![]() |
Citiraj:
neće ništa pomoći osim vjerojatno zamjene pakni jer su ove neke šugave metalne i čim ih se spali onda škripe- imao sam ih:fuming: |
oce sutra ujutro tko na dotku?
|
a na sljeme?
|
Citiraj:
|
Ak je bajk star mjesec dana, preporučam ti da prvo probaš pošteno "spalit" pakne kočenjem, a tek onda ako škripi i dalje mjenjati druge.
Sumnjam da si ih pošteno spalio tj. još imaš "prvi sloj" gore. Uostalom u ovo doba godine zbog vlage i svega, normalno je da pakne škripe. |
čitam po forumima da se svi žale na škripanje
kako da ih uopće spalim |
Pa jačim kočenjem. Npr. zaleti se najbrže što možeš i zakoči do SKOROG zaustavljanja i tako ponovi 10-15 puta
EDIT: Neznam gdje se voziš ali ako imaš kaj sličnog kao Sljeme, spusti se jedanput, bit će dovoljno. |
Odi na neko strmovito mjesto i spusti se uz par jacih kocenja. Znat ces da si ih spalio kad krenu smrdit :)
|
probao sam to sve vec dosta puta :D
imam cca 300 km dosad |
Si probao centrirati čeljusti?
|
vec jedno 10 puta, eto i prije 2 sata opet gledao :D
to je ok skinuo i pakne i ošmirglao ih stavio iza drugi disk za probu |
Jesi pogledao dal se klipovi jednako izvlače van tj. dal jedan strši više od drugoga?
|
to je mehanicki disk, samo jedna strana se mice
ako sam te uopce skuzio :D |
Moj bed, nisam pratio.
Probaj s novim paknama :D |
ahahahahah, znao sam :D
jel ima neka preporuka, ove semi metallic ne uzimam dok sam ziv |
Ili nemoj probavat, bitno da koče, a kad već kočiš (ne kužim zašto bi itko kočio) nek se čuje.
Sve kočnice cvile po ovakvoj vlagi. Sve. |
onda prelazim na kočenje nogom :D
ne cvile kao ove, čujem se na kilometar |
Jebeš pakne, kupi si kacigu, vidli smo slike, nemoj se igrat.
Pakne možeš spalit na šparetu, ostavi ih dok se iz njih ne počne crno dimit, to je masnoća i prljavština izgara. Ne moraš se bojat oštećenja, jer pakni te temperature ne smetaju. Rotor očisti jakim alkoholom, i nikako ga ne diraj prstima. Provjeri da li ti je čeljust dobro nacentrirana, jer kod meh. kočnica kao što si rekao miče se samo jedan klip, te se rotor malo piga. Ako je to preveč, onda ti jedna pakne ne hvata kako treba, i nastaje cvilež. GL HF |
pa rotor je na sredini izmedu klipa koji se mice i ovog koji stoji kad je kocnica otpustena
bio sam ubacio neki papir iste debljine i sa jedne i sa druge strane rotora, stisnuo kocnicu pa zategao sarafe ovo na sporetu mogu spalit, alkoholom sam bas cistio danas, ali pada kisa pa ne mogu probati kako se sad ponasa |
E vidiš, krivo je to, meh kočnice se ne centriraju kao i hidrauličke, barem meni s BB7 kočnicama nije bilo. S strane klipa koji je nepomičan treba biti manje prostora. Zašto? Zato da se rotor ne piga previše. Omjer kod BB7 je bio 2/3 naprama 1/3.
Probaj tako i javi rezultate. |
morat cu probat onda tako
hvala :D |
|
Da bi kočnice škripale treba kočit, a da bi se kočilo treba vozit, a da bi se vozilo i imalo vremena treba rješavat obaveze poput davanja ispita i posla, a da bi se davali ispiti treba ne bit glup.
Dakle jednostavnom logičkom indukcijom i dedukcijom dolazimo do zaključka da tebi kočnice ne škripe jer si :stoopid: :goood: |
Pa ja cu poludit, uteka mi sektor rl coil 150mm qr15mm za 1500kn novi....
Jel mozete priporucit jos neku vilu u tome rangu od 150mm, moze bit air, coil, u-turn samo da je dobra, da se nekvari i ima djelova za servisirat je. Nemam ideja koje vilice uopce trazit osim Sektora..... |
Citiraj:
|
Ekipo ne razbacujte mi se tu pojmovima koje ni sami na razumijete ;)
Jel netko za sljeme u petak? |
danas sveti nikola akcija za ekipu kaj vozi sleme, continentalke 150kn par!!! :D ne propustite priliku...
edit: aaa ja se bum strelil, nemam paraaaaa.... http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=64823 |
Citiraj:
Sutra jos potvrdim idem li ili ne i kad. |
Dečki, ima tko alat za izbijanje i uprešavanje bushinga u shock ?
EDIT: Sile (i tko se već javio), 'oćemo napraviti onu narudžbu u Bajkmaniji možda u dogledno vrijeme ? |
1.
Ja bi se ubacio 90% u bajkmaniju za jednu prednju deore :) Sutra, najkasnije prekosutra, cu znat 100%. Kako vi to mislite uzet? Na breganu pa prevest preko i trazit povrat poreza? Ako sam dobro pohvatao ono od prije na narudzbu ima 40kn troskova za bajkmaniju i 20kn postarine za papire? 2. Kolko otprilike treba ulja za prednju, a kolko za zadnju kocnicu? |
Tko želi, u četvrtak se ide gore, neznam točno nazive (zna buraz točno) no kreće se sa Dubravkinog puta - Kraljičin zdenac - spoj 12ce kod klupice i onda dalje po njoj.
Detalje o vremenu i lokaciji javim sutra. |
Citiraj:
Auto imam, bengu podijelimo i ispadne svakog 15kn više (ako i toliko). Pošta za Sloveniju je 20-25kn (da mu pošaljemo papire za povrat poreza). 2. pitanje ti je do jaja :D. Tko je brži ili zec :D. Za prednju malo, za zadnju malo više. 100mL je brijem uvrh glave za napuniti i jednu i drugu kočnicu da su prazne u potpunosti. |
Papire mu nazad šaljemo prek moje firme di radim, jebeš ti to, 25kn ćemo ušparat na preporučeno pismo s povratnicom. NE DAM :D
|
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: Sad sam skuzio :D, popravljeno. |
Sile , Destro i ostali koji su bili onaj dan na sljemenu kad se neki frajer s big hitom spuštao niz Lojstek, da to nije ovaj bajk možda?
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=16&t=64853 Znam da je netko rekao da je bajk slagan kod Zmije , i da je imao felge neke kričaste boje. |
Je to je on, bio sam tamo kad je slagan, i bio sam tamo kad je jurio niz Lojstek.
To mu nije bio najpametniji potez ali svejedno mi ga je ful žao jer jebote bajk košta pun kurac, ramu je uzeo novu, dijelovi gore uopće nisu loši, užas. A veže (vezao ga je) ga nekom sajlom jer sam ga vidio vezan ispred nekog frizerskog salona u maximirskoj, tak da nije čudno da mu ga je netko digao, moraš bit jebeno naivan da vjeruješ da ti netko neće krenut krast bajk usred dana. Boli ljude kurac. |
Brijem da je to taj. Nije zaslužio baš da mu maznu bajk jer se spušta Lojstekom :D.
|
Ja nisam tada bio kad se taj tulipan spuštao dolje, tako da ne mogu reći, al kak si posiješ tak ćeš žeti. Niš drugo ne budem rekao. :)
|
Bajk je posijao, a zeo bu figu :D
|
:lol2::lol2::lol2::lol2:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:27. |