![]() |
ma meni ti nije nista doslo postom...meni su ti na mail poslali :)
jednostavno sam od pocetka s njima vrsio komunikaciju preko maila i ocito da je tako i ostalo :) ima kakvu ideju za racun sto gore pitam e da pitanje..ti si na optima flat mini paketu jelda? što je to "Ukupni noćni promet"? to je kod pregleda prometa nadam se da to nije flat jer sam spojen bio u 22:07 i probao sam nekaj otvoriti da povuce malo prometa...i nije mi se to uvrstilo u "nocni promet"... |
to ujutro tek obracunaju, ne brini se ... ja vec imam preko 12gb nocnog prometa u par dana ... to ne racunaju...
|
noćni promet ti je flat i to bi trebalo biti od 22h do 7 ujutro.
|
znam sto je to ali mi je bilo tupavo sto domah ne pise ;)
nego..znali li netko odgovor na moje pitanje na stranici iza oce li mi doci full iznos od 70kn za optima mini flat ili? posto sam uzeo na polovici mjeseca :) |
Citiraj:
|
njaaahh.znaci cca 210kn dsla sljedeci mjesec..krasno :D moram to obilato iskoristiti :)
|
Ajd neka baš mi je drago što sve radi, večeras stara potpisala ugovor, sutra se šalje Optimi, juhu jedva čekam.
@Hamm ako bude ikakvih problema samo javi ;) |
kakvi problemi stari moj ovo leti :) inace si ugovor mogao poslati mailom ili faxom..to bi ti bilo jednostavnije :)
|
Evo ukucao sam svoj broj ( Belišće ) a onda i od babe :D ( Valpovo ) te piše da će u roku mjesec dana biti u mogućnosti ponuditi optiDSL te mi je odmah bila ponuđena prijava tj. kompletni prelazak na optimu.
Ovi ozbiljno "gaze" a sad ćemo kroz mjesec dana vidjeti odgovor t-coma. |
Ljudi moji,evo čitam ovo i ne vjerujem. Jednostavno kako god ja sagledao stvari "realno"? T-đubre je i dalje monopolist na našem tržištu.
Najradije bih da njima ništa ne plaćam;ali jednostavno smo općenito premalo informirani i zato se (još) ne upuštam u nikakve promjene,šrot ne želim,taman bio jeftin neznam koliko;ne želim telefonske šumove niti prekidanja,a ne želim niti preko SIP-a...zasad to o AMIS-u neznam potvrdno pa i ne predajem ništa. S druge strane Iskon me ne zanima apsolutno,oni jesu T-đubre... A gledam sad Optimum,mogu preko njih i telefon tj. tel. pretplatu,a opet za brzinu njihovog interneta plaćat T-đubru?;jer oni ipak koriste njihovu infrastrukturu koliko kužim...? A s treće odnosno četvrte strane gledišta (dakle nije ni tlocrt ni nacrt ni bokocrt... :D) se reklamira neki internet i mreža novog tisućljeća...? Onaj Metronet po telki,šta ima reklamu onog nazovi projektiranog rukometaša šta puca u gol i zabija,ako znate na koju reklamu mislim... Pa dajte više nešto jeftino i dobro,i da je "sve u jednom"! a ne brzinu jednom,promet drugom,pretplatu trećem...ma sere mi se više od toga,nikad kod nas na zelenu granu sa telefonijom i internetom... Evo konkretno ja samo pretplatu T-Đubru plaćam 170 i kusur kuna....račun mi ne dođe ispod 400kn da ga j.ebem,a 450-500kn je neki prosjek... :( Imam onaj Halo Plus paket,zbog ID caller funkcije i obračuna po sekundi,te usput mogu i SMS-at sa fiksnog telefona,a pretplata za to je 77kn + pDV. brzina za net mi je 80kn + 20kn minimalno promet....ne skidam puno;ali zna mi biti i 60 i 80kn,ali ajmo reć da mi je 40kn prosjek prometa u zadnjih pola godine. Dajte mi recite kako i šta da učinim,da čekam ovaj Metronet,ili šta i kako....???! Jer fakat sam lud više i ne modu živit više ovako,ubit ću se :( - pretjerujem : lol2 : Ali ono,dođe mi sad stavrno da se momentalno prenacim na AMIS i ima valjda 1024/128 uz flat te tel. linija i sve za "svega" 120kn...pa kud puklo da puklo... ali onda opet,dali ću imati tel. bez šumova i delaya,dali ću imati caller ID,koje su mi cijene za pozive fixnu na mobilnu telefoniju i tri točkice i 3PM...ma ubit se odmah čim počnem o tom razmišljat,ko da nemam o drugim stvarima... |
Citiraj:
Znači sve plaćaš njima: Telefon + brzinu ( 512/128 ) = 100kn i recimo flat mini 70kn , u konačnici dobiješ za 170kn flat preko noći i 5GB za preko dana + telefon sa 50minuta mjesečno besplatnog razgovora unutar fixne mreže. |
Fora,ali opet jbg kad mi nije dostupno... :(
A i taj flat po noći mi je ono...ko' da curu moram pitat za je.bavanje noću,pa brate mili postoje noćne djevojke,aka kolgerle,aka riva i tri točkice...daj mi falt,a ne nekakve muljaže,šta ako hoću skidat danju a noću napokon počet spavat... : bonker : |
ozy malo brijes
ovo s optimom je cool za mene koji cijele dane nisam doma i moj komp mi je "raspoloziv" od nekih 17 popodne do 7 ujutro kada idem na posao :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ili, ako funkcioniraš po principu "oderat ću ih za svaku kunu koju im platim" onda bdiješ do 1-2 ujutro i naslažeš toga za download do ujutro ;) Ozy, mislim da bi se tebi u svakom slučaju isplatilo prebacit se na Optimu barem onaj start paket koji je 20kn ali 2GB + fair usage. Trenutačno ne postoji osoba u Hrvatskoj kojem se ne isplati zatražit login/password kod Optime, jer te oni ne obvezuju nikakvim ugovorom na njih se možeš ili ne moraš spajat, onako kako ti odgovara taj mjesec. : goood : |
Opa bato....to je dobro,predobro. :)
Juve hvala na informaciji i fala svima na savjetima,ima da im se predaje zahtjev. Samo onda se ne smijem za***at pa se spojit na net preko T-neta da mi đubrad ne naplati brzinu i onih prvih 20kn,jel tak...? |
Citiraj:
Znači imaš dva načina: sve preko optime i t-scumu neplaćaš ništa a drugi je sa tim trafikom gdje t-scumu plaćaš brzinu a optimi promet. Spajaš se odakle god hoćeš sa svojim korisničkim imenom i lozinkom. |
kolko treba da stigneju pass i username ak sam danas popunil onu njihovu online prijavu za adsl trefik - flati mini ?
... |
Evo napokon i meni stigli podaci za spajanje :)
|
Citiraj:
inače, zvao sam Optima SZKda se raspitam kako dobiti username/pass preko e-maila radije nego običnom poštom (brže je, i sigurnije). ljubazna teta mi je rekla da ako sam naveo mail u prijavi, da će mi username/pass stić na taj mail. da li je to točno, vidjet ću za par dana. |
Par dana da ti dođe poštom sve potrebno, moraš napravit presliku osobne i to njima vratit s potpisanim formularom (kojeg si na netu ispunio). Meni je lik na helpdesku rekao da mogu faksirat sve njima :D Respect. Očekujem username ipass u sljedeća3-4 dana, ali ću se spojit tek 1. sljedećeg mjeseca i pozdravit t-com 5gb paket^^
|
što se tice spajanja usred mjeseca :)
__________________________________ Poštovani, Za prvi mjesec korištenjaa usluge platit ćete iznos proporcionalan broju dana u kojima ste koristili uslugu. Lijep pozdrav, Antun Žugec Voditelj Tima Optima Telekom Sektor za brigu o korisnicima Telefon: 0800 0088 Fax: 0800 0087 E-mail: info@optima-telekom.hr |
Citiraj:
to ne može nikako bit točno... to bi značilo da imamo jednog poštenog ISPa u Hrvatskoj, a to bi značilo kraj svijeta i apokalipsu : bonker2 nekako mi to ne drzi vodu... to bi znacilo da se spojis recimo 25. u mjesecu, platiš 11,67kn (70kn/30d=2,33) i imaš 5GB+noćni flat paket pet dana... a opet, možda mi je to toliko nepojmljivo jer su nas tako istrenirali T-Scumovci : lol2 : |
Citiraj:
Citiraj:
a nadam se da bu došlo do kraja ovog meseca .. tak da se i ja morem onda oprostiti od 5gb t-com prometa :p |
samo jedna zamjerka na optimu
sada sam doma dobio poštom papir na kojem su user i pass..te istali crap na ugovoru pise da je usluga kativirana 14.02.2007 a ja sma tek 15.02.2007 dobio user i pass preko maila...znaci datum aktivacije je netocan.-..i oni to dobro znaju bobo..stoga cu im napisati mail u kojem cu ih pitati sto oni zapravo zele s tim reci :) |
Cjepidlaka deluxe :D
|
Citiraj:
Podaci dobiveni iz SZK Optima telekoma. |
Da ne otvaram novi topic, zanima me zna li tko nešto više o ovom OptiDSL-u?
Unio sam svoj broj i piše mi da će mi biti dostupan za mjesec dana... t-comov-dsl mi nije dostupan?? kako oni to misle dovest do mene?vuku svoj link SAMO ZA MENE?? Hvala puno ;) Inače, njihova SZK mi je nešto odlično.svaki put kad ih zovem, pomognu skroz i ljubazni su, ma sve pet, fakat...bez primjedbe. |
pa ako kazu da ce biti za mjesec dana onda ce valjda biti..meni su rekli da cu od drugog mjeseca 2008.g moci korisiti njihovu brzinu...to ce biti mrak..da se rijesim T-coma u potpunosti :)
|
Citiraj:
|
tocno to lady bug... :) totalno su odlicni sto se tice same usluge i odnosa prema svojim krajnjim korisnicima :)
|
I'm in luv. Sad _tek_ čekam nestrpljivo da mi na email/ u kaslić dođe pass. woohoo. Fakat, kako je netko tu reko; toliko si istreniran da te u Hrvatskoj za***u uzduž i popreko da se ovi u Optimi čine presavršeni...
|
Citiraj:
znači primjenjivo je samo kad se tek uključuješ na uslugu... a inače ili koristiš paket ili ne :beer: |
eh... danas dobih podatke za adsl traffic, naravno necu se spajat do 1.3. ali... upravo sam provjerio dostupnost optidsl-a na svojoj lokaciji u splitu i dostupan mi je :-) ovaj dan sam cekao duuuugo vremena, ali sad ne znam kakva su iskustva optidsl korisnika, jer ih je jos uvijek vrlo malo... da li oni huawei modemi ista valjaju? kakva je brzina, ping? da li se stvarno isplati preci jer ipak se potpisuje ugovor na dvije godine? znam da je malo OT ali moram pitat...
|
Citiraj:
|
Samo da nam je brzine svima....a da nije od T-šrota...nego nečija druga,a da je "brza i jeftina"...pa ćemo lako i hiperaktivno u prometu... : goood :
|
torrenti mi ne prelaze 50kb/s...argh...idem ih maltretirati..sto kako i zasto :(
koji bananko...nejde mi ni na tcomu brze...njaaa.. :( |
Citiraj:
Brzina ide preko t-coma , a ne preko optime, a to sto torrent ne prelazi 50 kB/s to je do torrenta...... Btw. Jel vama od jucer stalno isti IP??? Ja kad god se reconectam uvijek mi je IP isti. |
Ok, znaci sinoc nisam samo ja imao problema s torrentima ... dobro je .. idem vidjeti kako sada rade
|
Evo sad sam zvao optimu u vezi stalnog IP-a, kazu da im je to prvi slucaj i da je nemoguce da mi se IP ne mjenja, a kod mene se ne mjenja!!!!Daj pogledajte i vi jel se mijenja vama.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:30. |