PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

Mad_Duke 12.11.2010. 14:08

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1776570)
Dečkovi i cure (ako ih ima) puno vas ima HTC Desire. Imam jedno pitanjce po pitanju istog.

Kako stoje stvari s unlockom moba. Recimo kupim ga lockanog na VIP i unutra bi htio uvaliti TELE2. :) Ima neka sigurna procedura koja radi ili moram izvoditi tisuću i jednu kemiju? :)

Oj stari. Na žalost ne znam. Moj je kupljen u VIPu otključan došao.

Tekla 12.11.2010. 14:14

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1776602)
Ljudovi po pitanju X8.

Unutar ovih par dana:

Četri puta smrznuo (usred slušanja glazbe, uninstalliranja aplikacije, navigacije i jednom kod igranja igre).

Tri puta restartao (dva puta usred razgovora i jednom usred slušanja glazbe).

Mobitel je kupljen u bonbon. Moj je savjet ZAOBILAZITI U ŠIROKOM LUKU!

kupio sam ga i ja u bonbon i sve radi super... nikakvih problema nema... koristim ga 5dana tako nesto... ni najmanji problem nisam naisao, a kamo li na ove tvoje...

Hamm 12.11.2010. 14:25

Uglavnom kontaktirao sam ih i čini se da će ići povrat love. :) Nemam vremena, volje, a ni živaca natezati se sa servisima. U ostalom to mi je jedini mob pošto je P1 u banani. :)

zwer 12.11.2010. 14:26

Dobio si mucak, vozi na reklamaciju i gotovo. Ak mos dobit pare nazad, ko bog, uzmes lovu i kupi Legend na oglasniku :P Sad su negdje na 1800 kn otprilike...

Hamm 12.11.2010. 14:32

Radije dodam 200kn i kupim desire. ;) Mislim legend je odličan uređaj koji je fenomenalno građen ali imam filing da je oko desirea veći community pa je stoga i više softwarea, tweakova itd...

Mikeyy 12.11.2010. 17:21

Citiraj:

Autor xlr (Post 1776281)
Hm, ali ovo nema veze s unlockom :) Možda si mislio na debrandiranje...

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1776570)
Dečkovi i cure (ako ih ima) puno vas ima HTC Desire. Imam jedno pitanjce po pitanju istog.

Kako stoje stvari s unlockom moba. Recimo kupim ga lockanog na VIP i unutra bi htio uvaliti TELE2. :) Ima neka sigurna procedura koja radi ili moram izvoditi tisuću i jednu kemiju? :)

Lp

Debranding je ujedno i unlock ako pukneš gore standardni HTC rom i prebrišeš sve živo. Mislim da izrada goldcarda i stavljanje original HTC roma verzije 405 (npr 2.10.405.2) riješava sve vaše probleme.

Sa istom stvari imaju problema ljudi koji koriste O2 i slične mreže, kupe njihov mobitel, novi update dođe kada dođe, a bez goldcarda nemogu istalirati 405 verziju.

xlr 12.11.2010. 22:48

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 1776820)
Debranding je ujedno i unlock ako pukneš gore standardni HTC rom i prebrišeš sve živo. Mislim da izrada goldcarda i stavljanje original HTC roma verzije 405 (npr 2.10.405.2) riješava sve vaše probleme.

Sa istom stvari imaju problema ljudi koji koriste O2 i slične mreže, kupe njihov mobitel, novi update dođe kada dođe, a bez goldcarda nemogu istalirati 405 verziju.

Nije to tako jednostavno, ozbiljno. Debranding napraviš bez beda, to je 15 min posla. Ali unlock je totalno druga stvar koji nema veze sa goldcardom, a ponajmanje ROM-om. Zašto bi ljudi uzimali kodove preko neta ili Vipa, ako flešanje RUU ROM-a traje 5min :)

Ovo što spominješ O2 korisnike (a pretpostavljam da bi se tu našli i drugi korisnici čije mreže brendiraju Desiree kao npr Orange/Francuska), kod njih za svaki neslužbeni update treba goldcard, točno! Kod nas goldcard zapravo i ne treba, makar imao lockan mob. Kako stvari trenutno stoje, Desire se još nije počeo brendirati, a brendiranje je razlog korištenja goldcarda.

Htio bih čuti više dojmova glede X8, planiram ga uzeti sestri. Ona je nezahtjevan korisnik, poruke, pozivi, fejs i fotkanje... Hoće li biti sretna ako joj ga uzmem za roćkas?

Hamm 12.11.2010. 23:45

Ako dobiješ ispravan primjerak biti će sretna ko beba. :)

xlr 13.11.2010. 08:08

A na koji nacin se obavlja reklamacija? Mislio sam ga kupiti u nekoj bonbon partner trgovini pa neznam sad preko koga to ide... Ili da narucujem preko neta na dostavu (cuo sam ima i ta opcija)?

Charmed 13.11.2010. 08:22

Citiraj:

Autor xlr (Post 1777086)
Htio bih čuti više dojmova glede X8, planiram ga uzeti sestri. Ona je nezahtjevan korisnik, poruke, pozivi, fejs i fotkanje... Hoće li biti sretna ako joj ga uzmem za roćkas?

Biti će presretna! Ja znam da ja jesam ;)
Mob je predobar!

zwer 13.11.2010. 08:33

Citiraj:

Autor xlr (Post 1777225)
A na koji nacin se obavlja reklamacija? ?

Vozis kod ovlastenog servisa. Nemam pojma ko je zaduzen za SE, ali ja se sa HTC servisom nisam bas usrecio, iako sam nakon gro natezanja dobio novi Desire koji sad radi ko dinamit. :chears:

Hamm 13.11.2010. 09:37

Ako je mobitel u banani kao moj ti ga fino spakiraš i doe dostavljač po njega i odfura ga na servis (tako mi je rekla teta koja me zvala). Ako ti je mob u banani kao moj i želiš lovu nazad onda im šalješ poštom. :)

xlr 13.11.2010. 09:43

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1777250)
Ako je mobitel u banani kao moj ti ga fino spakiraš i doe dostavljač po njega i odfura ga na servis (tako mi je rekla teta koja me zvala). Ako ti je mob u banani kao moj i želiš lovu nazad onda im šalješ poštom. :)

To me zanima, s kim si kontaktirao? Jer ako nesto ne stima, u prvih par dana, saljem ja njega fino nazad za povrat lovice.

Hvala na odgovorima ;)

Hamm 13.11.2010. 09:48

Na mail: bonbon@bonbon.com.hr

I neki broj telefona koji sam zaboravio (imaš na njihovom sajtu). :)

zwer 13.11.2010. 10:00

Mislim da vecina daje nekih tjedan dana za povrat novca. Sto je super, izmrcvaris mob, ako vidis da nesto ne radi, vratis ga i dodjes sutra kupit novi, sam pazis da ne dobijes isti taj :chears:.

Jer, iz vlastitog iskustva, davat mobitel na servis 2-3 puta znaci da ga neces vidjet 2-6 tjedana. :hitthewal: Barem je tako u HTC slucaju. Al' kad radi, radi super :D

Matijac 14.11.2010. 22:51

Kaj to točno root znaci?
To je nesto kao jailbreake na iphonu?
A ROM-ovi su kao teme?

Gubi se garancija ako se roota i stavi drugi ROM?
Čitam o lagfix-u za galaxy i cini mi se komplicirano rootat i sloziti taj lagfix :stoopid:

trouble 15.11.2010. 00:01

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1776653)
Radije dodam 200kn i kupim desire. ;) Mislim legend je odličan uređaj koji je fenomenalno građen ali imam filing da je oko desirea veći community pa je stoga i više softwarea, tweakova itd...

a) rekoh ti da ces ubrzo mjenjat mob :D

b) glede communitya....pretpostavka je majka svih.....znas sta vec. Hero recimo,ima najvise raspolozivih ROMova od valjda svih Androida dosad....ko bi reko :)

Neo-ST 15.11.2010. 02:38

Citiraj:

Autor Matijac (Post 1778448)
Kaj to točno root znaci?
To je nesto kao jailbreake na iphonu?
A ROM-ovi su kao teme?

Gubi se garancija ako se roota i stavi drugi ROM?
Čitam o lagfix-u za galaxy i cini mi se komplicirano rootat i sloziti taj lagfix :stoopid:

Rootanje je proces dozvoljavanja programima da imaju pristup sistemskim folderima koji su inače zaštićeni. To se inače sve može doznati googlanjem, osim ako ne znaš engleski...
ROM je kompletni OS mobitela, tema je tema, samo izgled. To su dvije odvojene i vrlo različite stvari :)
Sa nekim romovima dobiješ stock temu, a neki dolaze sa već modificiranim ugrađenim temama...
Sve su to stvari zbog kojih gubiš garanciju (osim kod promjene tema i slično, logično), iako se sve to može vratiti na tvorničke postavke vrlo lako u slučaju da dođe do zajeba, jel...
Lagfixeva za GalaxyS ima više vrsta, možeš ih staviti zasebno na svoj stock rom ili staviti neki od modificiranih romova koji u sebi imaju lagfixeve, a možeš i bez njih jer ti modificirani romovi su vrhunski uštelani i optimizirani tako da nekima nije ni potreban lagfix, sve ovisi kako što izabereš, a postoje i modificirani kerneli :)
Za početak posjeti XDA forum i baci se na čitanje ako imaš volje za tako nešto.

Master_Hrc 15.11.2010. 09:24

Jel ima neko Desire HD da napise dojmove?:beer:

coconut 15.11.2010. 10:07

Imaš veliki test na GSMAreni pa baci oko. Ima pozitivnih i negativnih strana. Po meni, najlošiji dio mu je ekran koji nije adekvatan tako skupom uređaju (vani 550EUR, ovdje 4,5k kn po oglasnicima). Super/AMOLED bi mu bolje 'legao' od trenutnog S-LCD. Tamo je i Desire Z.

Hamm 15.11.2010. 10:30

Citiraj:

Autor trouble (Post 1778529)
a) rekoh ti da ces ubrzo mjenjat mob :D

b) glede communitya....pretpostavka je majka svih.....znas sta vec. Hero recimo,ima najvise raspolozivih ROMova od valjda svih Androida dosad....ko bi reko :)

a) bio si u pravu iako ne bi ga mjenjao da je x8 radila kak spada :p

b) ma ovak i onak mi nije to neka "špica". Mobitel još rootao nisam. :)

Master_Hrc 15.11.2010. 11:31

Citiraj:

Autor coconut (Post 1778688)
Imaš veliki test na GSMAreni pa baci oko. Ima pozitivnih i negativnih strana. Po meni, najlošiji dio mu je ekran koji nije adekvatan tako skupom uređaju (vani 550EUR, ovdje 4,5k kn po oglasnicima). Super/AMOLED bi mu bolje 'legao' od trenutnog S-LCD. Tamo je i Desire Z.

Procito jos jucer:D
ma zanimalo me da li je onaj poklopac za bateriju
i uzivo tak usran kako ga opisuju u testovima......mislim stvarno nevjerojatno napravit takavm mob takve klase i napravit pocetnicke greske na kucistu i ekranu....:wtf2:

Sonic1984 15.11.2010. 15:35

Ja ne znam koja je baza sa tim poklopcem ali je to sigurno nesto sto neces otvarat cesto....

Neo-ST 15.11.2010. 15:40

Problem je ako se on počme otvarat često bez da ti to želiš :D

coconut 15.11.2010. 15:44

Pod tim poklopcem je samo baterija tako da tu nemaš šta jako često otvarati. Za SIM i mem. kartice imaš drugi poklopac.

Master_Hrc 15.11.2010. 16:04

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1778989)
Problem je ako se on počme otvarat često bez da ti to želiš :D

upravo to....a da stvar bude bolja baterija unutra nije fokusirana nego samo ispadne van:lol2:
presmjesno....

Mad_Duke 15.11.2010. 17:36

Ne budite smiješni. Ista je "stvar" sa običnim Desireom more or less. Samo se tada nitko nije sjetio to spomenuti.

"The battery cover on the side of the phone and the lid of the SIM/memory card compartment at the bottom don’t seem to firmly fit in place. Not to mention they’re both quite difficult to open."

Smijeh. Mogli bi se odlučiti :D :lol:

Matijac 15.11.2010. 21:12

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1778585)
Rootanje je proces dozvoljavanja programima da imaju pristup sistemskim folderima koji su inače zaštićeni. To se inače sve može doznati googlanjem, osim ako ne znaš engleski...
ROM je kompletni OS mobitela, tema je tema, samo izgled. To su dvije odvojene i vrlo različite stvari :)
Sa nekim romovima dobiješ stock temu, a neki dolaze sa već modificiranim ugrađenim temama...
Sve su to stvari zbog kojih gubiš garanciju (osim kod promjene tema i slično, logično), iako se sve to može vratiti na tvorničke postavke vrlo lako u slučaju da dođe do zajeba, jel...
Lagfixeva za GalaxyS ima više vrsta, možeš ih staviti zasebno na svoj stock rom ili staviti neki od modificiranih romova koji u sebi imaju lagfixeve, a možeš i bez njih jer ti modificirani romovi su vrhunski uštelani i optimizirani tako da nekima nije ni potreban lagfix, sve ovisi kako što izabereš, a postoje i modificirani kerneli :)
Za početak posjeti XDA forum i baci se na čitanje ako imaš volje za tako nešto.

Mislil sam si u pocetku da je ROM OS, ali mi je onda palo na pamet da je android OS, a ne taj ROM.
Čital sam xda forum i ostale forume, mislim da sam i tvoje postove cak :D
Vidio sam kao da je neki ROM dobar jako, a sad sam vec zaboravil kak se zove.
Valjda nebum nekaj zeznul kod rootanja i stavljanja ROM-a.

Neo-ST 15.11.2010. 21:16

Doc's ROM, trenutno najbolji. Ako šta nije jasno rađe pitaj nego da ga brickaš, kao što se meni dogodilo :D

Matijac 15.11.2010. 21:39

Ok, hvala.
Ako nesto nebude jasno pitam :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:48.