PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Mehanicke tipkovnice i sve o njima (čitaj 1. post ! ) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244464)

nick praskaton 06.01.2018. 20:31

ja sam svoje prozirne keycapse narucio bio s massdropa, medjutim, iako stavim na najmanje osvjetljenje na tipkovnici, i dalje mi prejako blješte, pogotovo noću, pa sam ih lagano presao s udaljenosti s crnim mat sprejem, samo da ih malo zamaglim odnosno posivim i sad je puno bolje...

https://s17.postimg.org/okpnzr9pn/keyboard.jpg

Nekayah 10.01.2018. 23:04

Pozdrav svima.

Već 3-4 godine koristim Das keyboard 3, i danas mi je prvi put otkazao jedan switch. Probala sam počistiti ispod cap-a ali nije pomoglo, vjerojatno je sam switch u pitanju. Cherry MX Brown.

E sad, pošto je to plate-mounted switch, trebalo bi ga odlemiti i zalemiti novi, a ja nemam lemilicu i ne znam to napraviti sama.

Ima li netko tko bi mi to htio popraviti za nešto love da ju ne dajem u ruke nekom servisu (koji se možda ni ne kuži u specifičnosti mehaničkih tipkovnica)? U Zagrebu sam.

Obožavam svoju mehaničku, sad sam morala izvući staru Logitech UltraX i osjećaj tipkanja je ko da spavam na podu nakon ugodnog madraca. Jako puno tipkam svakodnevno i nemrem, fakat nemrem. Hoću svoj Das... Od ovoga me bole prsti i ko da tipkam po kamenu.

Motorbreath 12.01.2018. 20:44

Imam novu Volcano Hammer tipkovnicu i primjetio sam da jedna ledica ne svijetli. Zanima me da li ja tu što mogu napraviti ili da šaljem na garanciju...?

Daddy 19.01.2018. 18:38

Ekipa, znam da bi trebao na tržnjak ali evo čisto ako netko želi malo egzotike u mehaničkom svijetu dajem svoje bebe u prodaju.

U igri je Poker 1 (brown), Poker 2 (red), Drevo Grammr (outemu blue - bijela), Varmillo 87 (brown) sa hrvatskim znakovima, WASD Code V2 tkl (clear), Das Pro4 (brown)

Javite se zainteresirani i cijene će biti i više nego prijateljske.

Pozdrav!

prileee 26.01.2018. 17:36

Daddyeva drevo gramr 84 sretno kuca u mene od jucer.
Trazio sam tenkeyless ili 75% tipkovnicu i naletio na njegov post poviše. Prva mehanička za mene, super je šta ima plug n play opcije sa fn tipkom za shortcute i media tipke, te built in numpad kada se ukljuci. Podešavanje jacine ledica je super, za sad sam prezadovoljan.

Jedini minus za budućnost koji vidim su glasni blue switchevi, ali o tom potom. :chears:

Mommistake 26.01.2018. 18:24

Ja upravo prošao na G410 Atlas Spectrum.

Javim dojmove, za sada se još navikam (tek sam na njoj nekih 15 min).

prileee 26.01.2018. 18:34

Ona sa trznice(bokgsy)?

Upala mi u oko, lijepa se čini no malo za moj ukus pre glomazna. Imaš rgb cirkus doduše. :D

Mommistake 26.01.2018. 19:49

Da, on.

Preglomazna? Pa tipkovnica je daleko najmanja koju sam ikada imao, pošto nema numeričkog dijela. :)

Imao sam prije nje G213 Prodigy, isto cirkus RGB :)

prileee 26.01.2018. 19:56

Kazem za sebe osobno. Ajde ne pre glomazna, ali veca nego sto sam trazio. Trazio sam compact tenkeyless ili manje.

Za usporedbu: gramr 32x13.4cm, g410 39.5x18.5xcm

Daddy 29.01.2018. 08:11

Citiraj:

Autor prileee (Post 3156032)
Daddyeva drevo gramr 84 sretno kuca u mene od jucer.
Trazio sam tenkeyless ili 75% tipkovnicu i naletio na njegov post poviše. Prva mehanička za mene, super je šta ima plug n play opcije sa fn tipkom za shortcute i media tipke, te built in numpad kada se ukljuci. Podešavanje jacine ledica je super, za sad sam prezadovoljan.

Jedini minus za budućnost koji vidim su glasni blue switchevi, ali o tom potom. :chears:

Da. Outemu plavci su poprilično glasni ali moraš priznati (ne znam jesi li probao MX blue igdje) da je bolji od Cherry-a. Upravo na Das-ovoj implemetaciji tipkam ovo i ne to nije to :/.

Drago mi je da ti se sviđa :chears:

Inače, samo update. Otišle su kako vidite Drevo, Varmillo i WASD. Još su rapsoložive Pokerice i ako netko baš jako želi DAS sa plavcima, ne sa smeđima kako sam gore napisao.

demetrius 05.02.2018. 18:02

ima ko razer ornata chromu??je vrijedna 700 kuna s obzirom da nije kompletno mehanička.

https://www.instar-informatika.hr/ti...m_medium=click

nick praskaton 05.02.2018. 18:08

Citiraj:

Autor demetrius (Post 3159636)
ima ko razer ornata chromu??je vrijedna 700 kuna s obzirom da nije kompletno mehanička.

ja nebi, za 700-800 kn kupis postenu mehanicku tipkovnicu

Mommistake 05.02.2018. 19:57

Citiraj:

Autor demetrius (Post 3159636)

Slažem se. Radije G213 Prodigy za 200kn manje.

prileee 05.02.2018. 20:01

+1

Dat 700 kn kn za razer znak i rgb ledice je suludo.

Srdan 06.02.2018. 08:28

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3156075)
Da, on.

Preglomazna? Pa tipkovnica je daleko najmanja koju sam ikada imao, pošto nema numeričkog dijela. :)

Imao sam prije nje G213 Prodigy, isto cirkus RGB :)

Nije mi jasna ta tipkovnica. Jedna ruka ti ima palm rest, druga nema? Kako to funkcionira?

prileee 06.02.2018. 09:24

Nesto krivo gledas, ima full palm rest.

Sent from my LG-M250 using Tapatalk

xlr 06.02.2018. 09:25

To je tipkovnica za WASD-aše ne Word-aše ;)
G410 na koju se Srdjan misli

Srdan 06.02.2018. 09:43

Sve je to u redu ako ti koristi isključivo za to, ako ti služi za još bilo što drugo pa i pisanje ovdje na forumu je čisti promašaj. Mislim zbog čega, tobož gejming izgleda? Kako je druga polovica palmresta narušavala igraču funkciju tipkovnice?

prileee 06.02.2018. 09:45

A nikako, ali kad se ide na dizajn prije funkcionalnosti dobijes to valjda.

Sent from my LG-M250 using Tapatalk

Snowrider 06.02.2018. 09:52

Evo ukoliko netko traži mehaničku tipkovnicu a da je jeftina , neka si pogleda Metoo Zero X52 , detaljniji reviewu imate u ovomjesečnom bugu.

Mommistake 06.02.2018. 10:29

Citiraj:

Autor Srdan (Post 3159825)
Sve je to u redu ako ti koristi isključivo za to, ako ti služi za još bilo što drugo pa i pisanje ovdje na forumu je čisti promašaj. Mislim zbog čega, tobož gejming izgleda? Kako je druga polovica palmresta narušavala igraču funkciju tipkovnice?

Pa za to je namjenjena, baš za to.
Za pro igrače koji nose tipkovnicu sa sobom na natjecanja.
Ali navikneš se, meni nije pasala par dana, sad mi je super.

Btw. ova moja ima jebeno složeno backlight. U npr. GTA V kada te murja lovi ti cijela tipkovnica svijetli crveno-plavo :D

tutix 10.02.2018. 12:33

Citiraj:

Autor Daddy (Post 3153122)
Ekipa, znam da bi trebao na tržnjak ali evo čisto ako netko želi malo egzotike u mehaničkom svijetu dajem svoje bebe u prodaju.

U igri je Poker 1 (brown), Poker 2 (red), Drevo Grammr (outemu blue - bijela), Varmillo 87 (brown) sa hrvatskim znakovima, WASD Code V2 tkl (clear), Das Pro4 (brown)

Javite se zainteresirani i cijene će biti i više nego prijateljske.

Pozdrav!

Koja fina kolekcija, di si bio par tjedana prije :D?

Inače prije 15-ak dana stigla Tada68 s Gateron Brown i ISO layoutom. Ispala 115$ s brzim shippingom s KBDFans.com (Kina). Došla u HR, za točno 12 dana DPD-om, nisu me carinili.

Isprva, bio sam malo razočaran smeđim "prekidačima", nije mi to bilo "to" u odnosu na plave (MS Thunder Pro). Ali to taktilno ispupčenje je tu, tiša je dosta, a ionako na poslu stavljam slušalice pa sam se privikao. Tipkovnica je tenk, čak i s ovim plastičnim kućištem, kapice su ajmo reći OK, ništa posebno. Fora je što je programabilna, ima veliki Enter, ima navigacijske tipke i zasad nikakvih problema u korištenju nema.

E sad, trebam HR kapice. Znači zapravo mi trebaju brojke nove, interpunkcija i znakovi s dijakriticima. Gdje bi to uopće mogao nabaviti? Možda neka prastara donator tipkovnica s njuskala ili nešto tako?

nub 10.02.2018. 13:05

Ako uspiješ naći neku staru cherry s yu keycapsima ili malo noviju s hr super, ali mislim da je to dosta rijetko. Pogotovo ako hoćeš abs doubleshot ili pbt dyesub. One s printanim znakovima se još i nađu.

Osobno koristim iso njemački layout jer je 90% isti kao naš, a izbor je ipak puno veći.

Čestitke na tipkovnici :)

fler 10.02.2018. 13:10

Citiraj:

Autor tutix (Post 3161557)
Došla u HR, za točno 12 dana DPD-om, nisu me carinili.

Prokletstvo, kako to mene nikad ne zakači :)

nub 10.02.2018. 13:34

Ima tih šema iz kine. Mene isto nikad nije zakačilo iz kine DHL-om. Čak mi je lik ponudio besplatni upgrade dostave i rekao da neće bit carine/pdva.

S druge strane, bilo što iz USA redovito oporezuju.

De5tr0yer 10.02.2018. 14:07

Citiraj:

Autor nub (Post 3161576)
Ako uspiješ naći neku staru cherry s yu keycapsima ili malo noviju s hr super, ali mislim da je to dosta rijetko. Pogotovo ako hoćeš abs doubleshot ili pbt dyesub. One s printanim znakovima se još i nađu.

Osobno koristim iso njemački layout jer je 90% isti kao naš, a izbor je ipak puno veći.

Čestitke na tipkovnici :)

Kako 90% isti? :D
Gledam u švapsku tipkovnicu i 100% je isti layout, razlika samo ako imaš otisnuta slova/znakove :)

fler 10.02.2018. 14:29

Citiraj:

Autor nub (Post 3161588)
Ima tih šema iz kine. Mene isto nikad nije zakačilo iz kine DHL-om. Čak mi je lik ponudio besplatni upgrade dostave i rekao da neće bit carine/pdva.

S druge strane, bilo što iz USA redovito oporezuju.

Prema mom iskustvu:
to što druge nije, ne znači da neće ni mene :)

Isto tako, prošle su mi neke stvari iz SAD-a bez ičega,
tako da nikad ne znam ..
pitanje je samo, koliko sam voljan riskirati.

nub 10.02.2018. 16:58

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3161598)
Kako 90% isti? :D
Gledam u švapsku tipkovnicu i 100% je isti layout, razlika samo ako imaš otisnuta slova/znakove :)

Pa da, na to mislim, većina znakova se poklapa.

Citiraj:

Autor fler (Post 3161602)
Prema mom iskustvu:
to što druge nije, ne znači da neće ni mene :)

Isto tako, prošle su mi neke stvari iz SAD-a bez ičega,
tako da nikad ne znam ..
pitanje je samo, koliko sam voljan riskirati.

Ovisi, da, al znam da ima neka shema s dhl-om, i mobiteli prolaze bez nameta tako. Bar je tako bilo, ne znam dal još uvijek vrijedi.

Iz usa mi isto prođu neke stvari, ali uglavnom manji paketi koje seller označi da su manje vrijednosti.

De5tr0yer 10.02.2018. 18:34

Citiraj:

Autor nub (Post 3161629)
Pa da, na to mislim, većina znakova se poklapa.

U tom slučaju bih rekao samo da slova jesu 90% na mjestu, no posebni znakovi su na skroz drugim mjestima, tak da mi je skroz jasno kad ekipa hoće HR layout imati. :)

demetrius 10.02.2018. 20:36

ovo je razer black widow chroma v2 njemački layout,sad sam u irfanu dopiso di bi naša slova trebala bit??bi trebala bit di sam upiso ili u blizini.

https://s10.postimg.org/9487oqvit/Sc...._10_20.33.jpg

u slučaju da kupim tipkovnicu bez cro slova ima valjda za kupit naljepnice s cro slovima?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:18.