![]() |
Citiraj:
|
Prvo vidi koliko ti najmanje treba za 4ghz, probaj onda kasnije i 4.2ghz, mislim da ti cooler nije za više, ali tko zna kakav primjerak imaš
|
Probao IBT na very high. Proc je na 4GHz, voltaža je u biosu na 1,3V.
Prilikom loada u IBTu cpu-z pokaziva 1,248V. Thermal margin doseže 10C. Vcore loadline calibration je na standard... Mislim da nema tu baš previše fore s ovim cooleerom. :nono: |
Stavi load line calibration (LLC) na medium to će ti dati voltažu najbližu onome što postaviš u biosu.
|
Možda da probaš na toj voltaži još 100 mhz gore, samo bumpaj LLC kao što mika reče jedan nivo gore (regular ili medium, kako li već piše)
|
Ma zasad ću ostavit ovako, prema thermal marginu imam jos 10C fore pa ga ne bi baš previše gurao na ovom cooleru.
Inače zasad nisam baš impresioniran... :fiju: U Warfaceu (CryEngine3) koji je dosta dobro multithreadan sam s i3 2120 imao konstantnih 90ak fps-a bez ikakvih frame dropova (mape Forest, High hill) a sad s ovim izvlačim do 120 ali svako malo je ogroman frame drop da igra zatrza i naravno onda si mrtav. Kako u zadnje ovo jedino i igram razočaran sam... :fuming: |
Provjeri da ti nije u power managementu u windowsima na low/balanced nego na high.
U power managementu odi na advanced settings profila i provjeri da je: PCIExspress -> Link state power management -> setting: off |
nece ti ni bolji cooler pomoci ako ti je thermal margin ima jos fore 10c
jer kod mene na 4.5ghz proc je na 42c a thermal margin je oko 8c, proc hladim custom vodenim iako imam vent da hladi VRM, socket je vruc i tu nema pomoci |
1 privitaka
i7-5820k stock
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bilo je na balanced, stavio sad na high i kao da je bolje. Manja je učestalost dropova ali isto nekako iako se vrti na 100tinjak fps-a pri naglim okretajima kao da trzucka... Na koliko ti svoga FXa držiš i na kojoj voltaži? Čime ga hladiš? Vidim da nam je isti proc i ploča... Edit: Evo probao i Crysis 2 benchmark tool. Žalosno da FX na 4GHz iako ima nešto veći avg FPS ima i manji minimalni FPS od Sandy i3 na 3,3GHZ... :nono: http://s14.postimg.org/w2lc4dbq5/Screenshot_9.jpg |
Citiraj:
koliko znam vodeni blok hladi procesor a ne socket |
Citiraj:
|
ajde mi reci koju temperaturu thermal margin mjeri? cpu ili socketa?
|
Custom vodeno arrow napravi to hlađenje kak se spada pa ćeš vidjeti kako temperature padaju i thermal margin se povećava...a ne pisati kako sa boljim coolerom neće biti više lufta :)
|
sorry ali pogubljen sam vise u ovim amd temperaturama, molim te pojasni mi
znaci TMPIN1(cpuid hwinfo) iliti CPU(hwinfo64) je socket temp? a thermal margin je temp jezgara koja se mjeri prema nuli? to se zove u hwinfo64 package? |
Citiraj:
A moj setup, imaš screen koji sam postao u ovoj temi (u 1. mjesecu), 4,0, 1.260? (trebo bi u bios ić pogledati više se i ne sjećam ;P), CM EVO 212. |
Nek usporedi na crysis 3 :D
Mada grafa mu je hd7850, ali i tu bi mogao napraviti razliku |
Citiraj:
|
Citiraj:
Neznam bi li išao na bolji cooler ili ne, zasad mi je ovo OK za 4GHz. Kako se taj tvoj EVO 212 drži? Da li se s njim preko 4GHz? |
Pa 4,4 bez da ga naprežeš do granice. Pitanje je za što ti treba, evo ja još nisam našao nešto što igram/radim da nešto posebno profitira od bržih clockova. Ima sad i relativno jeftinih vodenih pa i to treba razmotriti ako hoćeš veći OC 24/7.
|
Citiraj:
|
Koristi li tko možda FX 6300 na 880G Extreme3(U biti ista ploča kao 890GX Extreme3,vrtim BIOS za 890GX)
Vrijeme je da zamijenim 955 BE s nečim boljim jer bottlenecka 280X |
Ne podržava ta MBO Fx-a, jedino phenom x6.
|
Dela frendu upravo 6300 na toj ploči. Ima nekih mušica, ne sjećam se kojih, ali ništa posebno. Samo zadnji BIOS i to je to.
|
Zadnji BIOS je već gore,jedino ima još neka beta verzija i to je to.
880G Extreme3 podržava FX 6300 preko CPU support listi. Izgleda da ću onda morati sa 890GX BIOS-a nazad na 880G http://www.asrock.com/mb/AMD/880G%20Extreme3/?cat=CPU |
Citiraj:
što se tiče fx-a, bile su priče da je čak i fx8xxx radio na toj ploči, ali ja ne bi ipak riskirao.. prema službenom supportu, fx6300 bi morao raditi na toj ploči bez ikakvih problema Citiraj:
|
Vratit ću se onda na 880G BIOS ako uspijem povoljno nabaviti FX6300.
Neki dan mi je promakao povoljni FX6300. U biti i Phenom II X6 bi bio super naspram 955BE. Da i meni bi pomoglo ako možeš saznati koje su to mušice. |
Potvrđujem - 880g Extreme 3 i FX6300. Nakon updateanog biosa sve radi normalno, osim sto imam nekakav dugi boot time (15 sec do "beepa").
Ali uz FX-a ubacio sam i SSD, memoriju i drugu grafu, tako da vjerojatno je problem negdje drugdje, a ne u matičnoj i procu. |
Na Gigabyte pločama je to npr. normalno ponašanje kad je beta bios gore.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
treba probat nekog fx8300 95W na njoj, možda bi radilo :D |
Asrock mulja. Prvo su najavljivali podršku onda se povukli nakon par tjedana valjda kad su skužili da su komponente na ploči šrot koji neće moći izdržati. 880G Extreme3 ima veći broj podržanih FX-eva nego 890GX. Izašla je kasnije pa su vjerojatno ispravili neke falinge. Za Extreme4 i 125W FX-eve piše "For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design", tako da je kvaliteta tih 8+2 upitna. 125W Phenomi vjerojatno na drugačiji način koriste struju za P-stateove.
|
ma cijela ta as rock extreme serija za amd su bile teški šrot po pitanju regulacije. Navodno su krepavale ko mutave
|
6 godina radi ko urica?
|
sa fx-om? :D
To nisu ploče za 125w fx-ove niti overclock. Znači i ove nove 990 extreme4 i sl. |
Ma ok su za PhenomII x4 ili FX6300 i lagani oc bez dodatnog dizanja napona, ali nisu baš "extreme" dobre. PhenomII x4 s lagano dignutom frekvencijom (i aktivnim hlađenjem VRM-ova) radi već godinama bez problema. Čak ni USB-ovi nisu krepali što je za ASrock uspjeh.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
što se stvarno fx-a tiče, to je meni više stvar principa, kad su usrali iz asrocka bios |
Koliko se sjećam, AM3 Asrockice su bile većinom ok, ali AM3+ s bilo kojim chipsetom su sve redom neisplative i nedovoljno kvalitetne.
Možda jedino 980DE U3S3 za neki 95W procesor jer je bila jedva ~440kn, ali kako je sad 970A-DS3P 500kn, niti ona više nema smisla. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:29. |