PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Shoshy 06.08.2011. 15:22

Bok ljudi, ima ko zainteresiran sutra za nes laganini, tipa Maksimir? Brijem da mi rame ne dopusta sljeme jos neko vrijeme.

Mislio sam prijepodne malo po maksicu zapedalirat pa trazim drustvo :chears:

Nik 06.08.2011. 16:26

Citiraj:

Autor tomiotok (Post 1952351)
E ljudi mene koji nisam ni blizu Zg nervira sto Nik nema bicikl, ajmo organizirati dobrovoljne priloge za novi Nikov bike, vec kad nevozim lijepo je citati njegove putopise!

Tomi, cuda se ne dogadjaju :)

Citiraj:

Autor Željac (Post 1952376)
ovaj seek je sex !!!
moj sljedeći bajk :D :D :D

:beer:

Kako stvari stoje bude i Seek na prodaju...a lova u fond za novi bajk.
Probat cu da ostane u garazi jer ga je zbilja gust ganjati po cesti...to tak juri po gradu da nije za vjerovati, a juri i niz Sleme, samo kad predje 55km/h tesko se zaustaviti s bubanj kocnicama :D

the55mic 07.08.2011. 09:02

Ekipo ima danas ko za neku voznjicu? Sljeme, greben, dotka, grma, sve prolazi. :)

lajchi 07.08.2011. 15:36

Poz. Evo uzeo bi neki treking bicikl za vožnju gradom, uglavnom za vožnju na posao(10km dnevno) i tu i tamo za neku vožnju od max 50km. Što bi se moglo kupiti za cca 3500kn +- par 100kn?

danielzg 08.08.2011. 09:14

pozz ekipo..novi sam tu inace..rekli su kisu sutra,preksutra i tako dalje pa ak se da nekom ici danas na sljeme po sumi nek se javii..

Ziiky 08.08.2011. 12:47

Jel ima zainteresiranih Brođana za rutu? Termin ce biti prebacen na 12.08. (petak)

riceburner 08.08.2011. 13:22

http://dropbike.com/forum/viewtopic....a082e63724f7f3

evo jos ako netko nije vidio slucajno :D moze i pojedinacno ali onda 150kn/kom ;)

De5tr0yer 08.08.2011. 14:47

Evo update vezano za puškice sa igličnim ležajevima:

Danas pokupio ležajeve 9x13x12.2mm (unutarnji x vanjski x duljina)
Pohrani.com

U početku su na knap unutra išli jer je čini se puškica sa standardnih 15mm na shocku napravljena u imperijskom sustavu od točno pol inča,
Pohrani.com

Malo je falilo da može ući kako treba, pa sam malo poturpijao rukom, ne prejako. usput skinuo onaj unutarnji premaz gumom/loctiteom/što već je i nabio čekićem lagano unutra to:

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

Kod stenjevca ima gospon tokar, sutra će mi napraviti puškice sa 9mm na 6mm i to bi onda u konačnici trebalo jako fino izgledati, a o dojmovima onda sutra :)

EDIT: etogac, funkcionalno, ali nisam zadovoljan jer rukom nisam uspio jako precizno proširiti puškicu shocka pa je na jednoj strani bilo previše lufta. K tome, materijal tih puškica je jako mekan u usporedbi sa inoxom, tako da je nakon samo jedne vožnje pokazao oštećenja od lagera.

Sad sam i to dao izraditi, pa da konačno mogu voziti, više mi pun kufer. Sve izgleda ovako:

Pohrani.com Pohrani.com

Shoshy 08.08.2011. 17:56

Ljepo iskoristavanje dobre ideje. Ak bus zadovoljan rezultatom, vjerojatno cu te kopirati :D

Ali s drugim dimenzijama puskica, imam vec planove neke :fiju:

riceburner 08.08.2011. 19:51

evo deda napokon odradio jednu tehnicki zahtjevnu voznju s diskovima...
kratki rezime, zahvaljujem svima na tupljenju da je V-brake ipak pojelo vreme :)
svo kocenje odradeno jednim prstom (XTR rules) i nakon voznje lakse se podnosi zenino kvocanje sta se sve moglo kupit za te novce :)

murina 08.08.2011. 21:18

Velkam tu d fjučr :D

MIK 08.08.2011. 22:13

Citiraj:

Autor riceburner (Post 1953392)
svo kocenje odradeno jednim prstom (XTR rules) i nakon voznje lakse se podnosi zenino kvocanje sta se sve moglo kupit za te novce :)

welcome to the club :D

2 die 4 08.08.2011. 22:19

Citiraj:

Autor murina (Post 1953447)
Velkam tu d fjučr :D

Normalna reakcija samca ;)
Citiraj:

Autor MIK (Post 1953470)
welcome to the club :D

Normalna reakcija wanabe samca :D

@riceburner, drago mi je da si prosvijetljen ;)
:chears:

murina 08.08.2011. 22:57

hahahahaha

Flayer 08.08.2011. 23:36

Sutra tko za furku uz breg ak ne pada poslijepodne? Malo blata...i tako to....??

danielzg 09.08.2011. 08:46

ej..mislis na sljeme?ja bi iso al najranije mogu u 3...

riceburner 09.08.2011. 10:06

danas jedva cekam da odjurim s posla i odem na voznjicu :) jos sam dva tjedna solo, a onda se vraca zena s mora :D

Flayer 09.08.2011. 12:19

Citiraj:

Autor danielzg (Post 1953594)
ej..mislis na sljeme?ja bi iso al najranije mogu u 3...

Yes, yes....recimo 16h tunel?

P.S. Bumo vidjeli kakvo bude vrijeme do 15h pa odlučili jel se isplati krenuti.

danielzg 09.08.2011. 12:39

moze,u 16h kod tunela..jedino ak bude kise nejdemo..iznad sljemena su sad neki kisni oblaci..do 4 se mozda raziđu:)

Flayer 09.08.2011. 14:46

Ja idem, vidimo se u 16h kod tunela.

Srdan 09.08.2011. 15:33

Da probam tu:
Koliko bi mogao dobiti za DT Swiss kotače - obruči XR4.1D, nabe 240s, žbice ne znam koje - crne, valjda isto DT Swiss.
Došli uz bicikl, napravljeno 20ak kilometara asfalta i makadama.
6 bolt su.

SileTzar 09.08.2011. 16:57

Puno. Iznad 2k. Koliko iznad ne znam, probaj ih bacit na vagu, to bi trebalo bit oko 1600-1700grama šta ne?
Uz koji bajk se to dobiva? :8

Srdan 09.08.2011. 17:00

Ebiga nemam vagu :D
http://www.ciklus.hr/katalog/view/1212/
Malo vintage, ali bude poslužila :D

Pitao sam i na hrb-u pa ako je netko i tamo aktivan dovoljno je odgovoriti na jedno mjesto. Još koje pitanje:
Prodavao bi ih isključivo radi prelaska na UST (RM3 ili Crosstrail sam imao u planu), sada me zanima da li mi je bolje uzeti neki tubeless kit i namontirati na ove? Ako da koji? Samo druge obruče? Koje?
Imam 73kg.

SileTzar 09.08.2011. 19:08

Po meni bi ti bilo najbolje uzeti tubeless kit i napraviti ghetto tubeless, jer su UST kotači i UST gume skupe ko vrag.
Imaš odlične kotače, tubeless kit i dobar serviser će ti od toga napravit čudo.

Nik 09.08.2011. 19:42

Danas sam potegnuo do Brezica, biciklom naravno i natukao 86+km.
Fini cestovni trening.

Ruta: Dubrava-Centar-Vrapce-Zapresic-Laduc-Brezice
Prema Brezicama sam gazio ko sumanut, a nazad mi je malo splasnuo entuzijazam pa sam laganini usporio...pogotovo kad me spopala nesnosna glad.
Taman prije Laduca projurim pored jedne kruske, krcate debelim zutim plodovima. Samo 20m kasnije bremzam, polukruzni okret i eto me nazad - nikad bolju krusku nisam pojeo :D

Flayer 09.08.2011. 19:51

Eto danas danielzg i ja odvozili Sljeme. Lojstek rego, a "57-52-55 full" dolje.
Obzirom da nisam ručao prije, maznuo grah s kobasicama i Union od crvene naranče :D , a kolega drmnuo kavicu.
Staza idealna, vlažna, a tu i tamo tek toliko malo vode da poprska da se može raći kako smo bili na Sljemenu.

@Nik - znaš da je tuđe najslađe :D :D

@Murina - daj baci tog Marža i kupi si RS ili FOX :D :D (regrutiram za RS Team ) imaš toliko problema s tom vilicom koliko nema cijela PCE Ekipa skupa. Moj RS kako je rabljeni došao u 11 mj. prošle godine, do sada nije imao NIKAKVIH problema :D :D

Ziiky 09.08.2011. 19:52

Danas sam odvezo stazu sa zadnje lige, bolje receno "horror stazu" ako danas nisam poginuo necu nikada :) jos ko zakurac kisa i blataca do jaja.
Jos se ja cudim natjecateljima kad sam gledao reportazu na SPTVu. Svi kukaju kako je tehnicki vrlo zahtjevno, kvarovi, polomljene kosti, ovo-ono.

Evo original path sa lige ...
Pohrani.com

Evo moj ...

Staza ima tri spusta, okomita, al doslovno okomita. Ne znas koji je gori od kojeg :goood:
Kad krenes nema stajanja :stoopid: ne zato sto ne zelim vec zato sto nije moguce stati :hitthewal:

Morati cu ju uvjezbati malo zesce :zdero:

LP :chears:

riceburner 09.08.2011. 22:05

Citiraj:

Autor Nik (Post 1953913)
Danas sam potegnuo do Brezica, biciklom naravno i natukao 86+km.
Fini cestovni trening.

Ruta: Dubrava-Centar-Vrapce-Zapresic-Laduc-Brezice
Prema Brezicama sam gazio ko sumanut, a nazad mi je malo splasnuo entuzijazam pa sam laganini usporio...pogotovo kad me spopala nesnosna glad.
Taman prije Laduca projurim pored jedne kruske, krcate debelim zutim plodovima. Samo 20m kasnije bremzam, polukruzni okret i eto me nazad - nikad bolju krusku nisam pojeo :D

aaa mogel si stati kod mene na radler... :chears:

dedi stigel paketic, a u paketicu...

Pohrani.com

Nik 09.08.2011. 22:18

Pa ne znam di si doma ;)

Inace sam se malo podcijenio glede tekucine i uzeo samo 1l izotonika, kad sam dosao doma bio sam lagano dehidriran, iako je bilo frisko i nisam se preznojavao po putu bit ce da sam ipak presahnuo.
Rezime svega je da se jos uviek hidriram i dolazim k sebi...izgleda da lakse pregazim istu kilometrazu preko Sljemena nego po cesti ;).
Tako da bi jedna dodatna "Tankstelle" dobro dosla :chears:

murina 09.08.2011. 23:58

Citiraj:

Autor Onyx (Post 1953916)

@Murina - daj baci tog Marža i kupi si RS ili FOX :D :D (regrutiram za RS Team ) imaš toliko problema s tom vilicom koliko nema cijela PCE Ekipa skupa. Moj RS kako je rabljeni došao u 11 mj. prošle godine, do sada nije imao NIKAKVIH problema :D :D

Shema je da su svi servisi do sad bili krpanje sa načetim brtvama. Sutra idem po nove brtve, pa ću onda vidjeti. Predobro radi kad je ispravna da bi je se tek tako riješio. Pa nova takva je bila oko 1000$ 'eba jon pas mate' mora bit dobra kad se upicani kako treba :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:50.