3214071)
Navodno je Stroll kupio Force Indiju kako bi mu sin imo neš za vozit iduće godine.

Isto navodno će Ocon u Renault,a Sainz u McLaren

Ako ce Sainz u McLaren, to znaci da Ricci ostaje u Red Bullu.

Mene samo zanima kad ce Helmut Marko potjerati ovog Hartleya. I Kvyat je bio bolji od tog antitalenta.

Sent from my GM 5 Plus d using Tapatalk

Gabre 23.07.2018. 19:58

ma dobar je on njima. Ionako im je to tim za testiranje auta, ne za rezultate.

Riciardo nice sigurno nikuda iz redbulla, niti ima gdje. On se nadao mercedesu, ali su mu zatvorili vrata pred nosom. ferrari ili ostaje kimi, ili dolazi charles (u sto sumnjam) posto decko ipak radi greske svaku trku nesto, nije puno, ali ih radi.

prije bi trebao grosjean odjebat iz F1 nego Hartley kolko je taj nereda i stete napravio u Haasu.

aski 23.07.2018. 20:12

Slazem se. Bolje bi bilo da Leclerca stave da se jos malo pece u B Ferrariju, nakon C Ferrarija.

Dodatno bi se izbrusio i vjerojatno unistio Magnussena.

Grozni je nekim cudom postao ozbiljan u jednoj utrci. Nece ga ni pare zadrzati ako se ne popravi dok (ako) jos moze.

Rino 23.07.2018. 20:31

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3213866)
utrka pokazala ono sto su vozaci drugih momcad govorili prije njemacke-da merc i dalje ima top package

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3213873)
I beg to differ. Ferrari je milimetar bolji bolid trenutno

Citiraj:

Autor aski (Post 3213874)
Ja smatram da je Ferrari trenutno top.

Poslije utrke su Hill i Lazenby pricali da je Mercedes nizao krugove brze od svih, a kao svi pricaju da je Ferrari broj 1.

Citiraj:

Autor dean225 (Post 3213892)
Bolidi su tu negdje. Ferrari možda malo jači u Qualama.

Mercedes je bolji na tvrđim gumama i hladnijem vremenu (kiša pogotovo) te u brzim zavojima.

Ferrari je bolji na mekšim gumama i toplijem vremenu, također imaju bolji mehanički grip, bolid je okretniji i sa ovim paketom imaju veću top brzinu na pravcima od Mercedesa.

Tako da razlika (razmak) ovisi najviše o stazi (postotak sporih/brzih zavoja i ravnina) i vremenskoj prognozi.

BTW još uvijek čekam neku polukišnu utrku u kojoj će se vidjeti koliko brže Mercedes zagrije gume na mokrom.

Što se motora tiče pretpostavljam da je Ferrari trenutno možda malo ispred, ali imaju i nešto veću potrošnju pa startaju par kg teži.

draksa 23.07.2018. 20:41

Citiraj:

Autor Rino (Post 3214094)

Što se motora tiče pretpostavljam da je Ferrari trenutno možda malo ispred, ali imaju i nešto veću potrošnju pa startaju par kg teži.

To nemreš znat ,ali ako je stvarno Ferrari jači zbog limitiranog dovoda goriva oni bolidi sa većom snagom imaju manju potrošnju jer im je učinkovitost veća.

Gabre 23.07.2018. 20:46

koliko sam primijetio red bull ima neki mod kada mogu stiskati jedno dva kruga i nakon toga povlacenje. vec par trka za redom to rade.

nuspojava - krepani motori :D

Rino 24.07.2018. 11:25

Citiraj:

Autor draksa (Post 3214097)
To nemreš znat ,ali ako je stvarno Ferrari jači zbog limitiranog dovoda goriva oni bolidi sa većom snagom imaju manju potrošnju jer im je učinkovitost veća.

https://pbs.twimg.com/media/DXICIuTW4AAFZxo.jpg:large

Manju potrošnju ima onaj koji brže prođe ravninu jer kraće drži puni gas. :D

Dosta velik utjecaj na potrošnju ima otpor zraka (veličina, površina hladnjaka kao i prorezi za izbacivanje vrućeg zraka), a Mercedes već tradicionalno koristi nešto duži bolid (duža podnica) sa manjim kutom nagiba podnice (rake) pri kojem nije potrebno proizvoditi toliko vrtloga koji tvore "zavjesu" oko difuzora kao recimo u slučaju RB-a.

Također ne znamo ni učinkovitost MGU-H, MGU-K i baterije.

aski 24.07.2018. 20:14

Zato Mercedesu vise pasu staze s dugim brzim zavojima i kad ima puno skakanja po sikanama (Monza).

Iako je cini mi se i Ferrari ove sezone produzio meduosovinski razmak pa je tek nesto kraci od Mercedesa.

Btw. https://www.autosport.com/f1/news/13...ack-inspection

Brko 25.07.2018. 12:40

Umro Sergio :(

dean225 25.07.2018. 13:08

Ne mogu vjerovati!! Strašno!!

SRV 25.07.2018. 13:22

Meni je zao, a i ne navijam za Ferrari.

Brko 25.07.2018. 14:27

Manimo Ferrari, doktor je uskrsnuo i spasio Fiat od propasti. Čoek je bio živa legenda. I odjednom puf ode :( strašno.

Sent from Usreo Mobara

Gabre 25.07.2018. 14:34

od neke obične operacije se zakompliciralo
Baš šteta :(

SRV 25.07.2018. 15:15

Imao je on karcinom.

Brko 28.07.2018. 13:03

Force Indians otišli u stečaj. Nadam se da će se izvući. Za njih bi mi bilo žao da propadnu, više nego recimo za Red Bull :D

Sent from Usreo Mobara

tizhu 28.07.2018. 13:26

bio u parizu pa posjetio renault salon u kojem je bio izložen bolid F1. stvarno izgleda hebeno. jedino mi je žao da je bio bez Halo dodatka - ne znam zašto.
nadam se da će renault zadržat 4. poziciju - realno ne zaslužuju treću, a niti petu :D

aski 28.07.2018. 14:11

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3215046)
Force Indians otišli u stečaj. Nadam se da će se izvući. Za njih bi mi bilo žao da propadnu, više nego recimo za Red Bull :D

Sent from Usreo Mobara

Bome su se dugo i zadrzali.

Cini mi se da je islo ovako: Jordan -> Midland -> Spyker pa FI.

Za Pereza me nije briga, ali bi volio da Ocon dobije pravu sansu. Mozda 2020. ako Bottasa nogiraju.

aski 28.07.2018. 15:23

Kisica u Q1.

Staza je po rijecima Croftya, izmedju dva tmurna oblaka. Taman da jos malo zacini... 😁

Gabre 28.07.2018. 15:38

Ok Fernando, should we go with inters or with wets?

F: We should go to garage

aski 28.07.2018. 15:40

Vettel je u Q2 ubo s intermedijima samo tako.

Sad ni full wet ne moze nikako pomoci.

Brko 28.07.2018. 15:41

Nadam se istom vremenu i sutra :D

aski 28.07.2018. 15:42

Bome i ja.

Ako bude ista kisa i krenu pod SC, gasim iz protesta.
Btw. na redditu se moze naci 4k stream :)

Gabre 28.07.2018. 15:44

Daj da imamo bar jednu poštenu kišnu trku

Brko 28.07.2018. 15:48

Pa imali smo pred tjedan dana, ali druga je priča što vam nekima nije pasao ishod :D

Mercedes opet domin... ček malo :D

Gabre 28.07.2018. 16:03

Ma ono je bio k a ne kišna trka.

A i Max se iskazao na mokrom danas lol

Mercedes opet ubija

Ali nek je Kimi brži od seba. Moglo bi bit sranja sutra na startu, seb će sranje napravit garant

gil 28.07.2018. 16:04

Ferrari nema sreće da ga grebeš, na hladnoj stazi ne mogu ugrijati gume i nemaju gripa. Od dobivenih utrka oni izgube na vremenske prilike.

Gigi1 28.07.2018. 16:08

Ako bude kisa Ham vjerojatno uzima pobjedu, osjetno je bolji po kisi od svih sa grida, na TG je ubio po mokrom.
Eventualno ga Kimi moze skinut sutra ako se probije na startu

Steta da prosli vikend nine bilo kise ranije.

Inace obje honde u top10 :D

Brko 28.07.2018. 16:08

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3215085)
Mercedes opet ubija

Čekal sam ovo od Deana, ne do tebe :) Ovo je Hamilton dobio, a ne Mercedes. Ubija na kiši. Vettelu kiša ne leži. Ferrari je bio najbrži bolid cijeli vikend. Da je bilo suho, Vettel bi imao PP, a Raikkonen bi bio ili 2 ili 3.

Citiraj:

Autor gil (Post 3215086)
Ferrari nema sreće da ga grebeš, na hladnoj stazi ne mogu ugrijati gume i nemaju gripa. Od dobivenih utrka oni izgube na vremenske prilike.

Nesreća jer je pala kiša? Nesreća je kad ti crkne motor ili pukne guma ili otpadne nešto sa auta bez kontakta.

Ne volim ga, ali Hamiltonu se mora priznati da je po kiši No.1.

gil 28.07.2018. 16:09

Ne. Mercedes ima gripa po kiši i tu je tajna, pogledaj Botasai vrijeme.

draksa 28.07.2018. 16:09

Nez zaš Kimi nije napravio krug na kraju. Bili su na stazi zadnji vjerojatno nije stigao zagrijati gume jer su svi ostali imali 2 kruga ,a njega su pustili iz boksa sa manje od 2 min do kraja

Gabre 28.07.2018. 16:12

Citiraj:

Autor gil (Post 3215089)

Tako je, aj da je jedan vozač bolji, ali obadvojica su oprali Ferrarije za 0.3 i 0.5 sekundi. Što je Pun K

Nadam se sutra ovakvom.vremenu u trci, i da je za start samo mokra staza. A ne kiša jer će startati pod Sc

Gigi1 28.07.2018. 16:12

Citiraj:

Autor gil (Post 3215089)

RB ima najbopji grip po kisi, ali ako je vozac meh za mokro mos ga hebat ;)

Bottas je finac i kao takav po defaultu zna vozit na mokrom, hocu rec da bi i Ham i Bot vjerojatno imali jos bolje vrijeme u RB bolidu i da nema neke razlike izmedju ferkana i merc na mokrom, tu najvise do izrazaja dolazi skill vozaca, a od prva 4 Vet je najslabiji na mokrom

Brko 28.07.2018. 16:13

Citiraj:

Autor gil (Post 3215089)

Znači da je Vettel digao PP i Kimi da je 2, onda bi priča isto bila da je do Ferrarija jer ima bolji grip od Mečke po vrućem asfaltu? Mislim da bi se slavio talent u "slabijem" autu ;) Ali dobro, sutra je ono kaj se računa.

Ali malo objektivnosti nebi škodilo. Hamilton kad je PP/pobjeda, onda je do bolida. Kad je Vettel PP/pobjeda, onda je to talent i vozač :)

dean225 28.07.2018. 16:13

Heeheh.. Sutra će biti potpuno suha utrka. Mercedes je bolji po kiši a Ham vrhunski vozač.

Sutra relativno lagan posao za Mercedes.

gil 28.07.2018. 16:14

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3215092)
RB ima najbopji grip po kisi, ali ako je vozac meh za mokro mos ga hebat ;)

Bottas je finac i kao takav po defaultu zna vozit na mokrom, hocu rec da bi i Ham i Bot vjerojatno imali jos bolje vrijeme u RB bolidu

Mislim da ni RB ne odgovara hladna staza, a grip im je najbolji na suhom.

Gigi1 28.07.2018. 16:17

A jbm pa nije Max valjda bez veze tupio da mogu na pole position jedino ak bude mokro, a i grip aero i mehanicki im je najbolji od svih bolida.

Opet Max je najvece razocaranje ovih qual skupa s Ricom kojeg su zahebali taktikom :(

gil 28.07.2018. 16:19

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3215093)
Znači da je Vettel digao PP i Kimi da je 2, onda bi priča isto bila da je do Ferrarija jer ima bolji grip od Mečke po vrućem asfaltu? Mislim da bi se slavio talent u "slabijem" autu ;) Ali dobro, sutra je ono kaj se računa.

Ali malo objektivnosti nebi škodilo. Hamilton kad je PP/pobjeda, onda je do bolida. Kad je Vettel PP/pobjeda, onda je to talent i vozač :)

Ti po običaju trkeljaš što se tiče Ferarija i Vettela, auto pa tek vozač je uvijek dobitna kombinacija. I kod navijača nema objektivnosti, pogotovo kod nekih. To su mnogi znalci iz f1 rekli, Ferari je bolji na vrućim i zavojitim, Mercedes na ravnijima, a RB na suhim zavojitim. To se i pokazalo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:05.