![]() |
ja sam svoje prozirne keycapse narucio bio s massdropa, medjutim, iako stavim na najmanje osvjetljenje na tipkovnici, i dalje mi prejako blješte, pogotovo noću, pa sam ih lagano presao s udaljenosti s crnim mat sprejem, samo da ih malo zamaglim odnosno posivim i sad je puno bolje...
https://s17.postimg.org/okpnzr9pn/keyboard.jpg |
Pozdrav svima.
Već 3-4 godine koristim Das keyboard 3, i danas mi je prvi put otkazao jedan switch. Probala sam počistiti ispod cap-a ali nije pomoglo, vjerojatno je sam switch u pitanju. Cherry MX Brown. E sad, pošto je to plate-mounted switch, trebalo bi ga odlemiti i zalemiti novi, a ja nemam lemilicu i ne znam to napraviti sama. Ima li netko tko bi mi to htio popraviti za nešto love da ju ne dajem u ruke nekom servisu (koji se možda ni ne kuži u specifičnosti mehaničkih tipkovnica)? U Zagrebu sam. Obožavam svoju mehaničku, sad sam morala izvući staru Logitech UltraX i osjećaj tipkanja je ko da spavam na podu nakon ugodnog madraca. Jako puno tipkam svakodnevno i nemrem, fakat nemrem. Hoću svoj Das... Od ovoga me bole prsti i ko da tipkam po kamenu. |
Imam novu Volcano Hammer tipkovnicu i primjetio sam da jedna ledica ne svijetli. Zanima me da li ja tu što mogu napraviti ili da šaljem na garanciju...?
|
Ekipa, znam da bi trebao na tržnjak ali evo čisto ako netko želi malo egzotike u mehaničkom svijetu dajem svoje bebe u prodaju.
U igri je Poker 1 (brown), Poker 2 (red), Drevo Grammr (outemu blue - bijela), Varmillo 87 (brown) sa hrvatskim znakovima, WASD Code V2 tkl (clear), Das Pro4 (brown) Javite se zainteresirani i cijene će biti i više nego prijateljske. Pozdrav! |
Daddyeva drevo gramr 84 sretno kuca u mene od jucer.
Trazio sam tenkeyless ili 75% tipkovnicu i naletio na njegov post poviše. Prva mehanička za mene, super je šta ima plug n play opcije sa fn tipkom za shortcute i media tipke, te built in numpad kada se ukljuci. Podešavanje jacine ledica je super, za sad sam prezadovoljan. Jedini minus za budućnost koji vidim su glasni blue switchevi, ali o tom potom. :chears: |
Ja upravo prošao na G410 Atlas Spectrum.
Javim dojmove, za sada se još navikam (tek sam na njoj nekih 15 min). |
Ona sa trznice(bokgsy)?
Upala mi u oko, lijepa se čini no malo za moj ukus pre glomazna. Imaš rgb cirkus doduše. :D |
Da, on.
Preglomazna? Pa tipkovnica je daleko najmanja koju sam ikada imao, pošto nema numeričkog dijela. :) Imao sam prije nje G213 Prodigy, isto cirkus RGB :) |
Kazem za sebe osobno. Ajde ne pre glomazna, ali veca nego sto sam trazio. Trazio sam compact tenkeyless ili manje.
Za usporedbu: gramr 32x13.4cm, g410 39.5x18.5xcm |
Citiraj:
Drago mi je da ti se sviđa :chears: Inače, samo update. Otišle su kako vidite Drevo, Varmillo i WASD. Još su rapsoložive Pokerice i ako netko baš jako želi DAS sa plavcima, ne sa smeđima kako sam gore napisao. |
ima ko razer ornata chromu??je vrijedna 700 kuna s obzirom da nije kompletno mehanička.
https://www.instar-informatika.hr/ti...m_medium=click |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
+1
Dat 700 kn kn za razer znak i rgb ledice je suludo. |
Citiraj:
|
Nesto krivo gledas, ima full palm rest.
Sent from my LG-M250 using Tapatalk |
To je tipkovnica za WASD-aše ne Word-aše ;)
G410 na koju se Srdjan misli |
Sve je to u redu ako ti koristi isključivo za to, ako ti služi za još bilo što drugo pa i pisanje ovdje na forumu je čisti promašaj. Mislim zbog čega, tobož gejming izgleda? Kako je druga polovica palmresta narušavala igraču funkciju tipkovnice?
|
A nikako, ali kad se ide na dizajn prije funkcionalnosti dobijes to valjda.
Sent from my LG-M250 using Tapatalk |
Evo ukoliko netko traži mehaničku tipkovnicu a da je jeftina , neka si pogleda Metoo Zero X52 , detaljniji reviewu imate u ovomjesečnom bugu.
|
Citiraj:
Za pro igrače koji nose tipkovnicu sa sobom na natjecanja. Ali navikneš se, meni nije pasala par dana, sad mi je super. Btw. ova moja ima jebeno složeno backlight. U npr. GTA V kada te murja lovi ti cijela tipkovnica svijetli crveno-plavo :D |
Citiraj:
Inače prije 15-ak dana stigla Tada68 s Gateron Brown i ISO layoutom. Ispala 115$ s brzim shippingom s KBDFans.com (Kina). Došla u HR, za točno 12 dana DPD-om, nisu me carinili. Isprva, bio sam malo razočaran smeđim "prekidačima", nije mi to bilo "to" u odnosu na plave (MS Thunder Pro). Ali to taktilno ispupčenje je tu, tiša je dosta, a ionako na poslu stavljam slušalice pa sam se privikao. Tipkovnica je tenk, čak i s ovim plastičnim kućištem, kapice su ajmo reći OK, ništa posebno. Fora je što je programabilna, ima veliki Enter, ima navigacijske tipke i zasad nikakvih problema u korištenju nema. E sad, trebam HR kapice. Znači zapravo mi trebaju brojke nove, interpunkcija i znakovi s dijakriticima. Gdje bi to uopće mogao nabaviti? Možda neka prastara donator tipkovnica s njuskala ili nešto tako? |
Ako uspiješ naći neku staru cherry s yu keycapsima ili malo noviju s hr super, ali mislim da je to dosta rijetko. Pogotovo ako hoćeš abs doubleshot ili pbt dyesub. One s printanim znakovima se još i nađu.
Osobno koristim iso njemački layout jer je 90% isti kao naš, a izbor je ipak puno veći. Čestitke na tipkovnici :) |
Citiraj:
|
Ima tih šema iz kine. Mene isto nikad nije zakačilo iz kine DHL-om. Čak mi je lik ponudio besplatni upgrade dostave i rekao da neće bit carine/pdva.
S druge strane, bilo što iz USA redovito oporezuju. |
Citiraj:
Gledam u švapsku tipkovnicu i 100% je isti layout, razlika samo ako imaš otisnuta slova/znakove :) |
Citiraj:
Prema mom iskustvu: to što druge nije, ne znači da neće ni mene :) Isto tako, prošle su mi neke stvari iz SAD-a bez ičega, tako da nikad ne znam .. pitanje je samo, koliko sam voljan riskirati. |
Citiraj:
Citiraj:
Iz usa mi isto prođu neke stvari, ali uglavnom manji paketi koje seller označi da su manje vrijednosti. |
Citiraj:
|
ovo je razer black widow chroma v2 njemački layout,sad sam u irfanu dopiso di bi naša slova trebala bit??bi trebala bit di sam upiso ili u blizini.
https://s10.postimg.org/9487oqvit/Sc...._10_20.33.jpg u slučaju da kupim tipkovnicu bez cro slova ima valjda za kupit naljepnice s cro slovima? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:18. |