![]() |
Citiraj:
Dobro ajde, znam, nije analogno dosad spomenutom... |
Citiraj:
Kad god sam vidjeo uniformu, slijedilo je "Dobar dan gospon milicajac", ako se prethodno nisam uspio sakrit negdje :D. Pijančevanje, dernečenje, vrijeđanje, javne tučnjave, divljačka vožnja i ostalo, tada nije baš dolazilo u obzir :D. Barem po mojoj memoriji. Ok, imam malo bad sectora u memoriji pa dopuštam pomisao da sam u krivu :D. |
Pa da, milicioneri su bili karikaturalna pojava, onako debeli, masni, nepismeni i antihrvatski nastrojeni.
Predškolsko dijete se zaigra i nacrta na susjedovoj kući križ s crticama u smjeru kazaljke na satu, a oni bi odma roditelje u ćorku. :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Pijanci dođu i provociraju policiju (koja radi svoj posao) i onda kad dođe do fizičkog obračuna onda je plakanje, kukanje po svim mogućim medijma o policijskoj brutalnosti i sl., klasika. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Riječ je o branitelju kojega je bez upozorenja, brutalno, možda i u pokušaju ubojstva, gotovo na smrt pretukao policajac Saša Sabadoš. Isti je potom spriječio pružanje pomoći teško ozlijeđenom branitelju i kao nagradu dobio organiziranu medijsku cenzuru, a potom i policijsku zaštitu. Da takvih "pijanaca" kako ih nazivaš, nije bilo`91, ti bi sada možda pisao ćirilicom. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kakve je sve ozljede imao pretučeni branitelj?
|
Prijelom zatiljne kosti, nagnječenje mozga te krvni ugrušak ispod tvrde moždane ovojnice. Ako je vjerovati izjavi iz KBC-a Osijek, koju potvrđuju u Jutarnjem listu.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ti stvarno misliš da će bilo koji policajac iz čista mira napasti nedužnog čovjeka i brutalno ga prebiti i to još pred masom drugih ljudi? Da nemaš i ti možda 2,7 promila? P.S. Citiraj:
Neki stvarno nemaju pametnijeg posla nego provocirat policiju - koja radi svoj posao. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Čovjeku su izmjerili promile u bolnici, 2.7, dakle pijandura, nije to Ostojićeva izmišljotina, a da je sam pao je SAM rekao policiji. Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Da je sam pao i to rekao policiji je izjava Ostojića. Odmah povjerovati u tu verziju? Smiješno. Citiraj:
Da pokušaš razmišljati logično, nakon što si boldao da je ploča prvo razbijena, možda bi shvatio bi da je malo vjerojatna situacija da je čovjek razbio ploču, sam pao i ozlijedio se, a policajac ih ukorio bez da je ikog dotaknuo. |
Da je branitelj pretučen imao bi vjerojatno još neku ozljedu osim na zatiljku, a što je posljedica pada na leđa i udaranja glavom o nešto na podu (rubnjak ili sl.).
Takvu povredu može zadobiti bilo tko ako ga netko gurne i ovaj izgubi ravnotežu. Vrlo je vjerojatno da ga je policajac gurnuo i osoba sa 2,7 promila alkohola je pala. Kolika je to uporaba pretjerane sile kad gurneš pijanu osobu da padne? Takvu osobu može srušiti i dijete i povrede bi bile iste. Kako je to osoba brutalno pretučena, a ima samo jednu povredu na zatiljku glave. Da li je policajac trebao prije nego ga je odgurnuo iza njega staviti madrac pa da osoba padne na mekao? Uglavnom sve novine, ocrnile rad policije i stale na stranu izgrednika sa 2,7 promila alkohola. To šta je on bio branitelj nema veze sa događajem koji je napravio. @listerstorm & @Paxton Ajmo sad postavit priču malo drugačije pa mi obadvojica recite šta bi napravili. Vi u dvorištu, a uz rub ceste vam je parkiran auto. Nov novcat još ni prvu ratu kredita niste platili od 60. Divite se sjaju laka kad po cesti lagano tetura lik pogleda vam auto uzme kamenčinu i razbije staklo, pa dođe do njega i slomi retrovizor i nastavlja udarati nogama po vašem limenom ljubimcu. Evo jednostavan primjer. Šta bi napravili? Gledali kako vam razbija auto ili bi izašli van i ...... |
zvali policiju. :lol2:
oni bi ga ubili umjesto mene... :beer: (sorry, morao sam...) |
@Amdejac
Mislim da je ta ozljeda na zatiljku i od pada i od udarca prije toga. Nisam siguran da bi od samog pada bilo toliko krvi. Prije od neke ozljede užim predmetom. Al i ovo je problem: "Ležao je dolje kao mrtav desetak minuta, a da mu nitko od okupljenih policajaca nije prišao. Krv mu je curila iz glave. Druga osoba potom mu je krenula pomoći i sukobila se s policijom nakon čega je privedena – kažu očevici" Da, za auto stoji, al to je moj auto koji sam platio, a ono je tabla na zgradi, napisana krivim pismom i još plaćena iz proračuna. :) |
Citiraj:
|
Ma očito je šta se tamo radi, trenutno je cijeli grad protiv policije jer im oni smetaju u razbijanju ploča i ostalim izgredima.
Znači svi kolektivno samo čekaju neku pogrešku policajca da ga mogu linčovat, a pošto policajci nisu budale i dobro znaju šta smiju, a šta ne, e onda cijeli slučaj treba izmislit. Zamisli, izjavu o događaju će davat likovi koji isto razbijaju ploče, napadaju policiju i rade sranja, vau, njihova izjava je baš kompetentna i baš me zanima na čijoj će strani biti. Da je ova pijana budala, umjesto što je išao kršit zakon i razbijat ploče, radio nešto korisno, ne bi se ni doveo u situaciju da danas leži u bolnici, pa taman i da ga je netko pretukao - sam si je kriv. Al ok, pametnom čovjeku će ovakvi slučajevi biti jasni u startu, dovoljno ti je čuti par faktora i znaš sve. A ovi koji će vjerovat medijma i raznim 'očevicima' nek vjeruju, a dobro se zna šta je medijma najbitnije - senzacija, a normalno da nije senzacija kad pijan čovjek padne i razbije glavu, ko će to čitat? Treba tu priču malo nadogradit. Uglavnom, svaka čast policajcima koji trenutno tamo rade, ne daju se isprovocirat samo tako. |
Osobno,uvijek ću stati na stranu naše policije ( koja je i više nego korektna u odnosu npr. slo, austrijsku ili talijansku ) nego na stranu neke agresivne i pijane budale.Kad bolje razmislim imamo fenomenalnu policiju u odnosu na to koliko puno ima kretena na tako mali broj stanovnika.
|
Bolje da razmišljaju kako se budu grijali ove zime...
|
Auto je tvoj pa je onda to u redu, ali ako netko dođe pred tvoju firmu od koje dobivaš plaču i hraniš svoju obitelj onda bi te bilo baš briga što razbijaju table, prozore kombi sa kojim razvoziš robu ili sl.
Da nemoj molim te nemoj nas hranit sa takvim izjavama. Šta je trebao policajac kleknuti pred pijanca i moliti ga da ne uništava imovinu ili mu donjeti ljestve i pridržati. Izjavu za novine dao je kompanjon i saučesnik od ozljeđenoga i neki susjed koji uopće nije vidio događaj nego posljedice događaja. |
Citiraj:
|
Pričam realno.
Neću dopustit da netko razbija moje, a da ga ja mirno gledam. Neću dopustit niti da razbija moje "preduzeće" :D jer u toj zgradi radim preko 20 godina i smatram to kao svoj drugi dom. Treće di im je bila pamet da idu bilo šta razbijat i pravit nered kad je u blizini policajac. Da policajac nije reagirao izvrgnuo bi ruglu sebe i policiju, a vrlo vjerojatno bi dobio i otkaz. Alkohol nije olakotna okolnost jer se je sam doveo u stanje smanjene uračunljivosti. To šta se ne sječa ne znači da nije odgovoran za svoje postupke. Evo to je realnost i činjenice. Možda sam u krivu, ali ovako vjerojatno razmišlja preko 90% ljudi. |
Bojim se da nažalost danas, s obzirom na mnoge druge okolnosti nije baš 90% ljudi baš, jer mnogi u ovu tvoju priču uvode i druge razine. Da me krivo ne shvatiš, slažem se sa tvojom verzijom, ovako pojednostavljenom, dakle reakcija policajca koji čuva nešto i djeluje po svojim naredjenjima, ali mislim da je situacija trenutno u mnogim glavama puno kompliciranija od toga, s obzirom na gdje je to bilo i zašto.
A ovo što kažeš da nećeš dopustiti da netko razbija moje,nego ćeš braniti - nije li kod nas ipak zakon malo nakloniji ovom koji razbija nažalost? imam jedan blizak primjer, osoba je vandalizirala nečiju imovinu, pa se pojavio vlasnik kojeg je onda i napala, vlasnik se branio i dok je došla policija, ohoho, obojica u pritvor i gotovo identične prijave, bez obzira na svjedoke. Dakle, opasno je i branit svoje. Osim ako si policajac valjda. |
Citiraj:
Citiraj:
Zašto sam pristran? Kad navodiš: Citiraj:
Naravno, mogao je ići lakšim putem kao i 99% njegovih maloljetnih i punoljetnih školskih vršnjaka, ne prekidati školovanje, izbjeći ratne traume i psihoze četničkog logora, u psihološkom smislu normalno odrasti i ne biti toliko drukčiji od svojih vršnjaka, na kraju završiti neke škole, oženiti se, imati obitelj itd.... On nema ništa od toga ali je eto, kao nagradu za svoj doprinos u ratu i boravak u logoru, prvo dobio ćirilićne natpise da ga malo podsjećaju na to, a onda i ugodan smještaj na traumatologiji. Da, mogao je gledati u te natpise i praviti se da se ništa nije dogodilo. Mislim da je u redu što pokušavaš opravdati reakciju policajca Saše u ovom slučaju, ali isto tako, mislim da je korektno opravdati i motive koji su rezultirali ovakvom reakcijom nekad maloljetnog hrvatskog branitelja i logoraša. Nije zaslužio da ga se naziva pijancem jer znam da bi većina, da im je netko dao kalašnjikov u ruke sa 17 godina, vjerojatno vrištala "mamaaaa" puneći pritom pelene. Citiraj:
|
Pristran si, i tu bilokakva smislena rasprava prestaje.
O svemu će odlučivat nepristrana tijela koja će se vodit prema zakonu. Jel bio pijan, i to poprilično? Je. Sam se doveo u to stanje, dakle njegova odgovornost. Jel išao uništavat imovinu? Je. Što misliš čija će se riječ više uvažit na sudu; policajca na dužnosti ili nekog s 2,70 promila? Sve ti je jasno. Svaka njemu čast na sudjelovanju u ratu, al to mu ne daje pravo na kršenje zakona. Vjerujem da mu je teško kad vidi ćirilicu, al to mu ni u jednoj državi ne bi prošlo. |
a kako da nazivam osobu koja mrtva pijana tetura gradom i zajebava murju?
a i ako ima psihološke probleme i ide se iživljavati na tim pločama u prisutnosti policije pod debelim šusom, taj ne zaslužuje drugo nego da ga se pošalje na psihijatrijsko liječenje. Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Tvoja sumnja je samo to, sumnja. Treba se dokazat na sudu.
Al ti u startu prejudiciraš da je policajac kriv, možda poznaš oštećenog, u svakom slučaju si pristran. Možda policajac i je kriv, al ak je oštećenom svjedok kolega s kojim je cugao, nebu se dobro proveo na sudu. Tak da ak se nemreš kontrolirat dok popiješ, možda ti je bolje da ni ne piješ uopće. Ja nikad problema ni s milicijom nit s policijom nikad nisam imao. Ne radi sranja, nećeš najebat. I dobro je netko prije napisao da je naša policija u biti light kakvih ima. |
Pristranost dolazi zbog situacije branitelja i ćirilice (načelno + tajming) a sumnja ne dolazi od pristranosti već od težine ozljeda.
|
@listerstorm
Shvatili smo. Policajac nesmije ništa, a hrvatski branitelj smije sve. Pojednostavljeno. Ja kao hrvatski branitelj mogu sve. Više se neću pridržavati nikakvih zakona i normi. |
Ma shvaćam ja što ti želiš reći, ali vjerujem da i ti shvaćaš da se ovdje ipak radi o specifičnom slučaju. Takve postupke ne opravdavam ali ih razumijem.
Po meni je ovo primjer situacije u kojoj se vidjelo da policajac može sve. Ostaviti čovjeka da leži u nesvijesti pritom obilno krvareći, spriječiti pokušaj hitnog pružanja pomoći (makar i od suučesnika) dok se oko njega crveni kao na svinjokolji. |
Vidim da nemaš pojma o pružanju medicinske pomoći, a taj dio si trebao upamtiti ako si polagao prvu pomoć za vozački ispit.
Kod ovakvih ozljeda glave, a pogotovo spoj glave i vratne kralježnice, osobu se ne dira i ne miče jer joj nemaš sa čime imobilizirati vrat. Čeka se hitna medicinska pomoć. A saučesnik mu je mogao više odmoći nego pomoći. Kasnije se u bolnici saznalo da mu vratna kralježnica nije ozljeđena, ali u trenutku nesreće to nitko nezna. I naravno da je policajac spriječavao ikome da ga dira. |
E, nisam baš pratio previše medijske odjeke ovoga slučaja... Je li sada "na kraju" službeno da nitko nikoga nije udario, ili...?
Mislim ni policajac njega i obrnuto. Meni sada više ništa nije jasno... EDIT: Ček', ček' malo... Čitam ovo gore sada i ako sam dobro shvatio- nitko nikoga nije udario, lik je sam pao po vlastititoj izjavi, što znači da toga se sjeća, iako se ničega ne sjeća... e, jebomenesvak' sada, ako mi je išta više jasno. Jedino što mi je jasno, evo, da meni moj mali za koju godinu napravi pizdariju u školi i da mi dođe sa izjavom toga tipa "kako se sjeća da se ničega ne sjeća", jeste to da bi isti tren bila dignuta lansirna rampa za jedan "izaušni" vaspitno-odgojni projektil :D, što poradi pizdarije same, a što poradi pokušaja da me izradi za majmuna takvim "objašnjenjem". |
Citiraj:
Na konkretnom primjeru, ozlijeđeni nije bio pri svijesti i u tom je slučaju potrebno provjeriti puls i disanje (nisam siguran da je policija to provjerila), te ga pomaknuti u bočni položaj. Na taj se način oslobađaju dišni putevi, jezik se odmiče od stijenke ždrijela, te se omogućuje istjecanje krvi i sline. A ako se sumnja na ozljedu kralježnice, kod okretanja u bočni položaj potrebne su 2 osobe. Ako nisu dostupne, ozlijeđenog se svejedno mora okrenuti u bočni položaj jer je opasnost od gušenja veća od opasnosti ozljede kralježnice. E sad, nevezano uz ove ozljede a vezano uz izjave policijskih čelnika, zanima me kako je moguće da jedan ministar unutarnjih poslova tvrdi da policajac nije kriv ako istraga nije provedena? Nije li to dokaz neozbiljnosti i pristranosti na najvišoj razini? |
Određene da, ali konkretna ne.
Glupo je reći nekome da nema pojma, kad mu je pružanje barem osnovne prve pomoći u opisu zanimanja. Čim se sumnja na ozljedu kralježnice, ozljeđenog se ne miče ako je pri svijesti. Ako nije pri svijesti, opet ga se ne miče, ali se provjeri puls i ima li što u ustima da blokira dišne puteve. To onda rade 2 osobe na taj način da jedan drži glavu u poziciji u kojoj se nalazi a drugi obavlja...pregled (assessment). Ne miče se ni na koji način do dolaska hitne i stavljanja i pričvršćivanja na dasku. Pogotovo ne u bočni položaj. |
Osobe koje su bez svijesti najčešće se uguše zbog toga što opušteni jezik upada uždrijelo a korijen jezika zatvara dušnik.
Osoba koja je bez svijesti stavlja se u stabilan bočni položaj. Ako se sumnja na ozljedu kralježnice, jedna osoba polako okreće trup ozlijeđenog, a druga pridržava glavu u neutralnom položaju kako bi se spriječilo savijanje i rotacija vrata. Ovo je opisano u svakom postupku hitne medicinske pomoći, pa čak i u ispitnim pitanjima za prvu pomoć. Citiraj:
|
Amdejac žalosno je da govoriš drugome da nema pojma, dok si ti taj koji je u krivu, a pružanje prve pomoći ti je u opisu posla...
Nadam se da ti nikada neće trebati, ali evo postupak u gore navedenoj situaciji: OKOLNOSTI U KOJIMA MORATE POMAKNUTI OZLJEĐENOG: Ako je bez svijesti provjerite disanje i krvotok i po potrebi poduzmite mjere oživljavanja. Onesviještenog koji diše okrenite u bočni položaj. http://www.hitna-pomoc-zg.hr/prva-po...de-kraljeznice |
A i ti ga sad lupaš. Očito je da je frajer disao i nisu bile potrebne mjere oživljavanja. Da nije disao, umro bi. I otkud vi znate da frajer nije ležao na boku?
Mene su isto svašta toga učili na prvoj pomoći u auto školi, da bi na kraju svega frajer rekao; Ljudi, to koristite u krajnjem slučaju, jerbo se lako može dogodit da sjebete stvari. Ako netko krvari, zaustavi krvarenje, ali s glavom i vratom se nije za igrat, pustite to hitnoj da riješi. Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:14. |