![]() |
nema problema sa ramovima, nego sa naponskom regulacijom grafe.
ja sam to riješio tako što sam na integrirce dodao plave zalmančeke, osjetno su hladniji nakon toga. |
ajmo ljudi, trebam pomoc.
nabavio sam accelero s1 rev2 al bez uputa pa sam malo zapeo i napravio si nepotrebnu pi*dariju. slomio sam 3 sarafa koji se sarafe u sam accelero pa sad moram nekako nabavit iste. zna li netko di bi ih u zagrebu mogao pronaci? ima netko mozda doma koji viska? :) a sad da velim sto me jos muci. uz cooler su dosla 4 plasticna spacera pa me zanima da li su oni potrebni, tj dal ih moram obavezno stavit ili ne? btw, ako se nevaram ispravno je da ide accelero>spaceri>kartica>crvena podloska>saraf ? (tako sam ja slozio i onda su mi pri zatezanju pukla 3 sarafa. razlog zasto sam pretjerao sa sarafanjem je da sam dobivo artefakte po ekranu pri samom ulasku u win pa sam mislio da nisam dobro zategnuo i eto pi*darije :( ) btw2, ac sam montirao na xfx hd4890 , ako to ista pomaze EDIT: evo kako spaceri izgledaju, a i tu je jos nacin montaze na koji sam ja to slozio (bio slozio :( ) http://www.imagesforme.com/out.php/t653683_DSC00035.JPGhttp://www.imagesforme.com/out.php/t...cinmontaze.JPG |
Citiraj:
Cijela tema o 4870, obrađeno i u stickyu o 4xxx seriji a da ne govorim o ovoj temi:) |
ah, neka otvara topice :)
bitno da pazi da ne skuri grafu prilikom montaže |
distanceri ti nisu toliko bitni ako paziš kako zatežeš.
meni nije jasno kak si uspio polomit šrafe? daj pls uslikaj :D s1 dolazi u paketu s jednim heatsinkom za x1950xt (bar je moj došel) koji ti gore ima 2 dodatna šrafa, pa probaj s tim ako imaš ;) koliko ja vidim iz tvojeg posta, nisi ništa krivo radil prije nego si videl žute crtice :) btw. sličan problem par stranica prije http://forum.pcekspert.com/showthrea...=75203&page=38 |
Citiraj:
Problem su ti ti prozirnu distanceri. To makni i neće biti artefakata. |
Citiraj:
http://www.youtube.com/watch?v=y8pcK...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=sMKUH...response_watch Evo princip je isti...neznam kak nekaj može poći po zlu? |
Citiraj:
imam ta dva sarafa od x1950 al mi opet fali jedan. ako ih netko ima doma da mu stoje placam pivu. dost su mi 2 komada :) Citiraj:
Citiraj:
narucio sam od electre_one zalmanov pasivac za vrm-ove. sad mi jedino nedostaju ta 3 sarafa, odnosno jedan, buduci da imam 2 od onog pasivca za x1950. morat cu to negdje pronac il radit nove navoje na acceleru sto bas i nebi htio. |
Hmm, imam osjećaj da je grafa ošla u vječna lovišta... Ako je već kod POST-a bacila artefakte onda joj se ne piše dobro :D
|
Steta, bas sto kaze maksonja, ako ona kod POST-a pocne trpati hijeroglife, onda je mos jebat ukratko.
|
a neznam, vratit cu stock cooler pa cu vidjet jel ziva. taman stignem probat dok ne nabavim sarafe za accelero
|
Citiraj:
|
ok, samo mi reci do koliko si pritegnuo sarafe, buduci da su sada bez tih distancera?
koliko ima lufta izmedju kartice i lima u koji sarafi idu (odnosno hladnjaka)? |
Ja uvijek po osjećaju stežem te šrafe na Acceleru, uvijek bez distancera ofkors.
|
prvo sam i ja imal bez distancera, al opet sam malo forsiral šrafe...
lim na bazi accelera se svinul tak da je skoro taknul pcb grafe :lol2: ako ti je gpu "goli" odnosno nema vlastite distancere, NEMOJ to raditi ;) |
imat cu drugu priliku ako nabavim te sarafe, nadam se :)
|
Citiraj:
A problemi sa artefaktima mogu biti i ako ti heatpipe dodiruje onaj jedan ježić od memorije pa i to provjeri. |
malo sam spigao jezic tako da nesmeta za hetapipe, mislim da oko tog nebi trebo bit problem.
preostaje mi samo sarafe nabavit... |
Aj probaj stavit stock cooler i vidit dal je grafa živa, baš me interesira :)
|
budem, cim dodjem doma...al mislim da je ziva, bar se nadam.
ako nije ide odma na reklamaciju |
dragi prijatelji, sa velikom zaloscu moram vam obznanit tuznu vijest. u iznenadnoj smrti u 95-oj godini zivota umro je moj prijatelj rade. ukratko, gotov je.
zadnja poruka od njega je bila u stilu artefakata pri post-u. sutra je posljednji ispracaj, ode na reklamaciju da ga iskloniraju :lol2: eto max, kao sto sam obeco javio sam u kakvom je stanju bolesnik ;) jebat ga, vise srece drugi put.... EDIT: i strpljenja, pameti,.... |
Sad znam kome se trebam javit kad hoću da mi se ubije kartica :roller::D
|
hehe, nije smjesno ;)
ajd da nisam prije slago nikad aftermarket cooler na vga pa bi covjek nes i reko, al eto, moralo se i meni desit. sad me strah stavljat accelero na iducu karticu da se nebi ponovio slucaj sa radom :( |
Citiraj:
I pazi da baš ne diraš puno prstima po pcb-u nego ju drži za rubove i trgni jednu ljutu da ti se ruke ne tresu dok radiš :beer: |
ma sve mi je jasno,..jedino nije kako je crkla ;)
sto se tice diranja po pcb-u jasno mi je i to, a i prije tog sam se uhvatio za radijator da nebi bilo razlike potencijala pa da se na grafi ispraznim :D probat cu sa drugom kad dode. ruke su mi drhtale jer sam bio gladan. iduci put cu se dobro nazderat :D |
Jesi pogledao da ti se nije možda jezgra otkrhnula u uglu? Ili ti možda zbog distancera nije baza accelera dobro ležala na jezgri grafe pa se pregrijala i dogodio se fršljus :D
|
nije okrhnula. baza od accelera je sjela kako treba jer je jezgra nalijegala tocno na sredinu baze kak i treba bit.
e sad jedino da su distanceri zahebali stvar pa da se zbog tog jezgra pregrijala, to bi jedino moglo bit jer kad sam slozio sa distancerima dobio sam artefakte pri ualzu u win. nakon toga sam stavio bez distancera i zategnuo normalno (tad jos nisam skrsio sarafe) i odmah na postu sam dobio artefakte. nakon toga sam zategnuo ko konj i onda je puklo. danas sam probao par puta sa stockom i rezultati su kak sam gore naveo. |
Citiraj:
od onda kod stavljanja uvijek bočno okrenem grafu da vidim dal ima lufta između baze i gpu-a veoma korisno ako neku sitnicu krivo napraviš :beer: |
Citiraj:
|
Ja gledam ove danc00ve filmove na jutubu i oba lika stavljaj te sitancere iumedju PCB i baze kulera.Jel na kraju trebaju ici distanceri ili ne ?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:28. |