![]() |
Sada kad krenu padat cijene 700 serije vidjet ćemo šta će se na kraju više isplatiti!
|
Uglavnom ovdje se priča o kupnji gtx 970 kartica ili u Hrvatskoj ili iz EU gdje je cijena nešto jeftinija. Zašto nitko ne razmišlja o kupnji gtx 970 kartica sa amazon.com gdje su cijene dosta manje 330-350$ pa cak i kad se nadoda pdv?
Ima li itko iskustava sa naručivanjem hardware-a preko amazon.com. Stavio sam ovaj post ovdje jer razmišljam naručit gtx 970 preko amazon.com. |
Citiraj:
poz |
Neisplativo zbog cijene shippinga, pdv i carine.
I najbitnije, garanciju nebi mogao ostvariti kod nas nego vraćati u US pa ti vidi. |
Citiraj:
|
Sve jedno ti je neisplativo naručivati preko bare.
Ja gledam 970icu jer je moja grafulja crkla i teba mi nova. Proučio sam kaj se nudi i mislim da ako cifre budu oko 2500-2800kn da mi se one najbolje isplate jer ukoliko idem na neku od AMD-ovih moram (nema možda, moram) uzeti i novo napajanje, ovako nemoram, barem ne odmah. |
Citiraj:
|
Cisto iz znatiželje i da imate tocnu informaciju. Dosao sam do zadnjeg koraka u narudžbi preko amazona.com prije plaćanja :) i otprilike ovako se cijena kretala
350$ kartica + 17$ shipping = 367 + 73 pdv za austriju. Zasto uracunavaju pdv na ukupan iznos a ne samo na robu? Jest malo jeftinije ali nedovoljno s obzirom na sve ostalo. |
Citiraj:
|
AMD-ovci su se uzhebali nekaj opet. Ne lajkaju 900 seriju previše. Morate momci uzet u obzir da je nekome stvarno bitna potrošnja i buka. Nitko ne želi avion u kućištu čim igra iole zahtjevniji naslov.
|
Citiraj:
|
Nekako mi se ova Asusova GTX 780 za cca 2500 kn čini boljom kupnjom od GTX 970 ako će joj kod nas biti cijena oko 2800 kn.
|
Citiraj:
A nije ni nvidija bila sretna nesto masu kada su bile 7970 ili kada su dosle nove r9 290 itd( samo par serija u proslost,za ostatak sada necemo ). Cinjenica je da neko nesta izbaci, za par mjeseci neko drugi izbaci nesta bolje, i tako se stalno vrti u krug i vjerovatno je sve to dogovoreno, samo da korisnici trose pare. |
Pa kaj ne čitaš komentare da su fakeali neke testove da se uzdigne 900 serija relativno naspram R9 serije. Ali ne bum trollao, da ne popljugam kartončeka, a i ne valja dirat u osinje gnijezdo.
On topic, evo pokazalo se da onaj test sa bukom Strixa laže ili su krivo napisali. Navedeno je na par strana prije da je buka u loadu 29dB. Evo Guru3D na svom testu ima 39db. Malo su muljali ipak. |
Citiraj:
gtx 970 vs gtx 780 ovdje je kao 780 bolja ali u svim testovima šta se tiče igara gtx 970 je uvijek u prednosti Significantly higher pixel rate...može ovo netko pojasnit? Koliko to igra ulogu u igranju,realno šta to predstavlja? Citiraj:
|
|
Vidio sam da je 1400-1500Mhz na gtx 970 normal oc. I da u valley nejde preko 65stupnjeva. Mislim da cim se pojave cu se oprostit od gtx 770.
|
Citiraj:
Ja referentnu R9 290 nebi NIKAD kupio, a u tom periodu za cijenu do 3k Kn novu bolju grafičku nisam mogao niti kupiti od trenutne Tri-x OC koja je po meni najbolja 290 makar se nedaju otključati u punokrvne 290x jer mi to nije bilo bitno. Opet ima riješenje da se uzme referentna + bolji 3 way hladnjak pa dobiješ isto ili bolje čak ali je prelazilo određenu cifru pa se nisam odlučio na tako nešto. Sada da kupujem vjerovatno bi razmišljao o kakvoj 970 upravo iz razloga koje si i sam naveo, potrošnja mi nikad nije bila toliki problem koliko buka, gledao sam da ima što efikasniji hladnjak i zato sam odabrao ovu što i trenutno imam, a prošlo je već par mjeseci. Osvrnuvši se na moju prijašnju izjavu upravo suprotno, pohvalio sam nove GTX kartice :goood: samo ne s takvim entuzijazmom kao neki, kako sam i rekao nova serija, bolji TDP, manje zagrijavanje i očekivano perfomanse, (ništa što se već postiglo nije), a kada budu svi imali 970-ke koje vrte 1500Mhz bez greške ode i ja na to EOD. :chears: |
Ma mene isto bune ti rivjui di zna bit masu kontradikcija...znaci svi nesto lazu i muljaju.
Ali ja bi svejedno jednu 970 od MSI-a, zbog male potrosnje i dobrih performansi, a imat cu bar 3 puta veci frejmrejt nego sa 560. E sad da netko prelazi sa neke jace graficke na ovo, neznam koliki je dobitak, ali potpuno sam siguran da cu ga ja primjetit ;) E sad, jedino bi bilo pametno strpit se malo da padnu cijene, pa mozda uzet i kakvu 280x ako bude smijesna cijena, premda mi se 970 nekako najvise svidja zbog male potrosnje... Mah, strpljen-spasen. |
Dok čekaš, zamini taj i3 odron za neki i5 :p
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=263352 Da je bar ovako znalo doć povoljnih (u odnosu na nove procesore udućanu) i5-ica na tržnjak kad sam kupova svoj sirotinjski AMD :D |
Citiraj:
A i taj tvoj ima neku vrstu HT-a, ne mogu se sjetit kako se to vec zove kod AMD-a... A negdje sam vidio testove da je bolji od bagera u igrama (bageri su bolji u SLI ili CF, ali to me ne zanima ni pod razno)... Pogotovo u starcraftu 2, tu ga sendi drobi ;) I da jedino za sto ja koristim komp je internet i igranje, nikakvi fotosopi i slicni ozbiljniji programi. A sto se tice tog oglasa, vidio sam jedan 3750K za mrvu vecu cijenu, radije bi tog bocnuo (pa ga mogu i kloknut po potrebi, samo imam malo trulu plocu za to). |
Nije baš trula ploča kad stock 3750K tjerati GTX 780
|
Ma rekoh trula ploca za OC, sad se ne sjecam dobro, ali ima losije napajanje (malo faza, mislim da je 4+2), lijen sam guglat.
|
Citiraj:
Prije bilo kakve promjene hardwera prvo promijeni monitor jer inače nema smisla...imao sam taj model i nema šanse da sad u 2014 godini igram na19" 4:3 budući da su igre optimizirane za 1080p. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zeza me tu i tamo ili ga nemogu upalit ili ga nemogu ugasit, ali onda ga spojim na drugi komp i onda opet proradi, nije do graficke jer mi je to radio i na proslima (8800GTS, dvije razlicite 4850 i sad ovoj). Kad opandrkne, kupujem dell p2414 ili ekvivalent koji bude bio aktualan kad ja budem kupovao. |
Citiraj:
|
Ja čekam 960 strix, ako bude ok cijena, mislim da je to to.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Posudi od nekog malo bolji 24" monitor pa češ vidjet kak ti je ovaj "dobar". |
Neće mu onda ostat ništa za novu grafu, eventualno proc :p
Uglavnom manite se GTX 960-ice, ja sam je prvi pikira (dokazi su gore iznad oko nas :D) - to šta sam upravo nabavija GTX 760 i to Gainwarda :hitthewal: ne minja stvari |
Citiraj:
A usput ima i i5 2300 (3,0ghz) i hd6950 2gb i njemu BF4 leti na 1080p (nema mikro stutteringa i slicno kao kod mene, s time da on igra samo multi, a ja samo SP), mislim da je na high, a ne ultra ili koja je vec najjaca postavka, bez AA. A nekako mislim da cu se i ja strpit do 960, samo da bude neka verzija sa vise od 2gb i to je to. Sta su rekli, pocetkom slijedece godine izlaze te slabije ? @drvoje: pa da i to sto kazes, zato sam i krenuo prvo sa grafikom (tj pred 3 tjedna sam kupio 8gb ram-a jer sam imao samo 4), pomalo, ionako zasada sve radi na medium (novi wolf i zadnji cod), a nesto cak i na medium/high (BF4, metro, crisys 3) ;) EDIT: i da znam da je proc jako vazan da nebude usko grlo, sjecam se da je ova grafika (560) u street fighteru 4 sa starim e2180@3,0ghz davala cca 50FPS-a, a kad sam uzeo ovog sendija, FPS fino skocio na 160 :D :D Ali ipak mislim da i5 i nije neka revolucija naspram i3, barem ne u igrama. |
u igrama ti igra samo broj ghz bar u većini. Jedina iznimka je BF4 koji jako voli i7. Ja svoju starudiju i7 920 vozim na 4ghz i nista ne zaostaje u odnosu na novije procesore. Jedino trosi struju ko ford mustang gorivo iz '68.
|
Citiraj:
CPU TEST Na ovom linku možeš naći tablice usporedbe i5 procesora i razlike su mizerne tako da je neki polovni i5 Ivy trenutno najbolji izbor...ja svog još uvijek držim na stock frekvencijama (iako igram BF4 MP 64p) jer nema pretjerane razlike kad ga OC-am...bolje da ga undervoltam! :D |
Evo u magazinu 970 strix za sitnih 3500kn cca.
wtf? zar to zbilja vrijedi te novce, ako je jedna 780 kod nine 2500kn? :) mislim da ne. javio sam se zagyju u futuru, veli da mu slijedeći tjedan dolaz msi i gainward po znatno nižim cijenama, tako da ćemo to čekati radije. ovo nije normalna cijena. |
Ma to su gluposti u magazinu.. Pa i nino je sam najavio da će msi 970 biti oko 2800 za forumase po procjenama. Nemoguće da će asus imati puno skuplje. Spustio će i magazin kada ostali budu imali u ponudi
Edit: vidim da i futura ima strix za 3300... |
Pa treba se rijesiti i svih GTX770/R9 280X i jacih kartica sa lagera...
Di ce sa njima ako GTX970 bude po realnoj cijeni? |
Onda je realno da očekujemo priličan pad cijena postojećeg lagera. Ili zadržavanje brutalnih cijena koje ne odgovaraju vanjskom tržištu, kao i inače kod nas.
|
Ako će se držati tih svojih "poštenih" cijena, lako se ode u susjednu državu i kupe kartice po normalnijoj cijeni...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:31. |