![]() |
Citiraj:
inače, brijem da pola hrvatske neće moć imat 10Mbps zbog loših parica |
227 kB se trenutno downloada
mnogo više nego mojih 768kbita, zvao službu u čem je fora. - ma neka pričekam par dana, da se brzina smiri, nače neka nazovem za dva dana. OK - ja se slažem :D |
Citiraj:
Maksimalni trošak aDSL prometa iznosi 990 kn odnosno 66 GB prometa. Nakon utrošenih 66 GB prometa više ne plaćate promet prema potrošnji već plaćate fiksni iznos od 990 kn. Dakle povecali su sa 13GB na 66GB :lol2: |
Pa ne kuzim di im je fora iskon duo 5mb/512 i telefon imas za 300kn dok je kod t-coma 500kn...ili sam ja nesto zabrijo? :kafa:
|
kako ravnomjerno rasporediti bandwidth na dva kompa?
jer moj komp je spojen mreznim kabelom, a cimerov laptop wirelesom. i meni uvijek ide do 200 kB, a njemu možda 30kB, to treba isprčkati po ruteru ili kako? cimer je u drugoj sobi, ruter je 1 m od mog kompa |
mozete si svaki instalirati netlimiter ili nes takvo...
|
da, ali on ne koristi toliko bandwidth. ja ga više uzimam :P
ali kad on zatreba net, da ne mora dolaziti do mene, ajd daj uspori :) |
net limiter pobogu.
mozes ogranicavat svaki proces na kompu koji zdere internet vezu , both d/l i upload. cak brijem da mozes po programu ogranciavat razlicite servere - da moze se - al moras znat po IP adresi ko je koji proces.. ma loodnica. ngo..oce meni automatski dic sa 768 na megabit il nece uopce il sta? sta da radim sta sta? |
gle pobogu kužim, ali mi se ne sviđa to rješenje jer će s njm ostati nepotrošeni bandwidth, a to ne želim.
opet ću ga staviti i pokretati kad trebamo oba net, a gasiti kad trebam samo ja e, meni se posrećilo! 17.05. dobio net i flat i tel na 768kbit 18.05. ujutro zatražio preko net 2mbit, 18.05. popodne već dobio 2mbit (kao skoro isti dan kad i dobio flat) sad sam na 2mbit :) looodnica i još će početkom tjedna doći 3mbit pokušaj isto :P |
Citiraj:
Korisnicima Flat rate opcije brzine će biti povećane na sljedeći način: 768 Kbps na 1 Mbps uz mjesečnu naknadu 150 kn; 1 i 2 Mbps na 3 Mbps uz mjesečnu naknadu 200 kn; 3 Mbps na 5 Mbps uz mjesečnu naknadu 300 kn." |
danke..skoro pa bi mi se isplatilo nadoplatit 50 kuna i dobit 2 megabita vise..hmm.al necu jos nis petljat , nek se stara oporavi od soka ovog da nam je iskon poslo racun za 12 dana u četvrtom i cijeli peti mjesec , unaprijed valjda
|
i meni privukla ponuda 3mbps za 200 kuna,jučer zvao iskon,dobijem thompsona,instalacija unutar 30-45 dana,to je puno jeftinije od t-com,rekla ženska na phonu da više nema računa od t-com nego samo iskona,da ne bi bilo trikova plaćam 200+ telefoniranje iskonu i još neke gluposti t-comu,znači E.T. dobijaš samo od iskona račun??t-comu ni lipe ne plaćaš.
|
Citiraj:
meni bi se čak i 300 kuna paket isplatio,ovako plaćam 150 kn 5gb + 200 kn telefona odprilike. |
Citiraj:
|
Zvao danas SZK da mi malo objasne i da li spadam u grupu onih za povećanje brzine. Već 2,5 mjeseca imam 1024/192 (sada 256) flat i 2 telefonska broja. Vrlo me obradovalo kada sam čuo da će mi automatski povećati brzinu na 3Mbit/s.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Odjavit se moraš t-scumu i nema veze s Iskonom. Doduše, meni moja logika govori da su oni to trebali napraviti kad si im otkazao adsl, ali nije tako. Nažalost, tako sam popušio 2 mjeseca t-scum adsl-a, a da nisam surfao.
|
Nemoraš čak ni otkazat samo stavi paket na Start i onda ak se ni jednom ne spojiš ne šalju račun
|
za promet, al šalju za brzinu :D
|
Citiraj:
računaju da ako jednog dana oni bolje uvjete pa se želiš ponovo prebaciti na t-com pa da ti ostane iako se ne možeš spojiti. |
Ajde vi koji ste na IskonDUO, pogotovo na vecim brzinama, napravite malo speedtest da vidimo koliko su realne brzine...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da negdje oko 380 kb je na 3mbit download. To sto nama T-com daje manju brzinu nego sto reklamira je druga prica........
|
Citiraj:
Ne širite dezinformacije bezveze. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
a sad? :stoopid::fiju: :D |
Citiraj:
|
da li netko od vas koji imate iskon duo ima iskustva sa online igranjem, npr. americas armya? ono što me zanima su pingovi, te da li je linija dobra, te da li ima laga i slično, ili je ok...???
|
Hm, nemogu ti pomoci za AA jer odavno to neigram ali kao igrac cod2 mogu reci da sam zadovoljan s pingom... nemogu ga direktno usporedivati s t-com-om jer decki iz klana imaju u pravilu t-com osnovni paket a ja sam na 3Mb i ping je osjetno bolji (meni prosjek 35, njima 55)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ping? nemam pojma zaš je takav, niti ne znam baš kaj je ping.... :stoopid: |
Eto da i ja nesto upitam u vezi iskona da ne otvaram novu temu,
Znaci ovaj mjesec sam se prebacio sa T-Com 5GB paketa na Iskonov 5GB paket, brzina je 1Mbit/s i sada imam na Iskonu tri mjeseca flata za 1kn, e sada me zanima sto moram napraviti da ne placam promet T-Comu vise, koliko sam ja skuzio samo prebacim paket na start i ne spajam se vise preko njihove lozinke jel tako ?? Isto bi htio drugi mjesec uzeti 3Mbit vezu, tako da za 180kn imam 3Mbit Flat, e sad me zanima gdje da si ja prebacim na 3Mbit-a, kod T-Coma ili, na Iskonovim stranicama nisam vidio tu opciju, :stoopid: |
kod adsla postoji prikljucak i promet.
ovo sto si ti mjenjao se zove promet. brzinu koji bi htio mjenjati je unutar prikljucka koji koristis. stoga to mjenjas u tcomu. pretpostavljam da bi nakon 3 mjeseca se vration na 1mbit jelda?ako da pripazi kod mjenjanja brzine posto nisam 100% siguran da li imaju kakva pravila pri mjenjanju ..npr mozes mjenjati brzinu jednom svakih 6 mjeseci ili godinu dana i sl.. |
e to sam htio znati, znam da za brzinu placam T-Comu pa mi je logicno da i kod njih to mjenjam, ali reko mozda se to moze napraviti kod Iskona pa ti oni prebace, posto su njih dvoje zapravo jedna tvrtka... Moram vidjeti koliko puta mozes mjenjati brzinu jer bi ja uzeo 3mbita samo na dva mjeseca..
|
Brzinu možeš mijenjati svaki mjesec ako hoćeš. Možeš to napraviti i online. Jedini način da ne plaćaš brzinu t-scumu je da uzmeš neki Duo (telefon+internet) ili Triple (tf+internet+TV) paket jer onda SVE plaćaš samo jednom subjektu.
|
Cini mi se da toga nema nigdje online, nema ni na T-Com korisnickim stranicama niti na Iskonovim, znaci da bih trebao zvati iskonovu sluzbu za korisnike da mi ju povecaju... btw i ja sam racunao da se brzina isto ko i paket moze mjenjati svaki mjesec, :fiju: A jedini nacin da ne placam Tsljamu je da se ili odselim ili cekam jos 2-3 godine
|
brzinu možeš mjenjati koliko puta u mjesecu hoćeš, tj koliko to god oni puta stignu promijenit. Moraš nazvati SZK od T-coma, pročitati broj ugovora od adsl-a i reči na koju brzinu mjenjaš i to je to. Povratak je ista shema. na KS nema opcije za mjenjanje brzine.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:39. |