![]() |
Citiraj:
|
Je, a Toxic nije bombastičan naziv :D
|
Ne, Atomic je bombastican nazv, jos se hvalis da si ruski u skoli ucio :D
|
Nova grafička za postojeću konfiguraciju!?
Poštovanje,
u zadnje mi se vrijeme nešto čudno događa sa grafičkom (ali pustimo to sad, dode li do najgoreg treba nova), pa bi ja eventualno kupia novu i da li se sve to slaže sa mojom dosadašnjom kantom :) Konf: AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4200+ (AM2) Gigabyte nForce 570 SLI 4GB kingmax pc2-6400 ram-a Radeon x1950Pro(za sada) Cijena da je negdi oko tisuću kn, uglavnom da je bolja od ove i da će služit u narednih nekoliko godina ka sta je ova :) ps.ja sam mislia nešto kao "VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 4870, 512MB DDR5, DVI, HDTV"? Hvala |
|
|
Ja bi ti preporucio ovu, tisa je od XFXice, a samo 50-ak kuna skuplja. cooler je oblikom identican Toxic verziji, ali heat pipeovi nisu bakreni: ADM
|
Takva grafa na taj proc je bacanje love . I neka 4670 bi tu bila dovoljna , ili 4730 ...
|
Citiraj:
|
Ma uzmeš si polovnu 3870 kao i ja i zadovoljan si kak beba :)
|
aha, znaci ipak bolje da ubodem nesto slabije i da ne bacam tih keku kn :)
@nybelung, monitor samsung synmaster920n(19'), a napajanje neznam tocno, uglavnom je nekih 500 ili 550W i u to vrijeme je bilo show! :))) jer sam ga platia masno bia... ps.sta fali procesoru? sta bi moga umisto ovog ubacit ako eventualno budem mijenja ili se to ne isplati? hvala |
točno to . Imao gigabyte 4850 512 , čula se ko turbina , zamijenio s frendom za GTS 1gb DDR i jebena , je da ne spominjem da gazi 4850 i to podosta:chears:
|
A evo se i ja dvoumim bih li uzimao nesto jos...imam 3870x2, a razmisljam o jos jednoj 3870. Ima li taj vrazji crossfire dovoljno efekta ili da prelazim na drugu platformu bez veceg razmisljanja?
|
Da imam tvoju konfu, ne da nebih prelazio na nešto "jače", nego bih bio sretan :)
A ako je tvoja konfa razlog za prelazak na drugu platformu, e onda se ja stvarno trebam zapitat(i 95% forumaša) ;) Ja ti savijetujem(mada neznam dali si htio jos jednu 3870 ili 3870x2) da ubodeš grafu, jer prelazak nema smisla, ajde reci igru koju nemreš na max vozit? :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Usporedio rezultate od prije godinu dana i skuzio da je cpu test bio drasticno losiji. Probao sve zivo i nezivo, od flashanja novog biosa na plocu, resetiranja cmos-a, sve sve. Na kraju disableam speedstep i sve pocne raditi kako treba (~16k 3d marks kad je q6600 na 3ghz. Tada i odustadoh od kupovine :) No eto, dobro je znati...ako netko bude prodavao polovnjak 3870 i ako netko misli da time mogu dodatno na performansama dobiti za jeftine novce, vaj not? :D Prelazak na drugu platformu...heh, kako sam brz za optuziti Ati...:beer: |
Graficku za p4 2.8
Kao sto u naslovu pise koju graficku uzeti za p4 2.8, graficka treba biti pci...
|
polovnu ( nije šala , mislim ozbiljno )
|
PCI-e valjda?
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=158129 6600GT PCIe+VF700 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=159227 PEAK x1950gt, 256mb gddr3, pci-express, cooler sličan zalmanu vf700 kako alen.s reče, ne isplati se kupovati novu za tu konfu. nebuš profitirao sa nekom novom/skupom/jakom jer je CPU usko grlo. |
Koju karticu da uzmem? Sapphire hd4850 vapor-x 1024mb DDR3 ili Leadteck gts250 512mb DDR3. Bitno mi je sve. performanse+potrosnja energije+ hladjenje? Ili je neka druga firma bolja od ovih ali bi ipak neku od ove dvije pa vas molim pomoc?
|
Tu su negdje po svemu, minimalne razlike, ali idealno je rješenje najjeftinija+aftermarket hlađenje, ako hoćeš maksimum u svemu.
|
Citiraj:
GTS 250..po mogućnosti XFX |
Citiraj:
|
koju god uzeo nećeš fulat, obe su odlične mainstream grafe
HD4850 Vapor-X ima i k tome odličan i tih cooler |
Jedno monitor/grafička pitanje. Jel hd4770 dovoljna za gurat igre na 23'' LCD-u (ako je proc recimo na 3GHz), na recimo medium do high postavkama il je bolje u tom slučaju ići na 16:10 monitor 22'' uz rezoluciju 1680x1050?
S druge strane, ako je bolje u kombinaciji s 22'', kako bi u izgledala situacija 23'' + 1680x1050 (ako ta reza izgleda kak tak na 23'')? Nadam se da sam jasan donekle :D Pitam zato jer imam u planu "nadogradnju" s 17'' CRT na 23'' (ili 22'', ovisno o rezultatu gornjeg pitanja), iako me vuče 23'' jer je 16:9, a to je, kolko se priča, novi budući standard, pošto se ne kužim... |
Googlam malo i vise mi nista nije jasno (ionako se bas ne razumijem). Vidio sam za ti vapor-x da ima dobar hladnjak ali mi nije jasno za nju pise takt memorije 1000mhz, a recimo xfxhd 4850 1986mhz ili ova gts250 2200mhz. Pa to je neka velika razlika ili?
|
Citiraj:
Uzmi bilo koju, ako se ne možeš odlučit, uzmi jeftiniju i bok.. |
Citiraj:
ovisi od igre do igre no za igranje na medium postavkama je dovoljna Citiraj:
neki proizvođaći navode osnovnu frekvenciju a neki efektivnu |
Riknula 1950pro, pa bih trebao preporuku za neku grafičku za 350kn (400kn max, ako ima neke razlike). Može biti i nvidia, svejedno :).
Konf: proc: c2duo e4300 matična: p35-s3 mem: 2gb rama psu: seasonic 430w i to sve na rezoluciji 1680X1050 |
polovna 4670, 3850, 8800gt. sa novim se neces previse usreciti, eventualno 4650 ddr3.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:55. |