![]() |
Ovisi što radiš, ako je nešto za sto dobivas novac u cim manje vremena onda kad pogledas tih nekoliko % na svih 12 jezgri može znaciti dosta...sve ovisi za sto se proc koristi.
|
|
Ja zabrijao da imas 3600 cpu. 😁
Poslano sa mog H8266 koristeći Tapatalk |
al onda je to to.. ovaj ima duplo vise jezgri tak da je sve ok znaci
|
|
Pa daj gazi taj cpu da mu vidis granicu.
Poslano sa mog H8266 koristeći Tapatalk |
4250 se ruši sa 1.21.. navečer probam više
|
Stavi 1.3v i 4.35 pa probaj.Vjerojatno bu proslo.
|
Citiraj:
Nego, dokle si doša sa stress testovima - di je stabilan? |
Citiraj:
|
Znaci ipak postoji silicon lottery sa njima :)
|
|
|
Voda je voda pusti price internet ratnika.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Ovo pitanje stvarno, ozbiljno i iskreno nije pokušaj trolanja. Radi se o tome da mi se apsolutno ne da gledati sada cijelu temu od početka za doći do zaključka pa ću pitati otvoreno :
S obzirom da su navodno kako mi je prijatelj rekao iz Amd-a rekli da je procesor konstruiran tako da ga je najbolje pustiti na auto te da undervoltanje spušta ipc dok overclockiranje kao all core isto nije rješenje jer navodno svaka od 12 jezgri non stop mijenja frekvencije ovisno o workloadu i ispada navodno efikasnije tako nego kad ga se zaključa..... Da li je ipak trenutno najbolje objektivno ako mi sve radi odlično jednostavno ostaviti na auto, ili bi sa kemijanjem nešto realno dobio po pitanju performansi ? Dakle bez trolanja molim objektivni odgovor ? |
Samo ukljucis PBO i Auto OC i uzivaj. Ako ti se bas nesto OC-a, OC-aj Infinity Fabric na 1800-1900 MHz i podesi timinge na RAM-u.
|
Citiraj:
|
Ajde odvrti CB15, CPUZ i još dve tri stvari pa ćemo usporedit tvoj setup i moj klokan ručno
|
Citiraj:
Edit : https://valid.x86.fr/pna1ag , s time da sam imo par stvari u pozadini ali ništa vrijedno spomena, okvirno to je to ? |
Ukucaj u google cinebench r15 i skineš sa prvog dostupnog linka te samo klikneš run benchmark
i ukucaj passmark test i skini to pa izvrti CPUZ tebi je ST 541 I MT 8316 dok meni na 4.35 fixno ST 538 I MT 8821 U multithreadu se osjeti razlika fina Vidjet ćemo još za nekih tjedan dana koliko ću ja to sve nabit Sad tjedan dana ću pustit da radi kako je i onda idemo dizat gore Al izgleda da bi mogo dobit 4.4 ili 4.45 full stable |
Citiraj:
To je razlika od skoro 6% u multithreadu. Nije loše :) 32843 mi je izbacio za passmark, cinebench 6723. To je sa par upaljenih tabova i originom u pozadini :D Zasad ću svakako ostaviti po defaultu, ako ništa zbog osjećaja da nisam ništa pregrijo ili uništio, i neznanja overclocka modernih procesora :kafa: |
Vidit cemo sutra u mene kako je.. stroj se isplacuje trenutno pa nemogu tandrkat po njemu
|
Da li se više isplatiti 3600 ili 2700 ryzen....Najviše se igram na kompu - po tome bi bilo bolje 3600, al je 2700 samo malo slabiji al opet ima 2 jezgre više.... :fala:
Cijena je ista il je 2700 čak malo jeftiniji....:fala: |
Osobno bi išao na 3600
Btw.. Michel u CB razlika nam je ogromna ![]() evo i ptest ![]() ajd probaj i ovo http://www.jens-hartmann.at/Fritzmarks/ imate vi drugi kakav savjet što još odvrtiti |
Citiraj:
S time da računaj da je na istom taktu 3600 10-15% brži od 2700. Da ja imam tu dilemu: 3600 hands down ;) Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Thanks Brko & Freak :beer:
|
Citiraj:
Ili ja krivo čitam? |
Jer je skino CB20..
moje rezultate imaš i sa cb15 i 20 |
Disco što si do kraja rješio? Jel crasha šta? Jesi odlučio reklamirat šta?
|
@Overclock :)
Evo odvrtio ovaj Fritz i prvi put je napisalo Relative speed 59 i dobio sam rezultat koji dok sam krenuo upisati je iz nekog razloga nestao.... Potom sam opet odvrtio i sad sam dobio : 58.79 kao Relative speed 28217 kao Kilo nodes per second. Po ovome što si ranije poslao, vidim da itekako ima razlike. Ne znam samo razlike u Ramu, koliko je do matične, optimizacije win i tako.... da li ti se da odvrtiti nešto sa tvojim po defaultu ? Najviše me zanima imaš li razlike u igrama ako nešto igraš ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:30. |