PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Flake 26.01.2011. 19:41

Pokojni (2006) - cudo film, potpuno neocekivan raplet dogadjaja, kraj jos neizvjesniji, glumacka postava odlicna - 10/10

Mad_Duke 26.01.2011. 23:59

Moram priznat da sam se dobro nasmijao na ovu zadnju od Housea. Mislim, house više nemre šokirati i tu se serija potrošila pa se nadam da će barem humor podebljati jer Laurie je old skul bog.

Citiraj:

Autor Flake (Post 1834160)
Pokojni (2006) - cudo film, potpuno neocekivan raplet dogadjaja, kraj jos neizvjesniji, glumacka postava odlicna - 10/10

Fulao si i stavio pod serije. Departed je radnjom tako površan film. Katastrofa. Bio je čista kompenzacija za redatelja kad je izašao i zato je nagrađen. (Naime to je Scorseseu jedini oskar). Da, zabavan je. Isto kao što je i Inception, Shutter zabavan. Ali niš posebno.

kasko 27.01.2011. 00:46

Citiraj:

Autor Dawar (Post 1833233)
Pogledao prvu sezonu Sons of Anarchy i izgleda da sam se zarazio :)

Nećeš nimalo požaliti, odlična je serija, po danu oko 3 epizode najmanje.
Molim preporuku serije u rangu SOA po kvaliteti, kome je ona bila jako dobro očekivam da će i meni bit njegova preporuka ok, stoga pucajte.

:chears:

Mad_Duke 27.01.2011. 01:02

justified, breaking bad, the wire, boardwalk empire, luther...

Dawar 27.01.2011. 14:03

Sopranosi i Six Feet under to je obavezno štivo ako nisi već pogledao

BladeRunner 27.01.2011. 14:59

Počeo sam gledat Breaking Bad, ali u prvih par epizoda serija toliko ode u crnilo(

Mali sjeban, on sjeban, onoga zadavi, ovoga rastopi, gomile sjebanih dopaša...

); bez trunke humora, da sam prestao. Krenu li stvari iti malo nadalje ili je nonstop u takvom tonu?

syss 27.01.2011. 15:04

mislim da ćeš teško nać humor u seriji gdje glavni akter, average joe kemičar, pod prijetnjom terminalne bolesti počne proizvoditi kristal meth.

M.U.P. 27.01.2011. 15:10

nije istina, serija ima humora, koji proizlazi upravo iz svih tih raznih sokantnih situacija u kojima se nadju..

ne brini, serija nije masena malo smijeha tu i tamo..

al generalno je ozbilja dakako, i ne mozes ocekivat previse smijeha..
al steta bi ti bila da odustanes prerano zbog neceg sto mislis da nece bit..

gledaj i uzivaj, bez citanja komentara drugih, bez kvarenja dojma, jer ovakve serije dolaze do svog punog izrazaja upravo kada neznas sto ocekujes..

syss 27.01.2011. 15:27

pa crnog humora ima, ali roflmao humora nema.

Mad_Duke 27.01.2011. 18:28

Citiraj:

Autor syss (Post 1834825)
pa crnog humora ima, ali roflmao humora nema.

Točno to. Pa pilot mi je dobar primjer. Kraj kada čeka murju, pa ovi vatrogasci prođu.

To je to. Sad, BBT, Two and a Half Men humora nema i bolje jer serija bi bila govno onda. Ovakva je odličan character study. Pogotovo glavni glumac koji je prokleti kralj i baš mi drago da je dobio nagradu za ovu seriju.

mujica 27.01.2011. 18:41

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 1832166)
trenutno gledam reapera, ono ok serija za pustit mozak na pasu, dobro su poceli..

jel to nekaj ko Dead like me? samo kaj su ovog starci prodali?

Mad_Duke 27.01.2011. 18:43

yep. Zabavan koncept, ali nikad ga nisu kak spada iskoristili na žalost.

mujica 27.01.2011. 19:41

uf pogledah pilot, ko chuck u dead like me... u nedostatku boljeg cu pogledat koju epizodu.

syss 27.01.2011. 21:05

evo sad bio uhvatio prvi put chucka ikad... trešina teža.

hylem 27.01.2011. 21:28

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1834793)
Počeo sam gledat Breaking Bad, ali u prvih par epizoda serija toliko ode u crnilo(

Mali sjeban, on sjeban, onoga zadavi, ovoga rastopi, gomile sjebanih dopaša...

); bez trunke humora, da sam prestao. Krenu li stvari iti malo nadalje ili je nonstop u takvom tonu?

Ma ti si puknut ... ovo je najjača serija ikad. Crnjak, Albq N.M. atmosfera, droga, spaljenci ... osim toga crnog humora ima na tone, samo to treba prepoznati. Ako nisi dorastao tematici, troši vrijeme na nešto drugo tipa Heroes:D

syss 27.01.2011. 21:32

pogledao kompletan man v. food, sad se bacam na ovog ludog ramseya i pichkaranje po kuhinji :)

w0lfram_ 29.01.2011. 15:19

pogleda pola prve sezone fingea, za sad dobar, jedino mi malo na zivce ide patnici izraz lica glavne likuse, al dobro pregrmi se, inace mi se svida takva tematika, tako da mi je serija sve u svemu ok :)

takoder pocea gledat undeclared, jedna sezona od 17 epizdoa, pogleda sam 4 do sad, fino lagano zabavno, 4 lika na faksu, so far so good :)

Amdejac 29.01.2011. 18:32

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 1836351)
pogleda pola prve sezone fingea, za sad dobar, jedino mi malo na zivce ide patnici izraz lica glavne likuse, al dobro pregrmi se, inace mi se svida takva tematika, tako da mi je serija sve u svemu ok :)
...

Kad počneš gledat treću sezonu shvatit ćeš zašto ima takvu facu i sve će polako sjedat na svoje mjesto.
Neke stvari koje su ti sad nerazumljive, glupe i nepovezane dobit će smisla u drugoj ili trećoj sezoni. ;)
Ne želim ti više otkrivati. :)

BladeRunner 30.01.2011. 23:45

Pilot je bio okej, dobar balans humora i crnjaka, ali mi je baš postalo previše...

Možda je jednog dana opet probam.

w0lfram_ 31.01.2011. 11:44

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1837281)
Pilot je bio okej, dobar balans humora i crnjaka, ali mi je baš postalo previše...

ja sam je i pocea gledat vise ko dramu, tako da mi je bila fenomenalna, kad bi uletilo malo humora, to mi je bija samo jos jedan plus :)

svakako probaj opet, meni definitivno jedna od boljih serija koje sam gleda...

Mad_Duke 31.01.2011. 14:47

Sad bu nova sezona. Preporuka od mene za prvu. Jedna od najboljih serija na TV-u prošle godine.

http://bluray.highdefdigest.com/4260/justified_s1.html

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1837281)

Pa serija je sve, samo ne inteligentna. Mindless zabava. Doduše, jedino kaj se probalo približiti x-filesima po ~tematici, ali svejedno ne dovoljno dobro.

w0lfram_ 01.02.2011. 00:21

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1837655)
Pa serija je sve, samo ne inteligentna. Mindless zabava. Doduše, jedino kaj se probalo približiti x-filesima po ~tematici, ali svejedno ne dovoljno dobro.

sad ili sam ja nesto pomisa ili ti, al ako se ne varam kolega bladerunner je mislija na breaking bad?? :stoopid:

edit: veceras krecem gledat sons of anarchy, toliko sam dobrih stvari cuja o doticnoj seriji, nadam se da mi nisu ocekivanja previse porasla...

btw pogleda undeclared do kraja, ono blah lagana serijica za pustiti mozak na pasu, al definitivno be3z nekog pravog kraja, sve u svemu moglo je bit puno bolje :chears:

Mad_Duke 02.02.2011. 02:11

Mislil sam da govori o Fringeu.

Dawar 02.02.2011. 11:15

Odgledao sve od Sons of Anarchy...
Prva i druga sezona odlične, treća vrlo dobra, malo ko da je krenulo u sapunicu, ali mi se kraj jako jako svidio :)

Mar 04.02.2011. 23:18

Haha, nova epizoda BBT ... odlična :lol2:

Moshus 05.02.2011. 10:18

dakle preporuka serije Trailer park boys. kanadska komedija o "klošairma" u kamp naselju. valjda jedna od najboljih komedija koje sam gledao.
preporuka da se gleda kronološki, prvo film pa serija.

Ziiky 05.02.2011. 11:50

Spartacus: Gods of the Arena

Da li je ovdje rijec o istom serijalu Spartakusa?
Vodi se kao prva sezona.

Pupo 05.02.2011. 11:51

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1841793)
Spartacus: Gods of the Arena

Da li je ovdje rijec o istom serijalu Spartakusa?
Vodi se kao prva sezona.

Isti je serijal, ali su događanja prije originalnog spartacusa. Većina likova glumi iz originalnog, osim ovog glavnog koji ima rak :(

Mar 05.02.2011. 16:06

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1841795)
Isti je serijal, ali su događanja prije originalnog spartacusa. Većina likova glumi iz originalnog, osim ovog glavnog koji ima rak :(

Jbg, ali mislim da su napravili odličan posao sa serijom s obzirom na oklonosti i baš je sad zanimljivo gledati što je bilo prije i kako su koji likovi došli na poziciju di su bili na početku Blood&Sand-a.

Dawar 07.02.2011. 16:56

Večeras na BBCu počinje Outcasts
Čini mi se zanimljivo :)

doky 08.02.2011. 09:35

Četvrta sezona Californikacije je sve bolja i bolja (prošla je već odličnu na skali da se razumijemo).

Charlie je bio epic ovog puta.:D

Pupo 08.02.2011. 10:03

Californication je isto predobar, opet će biti neki heben zaplet. A čarli je vrh.

Gledam sad Housa :goood:

Citiraj:

Autor Mar (Post 1841981)
Jbg, ali mislim da su napravili odličan posao sa serijom s obzirom na oklonosti i baš je sad zanimljivo gledati što je bilo prije i kako su koji likovi došli na poziciju di su bili na početku Blood&Sand-a.

Naravno, nisam ni rekao da je serija loša, dobra je. Epizode su brutalne, u biti serija sadrži sve ono što se najviše prodaje; nasilje, krv, sex, golotinja :D

Mad_Duke 08.02.2011. 10:19

Probao random HIMYM iz dosade, katastrofa.

Nova epizoda two and a half men je odlična :D

Mar 08.02.2011. 10:50

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1844024)
Naravno, nisam ni rekao da je serija loša, dobra je. Epizode su brutalne, u biti serija sadrži sve ono što se najviše prodaje; nasilje, krv, sex, golotinja :D

Ona nova "priležnica" Gaia je neloša :zdero:, ali slow-motion scena prije nego Batiatusa prekine otac je legendarna ... koje životinje :D :D

blava 08.02.2011. 11:09

Pogledao Skyline.

Koliko sam skuzio pri kraju,onaj svemirac sto obrani Elaine je zapravo Jarrod koji se nekako uspio integrirati u onoga aliena i on ju spasi.
Jel to zbog one neke vrste zaraze sto je pokupio dok je bio izlozen svjetlosti?
Jel bi to moga biti nastavak toga jer se ne zna sto se dogodilo kasnije s njima?:chears:

McG 09.02.2011. 13:58

....

Baja 001 09.02.2011. 14:06

Citiraj:

Californication je isto predobar, opet će biti neki heben zaplet. A čarli je vrh.
Jedva čekam da se napuni buffer, neman volje gledat 1 po 1 i bit u isčekivanju.
Citiraj:

Gledam sad Housa :goood:
Klasika, serija je brutalna.
Citiraj:

Sheldon i društvo su proteklih tjedana dobili od CBS-a nove ugovore za sljedeće tri sezone ionak odličnog The Big Bang Theorya.:) Serija je zacementirana do TV sezone 2013./2014., a gledanost im je svih ovih godina (unatoč promjenama termina) rasla iz sezone u sezonu. Trenutačno su na ~14 milijuna gledatelja koji svaki tjedan prate dogodovštine otkačenih znastvenika i njihove susjede.:)
To je odlično, njihove zgode su fenomenalne, a Sheldon je daleko najveća faca. :care:

Nego može neka preporuka serije, ono da je kvalitetna i realna i to je sve. Jer san već pomalo izvrtio sve popularnije (non SF) serije, pa bi nešto novo nešto divlje :D

McG 09.02.2011. 14:17

....

w0lfram_ 09.02.2011. 14:49

pogleda fringe sve sta je do sad izaslo, sve skupa jako dobro, samo mi ide na zivce zanemarivanje nekih djelova price (iz prve sezone peterovi mutni poslovi i cudni ljudi, onaj polu poljubac broylesa i nine sharpe, ona cudna dica iz massive dynamica medu kojima je bija onaj mali sta je moga upravljat mislima), jos uvik mi lagano ide na zivce patnicki izraz lica olivie, al ocito to ide s onim pitanjima koja inace postavlja, pa se covik zapita jel poluretardirana, al da ne bude sve minus, stvarno mi je serija i vise nego ok, samo da nema tih preskakanja price bila bi mi vrhunska... :chears:

Amdejac 09.02.2011. 18:16

Citiraj:

Autor blava (Post 1844102)
Pogledao Skyline.

Koliko sam skuzio pri kraju,onaj svemirac sto obrani Elaine je zapravo Jarrod koji se nekako uspio integrirati u onoga aliena i on ju spasi.
Jel to zbog one neke vrste zaraze sto je pokupio dok je bio izlozen svjetlosti?
Jel bi to moga biti nastavak toga jer se ne zna sto se dogodilo kasnije s njima?:chears:

Malo si fulal temu. Filmovi us ovdje:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 1845199)
pogleda fringe sve sta je do sad izaslo, sve skupa jako dobro, samo mi ide na zivce zanemarivanje nekih djelova price (iz prve sezone peterovi mutni poslovi i cudni ljudi, onaj polu poljubac broylesa i nine sharpe, ona cudna dica iz massive dynamica medu kojima je bija onaj mali sta je moga upravljat mislima), jos uvik mi lagano ide na zivce patnicki izraz lica olivie, al ocito to ide s onim pitanjima koja inace postavlja, pa se covik zapita jel poluretardirana, al da ne bude sve minus, stvarno mi je serija i vise nego ok, samo da nema tih preskakanja price bila bi mi vrhunska... :chears:

Meni to sve izgleda da će se u neki budućim epizodama to rasvijetliti.

Od početka serijala kad se pojavio Peter nije se znalo kako je Peter oživio jer je njegov ludi stari govorio da je umro i odlazio njemu na grob da bi se tek u trećoj sezoni kad Olivia upotrijebila svoje moći da vidi predmete iz paralelnog svijeta skužila da je Peter iz druge dimenzije. Tako se je masa stvari nakon nekoliko epizoda ili u idućoj sezoni rasvijetlila i postala jasna

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:08.