PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36880)

niksy 24.03.2007. 00:16

Probao igru, isprva mi se cinilo kao nesto prosjecno, ako ne i lose, ali nakon malo vise igranja, sve mi se cini da cu igrat do kraja :D.
Grafika je OK, mada ne mogu vdijet sve u detalje, ali peroW1 je dao dobre screenshotove kako to u potpunosti izgleda i sve je veri najs :D
Sto se tice pucanja, nisam primjetio neku veliku nepreciznost, vecinom ciljam u glavu ili u prsa, cesto i metak po metak i sve prodje lijepo, cak i na vojsci. Do sada jedino sto mi se ucinilo banalno: dijalozi se svode vecinom na iste stvari, questovi takodjer, neprijatelja je nekad i malo previse cak i za najslabiju razinu tezine. A ono sto mi se ucinilo posebno glupo, u onoj misiji kod one agro firme, sva vojska stoji na istom mjestu i pricaju sve u isti glas te se ponavljaju, tek kad se krene na njih pucat razbjeze se i onda se razmjeste na pozicije. AI je tak-tak, uglavnom svatko radi sto treba raditi :D

Vejita 24.03.2007. 04:00

Sada rokam s 1 metkom otkada sam dobio nadogradnju za pusku.
Da vas nekaj pitam dali ili se meni cini da se postavke povecavaju kako koljes s jedni te istim oruzjem ili sam postao bolji u ciljanju.

Jos mi nitko nije odgovorio kaj treba napraviti u labu kako otvoriti ona vrata di onaj lupa, tu sam misiju dobio di se odrzavaju borbe u tom kampu ( di one đukele leze po cesti )

musso 24.03.2007. 11:04

Citiraj:

Autor Vejita (Post 683242)
Jos mi nitko nije odgovorio kaj treba napraviti u labu kako otvoriti ona vrata di onaj lupa, tu sam misiju dobio di se odrzavaju borbe u tom kampu ( di one đukele leze po cesti )

Koliko se sjecam, nadi neke stepenice koje te vode jos dolje i onda ces doci do nekakve bestije koju nigdje drugdje nisam vidio. Popni se na metalne stepenice unutar te sobe gdje je bestija. Kokni ju odozgora i onda kad se spustis s tim stepenicama u blizini ispred tebe bi trebao biti mrtvi znanstvenik. U crvenom odijelu mislim...

matija84 24.03.2007. 14:38

Citiraj:

Autor tor (Post 682856)
Ajd, nećemo se sada još i posvađati jel treba dva ili tri metka da se umrtvi pijani rus...igra je OK, uvijek može bolje no ok je. Ne vidim previše problema u "nepreciznosti". Ne znam koliko je vas pucalo u stvarnosti iz puške ili pištolja (nemojte sad počet o svojim ratnim podvizima :) ) ali nije to baš tako lak posao i meni ovo izgleda sasvim OK. Neću reći realno ali da je dovoljno teško kako i treba biti - JE. Malo oklopa, malo vjetra, malo nečeg trečeg i eto ti ga - šoraš po njemu a lik ne pada. Ha, jaka muda ubit lika u SS ili kvaki...nije ovo to.

:goood:
Bravo, zaslžio si :chears:

matija84 24.03.2007. 14:42

Citiraj:

Autor Vejita (Post 683242)
Sada rokam s 1 metkom otkada sam dobio nadogradnju za pusku.
Da vas nekaj pitam dali ili se meni cini da se postavke povecavaju kako koljes s jedni te istim oruzjem ili sam postao bolji u ciljanju.

Da, brijem da trebaš ići dole, niže, napast će te neka zvjerka nevidljiva, koja vatru baca, ubi je, samo pucaj, u toj prostoriji imaš jedne metalne stepenice, nisu visoke, popneš se gore i tamo je znanstvenik ili tak nekaj, barem koliko se sjećam. Sretno

P.S. Sorry na duplom postu

Igorr 24.03.2007. 16:15

Meni igra neradi na 32 bitnoj visti :( Ude u igru, cuju se sasvim normalno zvukovi od uvodnih reklama ali bez slike, i kad produ doticne reklame zbrejka se i javi neku gresku. Je li netko imao takvih problema i ako je kako ih je rijesio? Instalirao sam najnovije updateove za directx i imam najnovije sluzbene drivere - 100.65.
Mozda i bolje da mi neradi jer sam nikakav ovih dana s vremenom ali samo da je vidim (i odigram koji sat) :D

WeD@ 24.03.2007. 17:08

jeli ko nasa kod za vrata u lab - 16 ?

Vejita 25.03.2007. 01:10

meni je bio 1243 ako ne pomogne kod ti je kod vojnika ( krepanog ) di ti ona vatra ide po sobi ( kruži ) on ti je u kutu

SniperWolf 25.03.2007. 15:22

http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic...3431&start=300
navodno 'pomaze' kod performansi..

WeD@ 25.03.2007. 18:11

Citiraj:

Autor Vejita (Post 683937)
meni je bio 1243 ako ne pomogne kod ti je kod vojnika ( krepanog ) di ti ona vatra ide po sobi ( kruži ) on ti je u kutu

treba mi za lab 16(treba iskljuci brain tumbler) ne lab 18...

zvonac 25.03.2007. 18:16

Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 684026)

nevjerojatno sve na full high 1280x1024,sva sranja ukopčana 75-90fps-a.
1280x768,skače na 150fps-a,nema trzanja...probajte!

WeD@ 25.03.2007. 18:38

mislim da je to koliko para toliko muzike...
jeli tko probao pa pa stave screenshot jeli ima gubitka kvalitete i koliko...
p.s.
evo probao sam, igra se stvarno ubrza duplo na nekim mjestima, ali koliko sam vidio iz usporedbe screenshotova , iskljucen je dinamic lightning tj, kad opali munja ne zasvijetli cijeli ekran neko sam neki objetki...
ko ima slabiji stroj i moze prezivit bez toga svakako preporucujem...

zvonac 25.03.2007. 19:17

jel se još kome događa ovo,idem na exit to windows,i niš ,crni ekran moral sam ga restartat ručno...isto tak dok stisnem ctrl-alt-del,iziđem na desktop,al nemrem ga ni iz task managera maknut,zamrzne se,nema veze s ovim gore modifikacijama pošto mi je tak i bilo dok sam ju instaliral...mišljenja,savjeti dobrodošli...

WeD@ 25.03.2007. 21:45

to je bilo i meni dok sam tek poceo igrat igru, sad je puno bolje, nestalo je kako igram igru, doduse, dosta sam namjestao settingse dok nisam nasao sweetspot izmedju grafike i performansi, moze bit da neka opcija rusi igru...

Gabre 25.03.2007. 21:47

sinoć smo kod frenda probali na san digeu 3700,. 1 gb rama, 7600GT, i to na DELL 24" !

u rezi 1920x1200 !! igra sa isključenim dynamic lights, ali na MAXIMUM details radi skroz tečno! kad upali dynamic lights, framerate je valjda 20.

ja sam se iznenadio.

i da, dell 24" je prosječan monitor, nije tako dobar koliko ga se hvali.

WeD@ 25.03.2007. 21:56

da dynamic lightning ubija framerate, ali i daje poseban feeling igrici... imho ja bi radje to ostavio i smanjio malo detalje...

Gabre 25.03.2007. 22:40

i dalje se vidi kad munja opali, i te fore, jedino vatra nije toliko realna u prostoriji ko s dynamic lightning.

Jelc 26.03.2007. 02:14

Dobra je igra, ne legne na prvu loptu (bar meni nije) ali mi je sad ok.
Čak dobro i ide sa X1900 AIW na 1680x1050.
Jedino mi nakon par sati igranja počinje igra naglo usporavati pa moram sejvat i izaći.
Probao sa dvije grafe-isto.

tor 26.03.2007. 07:24

Kad imaš kramp od kompa:kafa:

Vejita 26.03.2007. 07:32

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 684152)

Pardon onda ne pamtim imena labosa sorry

WeD@ 26.03.2007. 08:22

Citiraj:

Autor Vejita (Post 684663)
Pardon onda ne pamtim imena labosa sorry

nema beda, cujemo se kad dodjes u lab 16 :-)
ja sam ova dva dana uzeo pauzu od stalkera...
kad provedes 4 dana skoro neprestalno u zoni (male pazue za spavanje i hranu)
moga bi dobit ptsp :D , em je radijacija, nitko te u zoni nevoli, brr... sad malo ljetam u fligt simulatoru da smirim zivce :D
@jelc igra ima dosa bugova ali nisam primjetio da usporava nakon dugog igranja (neki memory leek ?) jesu ti windowsi ok ?

JC Denton 26.03.2007. 08:22

Citiraj:

Autor tor (Post 684662)

:lol2:

Rivi 26.03.2007. 10:29

Ako se dobro sijećam, kod za druga vrata je 9524

Jelc 26.03.2007. 10:52

Citiraj:

Autor tor (Post 684662)

Kad su nam bijedne moderatorske plaće-ne možemo si priuštiti Conroe konfu ko admin:D

Citiraj:

Autor WeD@
@jelc igra ima dosa bugova ali nisam primjetio da usporava nakon dugog igranja (neki memory leek ?) jesu ti windowsi ok ?

Windowsi su kakvih 6-7 mjeseci stari, sumnjam da je do njih jer sve ostalo radi ok.

To me valjda komp podsjeća da treba svaka 3-4 sata napraviti pauzu:)

The Satara 26.03.2007. 12:40

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 684152)

je li to onaj podzemni lab u red forest? ak je, onda ti kod ne treba, već samo nastaviš dalje i malo dužim putem dođeš s druge strane vrata, tj. do sklopke kojom isključuješ radijaciju ili što već. samo mi nije jasno zašto se lik onesvjesti i dobije "vizije" svaki put kad isključi neku sklopku :stoopid:
mogli su to ipak malo suptilnije napraviti :kafa:

WeD@ 26.03.2007. 15:04

thx idem odma probat :-)
@jelc probaj malo se igrat sa opcijama u igri, meni je u pocetku igra bila skroz nestabila, a sad je sve ok...(doduse nesjecam se sto sam sve izvrtio..:-)

Lihto 26.03.2007. 19:44

Jel zna netko kak uči u onaj fab16(prevelika je radijacija) tamo bi trebalo biti ono super odjelo? To je na onom Yakar(valjda sam dobro napisao:D) jezeru.

KnezTame 26.03.2007. 20:00

aaa meni sutra stizee :nuts::banana:

WeD@ 26.03.2007. 20:04

Citiraj:

Autor Lihto (Post 685185)
Jel zna netko kak uči u onaj fab16(prevelika je radijacija) tamo bi trebalo biti ono super odjelo? To je na onom Yakar(valjda sam dobro napisao:D) jezeru.

ako imas dobro odjelo i artefakte radijacija nebi trebala bit problem,
a u lab kod tog jezera nemozes uc (sa gornje strane) dok ti doktor ne da misiju...
udjese u taj lab ispod zemlje koliko se sjecam

Lihto 26.03.2007. 21:57

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 685199)
ako imas dobro odjelo i artefakte radijacija nebi trebala bit problem,
a u lab kod tog jezera nemozes uc (sa gornje strane) dok ti doktor ne da misiju...
udjese u taj lab ispod zemlje koliko se sjecam

a di ispod zemlje,našao sam jedan kanal al on vodi na drugu stranu?!?!?Dao mi je doktor misiju i nekak uspijem doći do tog mjesta di je to odjelo al prebrzo umrem.Inače imam ono njihovo odjelo što su mi dali tamo i probao sam stavit sve artifekte protiv radijacije al svejedno mi svake 3 sec uzme pol healtha,pa ak moš objasnit di točno se od ispod uđe bilo bi super:goood:

E.T. 26.03.2007. 22:31

Citiraj:

Autor Jelc (Post 684621)
Dobra je igra, ne legne na prvu loptu (bar meni nije) ali mi je sad ok.
Čak dobro i ide sa X1900 AIW na 1680x1050.

Pico jedna,sto si morao to pisat... sad joj i ja moram dati jos jednu sansu...

WeD@ 26.03.2007. 22:53

ovde je ulaz u lab 16
http://img130.imageshack.us/img130/3954/labpn9.th.jpg

samo cini mi se da jos nisi dosao do misije di trebas uc u taj lab.
Kad dodjes u yantar (ili kako vec) profesor ti da misiju da otpratis njegovog pomocnika da obavi neka mjerenja za psi helmet (tu ga moras cuvat od zombija tj. toliko je glup da moras skakat na metke isprid njega) kad to obavite vratite se nazad u pokretni lab di ti prof. da psi helmet(bez koje nemos prezivit) i lokaciju trupla bivse kolege :) u zgradi pokraj trupla u podrumu je ulaz u lab 16 (oznacen na mapi)...

OveRkiLL 26.03.2007. 22:54

evo jedan zanimljiv test stalkera
Link
Čini se da antialiasing u stalkeru ne radi baš kak bi trebao.

Ja sa ciljanjem nemam problema, kalaš i scope i sa 60-70m u velikoj većini slučajeva pogađam u glavu. Pazim da je stamina na full, jedan red bull prije akcije :), i onda čučnem i još kleknem i tak uvijek cilja ok. To sa klečanjem su debilno napravili, umjesto da ima crouch i prone ko u ostalim igrama.

Lihto 27.03.2007. 00:05

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 685366)
ovde je ulaz u lab 16
http://img130.imageshack.us/img130/3954/labpn9.th.jpg

samo cini mi se da jos nisi dosao do misije di trebas uc u taj lab.
Kad dodjes u yantar (ili kako vec) profesor ti da misiju da otpratis njegovog pomocnika da obavi neka mjerenja za psi helmet (tu ga moras cuvat od zombija tj. toliko je glup da moras skakat na metke isprid njega) kad to obavite vratite se nazad u pokretni lab di ti prof. da psi helmet(bez koje nemos prezivit) i lokaciju trupla bivse kolege :) u zgradi pokraj trupla u podrumu je ulaz u lab 16 (oznacen na mapi)...

da očito mi nije dao tu misiju,kak ju dobit:D,jer sam otpratio već jednog znanstvenika tamo u yantar i pričao sa profesorom i dao mi neke 3 misije a jedna je vezena za to odjelo

Facelessone 27.03.2007. 00:09

Pa hebemu, ne radi mi S!T!A!L!K!E!R! na Weesti (visti), ne radi mi c++, foobar me nekej yebe. Meni dost, vračam XP kad mi se skine ovo kaj daunlodam.

Jedva čekam da počnem ovo igrat.....po ovom kaj tu vidim i čitam. Sviđa mi se jako.

Jelc 27.03.2007. 00:13

Citiraj:

Autor E.T. (Post 685348)
Pico jedna,sto si morao to pisat... sad joj i ja moram dati jos jednu sansu...

Je, treba malo više da ti sjedne.
Barem meni.
Par puta po tri-četri sata u komadu i već je zanimljivije:D

Panzer 27.03.2007. 00:35

Citiraj:

Autor Jelc (Post 685469)
Je, treba malo više da ti sjedne.
Barem meni.
Par puta po tri-četri sata u komadu i već je zanimljivije:D

Jelc, s kojim postavkama igras?
Jel se da natjerat da radi AA s full dynamic light? Ja nisam uspio.
Inace, tek sam na pocetku, pokokao onu ekipu u "selu" do mjesta od kud se krece.
Moram prec one vojnike koji cuvaju most, al neznam kak. Prejaki su mi za fight, probal sam i onim tunelom, al trese prejako tam.

E, jel se moze spavat u igri?

joolka 27.03.2007. 00:39

Citiraj:

Autor Panzer (Post 685493)
Jelc, s kojim postavkama igras?
Jel se da natjerat da radi AA s full dynamic light? Ja nisam uspio.
Inace, tek sam na pocetku, pokokao onu ekipu u "selu" do mjesta od kud se krece.
Moram prec one vojnike koji cuvaju most, al neznam kak. Prejaki su mi za fight, probal sam i onim tunelom, al trese prejako tam.

E, jel se moze spavat u igri?

..s desne strane ides k bregu di su vagoni,tamo imas "rupu" u ogradi i mozes preko bez da placas onim smradovima 500ru (ka i ja :lol2: )...

Lihto 27.03.2007. 01:10

Citiraj:

Autor joolka (Post 685496)
..s desne strane ides k bregu di su vagoni,tamo imas "rupu" u ogradi i mozes preko bez da placas onim smradovima 500ru (ka i ja :lol2: )...

ja ih pokokao sve:D,nema plačanja:D

niksy 27.03.2007. 01:19

Citiraj:

Autor Lihto (Post 685517)
ja ih pokokao sve:D,nema plačanja:D

Takodjer, malo taktike i da vidis kako padaju :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:51.