PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

e-one 04.02.2012. 23:14

Citiraj:

Autor sipe (Post 2092496)
Iako često mjenjam romov, najdulje sam imao cm7.2 i v6supercharger skriptu i nakon nekog vremena nije bilo niti jednog problema. Upravo swap radi sranje, upravo to se nebi trebalo raditi. Google čini čuda ;)

Ma zguglo sam :) Probao sam Kineza111, sonic cleana i GGR sa v6 bez swapa. GGR mi se sa V6 počeo čudno ponašati. Npr. igram Bejewled2 pa mi trza dok učitava, pa počne trzat u igri i sl. Dešavalo mi se da me koji put izbaci iz igre i sl. Kad sam isključio skriptu vratilo se sve u normalu. Ugl bolje mi radi bez skripte. Nisam ni gledao kad sam stavljao GGR prvi put da li podržava swap i ext jer sam imal neku class 4 karticu. Kad sam kupio Class10 karticu vidio sam da Lean da kemija sa swapom pa sam isprobao da vidim kak radi na GGR-u i super mi je. Kaj se tiče igri i sl tu nema nikakve razlike, nit je kaj brže nit sporije. Napredak je kaj se ne gase aplikacije kad ih ne isključim već samo prebacim na nešto drugo. Npr surfam, prebacim na poruke i kad se vratim u browser ne učitava sve ispočetka i sl. Probaj pa vidi....

recod 05.02.2012. 10:02

Zna li netko kako rijesit one crte kod kamere na cyanu?

pnnk 05.02.2012. 10:52

Citiraj:

Autor recod (Post 2092882)

Probaj vratiti procesor na 600 isti problem sam imao na drugom romu kad je overclockan preko 600

JuXo 05.02.2012. 11:04

bug.hr:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...ot/138187.aspx

KeiOffice 05.02.2012. 12:32

Citiraj:

Autor recod (Post 2092882)

Probaj mjenjat governor opciju u programu koji koristis za overclock, mislim da sam negdje naletio na netu da kad stavis smartass ili smartass v2, da onda ne dolazi do toga problema sa kamerom ;)

Bez uvrede svima koji su pokupili sa foruma, ali cijela ova sapunica oko baniranja silvia je presmijesna, ban je dobio lik koji ni na koji nacin nije doprinjeo topicu, postavljao je ista pitanja po nekoliko puta, da ne spominjem da je na ta pitanja odgovoreno sto puta, ali neki ljudi ocito nikad nisu culi za funkciju search na forumu, ili za google.

Mora mu se priznati da je imao stvarno zanimljive ideje tipa on je nasao rom za Huawei Ideos X5 pa ako bi netko drugi htio probat stavit taj rom na Sonica, jer se on boji da ne zbrika mob, mislim stvarno, primjer osobe koja doprinosi razvoju teme i prosirenju znanja o tome sto radi a sto ne opcenito...

I onda nakon sto je on popusio ban jer je i nakon upozorenja admina/moda nastavio u istom tonu, nekoliko ostalih se nadju uvrijedjeni time? Ispadate djeca koja se ponasaju kao da nikad prije nisu bili clanovi nekog foruma i kao da ne znate na koji nacin oni funkcioniraju...

syss 05.02.2012. 12:39

ne bi ni mi bolje sročili... dakle postoje pravila foruma i opća pravila međuljudske komunikacije koje dotični nije poštivao + multiacc koji su strogo zabranjeni.

dulesbj 05.02.2012. 14:05

Dajte ljudi idemo iz početka,bez svađa-MOLIM VAS?
Svi se nešto vrijeđaju,vratite Silvija,i sve,da se to zaboravi,pravila foruma se znaju,jebem ti,pa imaš edit,quote,pa nije to neki problem,dajte da nastavimo o mobitelu,a ne 2strane se svi svađamo i nadjebavamo.

FUCKING EDIT

tor 05.02.2012. 14:22

Upravo to, tema je Huawei Sonic U8650. Dosta više o Silviju i ekipi, oni su napravili što su htjeli, otišli su gdje žele biti, nazad na temu.

maxtormaster 05.02.2012. 19:57

uzeo bateriju na ebayu od 2420 mah za huaweia u8650 .
jel neko mozda vec isprobao ? ako je kakva su iskustva ?

http://www.ebay.com/itm/250953753478...ht_2174wt_1140

tadeii 05.02.2012. 20:02

javi iskustva

KeiOffice 05.02.2012. 21:13

Citiraj:

Autor maxtormaster (Post 2093539)
uzeo bateriju na ebayu od 2420 mah za huaweia u8650 .
jel neko mozda vec isprobao ? ako je kakva su iskustva ?

http://www.ebay.com/itm/250953753478...ht_2174wt_1140

Zvuci predobro da bi bilo istinito iskreno... nekako sumnjam da je moguce izvuci toliko veci kapacitet iz baterije iste velicine kao i tvornicka baterija...

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1170685

Ovdje se raspravljalo nesto bas o tim "Gold high capacity business battery", doduse ne za Huawei Sonic nego neki drugi mob, no mislim da se moze primjeniti i na ovu bateriju buduci da se radi o istome proizvodjacu, netko je otvorio bateriju pa je unutra bila celija od 750mAh...

Sretno s time, i svakako javi kad ti stigne ako si je vec narucio da li stvarno vrijedi dati novce za tu bateriju ili ne, tj. da li ti traje ista duze nego originalna baterija...

U svakom slucaju dobro pa si narucio preko ebaya pa uvijek mozes otvorit case i pozalit se da prodavac prodaje robu koja ne odgovara opisu/specifikacijama i trazit svoje novce nazad ;)

maxtormaster 06.02.2012. 22:00

Citiraj:

Autor KeiOffice (Post 2093577)
Zvuci predobro da bi bilo istinito iskreno... nekako sumnjam da je moguce izvuci toliko veci kapacitet iz baterije iste velicine kao i tvornicka baterija...

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1170685

Ovdje se raspravljalo nesto bas o tim "Gold high capacity business battery", doduse ne za Huawei Sonic nego neki drugi mob, no mislim da se moze primjeniti i na ovu bateriju buduci da se radi o istome proizvodjacu, netko je otvorio bateriju pa je unutra bila celija od 750mAh...

Sretno s time, i svakako javi kad ti stigne ako si je vec narucio da li stvarno vrijedi dati novce za tu bateriju ili ne, tj. da li ti traje ista duze nego originalna baterija...

U svakom slucaju dobro pa si narucio preko ebaya pa uvijek mozes otvorit case i pozalit se da prodavac prodaje robu koja ne odgovara opisu/specifikacijama i trazit svoje novce nazad ;)

javim vam cim stigne tek sam ju neki dan narucio . necu ostavljati feedback dok ne isprobam jedno 7-8 dana da vidim kako ce se ponasati . hvala na ovom linku u svakom slucaju

zkljaja 07.02.2012. 01:06

Evo ja koristim a.war-ovog kineza(?) sa OC-om, mogu reci da mi se mob jos nije resetirao, radi normalno i na 748mhz mada ja nejdem preko 710. Rom je fluidan i preporod nakon defaultnog roma koji je dosao s mobom, sam UI radi bez zastajkivanja lagganja itd.
Igre rade dosta dobro (nisam ni probavao previse sa defaultnim romom), za Angry birds mogu reci da mi sada samo pokoja mapa trza, ostale sada rade potpuno normalno, pogotovo na povisenim taktovima.
Baterija mi traje potpuno zadovoljavajuce. Danas npr. ujutro skinut s punjaca, oko 30-45 min Angry birdsa, 1.5h muzike, nesto 0.facebooka preko 3G mreze i trenutno je na 45% kapaciteta.

srkee 07.02.2012. 14:48

to ti je zadovoljavajuća baterija?

Ja sam navikao minimum dva dana, ako mi padne mrtva ranije, dođe mi da se ubijem. to je jedina stavr koja me smeta kod smatphoneova, imaju toliko jadnu autonomiju da je to strašno. Većina top modela kliče presretno što izdrže 24h. Očito je da ne prate razvoj tehnologije baterija i ostatka hardveraja.

Test bi trebao biti vikend, petak navečer, do nedjelja navečer. puno ljudi putuje i minimum od 48h autonomije bi se trebao uvesti kao standard, mislim da nikome ne bi smetalo 10dkg više u džepu da ne mora svaku noć punit mobitel.

antebr 08.02.2012. 00:04

Evo izasla nova verzija Cm7.2-ICS RC2:
http://www.myppc.it/web/community/vi...p?f=189&t=6832

Kad ga neko proba neka javi dojmove (pogotovo zvuk u slusalici-mislim da je jos uvik tih).
Ja cu ga probat preko vikenda stavit, kad se oslobodim malo od posla.

Vuco 08.02.2012. 01:31

Piše dolje da je još uvijek tiho. Malo ga je ubrzao, dodao neke aplikacije i to je to.

Jedno pitanje za a.war-a - ovaj drugi tvoj ROM sa OC kernelom. Jel on temeljen na 1111-2(1) ROM-u kojem je dodan kernel sa OC-em ili je to onaj drugi Kineski ROM (koji je meni ipak bio manje fluidan nego prvi bez OC-a) sa tvojim nekim postavkama ?

sipe 08.02.2012. 09:38

Citiraj:

Autor antebr (Post 2095467)
Evo izasla nova verzija Cm7.2-ICS RC2:
http://www.myppc.it/web/community/vi...p?f=189&t=6832

Kad ga neko proba neka javi dojmove (pogotovo zvuk u slusalici-mislim da je jos uvik tih).
Ja cu ga probat preko vikenda stavit, kad se oslobodim malo od posla.

Jel isprobao netko? Nemam vremena za natezat se s tim pa nek mi ga neko samo usporedi s benruovim koji sam nategnuo da radi baš kako oču.

KeiOffice 08.02.2012. 14:59

Citiraj:

Autor sipe (Post 2095596)
Jel isprobao netko? Nemam vremena za natezat se s tim pa nek mi ga neko samo usporedi s benruovim koji sam nategnuo da radi baš kako oču.

Evo probavam ga bas, no mislim da nema smisla da mjenjas benru-ov cyan sa ovom verzijom jer neces nista bitno dobiti, jedina stvarna razlika je u bojama sucelja i animacijama, neki elementi sucelja su mi fora, no sveukupno gledano sucelje nedoradjeno i prakticno neupotrebljivo, jer je sve tamno, u nekim slucajevima i pozadine i tekst koji je na toj pozadini tako da je necitljivo...

Zvuk u slusalici isti kao kod Benru-a, tisi nego sa stock romovima, no meni osobno dovoljno glasno da cujem sugovornike, no problem je mikrofon koji je pretih pa mene drugi ne cuju...

tincha95 08.02.2012. 15:41

ovako... posto sam do sad bio korisnik iOS-a tj. imo sam iPhone3gs i upucen sam u jailbreak vise nego u root i custom rom molio bi neko ko je vise upucen u root i custom rom da mi se javi na email... oleticmartin95@gmail.com

sipe 08.02.2012. 16:11

Citiraj:

Autor KeiOffice (Post 2095854)
Evo probavam ga bas, no mislim da nema smisla da mjenjas benru-ov cyan sa ovom verzijom jer neces nista bitno dobiti, jedina stvarna razlika je u bojama sucelja i animacijama, neki elementi sucelja su mi fora, no sveukupno gledano sucelje nedoradjeno i prakticno neupotrebljivo, jer je sve tamno, u nekim slucajevima i pozadine i tekst koji je na toj pozadini tako da je necitljivo...

Zvuk u slusalici isti kao kod Benru-a, tisi nego sa stock romovima, no meni osobno dovoljno glasno da cujem sugovornike, no problem je mikrofon koji je pretih pa mene drugi ne cuju...

Hvala ti na osvrtu onda ne mjenjam. Moja slušalica je tiša, al ja sv čujem bez problema tako, a i drugi mene čist ok čuju :)

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2095895)
ovako... posto sam do sad bio korisnik iOS-a tj. imo sam iPhone3gs i upucen sam u jailbreak vise nego u root i custom rom molio bi neko ko je vise upucen u root i custom rom da mi se javi na email... oleticmartin95@gmail.com

Ja sam također s 3gs-a na sonic došao, samo prati korake u 1 i 2 postu i nećeš imati nikakvih problema siguran sam.

tincha95 08.02.2012. 16:21

Citiraj:

Autor sipe (Post 2095922)
Hvala ti na osvrtu onda ne mjenjam. Moja slušalica je tiša, al ja sv čujem bez problema tako, a i drugi mene čist ok čuju :)

Ja sam također s 3gs-a na sonic došao, samo prati korake u 1 i 2 postu i nećeš imati nikakvih problema siguran sam.

ma netreba meni to... znam da ak cu pratit te postove da ce sve biti ok... meni treba objasnit sta tocno znaci ROOT i zasto bi trebo stavit custom rom! sve mi je to novo... kako ga overclockati... i ostala sranja... posto sam neupucen u to... jer velim sa iOS-a na android... trebat ce mi dosta vremena bez vase pomoci da ja to po:fala:hvatam

goranszd 08.02.2012. 16:29

stigao je u tele 2 u bijeloj boji

sipe 08.02.2012. 21:29

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2095932)
ma netreba meni to... znam da ak cu pratit te postove da ce sve biti ok... meni treba objasnit sta tocno znaci ROOT i zasto bi trebo stavit custom rom! sve mi je to novo... kako ga overclockati... i ostala sranja... posto sam neupucen u to... jer velim sa iOS-a na android... trebat ce mi dosta vremena bez vase pomoci da ja to po:fala:hvatam

Custom rom - rom napravljen od strane zajednice, nije službeni, obično je stabilniji i bolje radi, prerađen i prilagođen, nekad imaju bugove, nekad su višestruko brži od običnih.
Root su ti admin prava na mobitelu, tj. dobiješ prava da možeš raditi što očeš na njemu nisi ograničen.
Granaciju vratiš tako da vratiš stock rom u roku keks :)

KeiOffice 09.02.2012. 02:34

http://www.htcmania.com/showthread.php?t=331052

Na HTC Mania-i se pojavila nova verzija recovery-a, 5.0.2.7, stavio sam je no izgleda ima neki bug, kada u njoj idem na opciju wipe cache i potvrdim, izbaci mi error da ne moze naci path do sd-ext particije... sa 5.0.2.6 recovery-em mi se to nikad nije dogodilo... btw. imam ext particiju na sd kartici da ne bi doslo do neke zabune oko toga zasto se dogadja taj error :)

Vuco 09.02.2012. 02:56

Citiraj:

Autor sipe (Post 2096243)
Custom rom - rom napravljen od strane zajednice, nije službeni, obično je stabilniji i bolje radi, prerađen i prilagođen, nekad imaju bugove, nekad su višestruko brži od običnih.
Root su ti admin prava na mobitelu, tj. dobiješ prava da možeš raditi što očeš na njemu nisi ograničen.
Granaciju vratiš tako da vratiš stock rom u roku keks :)

Custom ROM-ovi znaju biti brži, modificirani izgledom i aplikacijama, neki znaju omogućiti bolje 3D performanse, neki znaju omogućiti OC mogućnosti, neki da baterija duže traje i slično. No neki (zapravo ih ima dosta) custom ROM-ovi ne rade kako trebaju - bilo da nisu stabilni, bilo da neke funkcije nisu moguće (tipa FM radio) ili da nisu stabilni (restart uređaja, force close aplikacija etc.).

Root nije ništa posebno toliko potrebno (administracijske ovlasti mijenjanja i pristupa podacima na računalu), ali neke aplikacije zahtijevaju da je uređaj root-an. I radi tih aplikacija je potreban root.

Na Androidu nema ništa slično JB-u niti se nešto slično radi (jer JB je radi aplikacija koje se plaćaju). Aplikacije se mogu naći na različite načine - preko Marketa ili jednostavnih downloadanjem sa raznih site-ova na internetu. Nešto tipa kak se nalaze aplikacije i igrice za komp. Samo što ovdje imaš jedan fajl (*.apk ekstenzija najčešće, neke systemske aplikacije se nekada moraju staviti preko recovery-a).

Unlock mobitela na sve kartice se najčešće rješava kodovima koji se kupe na netu. Neki i drugačije (tipa kao stariji mobovi).

Recovery je skup alata, neovisan o operativnom sustavu (Android OS-u). Preko njega se mogu instalirati ROM-ovi, aplikacije (u ZIP formatu posebno napravljenje za recovery), raditi backup ROM-ova i vraćanje bekapiranih ROMova. Uz neke dodatne opcije (format pojedinih particija na mobitelu i slično). Jer Android je koncipiran da se ima određena količina memorije ugrađene u mobitel koja se onda djeli na nekoliko particija - system, data, boot, recovery, cache etc. System particija je ona particija gdje je ROM, data je za aplikacije i podatke, boot je za boot komande, recovery kad zagusti ili mijenjanje ROM-ova, cache je cache. To je neovisno o SD kartici i slično.

IMHO, način rada je na Androidu naprema iOS-u totalno drugačije. Android je više kao računalo (imaš program tipa windows exploer s kojim možeš raditi foldere, copy, paste, delete i slično; prebacivanje fajlova/slika/videa je moguće sa drag and drop ili copy/paste metodom bez dodatnih aplikacija na kompu) dok iOS zahtjeva više neke stvari i programe koji rade na principu sinkronizacije i sličnih. Zaobilazi mnoge stvari koje Android/PC radi direktno. Nekome to paše, nekome ne - najčešće ovisi o osobi koliko se može drugačijem načinu prilagoditi i jasno - koji je OS prvi koristio.

Codiac 09.02.2012. 13:08

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2096488)
Na Androidu nema ništa slično JB-u niti se nešto slično radi (jer JB je radi aplikacija koje se plaćaju).

nebih se bas slozio sa ovim :)

jailbreak je najslicniji root pristupu kod androida. dapace jailbrak mi sluzi puno vise za stvari koje nemogu dobiti defoltno sa sustavom tipa sbsettings drugacije ikone itd nego za "free aplikacije" :)

tincha95 09.02.2012. 14:13

vuco i sipe puno vam hvala na pomoci... eh sad... jel bi mi mogao ko reci... koji room je najstabilniji?! da se ne crasha... treba mi rom za dulje trajanje baterije i stabilnost... netrebam OC(overclock) to mi je nepotrebno... sta bi mi vi preporucili za ovaj mob'?? trenutno imam sve defaultno na njemu al sam stavio Go Launcher EX i neke male sitnice sa marketa... nov sam na androidu.. vise se kuzim u iOS ;D pa bi molio da imate strpljenja samnom :D btw zakon ekipa ste spremna za pomoci :)

dulesbj 09.02.2012. 18:32

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2096761)
vuco i sipe puno vam hvala na pomoci... eh sad... jel bi mi mogao ko reci... koji room je najstabilniji?! da se ne crasha... treba mi rom za dulje trajanje baterije i stabilnost... netrebam OC(overclock) to mi je nepotrebno... sta bi mi vi preporucili za ovaj mob'?? trenutno imam sve defaultno na njemu al sam stavio Go Launcher EX i neke male sitnice sa marketa... nov sam na androidu.. vise se kuzim u iOS ;D pa bi molio da imate strpljenja samnom :D btw zakon ekipa ste spremna za pomoci :)

Po meni je najstabilniji cm7,od benrua,ja ga imam duže vrijeme,i nikad mi nije zakazao,ako nemaš oc na mobu,onda nemoj baš ni tražiti dugo trajanje baterije,jel samim smanjivanjem procesora produžuješ i bateriju,to ti je sve malo komplicirano.Ja ovo pričam u svoje ime,najbolje ti je da malo pratiš forum,čitaš,jel ne možeš riješiti sve za jedan dan.
A naravno tu su codiac,keioffice koji če ti dati odlične savjete što se tiče tog moba,kao i meni na početku.Morat češ ih ubiti pitanjima.
Stavi neki stock rom,čisti,mislim da je od keiofficea kineski,što je on modao jako dobar.:chears:

lpekas 09.02.2012. 19:30

pozz Codiac,vidm da imas iskustva sa tim mobitelia pa ukratko mislimm se što kupiti..huawei sonic il xperia x8??? ja bih odmah sad uzeo huawei al posto sam tek cuo za ovu tvrtku nisam 100% siguran..sto mi preporucujes? :fala:

Facelessone 09.02.2012. 19:31

Huawei all the way.

tincha95 09.02.2012. 19:48

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2096958)
Po meni je najstabilniji cm7,od benrua,ja ga imam duže vrijeme,i nikad mi nije zakazao,ako nemaš oc na mobu,onda nemoj baš ni tražiti dugo trajanje baterije,jel samim smanjivanjem procesora produžuješ i bateriju,to ti je sve malo komplicirano.Ja ovo pričam u svoje ime,najbolje ti je da malo pratiš forum,čitaš,jel ne možeš riješiti sve za jedan dan.
A naravno tu su codiac,keioffice koji če ti dati odlične savjete što se tiče tog moba,kao i meni na početku.Morat češ ih ubiti pitanjima.
Stavi neki stock rom,čisti,mislim da je od keiofficea kineski,što je on modao jako dobar.:chears:

ovak.. novo pitanje za tebe :D daj ip od tog cm7 od benrua sta ti imas
i drugo... sta tocno znasi STOCK rom... i koje sve vrste romova postoje... znam da postoje od zadkyna i taj benruov al neznam razlike... velim nov sam na androidu

Facelessone 09.02.2012. 20:02

Stock rom je onaj software koji je došao kad si kupio mobitel u dučanu.

tincha95 09.02.2012. 20:06

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2097010)
Stock rom je onaj software koji je došao kad si kupio mobitel u dučanu.

zahvaljujem.. gore se spominjao STOCK rom od kineza.. jel bi mogo link dobit od ta dva roma.. dakle od kineza i ovaj cm7 od bernura sta dulesbj koristi i nije ga iznevjerio :D:chears::chears:

dulesbj 09.02.2012. 20:10

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2096992)
ovak.. novo pitanje za tebe :D daj ip od tog cm7 od benrua sta ti imas
i drugo... sta tocno znasi STOCK rom... i koje sve vrste romova postoje... znam da postoje od zadkyna i taj benruov al neznam razlike... velim nov sam na androidu

Stock rom ti je njegov originalni rom,koji je prepravljen,ali je baziran na originalu,a CM ti je rom koji ima milion opcija,po meni je najbrži,drugačije ti je sučelje,na njemu imaš najviše mogućnosti,jedino se kod njega spominje tiša slušalica u razgovoru.Gle probaj obadva,pa češ vidjeti,za ovaj keioffocev rom ti ne znam link,imaš ga tu negdje naprijed u postu,a za benrua cm7 ti evo link:

http://translate.googleusercontent.c...aCICGP-jX4YHiA

Probaj i stock i cm,evo linka gdje su ti svi romovi,pa malo čitaj.
link:
http://translate.google.com/translat...p%3Ft%3D305430

za ovaj drugi link klikni gore poveznicu da te vrati na romove,nisam gledao,pa sam ti stavio krivo,ali skužit češ.

maxtormaster 09.02.2012. 21:04

pozdrav narode evo opet jedno pitanje s nogu :)

kako na huaweiu (ako je moguce) da bacam ikone od programa kao u jedan folder ? jel mi treba custom rom ili mogu sa ovim tzv defaultnim sto je dosao s tele 2 ili mi je potrebna samo neka aplikacija

KeiOffice 09.02.2012. 21:35

Citiraj:

Autor maxtormaster (Post 2097053)
pozdrav narode evo opet jedno pitanje s nogu :)

kako na huaweiu (ako je moguce) da bacam ikone od programa kao u jedan folder ? jel mi treba custom rom ili mogu sa ovim tzv defaultnim sto je dosao s tele 2 ili mi je potrebna samo neka aplikacija

Ne treba ti custom rom, dovoljan ce ti biti neki od custom launchera, iskreno mozda se to moze i sa stock launcherom, ali nisam ga nikad koristio dovoljno dugo da bih to probao :D

btw. vidim da nitko nije napisao sto je launcher za novoga korisnika foruma, pa evo ukratko, launcher ti je program preko kojega pokreces sve ostale programe, ima ih relativno dosta, no najpoznatiji bi bili LauncherPro, Go Launcher, ADW Launcher, Zeam Launcher... Imas cak i launchera koji imitiraju iOS sucelje, kao i iOS skinove za launchere koji podrzavaju skinove, tu ti najveci izbor nude ADW Launcher i Go Launcher... sad ja osobno koristim LauncherPro jer mi nekako najbrze radi, no to je mozda i subjektivno jer sam navikao na njega buduci da sam ga stavio odmah cim sam kupio mob...

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2097015)
zahvaljujem.. gore se spominjao STOCK rom od kineza.. jel bi mogo link dobit od ta dva roma.. dakle od kineza i ovaj cm7 od bernura sta dulesbj koristi i nije ga iznevjerio :D:chears::chears:

Sto se tice custom romova, u ovom quote-u imas opisano kako instalirati tzv. kineski rom, ja se na kraju uvijek vracam tom romu, a probao sam vjerojatno sve romove koji postoje za ovaj mob :D

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2047134)
Ma imao sam ja taj ROM već gore. Samo ne znam jel radio bez da se naprave dodatne particije i swap (EDIT: NE TREBA). Moral bum probati, kak god. Backup svojeg ROM-a imam, tako da u roku 5 min sve vratim na staro ;)

Uglavnom, tko želi probati taj Kineski ROM neka skine ROM sa linka koji je dao KeiOffice u postu #452 :
http://www.4shared.com/file/LfTVAJ2N/1111-2_1_.html

Google Apps se nalaze na sljedećem linku:
Link na Google Apps

Instalirate preko recovery-a (update from ZIP)

Google market nađite sami ili skinite sa sljedećeg linka gdje se nalaze također i ZIP fajlovi svih programa koji dolaze sa originalnim Huawei U8650 ROM-om:
Huawei stock ROM apps

Te aplikacije su preuzete sa HTCMania foruma ( LINK ). Uploadao sam ih sve skupa da se ne morate registrirati bez veze na forum. Iskreno ne znam hoće li raditi na svim ROM-ovima. Kod instalacije ih raspakirajte (jer unutra ima txt fajl, nekoliko zipova [to su originalne Huawei aplikacije] te je apk kod marketa), te onda svaki zip posebno preko recovery-a staviti (nakon svakoga je dobro restartati recovery).

Također instalirate preko recovery-a osim zadnjeg apk fajla, to je market. Njega sa file managerom nekim instalirajte ili preko neke aplikacije za instaliranje apk-ova.

Ukoliko zelis brzinu u igrama a spreman si napraviti kompromis oko kvalitete zvuka prilikom razgovora, svakako probaj cyanogen mod rom, tu ti je moja preporuka Benru-ov rom, ima nekoliko verzija Cyan moda koji rade sa mobom, no njegov je nekako najkompletniji, iako na svakom Cyanogen romu i dalje problem ostaje relativno tih zvuk u slusalici moba (s time bih jos i mogao zivjeti, sugovornici se cuju no primjetno je tise u usporedbi sa custom romovima koji su bazirani na stock romovima), no veliki je problem (barem meni, dulesbj ocito moze zivjeti sa njime hehe :) ) tih zvuk mikrofona tj. tebe ce sugovornici jako lose cuti...

EDIT: Vec par dana nikako da uhvatim vremena da uploadam ovo, naime radi se beta verziji Cyanogen Moda 9 tj. ICS-a, doduse za C8650, no moze se instalirati na nas mob i bootati, naravno ne moze se i koristiti jer je C8650 CDMA mobitel, tako da se phone aplikacija rusi stalno i mob ne moze uhvatiti signal... no ono sto je bitno, barem po meni, radi se o ICS-u, i mob ga dize i radi u njemu, tako da eto mislim da postoji realna sansa / nada da se kroz neko vrijeme pojavi ICS ili CM9 rom i za nas mob :) :) !!!!

http://www.mediafire.com/?gac1516bc4y78rg

Evo pa ako je netko znatizeljan i zeli ga puknuti na mob cisto iz znatizelje, dignuo sam rom na mediafire, ja sam ga sa kineskog servera skidao nekih 7-8 sati :D

dulesbj 09.02.2012. 22:41

Citiraj:

Autor KeiOffice (Post 2097087)
Ne treba ti custom rom, dovoljan ce ti biti neki od custom launchera, iskreno mozda se to moze i sa stock launcherom, ali nisam ga nikad koristio dovoljno dugo da bih to probao :D

btw. vidim da nitko nije napisao sto je launcher za novoga korisnika foruma, pa evo ukratko, launcher ti je program preko kojega pokreces sve ostale programe, ima ih relativno dosta, no najpoznatiji bi bili LauncherPro, Go Launcher, ADW Launcher, Zeam Launcher... Imas cak i launchera koji imitiraju iOS sucelje, kao i iOS skinove za launchere koji podrzavaju skinove, tu ti najveci izbor nude ADW Launcher i Go Launcher... sad ja osobno koristim LauncherPro jer mi nekako najbrze radi, no to je mozda i subjektivno jer sam navikao na njega buduci da sam ga stavio odmah cim sam kupio mob...

Sto se tice custom romova, u ovom quote-u imas opisano kako instalirati tzv. kineski rom, ja se na kraju uvijek vracam tom romu, a probao sam vjerojatno sve romove koji postoje za ovaj mob :D

Ukoliko zelis brzinu u igrama a spreman si napraviti kompromis oko kvalitete zvuka prilikom razgovora, svakako probaj cyanogen mod rom, tu ti je moja preporuka Benru-ov rom, ima nekoliko verzija Cyan moda koji rade sa mobom, no njegov je nekako najkompletniji, iako na svakom Cyanogen romu i dalje problem ostaje relativno tih zvuk u slusalici moba (s time bih jos i mogao zivjeti, sugovornici se cuju no primjetno je tise u usporedbi sa custom romovima koji su bazirani na stock romovima), no veliki je problem (barem meni, dulesbj ocito moze zivjeti sa njime hehe :) ) tih zvuk mikrofona tj. tebe ce sugovornici jako lose cuti...

Vidiš,ja nemam sa tim problem,da me loše čuju,nego mi je samo tiša slušalica,ja slabije čujem-nevjerojatno!!
E,ona opciju u build.pro,ako se sječaš-dualmic=false.To je za isključivanje mikrofona,vele da naš mob ima nekakvu rupicu kraj kamere,a ima,možda bi to tebi pomoglo,ali ne vjerujem.
Ja sam do sad probao 10 romova,ali ja ne mogu bez render efekata,black liste,ono cm sučelje,ja poludim sa onom bijelom bojom na stock romu.
E da ovo za launcher pro,nisi pogriješio,NEMA bržeg launchera od njega,svi se mogu sakriti za njim,još jedino kad bi lupili update za njega.
:chears:

KeiOffice 09.02.2012. 23:22

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2097142)
Vidiš,ja nemam sa tim problem,da me loše čuju,nego mi je samo tiša slušalica,ja slabije čujem-nevjerojatno!!
E,ona opciju u build.pro,ako se sječaš-dualmic=false.To je za isključivanje mikrofona,vele da naš mob ima nekakvu rupicu kraj kamere,a ima,možda bi to tebi pomoglo,ali ne vjerujem.
Ja sam do sad probao 10 romova,ali ja ne mogu bez render efekata,black liste,ono cm sučelje,ja poludim sa onom bijelom bojom na stock romu.
:chears:

Ma ja sam taj dualmic stavljao na ovog kineza i na njemu se primjeti razlika, npr ako ga stavim na true, mikrofon kupi sve zive zvukove iz okoline, tako da i nije bas prakticno za razgovore, al na cyanu nisam primjetio nikakvu razliku bez obzira dali dualmic stavio na true ili false...

jbg... meni stvarno nije problem zvuk u slusalici, tisi je, ali nije neupotrebljiv, ali ne da mi se derat na mob kad pricam da bi me druga strana cula, i to opet prilicno lose...

maxtormaster 10.02.2012. 13:10

[QUOTE=KeiOffice;2097087]Ne treba ti custom rom, dovoljan ce ti biti neki od custom launchera, iskreno mozda se to moze i sa stock launcherom, ali nisam ga nikad koristio dovoljno dugo da bih to probao :D

stavio sam pro launcher i mogu reci da mob puno brze radi , ali jos uvijek ne kontam kako slagati u foldere programe

Vuco 10.02.2012. 13:19

Pa što nije da napraviš folder i odvučeš ikonice u njega ? Ili ti misliš napraviti foldere u onome application gridu (gdje je popis svih aplikacija) ?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:04.