![]() |
Ma da nije bas rusenje nego web interface je unresponsive i kopiranje traje i traje, ali dode na isto jer je to vise manje neupotrebljivo.
|
Citiraj:
Zato treba koristiti neki pametniji copy softver. |
Pa.. sitni fajlovi su veci problem SMB-a ;)
|
Firma je nabavila 2 komada Synology DS416 za potrebe pohrane podataka i backupa. E sad, ono što mi je popilo živce u protekla 2 dana je to da nikako ne mogu proklete uređaje dodati u našu domenu?! Konstantno dobivam poruku "Failed to join Windows domain. Please check your domain and firewall settings and try again.". Najgore od svega je što sam jedan uređaj u početku uspio dodati u domenu, kasnije ga maknuo, no sada više nikako niti jedan ne mogu dodati. Ono što sam do sada provjerio (i što su, po upisima na internetu inače bili uzroci):
1. NTP servere i sinkronizaciju - sve ok 2. Windows File Service (na Synology-u) - aktivan 3. Isprobao sam i "trik" s promjenom IP adrese Synology-a Ništa nije upalilo. NAS-ove normalno pingam, pristupam im preko sučelja, ali dodavanje u domenu - 0 bodova. Ono što još nisam probao omogućiti SMB1 protokol na DC-u, što ću isprobati sutra ujutro. Ima li netko još neku zamisao? |
Dns?
|
Firewall ?
https://www.synology.com/en-us/knowl...ology_services Sumljam da ti je DC bez firewalla, makar defaultnog. Za ovaj dodani odi u computers?(ne znam točno) uglavnom objekte na domeni pa ga po potrebi obriši ako je u domeni. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kupio sam za firmu SYNOLOGY DS916+ s dva WD black u mirroru po 2 TB. Spojeno na domenu bez problema, sve radi odlično na win 8.1 i na par starijix XP. Problem je s dva kompa koji su na win 10, neće da se spoji na shareani disk, javi grešku:
0x80070035 The network path was not found s tih kompova pingam synology, preko ip-a se spojim na web sučelje bez problema. Svi kompovi imaju fiksne ip, uključujući i nas. Kako da ga osposobim, pretpostavljam da je neki sekjuriti išu? |
Citiraj:
Jasno mi je to. Primarni DC, NTP i DNS kod nas su na istoj adresi. Koju god kombinaciju probam - ne ide... |
Hej ekipa, trebam malu pomoć, ako netko zna.
Migriram podatke s DS211j na novi DS216j. Kada preko hyper backupa pokušam postaviti backup na novi synology, on pronađe server (IP adresu i naziv), ali ne može pronaći sherane foldere. Na DS216j je uključen hyper backup i rsync i uredno su sherani folderi. http://i65.tinypic.com/24yv2x4.jpg http://i65.tinypic.com/2urbczc.jpg Kada istu stvar pokušam napraviti s novog (DS216j) na stari NAS (DS211j) sve radi bez problema, port je otvoren pa mi se čini da nije do networka. Da li netko ima kakvu ideju da li sam nešto zaboravio? Preko kompa se mogu spojiti na oba NAS-a i kopirati fajlove, imam oko 2TB podataka i ide užasno sporo. Bilo bi jednostavnije da se kopiraju NAS na NAS u backgroundu. |
trebam preporuku za NAS
želje: 1-2TB prostor, jednostavnost u upotrebi i konfiguraciji koristit če se u kučnoj upotrebi tako da neke posebne mjere zaštite i sigurnosti nisu potrebne, valjda pristup podacima preko lana i wlana sa mobom, tablet, laptop radi backup podataka i pristup istima cijenovi rang,tu si nisam baš stavio neki limit, ali neželim dati više recimo 1300kn gledam wd cloud koja zadovoljava gore navedeno (bar mislim) https://www.wdc.com/products/persona.../my-cloud.html model od 2tb cca 1150kn, u obzir dolazi i zasebni modeli (kučišta) i diskovi :chears: |
IMHO radije bi za tu svotu išao na provjereno rješenje...
http://www.nabava.net/search.php?q=ds216j hdd vjerojatno već imaš otprije, a nisu toliko ni skupi. Ovo je ipak puno kvalitetnija opcija. |
Što se tiče NAS-a, mislim da WD i Synology ne mogu stati u istu rečenicu. DS je debelo bolji izbor.
|
Mislim da sam odabrao model ds115j i koji bi mi sad bio najbolji izbor za hdd? Novi bi stavio.
Nevjerujem da bi bas mogao bilo koji stavit unutra (ili čak mogu?) nisu mi bitne performanse, mogu pričekat minut, dva, pet, deset. Znači WD NAS nije dobar? Mislim za ovu moju potrebu? Pa bio mi je čak prvi izbor, dok me niste odgovorili od njega :) |
Čuj, synology ti je zaraza. Misliš da ti treba samo disk u mreži da nešto pohraniš. Onda shvatiš da nije loše da ima i torrent, čisto da ti kompjuter ne radi preko noći. Onda bi možda htio tome pristupiti i izvan kuće, ili možda preko mobitela.
Pa ti je dosadno, vidiš da možeš slike i video automatski pohranjivati s mobitela. Ajde dodaš i to. Svrbi te nešto, pa surfaš, kad ono možeš imati i svoj privatni dropbox... Opa, korisno, ajmo i to. Usput u međuvremenu nadogradiš internet vezu, i dvaput svoj 115j jer si shvatio da si ga ugušio sa svim aplikacijama, a diska je davno nestalo, a ostalo je barem još dvadeset aplikacija za proći. |
Citiraj:
|
dupli post, sry
|
Imam pitanje vezano uz Synology Download station. Koristim Synology već par godina i od aplikacija najviše njegov Download station. Neki torrenti mi se nikad nisu skinuli, tj ostali su na npr 95%. U takvim slučajevima sam samo išao na Delete tih torrenta.
Ono što me muči je - da li sam izbrisao i nepotpuni file s Deletom samog neskinutog torrenta ili bih ga trebao negdje obrisati ručno? Pretpostavljam da ih nisam obrisao sam, jer brisanjem torrenta kad je skinut 100% ne briše se file, stoga pretpostavljam i da ni oni nekompletni nisu obrisani. Kroz par godina moglo mi se toga dosta nakupit. Može pomoć nekog tko ima iskustva s time, Synology je DS413j s 4xWD red3TB u SHR-u? |
Uzeo nedavno ZyXEL NAS326 za smijesne novce, 750kn. 1.3 GHz CPU DDR3 512 MB. Ima, DLNA, shareovi, ftp, download station ono standardne opcije za malo novaca. Za sada zadovoljan. https://edigital.hr/mrezna-pohrana-p...ka-nas-p407416
|
Da li netko ima iskustva sa radom Asustor AS-204TE?
Posto je na nekoj akciji 278 EUR jel to ok kupnja ili bolje ici na provjereni DS-416 koji je dosta skuplji. Primarna namjena je samo home storage. Posto imam WETEC Core preko njega bi vrtio sav media sadrzaj na TV kao sto sad vucem sa PC ali bi htjeo ipak prebacit iz PC-a sve HDD u NAS i tamo drzati multimedia sadrzaje. Dakle storage od 4x6TB WD RED-a u RAID 5 Vidim sad ima i ZYXEL NAS542 za 180 EUR jel bi i taj bio OK? |
Da, DS-416 je skuplji ALI kod ovih SOHO NASova nije poanta u hardwareu (kod svih je podjednako slabasan ;)) nego u OS/Softwareu i tu taj Asus nemoze parirati Synologyu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Winscp logiraš se na svoj nas i navigiraš do volume1/@download i vidiš jel tamo što ostalo. |
Planiram uskoro ubosti neki Home NAS i za oko mi je zapeo Synology DS 216j. Zanima me skidanje/prebacivanje preko FTP/SFTP protokola na navedni nas. Skuzio sam da imaju taj njihov DiskStation, koliko sam shvatio kopira se FTP adresa u download station. Na kompu koristim Filezillu, pa me zanima da li se moze tako nesto upogoniti?
|
Nisam isprobao, ali ima FTP support i sluzbeni web ima tutorial tu:
https://www.synology.com/en-global/k...gy_NAS_via_FTP Meanwhile... uboo sam i ja DS216j, shit wasn't funny kad mi je krepao jedan od dva 2TB diska, ali srecom imam pokopirano sve svugdje :D :beer: Bacam kratke dojmove o DS216j: - ultra simple za setupirat najosnovnije (struja, LAN kabl, ubacis disk, power button i 3 klika misem + upisivanje admin podataka) - network share upogonio u 5 min - setupirao novog usera u 5 min, dao zeni access da ima svoj folder - hrpa 'pluginova' tj. aplikacija - za istrazivat kasnije kad se sve kopira - super-brzo kopiranje - average copy speed mi je oko 90-100 MB/s (podaci su uglavnom mp3ce, serije, filmovi i backup SSD-a) - tisina (iako nisam uzeo NAS disk nego obicni Seagate, cujem DS samo ako je grobna tisina, disk ruje i ja nabijem glavu na pol metra od njega) - cijena je super, definitivno best buy (preorao sam tonu reviewa svih boljih NASova od 1000-2000 kn) |
Ubo sam i ja DS216J neki dan sa 2x 3TB WD Red kad mi je krenuo jedan 3tb disk praviti probleme pa sad lagano sve u RAID1 i jos dodatni backup vaznih podataka na vanjski disk. :)
FTP prijenos sam rijesio preko File Stationa, napravio remote connection preko sFTP-a na zadani server i copy-paste sta treba. Kao sto je kolega zwer gore naveo ultra simple instalacija i sve sljaka zasad super. Krenuo uploadad slike preko File Stationa kad ono NAS radi neku konverziju (NAS radi thumbnailove i to bi valjda trajalo vjecnost). Procitao na njihovom forumu da ima program Synology Photo Station uploader koji to radi dosta brze. Trenutno preko toga prebacujem 100+GB slika :) Imam sad jedno pitanja za korisnike Synology NAS-ova. Slikama pristupam preko app-a za mobitel i preko browsera, gdje naravno treba sifru ukucati da bi pristupio slikama sto mi je ok. Kad upalim TV koji je spojen na istu mrezu, na njemu imam pristup bez sifre. Sad bih htio namjestiti da se slikama iskljucivo preko APPa i browsera pristupa, tj. da me trazi sifru. Da li je to uopce moguce? |
Slike mi je glavno da ne popljugam, nije mi trenutno potrebno da imam thumbove i access od svuda. Mozda probam ovu DSM Photo aplikaciju cisto da vidim na sta lici.
Ono sto me brine je - zelim imat network share kojem mogu pristupat sa 2 laptopa i Win10 desktopom (bez da svako 3 minute pisem password). Ali ne zelim da ako mi se desi da slucajno popusim cryptolocker da taj malware macan isto ima pristup shareanim folderima pa i tamo nakriptira boga isusa i onda trazi BitCoine ili Zlato Kralja Arthura za otkup. Ima netko ideja? |
Citiraj:
|
Na DS 6 pokušavam napraviti mount "photo" mape, one u koju Photo Station sprema slike, ali ne ide. Kao nemam dozvole za mount, iako sve dozvole imam za tog korisnika.
Korisnik nije admin, ali ima dozvole za sve mape u "photo" share-u. Jel se netko susreo s ovim problemom? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Konkretno imam Philipsov android TV, i odem na sources>mreza i tamo mi se prikazu svi uredaji koji su spojeni na mrezu tako i synology. I tu imam 3 navedene mape kojima mogu bez sifre pristupiti. Hvala na pomoci :goood: |
Hmm to nebi smjelo biti, jesi uopce stavio admin master sifru/login na NAS kad si pravio DSM ?
Ajd promjeni IME NASu u mrezi pa vidi sto ce reci TV reci tj. promjeni ime i promjeni Admin password pa vidi dali TV ulazi. Ako i onda udje bez pitanja onda salji Synologyu BUG report da Android zaobilazi sve passworde (sto je prilicno veliki propust ako je tocno). Nadam se da imas zadnji DSM 6.xxx ? P.S. Isto tako provjeri dali ulazis preko Homegroupa ili direkno Network workgroupa. |
Citiraj:
Hvala na savjetima, nisam vise doma. Pokusam kad se vratim pa napisem feedback svakako. Sent from my iPhone using Tapatalk |
NFS pristup dozvoljava pristup bez lozinke, ali se može ograničiti samo na određene IP adrese. Tako sam riješio svoj problem gore. 😀
Provjeri da li si uključio nfs pristup. Ako jesi, vjerovatno ti preko toga tv pristupa. |
Citiraj:
@lewis napravio update DSM-a i promijenio admin pass i opet moj pametni tv ima pristup bez sifre :D |
Citiraj:
|
Inace stvar sljaka bez problema, imam ga tek nekih 7 dana i jos istrazujem sta sve moze. Ova tema je razlog sto sam se odlucio na Synology i mogu ga samo toplo dalje preporuciti. Javim se kako sam rijesio stvar, ako netko ima jos neku ideju budem i to isprobao :) .
edit1: Bas citam na Synology forumu da i drugi imaju iste probleme, ne mogu ugasiti photo folder share preko Media Servera (DLNA). link |
Imam Synology DS216j. Nutra je jedan Seagate 4TB drive. Klasican bez nekih oznaka. Dobio sam i jos jedan Seagate Skyhawk 4TB Surveillance drive.
Koliko je krivo spojiti ih u mirror raid? Ne brine me drop u brzini, samo dal ce to radit okej. Znam da ide sa razlicitim diskovima i radi okej, znam da ide tipa Wd blue i Red i sl. Ali nemam pojma o surveillance diskovima i kako se ponasaju u raid poljima s obzirom da su projektirano za 90 posto write a 10 read a ne obratno.... Jel probao netko? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:58. |