![]() |
Citiraj:
|
Probaj pa javi kake su temp.
|
Citiraj:
|
Ti su super... Uzmi M i fanmate2 ak mislis na OC staze itd.
|
evo mali update mojih modova na CM690. radi se o stisavanju hardova..
http://forum.pcekspert.com/showthrea...322#post984322 |
Citiraj:
@ice demon... taj fanmate2 je samo za 1 vent.... |
idu ti gore i 2 venta, FanMate je max 6w..
|
Citiraj:
Ja ga imam na 3 venta... Samo pazi na jacinu koju FM moze podnjet. |
a onda moram kemijat sa zicama ili ima neki utikac oblika Y
|
Ima Y.
|
ne znam jel vec tko pitao. 3870x2 ide bez problema nutra?
laganini ot, jel se isplati doplatiti za cors 520 hx ili ipak uzeti jeftiniji 550 vx? |
Ako ti ne treba modularni PSU, VX550W, još je i 150kn manje od HX-a.
A i vjerujem da bi X2 išao 'nutra bez problema (ista je inače duža od MBO 2-3cm) |
Citiraj:
|
U cm690 se da fino snaci s kablovima..u biti i trebaju biti duzi zbog prirode smjestaja napajanja..
|
k,thx. jos da moze netko potvrditi s tom grafom :)
|
Sigurno moze stati, jos ce biti i lufta.
|
Evo stigla SATA optika, jos psu i onda slikam.
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Danas sam se malo odlučio igrat sa svojim 120mm ventovima i starim 4in3 modulom koji ne koristim i stavio sam xilence-e na pod ( btw. opet moram razuvjerit nekog tko je rekao da 140mm vent ne može na pod kućišta ), naprijed pred diskove i jednog na prazni 4in3 modul koji sam okrenuo naopačke ( tako da je vent unutar kućišta i puše prema freezeru ). 2 Coolermastera koja su došla s kućištem sam stavio na vrh, a bočne sam isključio. Zasad temperatura procesora ide od 25 do 27 dok radim u windowsima
|
Citiraj:
|
jel bi mi znacilo sta da stavim 80mm vent iza procesora? tj. iza maticne?
@tutix a koja je onda najmanja moguca temperature core2duo procesora? |
po meni taj vent iza je totalno nepotreban, i njegocvim stavljanjem se doprinosi samo buci..
|
Citiraj:
|
Ako ti na quad coreu sa freezerom pro imaš 25C ja sam Sveti otac papa, osim ako ti u sobi nije 5C dok to mjeriš, onda možda...
|
Ima li itko ono IR il kakvo je već čudo za mjerenje temperature koje se samo usmjeri na izvor ili neki 100% pouzdan uređaj da se zaleti jedan dan do mene ili mi ga posudi na par sati da izmjerim. U sobi mi je trenutno 25 jer sam se tek probudio, inače držim 21-22.
Ovo everest kaže, a uguru se slaže s tim. http://img262.imageshack.us/img262/8...age1yt5.th.jpg |
Mozda glupo pitanje s moje strane ali iz te slike se da zaključiti da ti Q radi na normalnim temperaturama. Ne trebaš gledati CPU polje već ovo gdje ti piše Core 0, 1 ,2 , 3, znači prema slici 43, 38, 37, 33 :D
|
Možda se varam, ali Intelove termalne specifikacije se odnose na temperaturu "cijelog" procesora, a ne pojedine jezgre. Našao sam i Intelov dokument koji sve to objašnjava
http://download.intel.com/design/pro...s/31559205.pdf Njihove termalne specifikacije i min i max temperature se odnose na tzv "case temperature" ( Tc ) tj. temperaturu izmjerenu na sredini heatspreadera i za moj Q6600 koji je 105W CPU ona iznosi 62.2 C pri 105W. Proučite malo taj PDF, možda sam i ja previdio neke stvari. |
Evo otpao rebel 9 pa sad ciljam na cm690
Cujem da je dobro i kolko ventova ide naprijed,jedan?? Dali se isplati cekat centurio 590 ili upiknut ovo??? Moze komentari?? Uz kuciste se dobiju i 3 venta ak se ne varam?? |
Evo jednog CM690 kabliranja od mene. :lol2: Može i bolje ali obzirom da stroj nije moj :lol2:
Slika je 372kb da se modemaši ne iznenade :D http://img.w3dizajn.net/images/CM690nznk_thumb.jpg |
dobar kejbljaving job i fenomenalno kućište
btw. ima li taj CM rupu na donjoj stranici kućišta koja uvlači zrak za napajanje, ukoliko napajanje ima 120mm, ili se napajanje okrene na drugu stranu? |
Citiraj:
|
ja cekam 590 i nadam se da bude uskoro došlo k nama
|
da za nekih mjesec dana
taj 590 je ogoljeni 690 |
Ne skroz kolko sam visio ovaj ima sve 5.25 bayove kao rebel dakle mounting sistem za diskove je drugačiji, ne nužno bolji niti nužno lošiji ali ostatak šasije je ista stvar ko 690 samo bez lastike i mesha, kvalitetna osnova za neki žešći moding sa ubodnom pilom za razliku od 690 koji je ili uglavnom po nečijem ukusu ili nije - zbog mesha...
|
Jedno brzinsko pitanje za vlasnike kucista :). Kolika je temperatura hardova? Malo mi je kavez za diskove cudan, nije bas proresetan pa me zanima koliko ih vent s front panela moze ohladiti.
Malo mi je vec dojadio moj Sharkoon Silvation i doslo je vrijeme za promjenu pa mi ovo izgleda prilicno privlacno. Najbitnije mi je da ima konektore odozgo, kao sto ovo i ima. Glavni razlog zasto bi mjenjao kuciste je bash kavez za diskove, na silvationu je ispod napajanja, tako da kao napajanje izvlaci zrak preko hardova van. U teoriji, u praksi stavim tamo hitachi-a od 320GB i za sat vremena idle-anja temp mu je 45°C, da mi je to disk s OS-om s kojeg se non stop nesto cita temp bi presao preko 50°C. Vec mi je dojadilo izmisljati skalamerije da montiram cooler koji bi puhao preko hardova da ne zakuhaju. |
Temperature su mi oko 40-45C (stara barica bliže 45 a nova singleplatter bliže 40) - bez prednjeg venta (maknuo sam ga na stranicu za ispuhuje) a s njim i nešto manje bile (stara bara oko 37-40 a nove onda nije niti bilo alli i ona bi trebala pasti proporcionalno) ali ruku na sre neznam kako bi bilo da se naslaže svih 5 diskova unutra tu bi možda i moglo biti tjesno...
|
Hmm, onda bash i nije nesto divno. Ne bih stavljao svih 5 diskova, imam 2 komada, WD5000AAKS i hitachi 320GB (ne sjecam se vise koji tocno model), trenutno je WD sljaka na oko 37, a hitachi na 38-39.
Hitachi mi je u Silvationovom HDD kavezu sâm, i na njegovu elektroniku puse jedan 80 cm (zalman cini mi se, s spustenim brojem okretaja), a WD-a sam preko ramica uglavio u jedan 5.25 slot s onim klasicnim HDD coolerima koji se nasarafe odozdo, isto s spustenim brojem okretaja. |
Imam isto cm-a 690 sa tri venta koja su po defaultu stavljena, i jos jedan u sredini na sonicu, ventovi se vrte izmedju 1000-1200 sve 12-ce naravno.
Temperature hardova: stari segate od 80gb 35-38C te Hitachi od 320gb 35-39C, s time da je gornji segate i da po njima znaci puse 12cm vent na 1100 okretaja. Mislim da su to odlicne temperature, stvarno sam prezadovoljan kucistem :D jer osim sto ima dobar protoki te dobro hladi prakticki je "necujno" (barem meni-mirno spavam dok je upaljen komp), jos me samo zanima kakve ce temperature biti po ljeti. :rolleyes: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:24. |