![]() |
sa plejka stranice
''Sutra u 17h vodeći arhitekt sistema PS5 Mark Cerny će nam pružiti detaljan pogled na arhitekturu sistema PS5 i pokazati kako će ona promijeniti budućnost igara. Gledaj sutra na PlayStation blogu:'' |
Kad kreće njihovo preCtavljanje, danas u 17:00h po našem vremenu ili su bile kakve promjene?:)
|
Citiraj:
|
OK, znači ide planirano:), pa da vidimo kaj je za njih AMD složil.
|
Stroj, imam feeling.
XBOX je izbacio jebenu konzolu, ne očekujem manje od PS-a. Samo da ne bude onakav dizajn kakav je "leakani", jer je užasan. |
Je u tom izdanju je GPU dio osjetno lošiji, osim, ako bolju/jaču verziju ne čuvaju za PS5 Pro. Izuzev toga su dosta slične konzole.
|
|
čini mi se da ga neće prikazat :D :D :D
jebote koja dosada |
Momak prica o SSD-u vec 20 min, nista nam novo nije rekao. Imam osjecaj da ih je M$ ( xbox ) toliko presisao da se sada oslanjaju na " PAZITE OVO LJUDI, IMAMO SSD U KONZOLI SADA !!!!!! "
|
gasim, dosta
bolje da su rekli da zbog korone otkazuju il neš, ovo je lol |
https://www.eurogamer.net/articles/d...ext-gen-vision
Za one kojima se ne da gledati ovaj snooze fest... Lik djeluje kao da je na Xanaxu dok otkriva SSD u 2020. Uglavnom, hardverski dosta slabiji od XBX, nisam mislio da ću biti ovako razočaran hardverom, vjerojatno jer nisam očekivao da će XBX biti onakva mrcina. Uglavnom, ekskluzive će spasiti stvar. |
Ja još uvijek pratim, već 50 min, ništa nisam čuo.
Ne vjerujem da imaju konzolu iskreno, već su morali nešto napraviti pošto je XBOX najavljen. |
Citiraj:
I PS4 pro je salbiji od trenutnog X-a pa je razlika u prodaji na strani Sonya enormno veća. Samo neka bude hladna i tiha, to je super bitno. |
|
Citiraj:
Next gen kreće od početka, sad Microsoft nema toliki hendikep. Imaju hardverski jači uređaj u vremenu kad se 4K rezolucija i high refresh rate guraju kao glavni selling point. Treba čekati in game testove, ali garantirano je da ce XBX imati viši minimalni i maksimalni framerate. Dodatno su kupili popriličan broj game studija, što su doduše morali napraviti prije 10 godina. Sony ima slabiji hardver ali zato hrpetinu vrhunskih studija koji će štancati hitove i na taj način gurati ljude k sebi. Balkan nećemo smatrati toliko relevantnim, tu se zna da Sony odnosi pobjedu. Mislim da će se globalno ponoviti situacija mrtve utrke između X360 i PS3. edit : btw, "hladna i tiha" uz varijabilnu frekvenciju za CPU i GPU, ne bi rekao... (čitaj "diži boost do ibera da pogodiš 10.2 Tflops i drži dok ti termalni dizajn dozvoljava") |
Expendable storage. Odmah 1TB M.2 SSD ide ;)
|
Citiraj:
Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Enivej, ušasan live danas, zaspao skoro. Ništa nisu rekli. |
Kak god bilo AMD je za jedne i druge zapakiral poprilično impresivan hardver u SoC, samo jebiga - izgleda da Sony zasad ima slabiju kombinaciju.
|
Nov sam u playstation svijetu i nalazim oprečne informacije. Koja je točno razlika između full game i PSN game u opisu na storeu?
|
rekli smo već par puta, psn je samo digital, a ova druga ima i na disku
|
Citiraj:
|
za pkretanje igre nemoraš imat pretplatu, ona je samo za MP, igru si kupio i to je to
za prvi dio pitanja nemam pojma |
Citiraj:
Nadam se da sam u krivu i da su čipovi ipak malo većeg kapaciteta, pa bi tih 825GB bilo koristan prostor nakon overprovisioinga i OS-a. |
Na GSMA su lijepo objasnili nove tehnikalije i njihove beneficije u odnosu na PS4
https://www.gsmarena.com/sony_detail...news-42095.php |
|
Pro je samo mazanje očiju naivcima kao što sam i pisao :D
|
Citiraj:
|
Ne zanima me ništa kad vidim da izgleda isto.
|
Citiraj:
Poslano sa mog Nokia 7 plus koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Na PRO je puno bolja slika, bistrija, nije toliko mutna, osjeti se razlika dosta. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kada se sve podvuce, od ps4 generacije se ipak ocekivalo vise. Sony-ju bi bilo pametnije da je trud oko reizdanja hardwarea preusmjerio u razvoj novih ekskluzivnih naslova. Ovako ispada ps3 da je imao ukupno gledano bogatiju ponudu vlastitih igara,a ne zaboravimo da su tu konzolu svojevremeno ismijavali da nema igara. Dodatni, po meni veliki plus za ps3 je besplatno online igranje. Ps4 kao riplaystation ponavljanja igara sa prijasnjih varijanta konzola koje dakako valja ponovo naplatiti.
xbox one takodjer veliki promasaj. x360 konzola je bila puno razigranija platforma |
Rano je za podvlačenje jer ove godine izlaze još dvije velike ekskluzive.
|
Jedino dobro u svijetu konzola do sada je bilo bolje iskoristavanje resursa hardwarea. Tj igre su bile primarne a sam hardware je bio sekundarna stavka. Sada sve puca po savovima od teraflopsa a igara nesto bas i nema. Ispada sada da pc hardware manje zastarjeva nego konzole. Jer npr sa starim procesorom core 2 quad jos se moze pokrenuti vecina novijih igara dok ps4 i x box one cekaju crni dani,iako su to dosta novije platforme
|
To pokrenuti i da je igrivo su dvi vrlo razlicite stavke.
|
Citiraj:
Da je core 2 quad bolji od PS4 i Xboxa? Crni dani za konzole? :facepalm: |
Schreier: Multiple Devs Are Telling Me PS5 Is Superior to Xbox Series X in Several Ways Despite Spec
Citiraj:
Citiraj:
|
Playstation je komad hardvera kojeg ne treba prezentirat.
Mogli su ga na prezentaciji baciti na stol i reći, evo, ovo je novi PS i kraj. PlayStation publika se nikad nije ložila na hardver nego na igre, nije to PC, developeri su ti koji trebaju izvući najbolje iz njega, ne kupac. Igre će kao i uvijek privući ljude, a ne neki mrtvi teraflopsi za koje 99% kupaca nije ni čulo niti im je bitno koliko ima čega. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:32. |