![]() |
Citiraj:
Đe to mećeš? :D |
Alfa 147 traktor :D
|
uh, nadam se da je okej da ovako generalno zamolim za pomoć nekog s više iskustva..
treba mi čep za rezervar od renault twinga iz 2004. originalni čep se morao zatvarat ključem što, pretpostavljam, komplicira njegovu zamjenu. kako da nađem takvo nešto? unaprijed se puno zahvaljujem. ._. |
Pogledaj po ebayu, vidio sam da ima onih koji se prodaju skup s ključem koji ga otvara a vjerojatno ima i bez ključa napravljenih.
|
Auto otpad.
|
Citiraj:
|
Nadam se da nije OT.
Zanima me koja igra podržava Nordschliefe? ( ne računam na playstation) |
Citiraj:
|
Probaj preformatirat kartice u FAT ili FAT32 FS pa vidi dal ce ih skuzit. Mozda je i do toga.
|
Nakon sto ste mi fino ustedjeli novce sa covjekom iz ProParts ducana (MAF za P407 me ispao barem 500kn jeftiniji nego u svim ostalim trgovinama, dakle, skoro duplo od prvog sljedeceg najjeftinijeg), trebao bih zamijeniti display.
https://www.youtube.com/watch?v=dZq7yGd5M5g U principu, on "radi" ali samo kad je hladno (odnosno, dok se auto ne zagrije, dakle radi samo par minuta u zimi :D). Nakon toga se potpuno izgubi kontrast i necitljiv je. Postoji li opcija nekakvog popravka, odnosno, je li moguce da se nesto pregrijava ili koji q?! Poanta price - ako ne mora, ne daje mi se 500-700 kn za taj display na nekakvim EBayevima i slicno, odnosno, trazim nesto normalnije cijene. |
Buraz je imao isti problem na P407, to je mana displaya ranijih godina proizvodnje. Zamijenili smo ga sa novim...
Koliko je on istrazivao (ja nisam gledao), nema popravka. |
Citiraj:
http://www.konzum.hr/var/plain_site/...oduct_full.gif Njuskalo, razbijeni ili autootpadi ako imas srece. Tocnije ako nades neki koji nije krepao jos. |
Jel zna netko, provjereno, jel se kod nas smije koristiti ovakvo nešto na autu? Boja bi bila drukčija od trenutne.
https://www.dipyourcar.com/ |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Uzmi noviju verziju ekrana da ti se ne desi isto...
|
Citiraj:
Naravno da smijes, na fejsu npr mozes naci par lakirera koji rade s tim tipa pogarcic. U vinkulji lik svakih mj dana mjenja boje na svom bmw 3 ;) |
Citiraj:
http://www.pohrani.com/t/j/4E/3oWrWBuM/kameleon.jpg |
Naravno da se ne smije voziti po cesti s autom drugačije boje od one u knjižici.
|
Citiraj:
Po tome bi i foliju i onaj dip gore morao upisivati u knjižicu. Imam službeni s folijama i samo su retrovizori ostavljeni u boji karoserije. Ako već murju zanima, samo otvore vrata i vidi koja je boja auta. Drugi primjer je Smart kojeg starci imaju. Smart postoji u crnoj i srebrnoj boji samo. Boja auta je samo boja tridiona (zaštitnog kaveza), tj. karoserije, a svi ostali elementi (branici, blatobrani, cijela prednja maska) mogu posebno biti mijenjani u boju po želji. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Prednji US branik, 19" :) Ako se ne varam 2005 godište @bubba Vjerojatno imaš šifru koju označava reviziji, godišta itd... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sviđa mi se cijeli taj sistem plastidip-a. Zaštita laka, drukčija boja, lako uklanjanja... Kupio sam polovan auto pa i nisam baš imao izbor boje. Prioriteti su mi bili očuvanost, ispravnost, kilometraža, oprema i cijena. Vidim da ovakvo "umotavanje" nije ekstra skupo pa mi se čini izglednim. Naravno, ako smijem to raditi :D. (ako mi žena ne popi**i) EDIT: Dobro bi mu došla neka kameleon boja :D. http://www.pohrani.com/t/1h/eN/4E2MPJN1/auto.jpg |
jbt.. kako imaš čiste felge :care:
|
Citiraj:
Kad perem auto, perem i felge. Jednom tjedno. Edit: Ako ti stvarno izgledaju čisto, thx. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Smart se također vodi kao višebojan, bez obzira o kojoj se kombinaciji boja radi. Buraz ima onog drečavo zelenkastožutog, pa uredno stoji u prometnoj višebojan. Inače, nekad prije, ne tako davno, dok nije postojala stavka višebojan, boje su se vodile po mupovim kodnim oznakama, kombinacije su bile razne, od slovo+broj, slovo+slovo, broj+broj, broj+slovo, bilo je daleko više boja od ove sad raspodjele po osnovnim bojama, i kad je vozilo (motocikli najčešće) imalo više od jedne boje na sebi, unosio se kompletan naziv primarne (većinske) boje i njegova kodna oznaka te / i iza kodna oznaka druge boje. |
Citiraj:
Thx, znaci da bi ovo trebalo biti OK? -> http://www.njuskalo.hr/autoelektrika...oglas-15732157 Pise na zadnjoj slici (valjda?) 16/01/14, to znaci da je ipak nova proizvodnja. Uf sto me jadi taj auto, a nece niko da ga kupi ni za 100 jevreja. :D |
Citiraj:
Mojima su napisali i istu dimenziju za sve 4 gume, pa se to naknadno mijenjalo. Prije je i boja bila samo crna, sad je crna/crna. Citiraj:
|
@jopis
I ako se ne varam to je u sklopu redovnog tehničkog besplatno, a inače se plaća 60-tak kn? Znam da su mi prije koju godinu u sklopu redovnog tehničkog besplatno upisali kuku za auto, baba je napisala 34. DA, parafirala, udrila pečat i vozi miško. :) |
Thx jopis na objašnjenju.
|
Ako netko zna, ako na tehničkom sada (redovni tehnički) tražim upis dodatne dimenzije guma (trenutačno imam upisane 205/55/16 i dodatne 195/65/15), a htio bih dodati 215/45/17 (idu kao original za moj auto), da li će mi dopisati na postojeću prometnu ili će ići na novu?
|
Postojeću, tam iza u napomenu isprinta.
|
Citiraj:
Kad je bilo to 'svojedobno', budući da stavka višebojan postoji tek cca 2 godine, točnije, otkad su uvedene nove prometne i klasifikacija vozila nove vrste (M1, N1, itd.), do tad je bilo kako sam rekao, oznaka boje/kodna oznaka, ili kombinacija ako je bilo više boja na vozilu, sa kodnim oznakama većinske boje i druge po količini. Ovo s gumama se događa samo panjevima koje boli kifla za posao na stp-ima, ili ako se radi prometna u mup-u, pa tetu isto boli uvo za ispravnost podataka. Žalosno je da i dan danas ima masu prometnih sa krivim podacima.... Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=nqXTXk_uIkQ Na to onda ide šarenilo panela. Kažem, vidio sam najmanje 10 prometnih gdje je pisala sam informacija o boji tridiona (karoserije, opet), a boja panela nije zabilježena. Neki su imali crna, neki crna s efektom, a neki srebrna i srebrna s efektom :) To je sve bilo u vrijeme prve generacije Smarta. |
Citiraj:
Boje s 'efektom' (tj označavanje boje na vozilima) sigurno nisu uvedene kod tj u vrijeme prve generacije smarta, jer takvo označavanje NIJE postojalo prije 15 godina ;), nego samo osnovne boje plus kodna oznaka iste, te / i oznaka druge boje, da ti pojasnim točnije za konkretan slučaj smarta kog gledam u dvorištu - crna 20/5R, što bi značilo da je vozilo bilo kombinirano crne boje šasije (ili kako si i sam rekao, boja karoserije) (crna 20), te žute boje ostatka vozila (žuta 5R). Znam dobro što pričam o označavanju :). To što neka babetina u mupu:D nije došla dobre volje na posao pa nije napisala obje boje u prometnu, ide njoj na sramotu, jer takva vozila kad dođu u stp ili mup gdje ljudi rade svoj posao kako treba, te se stvari isprave i upiše se ispravna vrijednost, kao primjer gore koji sam ti dao. |
Nisam rekao da se radi o 2000. nego u vrijeme prve generacije, dakle prije druge koja je izašla 2008. ako se ne varam. Sad koja je godina, tko će više znati, ali je li uopće bitno? Greške su ionako česte i tak je svejedno kaj piše za boju. Ne znam u kojoj situaciji uopće netko ide detaljno provjeravati tako nešto
|
Citiraj:
No nebitno, otegli smo polemiku bzvz. Što se tiče ovog o greškama, sve manje ih je, a provjerava se detaljno itekako, na svim stp-ima, na kontrolama prometa, a najviše u mojoj branši kad se dogodi nezgoda. Ti dođeš prijavit štetu, u prometnoj crni auto, a procjenitelj fotografira zeleni.... Moš mislit kak bi naplatio štetu.... |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23. |