![]() |
Citiraj:
..a bio je 250kn kad sam ga ja uzimao :D - nema sanse da stane, osim ak nemislis imat otvorenu bocnu stranu, nestane ni od 150mm a kamoli 160mm |
Kako su cijene skocile fractalu... core 3000 oko 650kn (ovi koji imaju dostupno na nabavi), prije je bio oko 500, a za te trenutne pare mogao se Arc uzeti :fiju:
|
Pozdrav!
Spremam se na zamjenu kućišta, tražim prostrano (E-ATX) i potencijalno tiho okruženje. Zasad u obzir dolaze FD Define XL, Obsidian 700D, možda Antec p280 .. što bi još upalo u tu kategoriju? 800D (pretpostavljam i 900D), Cosmos, LianLi - preskupo. Nije mi nešto posebno hitno - po svoj prilici, strpit ću se do poslije 1.7. pa vidjeti kakva će biti situacija sa cijenama i izborom - ali volim planirati unaprijed, pa je svaka preporuka dobrodošla. Usput, ako bi netko mijenjao nešto od gore navedenog za Xigmatek Elysium - lako se dogovorimo :) |
Ha gle, mnogi se ne slažu sa mnom, ali ja bi ti preporučio svoje kućište. Tiho, vrlo lijep dizajn, full metal, kvalitetno izrađeno...
Svi kaj su navratili k meni i vidjeli/probali/otvorili case su ostali doslovce paf. |
Citiraj:
Hvala na preporuci, ne sumnjam da je kvalitetno - ali mi se ne sviđa. Kućište mi stoji na stolu, odmah pored monitora, tako da bih stalno gledao u njega i išlo bi mi na živce :D Nisam napomenuo da preferiram čist, elegantan dizajn .. znači, idealno nešto u stilu Obsidiana ili Fractala. Najviše što bi moglo odskakati od toga je otprilike Elysium, kojeg trenutno imam. |
Naravno, svatko ima svoj stil i ukus. Moj case je dosta upadan u oči i dominira u prostoriji.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
malo vent od proca krivo okrenut?
|
pull-pull princip i usredini nastaje vortex... mlado od crne rupe :D
|
Da vent obavezno okrenuti naupačke :=)
a i srediti malo te kablove, jer se ipak u kutiji po soma i osamsto moze to bolje :D a i ta matica mu ne stoji :D |
Citiraj:
Sad sam tek skontao da ima čak i strelica na njemu :D Vrti se na minimumu pa kad ruku stavim ni ne mogu skontat na koju stranu puše, a i temperature su niske pa nisam ni skontao da nešto nije kak treba:P Citiraj:
Jedino ove dolje bijeli ne mogu nigdje jer su prekratki, a i od grafe isto smetaju najviše a ne znam kak bi njih. EDIT: slažem se za matičnu, meni je super ovako, ima sve što mi treba i nikakvih problema s njom (a sa zadnje 2 ASUS sam imao neke stine probleme), jedino što je gadno za vidit mATX i tako velikom kućištu :D Evo okrenio sam vent i baš provjerio temperature opet, za 1-2 stupnja su niže, ali to je možda zato što sam igra igru nedugo prije nego sam okretao vent pa možda zato. Zar ne bi trebala biti veća razlika? :S |
Inače ta yasya je za "procesore" a ne za ovakve koje drzi pasivno, makni totalno vent pa vidi temp ;=)
|
Citiraj:
I još unutra stavit matičnu od 300kn. Svaka čast :care: |
Mene Level 10 podsjeca na Playstation, ima taj look.
|
Citiraj:
Citiraj:
Antec još danas odlično izgleda i dobro drži u odnosu na nove generacije. |
Citiraj:
Evo samo zbog ovog tvog komentara ću se riješit tog kućišta... Koje ti želiš da kupim? Koju matičnu želiš da stavim u svoje kućište? Smijem imati bar malo ja odluku ili ćeš mi ti sve odlučiti? -.- Svaka tebi čast EDIT: Nema potrebe da više komentiramo moje kućište. Meni je "mega awesome" i ja sam zadovoljan i to je jedino bitno. Svoje frustracije možete liječiti negdje drugo. Ja sam jedino htio slikama pomoći nekome tko se zanima za to kućište, nisam tražio komentare. :) |
Citiraj:
Kad slozim. Trebam napajanje, cekam jos neke ventove i a ni kuciste nisam jos kupio. Nemam ni prikladni hladnjak a u slobodno vrijeme zaspim nakon pol sata blejanja tak da se sve to treba poklopit ali bude gotovo pocetkom iduceg mj. |
kako ste se napalili protiv termaltejka kojem ovo niti nije preloš kejs.
btw. pamcenje vas ne sluzi? :p jedino, lvl10 gt mi ne izgleda tolko dobro ko limited verzija :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Šta se pališ k'o šibica, ajde radije čuvaj živce, trebat će ti. Vidio sam već nakon slike prednje maske da si specifičan user sa specifičnim potrebama (funkcionalnost na prvom mjestu) i čudno mi je kako ti nije jasno zašto ljudi na tvoj kejs bacaju hejt u rukavicama. Oni ne kuže tvoje motive, jerbo pozornost pridaju nekim drugim stvarima. Meni je naprimjer nepojmljivo nagrđivati linije kućišta i diže mi se kosa na glavi kad vidim internu optiku, razne hot swap instalacije marke hsjang jong kinezjong i fenkon trollere sjajnih displeja, ali onda fino spustim kosu i vozim dalje. Tvoj kejs nije monaliza i još si ga dodatno uljepšao tim instalacijama s prednje strane, tako da ne očekuj komentare tipa, "zaljubio sam se u tvoje kućište" ili "dam ti za kejs potpisani dres od Dine Drpića", jer tu neke posebne estetike nema, ali funkcionalnost i "inteligentna rješenja iz Švedske" očito za tebe predstavljaju numero uno prioritet. Poštujem to. Ovo za ploču jednostavno zanemari. Kejs je tu da stoji i odolijeva zubu vremena, a ploče su ionako podstanari koji se izmjenjuju. Ostaj mi zdravo i nemoj sad za inat svima mijenjati kejs narednih 10 godina. Lijep pozdrav i ugodan vikend! |
Citiraj:
Ma jasno mi je to sve, nisam ja ni rekao da je savršeno ili najbolje, daleko od toga, niti pokušavam nekoga razuvjeriti da nije loše :D Slike sam stavio jer je član foruma tražio, a ne da mi netko govori da nisam normalan jer mi se ne sviđa isto što i njemu Hvala na odgovoru, sve najbolje i tebi i tvojima, ugodan vikend također p.s. kejs ostaje dok ne izađe neko još ružnije i skuplje koje ne vrijedi koliko košta i svi ga mrze ;) |
slučajno sam nabasao na ovo zalmanovo matx kučište, čini mi se dovoljno kvalitetno za ono šta košta. http://www.diskont24.com/product.php...cat=586&page=1
poanta je da je malo, neupadljivo (da ne vuče pozornost jer će biti u primaćoj) ali dovoljno kvalitetno da se ne uvija i škripi kad ga se pomiče. bit će najobičnija c2d konfa, vjerojatno i bez zasebne grafike, komp za na net i htpc. ili neka alternativa, a da je cjenovno do 200kn? |
U tom cjenovnom rangu teško da ćeš naći neku alternativu, osim ako uleti nešto polovno tu ili na njušci.
|
ma nije za mene, tako da bi trebalo da je novo. doduše djeluje mi simpatično, mogao bi uzet jedno za jednu od mojih konfi (samo mi fali 3.5" front).
|
da zalman t1/t2 su zakon...a i ako se ima nesto vise love preporuka za FD core 1000
|
vidio već, ali ne sviđa mi se, pregenerički dizajn, a usb-i i botuni su sa desne strane šta mi ne paše nikako. imao sam jedno matx kučište ali nisam uzeo u obzir da u njega ide matx psu, tako da je to otpalo u startu, sad čeka bolje dane.
|
Ako uzimaš zalmana uzmi t2. ima bolje rješene neke stvari i lijepše izgleda,
imaš u kejbljiving jobu moj i još par primjera kako se da untra stavit svašta :D |
ima neke bolje stvari riješene? koje?
te dvije kutije su samo od naprijed drugacije... |
fakat
ja uzeo t2 jer ima gore usb i ostalo |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:24. |