![]() |
Citiraj:
Pa da znam dodati na popis :D http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1128 |
Citiraj:
|
Znači OTP i PBZ su za sad jedini.
Bemti, obje banke imaju poslovnice na ~100m od stana 😂 Ali da, ciljati sa UK bin karticom na Sberbank, ZABA, Erste bankomate Sent from my iPhone using Tapatalk |
A sto ne uzmete sa hrvatskim bin om pa bide ok? Koje su vam prednosti uk bina ?
|
Mislim da nisu birali, dobiješ koji ti daju. Moj je vjerojatno HR pošto imam karticu MC 2+ godine.
|
Citiraj:
1. Ne da mi se naručivati novu karticu 2. Ionak mi nudi samo VIZU sa UK binom... Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
PBZ? Misliš poštanska?, pbz mi nije uzimao proviziju |
PBZ uzima fiksni fee na (afaik) sve Vise (UK), ali ne i na MC (HR) kartice. Ekipa s UK karticama ima problem #repetitioestmaterstudiorum
|
Citiraj:
Ne, bas PBZ. Pokušano i sa Revolutom i sa Transferwiseom. Na Revolutu mi je na 100kn koje sam htio podići htjelo skinut 125kn, na Transferwiseu 122kn Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
pa ja kad uzeo revoluta, viza virtual i LT iban
Sad gledao da uzmem fizičku karticu, i koliko kontam to se plača 50/100kn mjesečno? a baš i ne vidim neke prednosti u njoj, htio metal uzeti btw virtualka mi sasvim ok |
Citiraj:
Jedno vrijeme su shippali HR Mastercardove. Ja sam prvu metalku dobio HR Master. Citiraj:
Pa “običnu” ne plaćaš. Plaćaš metal članstvo jer s njime imaš neke prednosti - viši limit za bankomate, drugačije boje kartice i ne znam šta sve još ne. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Tečajevi valuta i cijene dionica na mojem acc-u se nisu mijenjale više od 12h, pa me zanima da li netko ima isti problem?
|
Vikendom (od petka navecer) je tecaj nepovoljniji i fiksan. Ne znam tocna vremena kada dolazi do promjene tecaja, ali ukratko - vikend je :)
|
Citiraj:
Uglavnom te imam, ali bankomati mi uredno nude DCC (HPB, recimo). Virtualku sam zamijenio kad su bili prešli na Visu, ta je 4596 5409. |
Ako odes na PBZ atm nece ti uzeti fee bez pitanja kao sto uzme UK Visama :) DCC je u redu, on se u neku ruku smatra normalom i dobro je dok se nudi kao opcija koju, naravno, ne prihvacas.
Iskreno, ne znam tocan sajt gdje to provjeravaju, ali znam da se na forumima taj BIN deklarirao hrvatskim. Tada sam pratio f.hr jer je tamo bilo vise info o svemu ovome. |
|
Hvala xlr, imam još jedno pitanje da li će povečavat provizije za kupnju i prodaju dionica i metala zbog Brexita?
|
Gdje vi vidite taj BIN?
imam revolut plasticnu Visu + mastercard virtualnu i nemrem nac nigdje BIN koji spominjete naso sam iban i bic al taj bin nemrem nac |
Broj kartice
Ona kobasica od brojeva |
Citiraj:
4596 **** to je ? nism dizao par mjeseci nista na bankomatu al prije par mjeseci na adiko bankomatu i hpb bankomatu nisu nista uzimali. Nudila su oba tko da radi konverziju i t uizaberem da ne radi konverziju i to je to . po kursu iz revoluta u lipu... dal se sto promijenilo neznam jer sam vise trosio po ducanima pa nisam imao potrebe dizat na bankomatu nista. i pitanje ak povezem na curve revolut dal to znaci da mogu dic na revolut 1700kn i jos preko curve jos 1500kn bez provizije? kolko sam shvatio revolut bi dizanje preko curve trebao vidjet kao pos uredjaj ili grijesim ? i jos jedno pitanje dal ima limit na pos -u? ocu kupit oled tv- 15k kuna - dal to mogu provuc revolut? |
Citiraj:
Citiraj:
upiši prvih 8 brojeva sa kartice i pišu ti svi podaci |
Citiraj:
thx plastika visa - je UK a virtulana master je HR bolje da je obrnuto jer eto virtualnu nemrem provuc na bankomatu al je zato iban LT a uskoro cemo trgovat u USA :) nema di nas nema :) |
Kak mislis, USA?
Jel mi bolji visa ili master za dobit? |
Dobit ćeš što ti daju u tom trenu, nema biranja :)
Ja glasam za MC jer možeš ostvariti one popuste na plaćanje MC karticama ili cashback na Paydo parkingu i sl... Visa mi do sad ništa nije donijela, bilo debitna od tekućeg, bilo Revolutova. UK Visu nisam mogao koristiti ni za plaćanje UK Spotifyja. Na kraju morao otvoriti Monese... Al nebitno, sad ni to nije potrebno kad ga imamo u dostupnog u HR |
Citiraj:
|
Cek, virtualka je ona koju dobijem pri otvaranju racuna online? Ona bude visa? A kad istu zatrazim fizicki i platim dostavu onda dodje master?
|
Izgleda da stvarno ne možeš znati dok ne dođe.
Ljetos sam naručio jednu standard (ljubičastu), dobio sam Visa, a imam već jednu takvu MC. Metal imam MC, premium je isto bio MC (izgubljena). Sad kad bih naručio na slikama je standardna MC, ostale su Visa osim metal u sivoj i srebrnoj boji koje su MC (prema slikama). To mi nema smisla, pa računam da je random. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:08. |