PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36880)

Brko 10.01.2012. 19:38

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2070389)
Hvala druže na odgovoru, evo upravo sam ju pokrenuo s modom sve super nikakvih problema. A sad krenuti igrati nešto što sam odgađao dosta dugo....:D

Sretno :D samo pazi da ti se ne dogodi da kad sljedeći put pogledaš na sat da na njemu bude 5:47, a ti od 7:00 radiš :D pričam iz osobnog iskustva :)

Beetlejuice 10.01.2012. 20:14

Zaboravio sam pitati pa ću sada: ima li kakvih bugova na koje me možete upozoriti? Čitao sam malo temu i tu i tamo se spominju sada nisam siguran da li za ovu verziju igre. Ili jednostavno često save-am? A što se tiče slobodnog vremena za igranje, trenutno ga imam ali znam za stalkera da je zarazan + takav tip igre obožavam. Bit će veselo...:goood:

zkljaja 10.01.2012. 20:40

Ja nisam imao volje nastaviti do CNPP, tamo mi je igra izgledala 5% STALKER i 95% COD- run bitch ruuuun. Metci lete svugdje, helikopter mi leti nad glavom & shit, nije mi to to...Sad sam reinstalirao windowse i nisam spremio savegameove tako da ce igra vjerojatno pricekat do ljeta :)
Vjerojatno krecem COP po 3. put s nekim big ass modom...

Fatal 10.01.2012. 21:24

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2070449)
Zaboravio sam pitati pa ću sada: ima li kakvih bugova na koje me možete upozoriti? Čitao sam malo temu i tu i tamo se spominju sada nisam siguran da li za ovu verziju igre. Ili jednostavno često save-am? A što se tiče slobodnog vremena za igranje, trenutno ga imam ali znam za stalkera da je zarazan + takav tip igre obožavam. Bit će veselo...:goood:

Sa complete modom nisam imao bugova, bez modova ih je bilo.

Btw, kviksejv je za picke :D Zna se koliko se puta i kad sejva. Jednom na kraju svakog sessiona :)

Brko 10.01.2012. 22:09

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2070449)

nebi trebao imati nikakve bugove sa 1.00005 pa na više.

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2070546)
Sa complete modom nisam imao bugova, bez modova ih je bilo.

Btw, kviksejv je za picke :D Zna se koliko se puta i kad sejva. Jednom na kraju svakog sessiona :)

Ja nikad ne koristim Quicksave. Ja uvijek napravim Save ili kad spavam negdje ili kad odmaram (dakle, kod Sidorovicha, u Baru ili u Freedom bazi) i to nazovem npr. "009 - pripreme za Red Forest" :D

Beetlejuice 10.01.2012. 22:24

Ovo za sejvanje sam mislio da ukoliko ima potencijalnih bugova da se mogu vratiti i zaobići ih ali po vašim riječima nema ih što je odlična vijest. Ma kakav Quicksave jel to nešto za jesti?:lol2:

blava 10.01.2012. 22:27

eto toliko se hvalio frendovima kako igram i prelazim stalker sa sluskama po noci,ali istina je igram po danu i kad je netko kod kuce...
ostavio sam 50-tak sati na sve stalkere,dodjem do jednog dijela i nikada nijedan nisam presao...
sramota,sta reci...
sada valja krenuti od pocetka :)

Brko 10.01.2012. 22:29

Ma šala, sejvaj koliko ti srce želi :D a čuj, ne mora biti bug, igra se može srušiti zbog drivera ili nečeg drugog, ko će ga znat. nebi bilo loše da vodiš reda o igri. kad ćeš igrati 3-4-32 put, onda ćeš koristiti samo Autosave od igre :D

Citiraj:

Autor blava (Post 2070638)
eto toliko se hvalio frendovima kako igram i prelazim stalker sa sluskama po noci,ali istina je igram po danu i kad je netko kod kuce...
ostavio sam 50-tak sati na sve stalkere,dodjem do jednog dijela i nikada nijedan nisam presao...
sramota,sta reci...
sada valja krenuti od pocetka :)

Nikad nije kasno. kreni ispočetka sa Complete modovima za početak, a onda kasnije isprobavaj i to je to.

hammer_of_thor 10.01.2012. 22:31

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2070393)
pogledaš na sat da na njemu bude 5:47, a ti od 7:00 radiš :D pričam iz osobnog iskustva :)

OOOOO da :D
Koliko se samo to puta dogodilo :D

Pa na poslu kombiniraš di češ naći bolji armor ili pušku kad dođeš kući :D

Good old times :D

Brko 10.01.2012. 22:34

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2070641)
OOOOO da :D
Koliko se samo to puta dogodilo :D

2009. ljeto - konstantno :D

Citiraj:

Pa na poslu kombiniraš di češ naći bolji armor ili pušku kad dođeš kući :D

Good old times :D
kod mene je bila malo drugačija situacija na poslu, ja nisam trebao kombinirat, ja sam i tamo nabavljao :D

Beetlejuice 10.01.2012. 22:43

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2070639)
a čuj, ne mora biti bug, igra se može srušiti zbog drivera ili nečeg drugog

A toga sam svijestan.

Jelc 12.01.2012. 13:24

Tko nije-nek pogleda:)

RaWeN 12.01.2012. 19:51

Gleda sam taj dokumentarac i ekstra je!
Preporučam još jedan koji objašnjava šta se tu točno desilo, kako se sanirala eksplozija i što se dešavalo sa stanovnicima Pripyata.

Dosta je tužan i mene je dirnuo, a nije me lako dirnuti. :D

panda505 12.01.2012. 20:44

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2070393)
Sretno :D samo pazi da ti se ne dogodi da kad sljedeći put pogledaš na sat da na njemu bude 5:47, a ti od 7:00 radiš :D pričam iz osobnog iskustva :)

Meni je bilo ove godine prije završetka nastave (4. i 5. mjesec)

idem na kojih sat - dva odigrat STALKERa :D (oko 21:00)

7:20, oh, crap za 25 minuta počinje nastava :lol2:

Brko 12.01.2012. 22:41

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2072752)
Meni je bilo ove godine prije završetka nastave (4. i 5. mjesec)

idem na kojih sat - dva odigrat STALKERa :D (oko 21:00)

7:20, oh, crap za 25 minuta počinje nastava :lol2:

hehehehe... majstore :D mogu zamislit scenu di si zaspo na prvom satu, trgno se i bacio brisalo prema profesorici kad da bacaš šaraf u anomaliju :D

xGAME 12.01.2012. 22:50

... 10 mjesec, pocetak faksa... 5 mjesec, kraj faksa, 1-2 kolegija kolokvirana... 9 mjesec, 8 ispita u tjedan i pol...

Necemo u detalje :D

panda505 13.01.2012. 00:05

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2072869)
hehehehe... majstore :D mogu zamislit scenu di si zaspo na prvom satu, trgno se i bacio brisalo prema profesorici kad da bacaš šaraf u anomaliju :D

idućih tjedan dana sam imao fantazije o zoni :D

Beetlejuice 14.01.2012. 13:53

Ova ekipa je pala samo upotrebom noža :D Valjda bio bug ili tako nešto jer su samo do mene dolazili a "nisu" me vidjeli. Ono točno pred mene. Koja sreća me poslužila za nešto trejdanja.

http://img207.imageshack.us/img207/3...1833l02.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

EDIT: Malo sam razmišljao i mislim da nije bug nego da ima veze što sam nosio odjeću od bandita(ispravite me ako griješim) a pali borci su jel...banditi.:lol2: Hammer nisu bili frendly vjeruj mi. :D

hammer_of_thor 14.01.2012. 15:01

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2074042)
Ova ekipa je pala samo upotrebom noža :D Valjda bio bug ili tako nešto jer su samo do mene dolazili a "nisu" me vidjeli. Ono točno pred mene. Koja sreća me poslužila za nešto trejdanja.

A da nisu možda bili friendly?

Beetlejuice 18.01.2012. 00:54

Imam pitanje u vezi Ekologa. S kim su si oni "dobri"? Malo sam ih proučavao znam otprilike s kim ratuju ali nikako da se dokopam informacije njihovima saveznika.

Brko 18.01.2012. 09:36

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2077507)
Imam pitanje u vezi Ekologa. S kim su si oni "dobri"? Malo sam ih proučavao znam otprilike s kim ratuju ali nikako da se dokopam informacije njihovima saveznika.

Dobri su si sa tobom i sa ostalim neutralcima. Neki ogranci imaju veze sa Mercovima, neki sa Freedomom, neki sa Dutyjem, sve ovisi o lokaciji i vrsti suradnje i o kojoj igri se radi iz ovog serijala.
Konkretno, u ovoj igri, kao što si primjetio, sa Mercovima si nisu dobri, kao ni sa Banditima. U biti, oni ne ratuju sa nikime, oni istražuju. A jedini saveznik za kojeg ćeš išta doznati je bio Ghost, inače tvoj dobar drugar ;)

Beetlejuice 18.01.2012. 11:10

Malo samo čitao po netu i pisalo je to što si ti rekao vezano za saveznike("sa svima su si ok") no imao sam jedan susret s Freedom-om i ja očekivao čajanku kad ono umjesto čajanke olov party :D pa mi je čudno bilo.

Brko 18.01.2012. 13:23

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2077672)
Malo samo čitao po netu i pisalo je to što si ti rekao vezano za saveznike("sa svima su si ok") no imao sam jedan susret s Freedom-om i ja očekivao čajanku kad ono umjesto čajanke olov party :D pa mi je čudno bilo.

bit će da se solitarišeš sa Dutyjevcima i da si za njih određeni broj misija napravio. :D ili si negdje koknuo kakvom freedomovca. OK, Freedomovci se bore da Zona bude otvorena i dostupna svima. Postoje neke nesuglasice između njih i znanstvenika, ali ne opet u toj mjeri da bi te oni našutirali zbog toga... ili postoji nekaj a da ja nisam vidio. ne znam, ali reć bi prije da si prijatelj Dutyjevcima, pa su te zato našutirali. u SoC-u nije moguće postati pripadnik bilo koje frakcije, osim ako nisi instalirao Complete mod i platio Barkeepu da te ubaci u jednu od frakcija. Onda je svašta moguće.

Beetlejuice 18.01.2012. 16:35

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2077797)
bit će da se solitarišeš sa Dutyjevcima i da si za njih određeni broj misija napravio. :D ili si negdje koknuo kakvom freedomovca. OK, Freedomovci se bore da Zona bude otvorena i dostupna svima. Postoje neke nesuglasice između njih i znanstvenika, ali ne opet u toj mjeri da bi te oni našutirali zbog toga... ili postoji nekaj a da ja nisam vidio. ne znam, ali reć bi prije da si prijatelj Dutyjevcima, pa su te zato našutirali. u SoC-u nije moguće postati pripadnik bilo koje frakcije, osim ako nisi instalirao Complete mod i platio Barkeepu da te ubaci u jednu od frakcija. Onda je svašta moguće.

Eto meni odgovora ili jedan od njih. Imam instaliran complete mod i da platio sam Barkeepu za ćlanstvo Ekologa i stoga pošto su oni "dobri sa svima" postao sam frend s djutijima što freedom-ovcima ne odgovara(što ne bi trebalo tako bit) ili sam naletio baš na tu skupinu freedom-ovca koja ne tolerira Ekologe. Nisam ni jednog freedom-ovca smaknuo to dobro pazim. Uglavnom vratio sam se na save prije učlanjena i od tuda dalje idem kao Loner:chears:. Obavljam misije tko god se ponudi ali još uvijek sam neutral prema svima. I dobro si me sjetio na misije kod djutija, u zadnje vrijeme ih dosta često obavljam a ne želim si priuštiti freedom-ovce na grbi.

Brko 19.01.2012. 08:26

to ti je i najpametnije. Beneficija nemaš nikakvih kao ekolog. Najbolje je pičiti kao Loner neutralac. A kasnije recimo možeš se učlaniti u Monolith. Ja sam to znao napraviti kada sam više manje sve obavio i spremao se na put u Pripyat i CNPP. Dobro se naoružaš, popraviš oklope i opskrbiš se sa zavojima i medkitovima i rećeš barkeepu da oćeš u monolith. Preporučujem noć za to. Onda odma tutanj van iz Bara, kokneš 3-4 stalkera po putu i ona 3 dutyjevca na izlazu i kreneš prema Army warehouse. Kad dođeš tamo, onda se popneš na brdo lijevo i pod okriljem noći šmugneš sa strane sela onoga uz ogradu i prođeš kraj onih Freedomovaca na barikadi. U Red Forestu i na početku pripyata možeš+ imati malo veselja sa vojskom i drugima, ali ako to prođeš, kad uđeš u CNPP, prođeš sve bez ispaljenog metka :D

Beetlejuice 19.01.2012. 13:26

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2078589)
A kasnije recimo možeš se učlaniti u Monolith.

Ovo nisam znao da se može. :lol2: Stekao sam dojam da su oni "nedodirljivi". Hvala na ovoj taktici. Ali ova igra me baš cima, taman kad odlučim prodat saw-off i njezin ammo kojeg sam marljivo skupljao i koju sam koristio rijetko zbog težeg handlinga ja naletim na SPAS 12 :hitthewal: koji je po meni idealan gun za bloodsuckere s kojim sam imao poteškoća dok nisam skužio kako ih pravilno eutanizirat :D O pesekima da ne pričam.

panda505 19.01.2012. 16:07

Citiraj:

to ti je i najpametnije. Beneficija nemaš nikakvih kao ekolog. Najbolje je pičiti kao Loner neutralac. A kasnije recimo možeš se učlaniti u Monolith. Ja sam to znao napraviti kada sam više manje sve obavio i spremao se na put u Pripyat i CNPP. Dobro se naoružaš, popraviš oklope i opskrbiš se sa zavojima i medkitovima i rećeš barkeepu da oćeš u monolith. Preporučujem noć za to. Onda odma tutanj van iz Bara, kokneš 3-4 stalkera po putu i ona 3 dutyjevca na izlazu i kreneš prema Army warehouse. Kad dođeš tamo, onda se popneš na brdo lijevo i pod okriljem noći šmugneš sa strane sela onoga uz ogradu i prođeš kraj onih Freedomovaca na barikadi. U Red Forestu i na početku pripyata možeš+ imati malo veselja sa vojskom i drugima, ali ako to prođeš, kad uđeš u CNPP, prođeš sve bez ispaljenog metka :D

Vidi ga, ko da si na nekoj cheat stranici ili na STALKER wikipediji :D

Brko 19.01.2012. 20:37

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2078870)
Ovo nisam znao da se može. :lol2: Stekao sam dojam da su oni "nedodirljivi". Hvala na ovoj taktici. Ali ova igra me baš cima, taman kad odlučim prodat saw-off i njezin ammo kojeg sam marljivo skupljao i koju sam koristio rijetko zbog težeg handlinga ja naletim na SPAS 12 :hitthewal: koji je po meni idealan gun za bloodsuckere s kojim sam imao poteškoća dok nisam skužio kako ih pravilno eutanizirat :D O pesekima da ne pričam.

da, odlično oružje u SOC-u je SPAS12, ali ih nema u izobilju. Još ako naletiš na onu UPGRADED, onda si na konju. samo se ja ne sjećam kome sam ju poplašio. znam da sam ju našao jednom i nikad više... Complete mod naravno.

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2079022)
Vidi ga, ko da si na nekoj cheat stranici ili na STALKER wikipediji :D

:D znam di je pojedini krtičnjak u SOC-u :D a kamoli da nebi znao gro finti i fora :D i zbog toga nemam ikone STALKER-a na destopu jer žena dobije mlade ako ih vidi :D ili čuje :D

flyer1 19.01.2012. 20:50

Citiraj:

op op :D

znači najgori dio igre zapravo može biti i 'šetnja'? :D

ja taman eskortira kruglova u mjerenju, ali suit bogami ide ovaj put sa mnom...sad moram napravit save ispred npp da mogu i do wish grantera i alternate endinga :p

Beetlejuice 19.01.2012. 21:35

SPAS 12 sam maznul banditu :D Nažalost nije nadograđen ali svejedno mi dobro posluži.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:03.