![]() |
"Zagrebačka policija ovog će petka i vikenda, od 7. do 9. kolovoza, provoditi akciju pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga."
Jučer sam ih prvi put vidio na priključenju na Slavonsku kod Av. V. Holjevca... Nasrali se na onu ionako prekratku priključnu traku. |
|
Ovo je auto kojeg bih ja najradije imao i kojem težim imati kroz 5-10 godina :lol2:
|
Ideja je da se nije skolovao za znakove, posto takve trake idu i desno i ravno, ima ih sve vise a ljudi navikli na stari sistem jbg.
|
Ma ljudi su poludili....
Bio na moru, pogubio sam živce na autocesti.... Ali apsolutni vrh je slovenac od jučer Bijeli Nissan xtrail, NM rege Ja se na autoputu vozim tako da na tempomat stavim 140 i bmk, ako je netko brži, propustim ga, ako je sporiji, obiđem ga Čiko me je od Otočca do Oštarija prešao jedno 8 puta (keep in mind ja se na tempomatu vozim) i svaki put se ubaci ispred mene na cca 4-5 metara i KOČI Nakon ko zna kojeg puta sam popizdio, ubrzao da se poravnam s njim i pokazao mu da nije normalan, usporio je, i onda ga gledam opet, kad god smo prošli neki sporiji auto on mu se ubacio ispred isto tak na svega par metara, mene više nije prelazio. Deda kojih 60-70 godina i baba s njim. |
Slovenci su poznati po tome da neznaju voziti po autoputu, valjda jer imaju svog par km
Neznam kad sam otiso na more da se neki Slovenac nije vukao u ljevoj traci i iza njega 5 auta koji mu blicaju |
Citiraj:
Na autoputu su me prošli tjedan Nijemci puštali da ja blicam našima... Oni su prepristojni. :D Nemoš mi se vozit 100-119km/h u lijevoj traci zato kaj je u desnoj kamion dva kilometra daleko. Imao sam pik na te koji blicaju, ali više nemam živaca i postao sam jedan od njih. Previše je idiota koji ne znaju voziti ili umišljaju da su kraljevi ceste. I oni sadisti koji ti vole izletit sa 110km/h i vozit se par minuta paralelno sa drugim autom koji putuje 109km/h... Ufff a tek oni koji te cimaju da će se prestrojit u desnu, ali ipak nasred trake odustanu... Bio sam nešto previše raspoložen, bojim se i reći koji mi je bio prosjek i top brzina. :D |
|
Citiraj:
Pa ja prosječno vozim 140-160 km/h od Pule do ZG-a :D ...a idem sa autom koji nije ništa posebno (c3 95 ks) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ove mongloide koji nariču nad troškom i popravkom cesta, da se ne može jednom u 20 godina posveta napraviti svim poginulima koji su oslobodili Hrv. znaju sta ih već ide. Pripadnici HVa su ponosni što su vidjeli da je narodu stalo do njih, to i pokazuje broj ljudi koji su posjetili mimohod. Pusa |
Zamisli da daš ljudima na volju, da li žele ili ne žele izdvojiti lovu za mimohod, kaj misliš kakvi bi rezultati bili? "Suddenly no Croats appear."
Da se vratimo na temu jer ne želim započinjati nikakvu političko domoljubnu raspravu. Kad idete van, prema Austriji, Švici, Italiji. Kod koga je najbolje točiti dizel? Shell, BP itd... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma onda ću isplanirat da naletim na Shell benzinsku i to je to.
Ne volim sipat u auto sve i svašta. Zadnje loše iskustvo imam s Inom prije dvije godine kad mi se auto počeo trest čim sam ga natankao, od tad sam na Petrolu i nikad nikakvih sranja. |
Malo da promoviran priku :)
|
|
Jutros se vratio iz Italije. Pa koja je ono ciganija tamo, sta je ono... Izmedju ostalog cijena dizela je 1.612 €/l!? Zamalo me srcani opalio kad sam vidio. Onda sam se i ja ciganio, uzeo digitron u ruke i racunao u dec koliko ce mi biti dovoljno da predjem granicu u Gradisci. :D
|
Cijena barela nafte nikad niža (u novije doba):
2 godine: http://www.pohrani.com/f/O/mF/18LZC2...6bbc5d6c5f.png 10 godina: http://www.pohrani.com/f/3G/11c/1TFU...35a26f7a29.png |
Bilo bi zanimljivo kada bi se napravio slican graf sa cijenama benzinama i dizela u istom razdoblju kod nas. Koliko se sjecam tamo oko 2007-08 je gorivo bilo ispod 10kn ,a nafta najskuplja.
BTW koliko sam ispratio, ameri ruse cijene goriva zadnjih god dana pa je to vjerovatno razlog padu |
Citiraj:
|
Kod mene u Zagorju su cesta pune gume ko da se F1 vozil, traktori i kamioni su sad na vrhuncu i megi drzi cestu ko po tracnicama. Fino se osjeti i na volanu da su se gume zakeljile posteno i gust je vozit se malo brze di se moze.
RS Cosworth, "tuning" detalji. Meni zgodno i prikladno. Dobro auto izgleda. Vidio sam ga u Vrbniku na Krku, Zg. http://www.pohrani.com/f/1/11X/QVO7Rcq/unt.jpg |
Pas mater. Na parkingu ispred policijske stanice nam netko maznuo antenu s auta. U 3pm, još malo pa ćemo variti felge za auto.
|
Ima tko kakvih iskustava s Toyotom Avensis 2003-2009, D4D 110 kw ili D-CAT 130 kw?
|
Vratim se nakon 3 tjedna doma, idem sjest u auto- daljinski ne otkljucava. Reko pa sta mu je nije valjda baterija, nema veze idem rucno probat, stavim kljuc, nemrda brava. Doduse otkako imam auto nisam ga nijednom otkljucavao rucno. I sta sad. Nemos uc u auto, ima samo tu jednu kljucanicu. Odem u city centar, provjere i kazu daljinski vam je u redu brava najvjerojatnije oksidirala, akumulator se ispraznio od stajanja totalno. Sjetim se da je susjedu isto tako od stajanja se ispraznio njegov clio, al on je mogao otkljucat daljinskim. Pitam ga jel moze bravu okrenut, proba ne moze ni on xD.
Nisam htio zvat ove sto naplacuju ko suho zlato provaljivanje. Uzmem 3mm zicu i polako nakon 20min uspijem kroz vozaceva vrata otvorit od suvozaca. Muke na danasnji dan. Morao podijeliti |
ja sam sa clio ključem skočio u more... daljinski - no go, ručno - go, ali samo vozačka vrata, paljenje - no go :D
zovem majstora i ovaj veli samo ti otvori ključ, dobro posuši sa krpom i fenom i trebalo bi delat - tako i bjaše. |
Citiraj:
Doduše, ona je mogla normalno vrata otvoriti. |
Zezaju ti daljinci kad se namoce. Nedavno sam moral cekat pol sata u auto praoni da proradi. Mogu uc al ne mogu upalit..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Getriba kompletno ojačana, kolko se sjećam samo je u getribi 8000 funti dijelova. |
|
Bio sam sretan ko beba kad sam vidio par snimaka iznutra dok ulazi u oversteer.
265/35, 325/30 gume... :D |
Citiraj:
..mene zanima dali još i danas ekipa skida pločice sa "kazića" i stavlja ih u one kutijice? (frendu su iz stare Jette maznuli "kenwudca" od 100 kn i 3 od 4 ratkape :lol2: ) |
Ne al skoro da ih skidam sa felgi jer su mi ih mazzuli, poklopce (oko 300kn). Rodi su maznuli komplet ispuh sa Landcruisera ispred zgrade, astronomska cifra.. Razbili su mi i sajbu nedavno, 5000kn straznja, neko ga pogodio i otisla plus manje limarije, nije puko lak nigdje samo udubljenje.
|
Magarče, tebe baš hoće a?
To je kaos blago rečeno, pa ja nisam ukupno imao vrijednost auta koliku si ti ukupnu svotu u šteti nabrojao :D. |
Svima (osim jednom liku u bijelom Golfu VI s ST tablicama) koji su jučer vozili između cca 18,30 i 19,00 na potezu Škorpikova - obilaznica - Jadranska av. - Av. Dubrovnik prijateljski savjet da kad pada kiša (kad padne snijeg također) ubuduće ostanu doma i ne sjedaju u aute.
Ako već morate ići nekamo onda:
|
Tam je uvijek tak kad je jaca kisa. Snijeg pogotovo. Voze se svi sporo bezveze.. Po ovom vremenu klima ocisti stakla u roku keks a losi brisaci su losi. Btw.Na Meganeu su dobri brisaci, automatika radi super.
|
Ma nije ni po gradu bolje kad pada kiša, ali ovo danas (jučer) je bilo pretjerano.. na Škorpikovoj (iza bivšeg Pevaca, smjer jug) na dijelu gdje su tri prometne trake voze kao da su dvije.. niti imaju osjećaja za prostor niti se snalaze u njemu, a najgore je što su svima izrazi lica kao da ih je naslikao Edward Munch http://www.linuxzasve.com/forum/imag...lies/pface.gif
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:33. |