![]() |
|
Citiraj:
A ova pametovanja su mi sve. Naravno da je to uvijek bilo i da ce jednog dana to ukinut, jer moja iskustva po EU su skroz suprotna. Al nije problem provizije, problem je što mi mazneš 60 kn a ne upozoriš me. Uopće ne sporim da je legalno, samo je ciganski i lopovski. |
Erste povecao naknadu za placanje racuna na 2.25kn.
Kak je u drugim bankama? |
Erste i HPB su zadnji digli s 2,00 na 2,25 kn. Kod ostalih je toliko ili više, PBZ je digao s 2,25 na 2,75 još početkom godine.
"Jeftinije" ili "besplatno" je samo u nekim paketima tekućeg računa raznih banaka koji koštaju podosta, ZABA i RBA imaju takvu opciju ako se dobro sjećam. |
U pbzu je naknada 2.25, bas jutros sam poplacao rezije. (odnosno 1.25 za npr a1 koji ima racun u njihovoj banci)
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Ahda, pardon, digli su cijenu instant nalozima na 2,75.
|
Citiraj:
Bitno da HNB "prati" i nista ne poduzima, ali znali su zabranit isplatu dividende bankama koa da novci za vrijeme COVID krize ne odu van ( akud c eotic kad su banke strane? jel bitno dali odu 2021 ili 2022 ili 2023 ?). Mos mislit vaznosti, a to sto nas gule na "nakanadama" i "odzavnajima racuna" ko budale to nema veze... U ZABAi na saletru od prosle godine (nagje krajm godine us to uveli) nemozes podic novce ni sa svog privatnog racuna bez da platis "naknadu"..... |
Vjerojatno kao i u PBZ-u, ako je iznos do kojeg mozes podici na bankomatu (tipa 5k kn) onda imas neku naknadu. Ako je iznos preko (jer ne mozes podici na bankomatu) onda nema naknade.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://i.postimg.cc/KRJsP5t7/vivaldi-HHYt-GDcu-FK.png |
Ja danas dizao sa zeninog pbza 4k kn
Nikakve naknade nisam extra platio I na dnevnoj bazi pretačeMo pare jedan drugome, badava Dizao sam nedavno rba 7k kn je limit Isto bez naknada na bankomatu |
Ne govorimo o bankomatima, već poslovnicama.
PBZ naplaćuje 2,00 kn podizanje gotovine u poslovnicama za iznose 5.000,00 i manje (ono što možeš dići na bankomatu bez naknade), a za iznose preko 75.000,00 kn naplaćuju 0,02%, najmanje 150,00 kn. Takozvani "porez na penziće". |
Trebam info. Prokopati ću cijenike, ali ovako bude brže 😁
Koliko plaćate naknade za plaćanje računa? Koliko ako poslovni račun postoji u banci, a koliko ako ne? Ove banke me zanimaju: Pbz, erste, Raiffeisen, Nova hrvatska banka i HPB. Trenutno plaćam 1.25/1.75kn u otp unutar paketa od 40kn. Sent from my 21051182G using Tapatalk |
Erste 1,25 / 2,25. Mjesečna naknada za vodjenje računa i mobilno + internet bankarstvo je 12kn.
Sent using Tapatalk |
RBA 0/0, paket od 60kn
|
HPB super smart isto kao i Erste dva posta prije, osim što nema troška mjesečne pretplate.
|
Citiraj:
|
Istina, tako recimo računi od A1 koje platim preko HPB-a (SuperSmart) nemaju naknadu. Za ostalo je 2,25, makar trenutno ne plaćam uopće naknade jer plaćam preko Aircasha koji ima akciju gdje je plaćanje računa do kraja ove godine džabe.
|
Citiraj:
|
Evo jedne važne vijsti za nas, bogatune sa PCE - ko u banku donese više od 200k kn za razmjenu u EUR, dobiva prijavu
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...a-auta-1218815 |
Zna li tko kako dođi do transakcije koju treba autorizirati u mHPB aplikaciji, a da nije preko obavijesti u status baru?
Ono uđem u mHPB i idem gdje? Često mi prilikom dodavanja novaca na Revolut samo zaglavi na crnom ekranu mHPB kada kliknem na obavijest o autorizaciji. Neki bug valjda. Moram ubiti HPB i onda više ne mogu doći do tog ekrana za autorizaciju. |
Mislim da ako u Revolutu pritisneš nastavi a nisi potvrdio transakciju preko te notifikacije, onda ti izbaci ekran dalje sa upitom koji možeš upisati u mToken u mHPB i tako "ručno" generirati kod i odobriti nadoplatu
|
Koja banka nudi najmanje kamate na gotovinski kredit?
|
Citiraj:
Točno |
|
Sto ce biti s deviznim racunima u eurima od 1.1.? Hoce li i dalje postojati kao odvojen racun ili ce "prebacivati" novac na tekuci rn?
Nasao, na korisniku je da prebaci novac i zatvori jedan od euro racuna u roku od 60 dana. |
Tako je, koliko sam shvatio zatvoris devizni (ako ne planiras druge devize) i prebacis eure na sadasnji tekuci koji ce se prebacit u eure.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Devizni bi mi u svakom slucaju ostao aktivan zbog drugih valuta, samo ta euro valuta postaje "visak". Po rijecima Erstea, racun pojedine devize, koliko god ga je lako otvoriti preko Georgea, mogu zatvoriti samo na salteru banke.
E da, dobro pitanje Lewis. Nisam dugo u tim vodama i davno sam prestao koristiti domace kartice na paypalu iz istog tog problema. Mozda je danas situacija malo bolja. Svakako se treba spremiti i na to. |
Koliko se sjećam i sada je tekući radio na paypalu. Devizni će se moći zatvoriti nakon 1.1. ako se koristi samo EUR.
|
Citiraj:
|
Jer je bila Maestro. AFAIK, niti jedna banka više ne nudi Maestro kao karticu tekućeg računa.
|
Osim ako nisi u Nizozemskoj. Tamo je Maestro valjda jedina kartica u državi :D
|
Evo danas mi iskocilo da George od Erste podržava Google pay. Napokon da su se i oni uključili. Ne moram se više gnjaviti sa Revolutom svaki put i provjeravati koliko mi je na revo ostalo.
Sent using Tapatalk |
Hm, nema ih na popisu podržanih kartica. S kojom karticom bi trebalo raditi?
https://support.google.com/wallet/answer/12149853?hl=en |
Igrom slučaja pričao s jednom ženom koja radi u erste i ona mi rekla da s erste karticom plaća preko moba i da reiffeisen da radi. Ona je na iPhonu pa sada ne znam jel samo kod njih podrzano ili i na androidu. Po njoj ispada da i na androidu radi. Mozda da netko tu proba pa potvrdi.
|
Citiraj:
P. S. Provjeri ako ti je George updatean na latest. https://www.erstebank.hr/hr/gradjans...ici/google-pay Sent using Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G996B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:50. |