![]() |
Citiraj:
Dakle, SuperSmart za dž i nešto od ovoga ako baš moraš imati i opet si u plusu. |
Citiraj:
Još ako ti uleti neki od popusta na Diners svako malo (muller 10%, konzum 10%, pevex) ispadne da se ful isplati imati neovisno o članarini. Sent using Tapatalk |
Citiraj:
ako imas Diners Club Gold karticu, onda je cashback 1% |
Citiraj:
Za one kojima obročna kupnja ne treba, a plaćat će kompletnu mjesečnu potrošnju i zapravo koristiti karticu kao "charge" zgodna je Diners revolving kartica - nema članarine, a cashback je isto 0.5%. |
Citiraj:
Osobno beskamatne rate ne koristim često i nisu mi "o glavu" no opet je korisno bez kamatno razbiti 2000-3000kn na X rata čisto da ti ne sjednu "prejako" tekući mjesec. Sent using Tapatalk |
Citiraj:
|
Ima li ta revolving neku drugu razliku zbog koje bi radije uzeo npr. standard?
Fora je imati za slučaj nekih diners akcija pa bi definitivno uzeo. |
Nije li revolving kartica na kpjoj se unaprijed u banci odredi na koliko rata ces placati?
|
Je.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Da li koristi tko ovaj leanpay? Plaćanje na rate kod kupnje na webu u trgovinama koje nude leanpay uslugu.
Koristio tko? Ima sitnih slova? |
Odusevljen sam kako mi je zaba uzela 59 kn na dignutih 2000 kn na bankomatu OTP-a, bez ikakvih upozorenja i obavijesti. Cak i push notifikaciju nisam dobio, samo ovu da sam digao 2000 kn.
Ulozio sam prigovor, al po svemu sudeći vrijeme je za HPB supersmart, ionako vecinom koristim curve i crypto.com |
HPB ima kronični nedostatak bankomata, pa uzmi u obzir to, jer ćeš uredno plaćat naknade kad digneš na "tuđem" bankomatu keš.
|
Citiraj:
Push ne dobijemo za naknade, kamate i uplate. Tako da niti za ovu naknadu nećeš dobit obavijest. |
Ne razumin cemu cudenje? Kad je to dizanje na bankomatima drugih banaka bez naknade bilo?
|
Citiraj:
U vrijeme lokcdowna nije postojala naknada ali to su bile izvanredne situacije…ova kolegina je sasvim obična višegodišnja praksa svih banaka kod korištenja bankomata koji nisu bankomati banke izdavatelja kartice. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Kolega je napisao uzela mu Zaba na bankomatu OTP banke…ne budem lijen pa bacim oko na tarifni stavak…2,5% na iznos + 9kn…nažalost u pitanju je kolegino neiskustvo…ili možda viša sila…bilo kako bilo stavak stoji u naknadama.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Lihvarsko, jer recimo kad ides s crypto.com dignit na otpu, upozori te na 5 eura provizije na bankomatu.
Kako bilo, taman mi je zgodno prebacit neka primanja na hpb, pa ce zaba u zaborav. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Ne postoji dupla naplata naknade…naknadu ne zaračunava banka vlasnik bankomata već banka gdje je otvoren tekući račun. To je u odnosu sa klijent-banka.U odnosu banka-banka one se same “raskusuravaju” koja će kojoj naplatiti koju uslugu preko naše grbače.
Članak iz posljednjeg posta je iz travnja 2021 godine tako da mislim da nije baš informativan. Prilažem Zabin aktualni “troškovnik” sa tarifnim stavkom koji je predmet teme. Uglavnom da, deru nas gdje god stignu jer mogu. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a7b1af3ef6.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
A tko uzme proviziju kad ideš s crypto.com karticu na OTP bankomat, pa te upozore? Otvoren SS, idem do poslovnice, lagano zbogom zabi nakon 10+ godina, ionako sam bio na rubu :D Blaženi APN, imam kredit u OTP-u gdje nisam morao ni plaću prebacit |
SuperSmart + napraviš si Revolut za dizanje na bilo kojem bankomatu do 1700kn mjesečno i/ili Keksica s kojom džabe dižeš na Erste bankomatima
|
Imam Revolut, Curve, i Crypto.com, tako da mogu dignit junačke iznose :D
Keks koristim, možda naručim i ovu Keksicu koju spominješ. Živcira me što je dosta bankomata bez contactless dizanja, previše kartica imam i ovako u novčaniku. Ova online je sve krivo odabrala za supersmart, al su mi u poslovnici ispravili sve. Naravno da sam došao na dan kad penzićima idu penzije, navikao sam da u Zabu ne idem oko 10tog Znam da prelazimo na euro, ali jel se može na ovaj supersmart dodat i neki devizni (uz plaćanje, naravno). |
Ne može. Ako dodaš devizni ili bili što drugo što nije predviđeno uvjetima, prebacuju te na standardni paket.
Netko je napisao da mu je prošlo na način da otvori deviznu štednju mjesec dana (mislim 500€ minimalno) i onda mu po automatizmu moraju devizni otvoriti, ali to više ne igra. |
Citiraj:
nemaju provizije kod podizanja gotovine, bilo koji bankomat, bilo gdje u EU. Dodem s tom karticom na bankomat od HR banke, pise da ce banka koja nudi uslugu bankomata naplatit 22kn. I tako mi je u ugovoru s DKB. Uostalom, kakva je to opet izvrnuta HR logika? Zasto bi mene moja banka "kaznjavala" (naplacivala naknadu) jer ne dizem kod svoje banke lovu. Koristi se bankomat od trece banke i ta ima pravo naplatit ili ne , jer ipak oni nude bankomat i moraju placat troskove odrzavanja navedenog. Ocito ima razlog zasto ne dizem kod svoje banke - npr jer nema u blizini bankomata. btw, ovo sam i frendu nedavno spominjao s bankomatima i naknadama. On je sa svojom Revolut karticom digao gotovinu sa bankomata od ZABA te mu je tecaj bio 7.53 i nije bilo nikakve naknade. |
Što je DKB?
BTW, uredno sam s Austrijskom Unicredit karticom dizao po svim bankama Francuske i prolazilo je bez ikakvih naknada (u Francuskoj uopce nije postojao Unicredit). |
Citiraj:
I u ugovoru sa Zabom piše nešto drugo. I zato zaba naplaćuje u nekim paketima, a u nekom paketima ne. Netko tu naknadu mora platiti i to je kod nas banka vlasnika kartice. A hoće li ona to naplatiti tebi ovisi o tvom odnosu s bankom. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Meni osobno smeta sto ako placam x kn mjesecno za paket, da mi jos i naplacivaju skidanje s racuna na drugim bankomatima. "ok" ako to radi ta druga banka ciji bankomat koristim, jer inace od mene ta druga banka nema zarade. No sto je tu je. Vecina, osim raspravljanja na forumu, itako nece nista poduzet pa ce banke radit ovo sto i rade i naplacivat masno. Moj novcanik ce pocetkom sljedece godine rec "ne hvala RBA" i zbogom naknade. Kad bi tako dovoljno "novcanika" progovorilo, promijenilo bi se nabolje. Uostalom ostaje samo cekat na dobru volju zakonodavstva. Citiraj:
online, nemaju poslovnice |
Citiraj:
Zato što kad ti uzme banka na kojoj si digao, upozori te. Recimo s crypto.com karticom odes na OTP i OTP te upozori da ce ti uzet 5 eura. Ovako bez upozorenja mi zaba mazne 59 kn jer sam digao na OTP-u, a ja bi trebao čitat pravilnike da to otkrijem. Nek deru drugu budalu |
Ispada da branim banke lol, ali ljudi, to je oduvijek tako bilo u HR. Ako netko ima hrpu small printa, onda su to banke pa ponekad treba baciti oko.
Jedino sto su ocito cifre otisle gore. |
Tocno, ja stvarno ne razumin u cemu je ovdi problem. Naknada za podizanje s karticom druge banke je oduvijek tu, nema smisla plakat oko toga neko ili koristi bankomat svoje banke ili revolut i slicne hackove.
|
Ja shvacam da na tudem bankomatu naknada skoro pa uvijek postoji, ali covjece, ovdje ti ekipa udari naknadu bez da te upozori prije sta potvrdis da dizes novac. Taj dio je po meni najveci problem.
|
Preporuka Banke
Problem?
Jesi pročitao uvjete banke kojoj si te iste uvjete potpisao kad si kod njih otvarao račun? Još bi i muzičku? :) Jedini problem su korisnici koji bi nekakva prava kojih su se odrekli. |
Citiraj:
Jebiga, to su oni ugovori od 5-6 stranica na kojima se ljudi u čošku desno samo potpišu. Tko je vidio to još na mjestu i citati 🙂 Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
EU nam je osigurala da je "Informativni dokument o naknadama" standardiziran, da mora biti pisan razumljivim jezikom i tamo sve naše banke imaju stavku "Podizanje gotovog novca - na bankomatima drugih banaka u Hrvatskoj" gdje piše iznos. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:31. |