![]() |
Pa piše ti, SECC (Steel, electrogalvanized, cold-rolled, coil) ili u prijevodu...čelik vulgaris :)
|
Fractal kućišta bih usporedio sa Chieftecom po kvaliteti izrade i čvrstoći, samo sa puno boljim cable menagementom i airflowom, tako da i moja preporuka ide na FD...
@xulos pogledaj fractal Arc mini R2 (Micro ATX, Mini ITX) - CPU hladnjak do 165mm ili midi R2 (ATX, Micro ATX, Mini ITX) - CPU hladnjak do 180mm uz njih u seriji dobiješ 3 venta x 140mm, dust filtere, odličan airflow, odličan cable menagement, fan controller za 3 venta i u jedan i drugi možeš utrpati radijatore za vodeno hlađenje...sa prednje strane i gore možeš staviti radijatore od 240mm, dolje i sa stražnje strane od 120/140mm...mini nađeš već od 550kn, midi od 600kn... |
ne znam kaj imaju izloženo u elipsu ona kričava kućišta bitfenix ili koji već bog... to jedino mogu opravdat ako koštaju 200kn max, jer su totalni plastični crap.
|
Citiraj:
Citiraj:
Ali tvoji su novci pa se sam uvjeri :) |
SECC, hladno valjani čelični lim :chears:
Posipam se pepelom, 'vaki preduhitreni |
Citiraj:
Nekih 600-tinjak mislim da koštaju. Dizajn je ok, ali vidi se da je kvaliteta u zaostatku Citiraj:
|
hahaha da, da :D
najjače ono komp ima 3kg sve skupa i služi tamo ko neka blagajna ili koji vrag i uhvatim ga ono za ovaj nosač gore i cijeli nosač se spiga :D :D :D imam ja bolji savjet za 600kn... normalan frontier za 100kn, iščekićaj ga na itx format, pošto će biti compressed lim, biti će čvršći i 500kn u džep :D |
Citiraj:
Šta, ti držiš u rerni ili starom fići svoje komponente, jer eto čelik ko čelik? :rolleyes: |
Ja sam na aluminiju :)
Frend mi je došao s forom da kaj će mi kućište od aluminija kad sam kupio Fortress 02, da je aluminij mekan i da će se svijati pod težinom komponenti... Došlo kućište pa sam ga pozvao da ga dođe dić praznog :D 4.5mm aluminum unibody frame, 0.8mm steel body - 15.3 kg prazno :D I onda je čelik težak... I dalje na aluminiju :) Fortress 03 (mATX) Aluminum outer shell, steel body - 6.7 kg prazno :D |
Priznaj, preprodaješ skundarne sirovine, vidim ti u sigu :D
Ja osobno ipak ne dajem toliko love za alu kučišta, držim se čelika jer sam siromašan :p |
Citiraj:
Citiraj:
Dragon DX-01B-D http://www.adminxp.com/hardware/index.php?aid=188 Material: 1.0mm SECC drugim riječima "Thermaldrek" je napravljen jednako kao i tenk... e sad, kako to da je thermal-drek a chieftec-tenk. i molio bih bez "argumenata" u stilu "tvoje su pare pa kupi i vidi" :kafa: |
Citiraj:
Za ovog iz potpisa sam se naradio jedno ljeto :) Kao Borat sam. "I like, how much?" |
Većinom su kućišta napravljena od istog materijala, osim recimo Silverstone, Lian-li i sličnih malo skupljih kućišta koja su izrađena od aluminija...što se tiče tog chieftec-a i recimo onog thermaltake-a, iako je chieftec kraći 30mm, teži je 5kg....pretpostavljam da su kod Chieftec-a deblje stranice i konstrukcija i po tome ostavlja dojam kvalitetnijeg proizvoda...
prije kojih godinu dana, kolegi sam sastavljao konfiguraciju i uzeo je od thermaltake-a V4 black edition kućište, i to je kućište stvarno klimavo, stranice su mu tanke poput lista papira, kada sam unutra ubacio komponente i CPU hladnjak, kućište se savija, isto kao i kod delux kućišta, tada je bilo oko 350kn i to je previše novaca za takvo kućište... prije par godina sam imao od chiefteca slično kućište kao na linku iznad, malo drugačiji design, mid tower, i bilo je toliko čvrsto da si mogao komotno sjesti na njega, ne bi se ništa uvilo, savilo ili krckalo, samo kućište je imalo 14kg, ali je imalo dosta loš airflow i cable menagement, za razliku od današnjih modernijih kućišta...smatram da su chieftec kućišta od boljih što se tiče kvalitete izrade, samo da poboljšaju design, cable menagement i airflow, bila bi odlična, vjerovatno bi opet kupio njihovo kućište...Fractal design me po kvaliteti izrade jako podsjeća na njih, samo sa ljepšim designom, cable menagementom i airflowom... |
hvala na odgovoru. dakle vjerojatno je fora u debljini lima kućišta. chieftec kojeg imam uistinu ima osjetno deblje stijenke od "limenih" jeftikanezera
inače odlučio sam se za Fractala na kraju. još samo kad bi neki dućan dao bar 5% popusta i ulećem... |
|
kod chiefteca skini bočnu stranicu i probaj je saviti vidjeti ćeš da neide baš lako, a tako je i kod Fractala :)
Imam Fractal ArcXL i extra sam zadovoljan, kućište je masivno, čvrsto i meni osobno jako lijepo izgleda, nije pretjerano nabrijano/nađinđano i tiho je sa ventovima koji idu u seriji...prije nego sam ga kupio bio sam u još vecoj nedoumici, a u uži izbor sam stavio Corsair 500R, C70 venegance, čak i 600T ali je bilo preskupo, pa sam od njega brzo odustao...od CM sam gledao HAF i 690 III, čak i neka kućišta od Anteca...onda sam na netu vidio od Fractala Arc Midi R2 i na prvu mi se odmah svidio design, pročitao recenzije i komentare ljudi na netu od kojih je 99% pozitivnih i odlučio ići na njega...na kraju sam umjesto Arc MIDI R2 uzeo ARC XL jer je razlika u cijeni bila 100kn...tada sam još razmišljao o CF HD7950 :) |
Citiraj:
Citiraj:
je, odlučio sam definitivno F R4, na videu se vidi da uistinu ima sve fajn |
Citiraj:
Citiraj:
kuciste od 3 kg ;) : https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...56635102_n.jpg |
Amazon.de
93.70 eura s poštarinom, ali Avides store na Amazonu. Je li tko primijetio da Amazon više ne šalje u Hrvatsku sa svog skladišta? 70-75 eura je kućište, + 10-15 eura je bila Amazonova poštarina. Pretpostavljam da nino ima po nešto nižoj cijeni od Avidesa. |
:D 76€ + postarina, sad tocno neznam koliko je, moram provjerit sa spanjolcem. :)
|
@1v@n
xulos te pita za onu "kvalitetu u zaostatku" a ne cijenu, nastaviš li s mućkim provokacijama naćeš zelenu zmijurinu u svojoj hrpi "aluminijuma" :D Citiraj:
|
Idi do prvog Elipsa pa pogledaj, ako ti na pogled i opip to kućište izgleda kvalitetno, super, meni ne.
Xulos priča iz iskustva jer je slagao konfiguraciju u njega, ali ja sam ga vidio samo složenog u Elipsu i ne ostavlja mi neki ekstra kvalitetan dojam. Od tuda... "vidi se da je kvaliteta u zaostatku" :D Izgleda mi kao da je netko uzeo Mac Pro kućište, uzeo shrink ray gun, smanjio ga i cijelog obložio plastikom. Meni je to.....nja. Moram li uopće reći koje mini ITX kućište bih uzeo? :D |
ma može bit 5 čifteka lim, ali piganje plastike i sama kvaliteta plastike je crap što se vidi na oko sa 2-3m.
|
Citiraj:
|
To i ja kažem, kućišta im nisu neke kvalitete i obično su precijenjena.
|
Zato svi (osim nekih šta samo svog konja hvale) i kažemo "Thermaldrek" :D
|
Trebam kućište+napajanje za krš konfu koja vrijedi cca. 600kn....Najljepši i najpovoljniji mi se čini MS Phoenix-230kn skupa s napajanjem(znam da je napajanje dno dna,ali prijašnje je bilo isto,pa je radio 8godina) eh,sad me zanima jel ima netko ovo kućište,i ako ima,zamolio bih slike unutrašnjosti,hvala
|
Ja stvarno ne znam što bi ti to mogao značajno vidjeti na tim fotkama. Krš ko krš - materijal katastrofa, završna obrada - 0 bodova, cable management - 0 bodova, tool free učvšćivanje zaboravi,...
|
znam ja da je krš i to,nego me zanima kakav je materijal side panela,koliko ima mjesta za diskove i je li obojen iznutra(čisto sumnjam,jer ni HAF nije crn unutra)....inače,bavim se sa moddingom,pa zato pitam,jer nisam još toliko zaglibio pa da mogu bez problema moddat z11+ i sl.
|
Jel' ima tko Fractalov Define XL R2 možda?
Nekak sam se nabrijo na to kao future-proof rješenje, dosta je skup doduše(naravno kod nas još super-extra) pa se još uvijek nekako dvoumim... |
Citiraj:
I još nešto - Fractala sam dobio na zamjenu za Coolermaster HAF XM. Kod HAF-a mi se nije događalo da se jedan GPU pregrijava dok se to kod Fractala zna desiti. Al to ako imaš dvije ili više grafički, ako imaš jednu nebuš imao frke. A prednost Fractala jest to što možeš regulirati napon ventolatora 5 - 7 - 12V dok Coolermaster kućišta to nemaju (CM 690 III i HAF XM). Ako te još nešto zanima - samo pitaj. |
Pa imam dosta skromnu konfu(ne ovo iz siga) nego pentium G3420 kojeg će hladiti Rajintek Themis, GTX660 Asusov DirectCU, ATX ploča, brijem da bi u tako velikom kućištu to moralo biti hladno i tiho...
Zanima me samo još da li su ti trebali extenderi za kablove od napajanja s obzirom da je kućište dosta veliko...ja imam Corsaira CX400 ima prilično duge kablove ali ne znam da li bu dovoljno... CM je sasvim ok makar nisam vidio advanced kod nas(ili ne znam gledat :D ), gledao sam još i neke stvari od Corsaira ali mi se nekako činilo da je u tom rangu FD najbolja opcija, inače planirao sam manji proračun za kućište ali protegnuo bi se za Fractala jer trenutno imam Trendsonic, ono...kad prdnem bočne stranice polete ko činele... |
Sry, čini se da nije advanced, očito se krivo sjećam, niti ne postoji verzija Advanced prema njihovim stranicama.
Ovo imam: http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=14436 Trenutno mi služi za jedan kućni server. Nisam trebao nikakve ekstendere ni za jedno kućište, a duljine kablova su: http://www.coolermaster-usa.com/uplo...1/feature5.jpg http://www.coolermaster-usa.com/uplo...1/feature6.jpg Napajanje je ovo: http://www.coolermaster-usa.com/prod...roduct_id=3101 Pa usporedi sa svojim ;) |
E super, hvala. Baš ću još malo pogledat taj CM, dosta je jeftiniji od FD-a...
|
U mojem CM 690 II imam HX450W i kabeli su dovoljno dugački. Ista stvar je i sa XFX 450W u starom CM 690.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Danas je teško definirati granicu između big i midi towera. Pogledaj si usporedbu haf xm i fractal r2 xl. Kolika je razlika? Ako gledaš na mogućnost hlađenja, pogotovo vodenog, haf xm je ispred fractala po opcijama, iako je "midi" a ne "big". Jedino što ne podržava eatx i xlatx matične, al po vanjskim gabaritima su tu-negdje. |
Citiraj:
Ovo što je kolega naveo da se sa 2 grafe malo više grije je istina ako se ne makne izolacija sa bočne stranice di mu je namjenjeno da se može staviti još jedan 14-12 cm vent, na tu rupu je tvornički ugrađena izolacija koja se lako skine (4 šarafa) i onda grafe od tuda dobiju masu zraka i puno su bolji rezultati ali i prašinica nažalost ali to je slučaj kod svih kučišta jer većina je dosta otvorena danas a znamo i zašto :D Sve u svemu moj glas ide za FD, kučište koje ćeš imati dok ti dosadi prije nego što ćeš trebati drugo radi nekih komponenata. Ako ti treba airflow uzmi si FD ARC XL ako ćeš tiši rad i pomičnu prednju stranicu (vratašca :D) FD Define XL. |
Hvala virus1 i mene nekako više naginje na Fractala, ima solidan i ozbiljan dizajn i sa svojih 16kg čini se da je baš golemi masivni tenk što mi je super...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:29. |