![]() |
Ne, ne trebaš ništa prodavati jer se gleda li je vlasništvo 1/1.
Ni to nije točno, to je možda slučaj sa dodjeljivanjem POS stanova, to je pak druga tema. Teško pitanje...tko zna kad će i hoće li padati cijene nekretninama, to vjerojatno nitko ne može reći sa sto postotnom sigurnošću. |
Citiraj:
Porez na prodaju stana ne postoji. Osim ako u ne znam kojem vremenskom roku prodaš, onda na razliku između kupovne i prodajne cijene plaćaš porez, možda čak i 25% ali nisam siguran da bih stavio ruku u vatru. |
Citiraj:
Iskreno, jedino ti se isplati ovdje kupiti gotovu kuću ili stan, jer zemljišta su abnormalno skupa ovdje. Prije par godina sam 500m od centra prodavao gradilište za 25EUR/m2, iz drugih razloga odustao od prodaje, ali ljudi na neaktivan oglas i dalje zovu i nude i preko 40EUR. Susjedi cukaju za rukav da prodam komad zemlje, neki za gradnju, neki za preprodaju i svi nude oko 40EUR, imam cca hektar gradilišta (par komada oko svoje kuće), ali nedam, vrijediji mi je mir i izolacija. Po tome mogu zaključiti da je u stvarnosti situacija puno lošija nego po oglasnicima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
2. Nije istina. 5. Ovisi o cifri i duljini kredita, osobno na 15 godina oko 13k EUR. Računaj, nekakvih 90k EUR na 15 godina ti je oko 600EUR rata bez APN-a. S APN-om ti je rata oko 200EUR manja, znači nekih 400-tak EUR. 200EUR x 12 x 5 = 12000k EUR. Imaš brdo kalkuatora, izračunaj si okvirnu ratu mjesečno i odbij 1/3. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Bolji predškolski odgoj, od stana ambulanta, ljekarna i osnovna škola u krugu 100 metara, kao i dječje igralište/park i trgovine. Do autoputa imaš 5-7 minuta vožnje. Ja živim u centru Ivanića, odrastao u Kloštru, i definitivno je Kloštar bolja opcija po pitanju lokacije. Jedino što Kloštar nema je srednja škola i kolodvor. A opet su pet minuta udaljeni, tak da nije ni problem. EDIT na odgovor iznad: Da, 40 EUR u centru. Prema Čazmi u selima imaš i po 10 eura, ali si bogu iza nogu. |
Citiraj:
Imam osjecaj da agencije jos vise nahuskaju ljude da dizu cijene ... |
Citiraj:
|
Ne možeš ako sam ili zajedno s partnerom imaš 1/1 vlasništvo (npr. 1/2 ti i pola žena i zajedno uzimate APN). Ako si suvlasnim s nekim drugim onda možeš.
|
Citiraj:
|
Pa ja kad produžujem ugovor kod HTa sam bolje informiran od njih :D niš čudno, državna firma.. pitanje tko se javi koliko zna o tome itd..
|
Da li se plaća porez 3% na novogradnju ako je investitor privatna osoba?
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk |
https://www.porezna-uprava.hr/HR_pub...etnine_159.pdf
"Najčešći slučaj oslobođenja od poreza na promet nekretnina je kada kupac kupuje novogradnju od investitora koji je u sustavu PDV-a. Tada je porez uključen u cijenu stana i u tom slučaju kupac ne plaća 3 posto poreza na promet nekretnina." privatna osoba nije u sustavu PDV-a, valjda |
Citiraj:
big deal, preneseš svoj dio vlasništva na svoje roditelje i ne mora se plaćati porez na promet :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Gledam neku nekretninu i u ZK stoji svašta:
ZK tijelo II - 3. Vlasnički dio: 1/1 ZK tijelo VI - 1. Suvlasnički dio: 1/2 ZK tijelo VI - 2. Suvlasnički dio: 1/2 ZK tijelo VII - 1. Suvlasnički dio: 1/2 ZK tijelo VII - 2. Suvlasnički dio: 1/2 ZK tijelo X - 2. Vlasnički dio: 1/1 U posjedovnici je sve čisto, upisan je vlasnik, a u ZK-u je taj vlasnik upisan pod ZK tijelo II - 3. Vlasnički dio: 1/1 i ZK tijelo X - 2. Vlasnički dio: 1/1, ali uz njega se pojavljuju i ovi suvlasnički dijelovi. Nisam se dosad susreo s tim, pa ako tko ima info oko toga, bio bih zahvalan. |
Da li si možda kliknuo na povijesni pregled?
U tom povijesnom pregledu se vide sve izmjene vlasništva, hipoteke i slične stvari... |
Citiraj:
Pogledaj cijene kuća na Jug Čakovec i cijenu zemljišta :fiju: Ne znam gdje gradiš ali pretpostavljam na selu blizu Čakovca... |
Citiraj:
znaci, projekt, gradjevinska dozvola, lokacijska, komunalije i onda izgradnja..po m2? |
Oko 200-240.000€ računam, ovisi gdje ćemo smanjivati troškove. 165m2 neto, bruto 210m2.
Projekt 5000€, građevinska 100€ samo izdavanje, lokacijska je besplatna, komunalije 9000€, a za izgradnju čekam troškovnik. Da, nije na jugu zemljište, selo pokraj Čakovca (Mihovljan). Tamo je zemljište 3x jeftinije od Čakovca, platili smo 40€/m2 zemljište. |
https://m.faz.net/aktuell/finanzen/b...-18692695.html
Premium clanak: tldr: cijene nekretnina su u .de 25-40% napuhane od realne vrijednosti. Pocele su krajem godine lagano padat te se ocekuje daljnji pad. Kad ce u .hr padat, ako ce uopce... ? Cijene, ne snijeg :D |
Bude kod nas prije snijeg padao na ljeto nego što počnu padati cijene nekretnina.
|
Citiraj:
Bio neki dan, predivno mjesto s još ljepšim kućama. Kakav kvart, svaka čast. |
Jeje to, sam kaj kad smo mi kupovali zemljište nije još tolko izgrađeno bilo.
|
Citiraj:
Prekrasno je gore. Mi smo prodali zemlju u Globetki pred koju godinu. Pa smo gledali u Mihovljanu nesto. Bas sam gledao koja je to bila zemlja u Mihovljanu koju je poznanik prodavao, a mi smo gledali isto... kod Prvomajske i Nazorove. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18. |