PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Ajmo biciklisti :) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41250)

Matesonik 18.06.2006. 21:36

skup...kako koji, kazem ja :)

i veli da dobis vise za novac kod authora...tak sam ja shvatio :)

ali, cije su nabe, obruci, osovina pedala, headset...tu se lako ustedi i zahebe covjeka... govorim iz vlastitog iskustva :)

scott voltage RULZ :)

RAK 19.06.2006. 00:10

Da ti usporedim Scott i Author otprilike istih karakteristika. Razlika je bila samo u Sora mjenjaču na scottu i Tiagra na Authoru (Sora je klasa ispod). Legura aluminija je bila slabija. Moja je 7002. I pogoni su bili nešto slabiji ali je Scott prao authora za oko 2000 kn.

Tada, kada sam ja kupovao, moj je author koštao 6000 kn, a malko slabiji scott 8000 kn.

Kada govorimo o Author biciklu, kod mojeg je samo prefarbao ramu. Možda i sastavio. Sve ostalo su odradili Ritchey, Shimano, Tektro, San Marco. Toliko o tome kako Author bicikli zbog nečeg ne bi trebali biti dobri.

Ne kažem da Scott nema dobre bicikle. Kažem da se kod Authora mogu nači isti ili bolji a jeftiniji. Puno.

z3D 19.06.2006. 01:29

Authori su prvih godina bili puno bolji. Sad stede na glupim stvarima, da ne pricam o novim bikeovima za dirt/street. Katastrofa.
Mislim, za sve su stvarno predobri i masovni respect. Ali za malo kvalitetnije divljanje (za znalce) nisu.

Gang 24:00 rama. Kupljena. CETVRTI DAN, vidim crack. Uvjeravam se da nije. Nakon 4 mjeseca ispostavi se da se masu rasirio, presao na drugu stranu rame. Otkrivam jos jedan crack, na zadnjem dijelu. Prodajem ramu. Kupujem DMR :D

RAK 19.06.2006. 09:46

Citiraj:

Autor z3D
Authori su prvih godina bili puno bolji. Sad stede na glupim stvarima, da ne pricam o novim bikeovima za dirt/street. Katastrofa.
Mislim, za sve su stvarno predobri i masovni respect. Ali za malo kvalitetnije divljanje (za znalce) nisu.

Gang 24:00 rama. Kupljena. CETVRTI DAN, vidim crack. Uvjeravam se da nije. Nakon 4 mjeseca ispostavi se da se masu rasirio, presao na drugu stranu rame. Otkrivam jos jedan crack, na zadnjem dijelu. Prodajem ramu. Kupujem DMR :D

Blago sumnjam da se takva greška dogodila po Duhu Svetom. A i kada se dogodi postoji nešto što se zove garancija. Obzirom da ga nisi dao na garanciju imam blagi dojam da je to tvoja greška, a ne Authora.

Jedina greška se mogla dogoditi da je rama pukla na spoju. Ostalo se ne može pripisati proizvođaču jer praktički ništa drugo i ne rade.

Baš sam probao Gang, sa svojih respektabilnih 90 kg, i napravio mu kratki torture test. Rezultat, nije niti zacvilio. A probali su ga i puno bolji skakači od mene. I opet ista stvar. Inače postoji test kojim se provjerava rama i cijeli bicikl. Ja sam svojem to napravio prije kupovine. Moguće da neki to ne rade jer ne znaju.

Nema smisla više objašnjavati kako je Author pouzdan proizvođač. Vidim to svaki dan. Ostali, koji to ne mogu vidjeti, neka kupuju Scotta. Jedan ponosni vozač Peugeota se htio živ pojesti (uz obimno psovanje) kada je shvatio da sam dobio nešto bolji bicikl za 2500 kn manje. Lik je kupio svoj bicikl 2 dana prije. Obojica imamo 20-tak godina ceste u guzici i može se reći da nekog vraga znamo o tim dvokotačnim guralima.

Costa 19.06.2006. 11:50

Citiraj:

Autor Matesonik
@Costa: prosvijetli me, di je to u zelini, cini mi se poznato al se nemrem sjetit : hitthewa

Brijeg prije selnice.

Evo josh jedna iz centra :)
http://img208.imageshack.us/img208/6968/snijeg8pa.jpg

Matesonik 19.06.2006. 12:06

: lol2 : : roller :

a biciklom po shtengama? :D:D:D

i jos jednom pitam, kad cemo na miting? :)

Sam Fischer 19.06.2006. 13:12

Citiraj:

Autor Matesonik
: lol2 : : roller :

a biciklom po shtengama? :D:D:D

i jos jednom pitam, kad cemo na miting? :)

A gle, svi pišu koje bike-ove imaju, a nitko nebi došao...fish ne može..
Kaj nas troje??? Pa glupo je onda...:(
Vidjet cemo jos :)

rendula 19.06.2006. 13:14

ja bi možda došao. ali neznam se voziti tak dobro ko vi. i tu je uvijek konstantni rizik od raspadanja bicikla.

Sam Fischer 19.06.2006. 13:28

Citiraj:

Autor rendula
ja bi možda došao. ali neznam se voziti tak dobro ko vi. i tu je uvijek konstantni rizik od raspadanja bicikla.

LOL dobra :D
Ma lol ko da smo mi neki profići daj ajde...

Edit...
Pogledajte ovo...usro sam se :D
To je stručnjak :D

http://www.youtube.com/watch?v=6GNB7xT3rNE

Matesonik 19.06.2006. 13:40

ak se raspadne...ja ti slazem bike po putu :D

MetallicA 19.06.2006. 13:49

ja neam bajk 2-3 godine :( inache prije sam vozio 1 dan tjedan dana slago imo sam nekog faked ap spojil sam ono kaj mjeri brzinu na zadnji kotach i stavio da mi mjeri metre prevezo sam se 103,6 m na zadnjem kreno kochit pukla kochnica nastavio dalje - do prve jame (bila je duboka ~1,5m) tak da sam bez tog bajka osto jedino mi je ostalo napisano kolko sam se prevezo na zadnjem
dobro da sam prezhivio :D

mislim da si nebum tak brzo bajk ni kupovo - josh iam traume :D lol

Matesonik 19.06.2006. 14:21

103.6m??? CARE

mc_fish 19.06.2006. 14:30

Citiraj:

Autor hYcOde
Daj pojasni mi malo to oko Scotta? Ja samo pedaliram, nisam bas upoznat sa svime time :-) Htjeo si rec da je scott jeftin ili skup?

u vecini slucaejva preskup za ono kaj nudi...al cuj al ti se posrecid a nadeos ono kaj sam ja naso jos za tu lovu...: lol2 :

Ladybug 19.06.2006. 20:44

Danas sam si upiknula nove pedale, baš su šesne, alu. Stare su bile na samrti, i sad počinje strava na ulici :D

mc_fish 19.06.2006. 20:48

Citiraj:

Autor Ladybug
Danas sam si upiknula nove pedale, baš su šesne, alu. Stare su bile na samrti, i sad počinje strava na ulici :D

kao 1. ti vec jesi=)
kao 2. kaj da se bojimo mozda?!?!?ahahaa :D dobra=) moras se ranije ustat da se ja bojim nekog:P

Željac 19.06.2006. 21:40

Citiraj:

Autor Sam Fischer
A gle, svi pišu koje bike-ove imaju, a nitko nebi došao...fish ne može..
Kaj nas troje??? Pa glupo je onda...:(
Vidjet cemo jos :)

Evo ja vozim custom bajk (moja obrada)
i voljan sam doći na to....
samo moram stavit slik gume i to je to....

Ladybug 19.06.2006. 21:45

Citiraj:

Autor mc_fish
kao 1. ti vec jesi=)
kao 2. kaj da se bojimo mozda?!?!?ahahaa :D dobra=) moras se ranije ustat da se ja bojim nekog:P

pazi se mali, rekoh već ranije da se ja ne okrećem kada sa volanom zakačim neko dijete :D:D:D neće biti kodadva kada će rukica biti u langeti :) a to je samo početak mog "moddanja" haha

Matesonik 19.06.2006. 22:05

bravo ladybug !!! :D

a zheljac...nemoj slik gume...mozhda nam se sprdne na nasip vozit...a tam se ja sa svojim celavim polutraktorom mogu ubit :D :smoke:

speedy-3 19.06.2006. 23:10

Citiraj:

Autor Ladybug
Moj montić je tamnoplavi. Star je 10ak godina. Vozim se od kuće do Maksimira, oko Nove bolnice, pa po novoj Branimirovoj i po Poljanicama zaokružim doma. A u grad idem po Aveniji Dubrava, staroj Branimirovoj, do Zelenog Vala, pa preko Branimirovog placa do Glavnog.

Živciraju me "spušteni" nogostupi koji su sve samo ne spušteni. Al ne žalim se.... Još je dobro kako je bilo pred par godina.

hehe i ja sam proslog ljeta bio na 10-tak godina starom monticu bilo je najc vozati se,,,,,,,,, ali,,,,, auto rulez sad kad imam vozacku nevracam se na bic ni za zifu glavu :):)

LOL smjesno mi gledat ono gore 6000kn 8000kn za fuckin bicikl,,,,,,,, za grad,,,,,,,, a-a nema sanse to samo za brdske staze bi dao toliko za bicikl

ovo sa sam vozao po gradu je fuckin "Limex" i full je fine nie bilo nikakvih "kvarova" bas sam ga vozio "ko konj" :D i sfe je izdrzao jedino mu se mjenjav she*** ali nista strasno isao je :) jos uvijek ima ori-gigi sajle lanac, felge, sve osim guma i straznje kocnice to se dosta cesto trosilo :)

za grad je bicikl ko bicikl stvarno nema smisla bacit 8000kn za bic pa ga negdje ostavis fino ti ga ukradu i mos se j***

Ladybug 19.06.2006. 23:17

Citiraj:

Autor speedy-3
hehe i ja sam proslog ljeta bio na 10-tak godina starom monticu bilo je najc vozati se,,,,,,,,, ali,,,,, auto rulez sad kad imam vozacku nevracam se na bic ni za zifu glavu :):)

Ma nema do bicikla po ljepom danu... Imam i vozačku već 3, 4 godine, no izabirem bajk kad je ovako ljepo vrijeme, iako vozim onako fino, muški i mnogi bi mi pozavidili :D (kako sve puca od autoironije...)

z3D 20.06.2006. 00:16

Citiraj:

Autor RAK
Blago sumnjam da se takva greška dogodila po Duhu Svetom. A i kada se dogodi postoji nešto što se zove garancija. Obzirom da ga nisi dao na garanciju imam blagi dojam da je to tvoja greška, a ne Authora.

Jedina greška se mogla dogoditi da je rama pukla na spoju. Ostalo se ne može pripisati proizvođaču jer praktički ništa drugo i ne rade.

Baš sam probao Gang, sa svojih respektabilnih 90 kg, i napravio mu kratki torture test. Rezultat, nije niti zacvilio. A probali su ga i puno bolji skakači od mene. I opet ista stvar. Inače postoji test kojim se provjerava rama i cijeli bicikl. Ja sam svojem to napravio prije kupovine. Moguće da neki to ne rade jer ne znaju.

Nema smisla više objašnjavati kako je Author pouzdan proizvođač. Vidim to svaki dan. Ostali, koji to ne mogu vidjeti, neka kupuju Scotta. Jedan ponosni vozač Peugeota se htio živ pojesti (uz obimno psovanje) kada je shvatio da sam dobio nešto bolji bicikl za 2500 kn manje. Lik je kupio svoj bicikl 2 dana prije. Obojica imamo 20-tak godina ceste u guzici i može se reći da nekog vraga znamo o tim dvokotačnim guralima.

Napomenuo sam da Author NIJE ZA ZNALCE (znaci malo extremnije momke :D)
Prvi crack je bio na varu....i drugi na varu...na kraju je pukla cijev napola a var izdrzao ha ha

Nema garancije za nas slonove...to tebi mogu dati drugi bike...mene znaju po ducanima i nema shanse...jedan nabrijaniji street ili skate park session i zaboravi garanciju: hitthewa

mc_fish 20.06.2006. 00:20

Citiraj:

Autor Ladybug
pazi se mali, rekoh već ranije da se ja ne okrećem kada sa volanom zakačim neko dijete :D:D:D neće biti kodadva kada će rukica biti u langeti :) a to je samo početak mog "moddanja" haha

to djete ima 92 kile na 180 cm i mos me zamislit ko 3krilni ormar...iliti kak to sam fisher voli slikovito opisat...baustelac: hello2 :
a da se mene potrfa treba vise od slonice nelice: cheers2

sala da nebi bilo ups

rendula 20.06.2006. 00:22

Citiraj:

Autor mc_fish
to djete ima 180 cm i

: roller : kak da ne:D

mc_fish 20.06.2006. 00:28

Citiraj:

Autor rendula
: roller : kak da ne:D

ispricavam se 179...kako sam samo mogao lagat za jedan cm: lol2 :
->sistematski;)

Ladybug 20.06.2006. 11:36

Citiraj:

Autor mc_fish
to djete ima 92 kile na 180 cm i mos me zamislit ko 3krilni ormar...iliti kak to sam fisher voli slikovito opisat...baustelac: hello2 :
a da se mene potrfa treba vise od slonice nelice: cheers2

sala da nebi bilo ups

haha, bicikl je teži od mene tako da nasdvije skupa imamo nekih 70ak kg :D To se već može zvat Nelica. (koliko ti od te kilaže otpada na kosu, riba? ;) )

Btw jako sam zadovoljna sa pedalama, već sam obavila jutarnji fiks po kvartu :D

RAK 20.06.2006. 12:32

Citiraj:

Autor z3D
Napomenuo sam da Author NIJE ZA ZNALCE (znaci malo extremnije momke :D)

Svatko se danas naziva znalac.

Možda bi valjalo napomenuti da sam se biciklom počeo ozbiljnije baviti ranije nego kompovima i da, zapravo, njih više volim i o njima više znam.

RAK 20.06.2006. 12:36

Citiraj:

Autor mc_fish

Žgabavac. Jel te nije sram to napisati na istom podforumu gdje su i Žderonje na koje se zdušno prijavljuješ?

Sam Fischer 20.06.2006. 16:10

Citiraj:

Autor mc_fish
to djete 180 cm

: stoopid
***************emu, ja imam 188, a samo sam 3 glave veći od tebe :D
Računica ti ne šljaka, da nisi možda 159 cm?

Željac 20.06.2006. 16:24

I kad ćemo .... ????
:)

Sam Fischer 20.06.2006. 16:26

Jeste za subotu ujutro?

rendula 20.06.2006. 17:01

Citiraj:

Autor Sam Fischer
: stoopid
***************emu, ja imam 188, a samo sam 3 glave veći od tebe :D
Računica ti ne šljaka, da nisi možda 159 cm?

ma pusti ga, kompleksi, svi znamo da nema ni 170 :D

mc_fish 20.06.2006. 17:02

Citiraj:

Autor RAK
Žgabavac. Jel te nije sram to napisati na istom podforumu gdje su i Žderonje na koje se zdušno prijavljuješ?

rak ja tu masu oblikuje u obliku misica:P ne pivskog trbuha hehe

@sam hehe pico jedna ma 5 glava si corav s novim lecama : wtf :
@dama hehe riba ima puno kosri: cheers2
edit:
@ren joj prokuzili ste mi kompleks jao sto cu sad=)
@rak a stas ja sam ti perolaki zderonja=) btw zed ima pravo author nije za skakanje...on je za ugodnu voznju

z3D 20.06.2006. 19:43

Citiraj:

Autor RAK
Svatko se danas naziva znalac.

Možda bi valjalo napomenuti da sam se biciklom počeo ozbiljnije baviti ranije nego kompovima i da, zapravo, njih više volim i o njima više znam.

E a ja jos vise znam :D :beer: nisi u svemu najpametniji RAK, pusa :enjoy:

RAK 20.06.2006. 21:43

Citiraj:

Autor z3D
E a ja jos vise znam :D :beer: nisi u svemu najpametniji RAK, pusa :enjoy:

Možda da završimo sa tvojim prosipanjem znanja i pameti jer bi sljedeći arument mogao biti:

"Moj je tata jači."

Citiraj:

Autor mc_fish
@rak a stas ja sam ti perolaki zderonja=) btw zed ima pravo author nije za skakanje...on je za ugodnu voznju

Author je sasvim lijepo zaokružio gamu modela i postoji model za skakanje. No, ne treba biti ultra-pametan nego pogledati informacije.

Costa 21.06.2006. 00:09

Dok vi trabunjate on ga koristi:
http://spaceman.cz/main_en.html

Slika 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Par video demonstracija:
http://spaceman.cz/skola_en.htm

trpi 21.06.2006. 00:27

to slike stare par godina, al brodo nema veze, mislim da on i dalje vozi za author.... i sad neznam od koje je godine taj gang al je po svim pričama kao najbolji, geometrija, čvrstoća i tak.... sve poslje njega su neke điđa miđe pravili od geometrija zbog čeg su pucale rame...

z3D 21.06.2006. 01:51

Rak, zakopavas se brate...
Author ima model za skakanje? Da, ima, sve sam ih vozio. Jedino prvi (2003' Ante Meridiem) je bio odlican...svi ostali puk-puk!

Sta si mislio, da sam s trekking bikeom isao u skate park?
Author ode u vjecna...

Nista od njih dok ne naprave postenu celicnu ramu....aluminij nije za nas abjuzere

mc_fish 21.06.2006. 15:41

Citiraj:

Autor z3D
Author ima model za skakanje? Da, ima, sve sam ih vozio. Jedino prvi (2003' Ante Meridiem) je bio odlican...svi ostali puk-puk!

Sta si mislio, da sam s trekking bikeom isao u skate park?
Author ode u vjecna...

Nista od njih dok ne naprave postenu celicnu ramu....aluminij nije za nas abjuzere

podpisujem...zato ja imam krom moli=) je da je tezak i sve...al da me ubijes to je jedino kaj me prezivilo:beer:

RAK 21.06.2006. 21:33

Citiraj:

Autor z3D
Author ima model za skakanje?

Nemam se namjeru s vama prepirati o temi s kojom se bavite 2.5 godine i strgate svaki bicikl svojim padovima. Da stvarno znate skakati, ne bi padali i trekking bi izdržao. A niti se samo skakutavci mogu nazvati znalcima.

Pametan čovjek će znati cijeniti pametan savjet. I kao mnogo puta do sada, na ovom forumu, Rakov savjet će se pokazati kao ispravan. Nije jedan čovjek uštedio podosta novaca kada je kupovao komp ili bicikl.

Fish za tebe imam samo reći Asus P5ND2 SLI.

Sam Fischer 21.06.2006. 21:39

Citiraj:

Autor RAK

Fish za tebe imam samo reći Asus P5ND2 SLI.

Hehe, sad fish znaš di s, ono što ti ja cijelo vrijeme govorim :p
n00b :p

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:30.