![]() |
Da na zalost laptop i slabo koristim, osim kada odem na ljetovanje a tamo sam dosta dugo, onda mi se ne nosi bas moja kanta ( ARC XL ) nego uzmem samo lapi. I sve ove godine sam se ubijo sa tim p6200, a ovo sada leti. Diablo3 mi radi ( na low detaljima, ali radi ! ), dok prije mi je stekao ko blesav, nisam mogo moba ubit. Ali eto nesto sam novo naucio i sada cu sljedeci put bit lukaviji :D
|
Citiraj:
Točno to što si opisao sam si i ja zamislio, za 25$ olakšat si život, ali eto, nisam bio te sreće :D Nema veze, svako iskustvo sa šeraufanejm dobro dođe :) Ja gledam tvoju ljepotu od sistema i nabrijavam se na ARC-a :D |
Da da, uopce nisam mogo niti zamislit da bi neka i5tica mogla bit za tak male pare, jos uvijek mi je to dosta nevjerojatno. Vjerovatno jer zivim u HR i tu je sve skupo :D Baterija za lap 600kn, ja sa vise celija narucim za 30 dolara .... Eto ovo mi je bilo bas guba ludo iskustvo, i na mom lapi ( HP 4720s ) promjena procesora je extra jednostavna! Steta kaj se neda i GPU promjenit (neki radeon 6370 taj nemre ni solitare vritit :P j/k ).
hehe ARC je zakon ali mene je kolega tu sa foruma nabrijo na XL pa sam uzeo, ali iskreno mislim da bi midi bio bomba i pol. Necu ic OT ako imas kakvo pitanje slobodno mi baci PM :D |
Citiraj:
|
Evo mene opet, ali drugi socket.
Je li upgrade Celeron M 370 -> Pentium M 740 isplativ? Potonjeg mogu nabaviti za 50 kuna. |
Osjeti se pomak ali je to toliko stara platforma da ni youtube više nećeš gledat na više od 360p :D
|
Na Celeronu mogu gledati 480p uz minimalne dropove. Čak sam gore nabacio deseteku i podnošljivo je radila(osim Metro aplikacija).
|
Svaka čast, na T7300 nemrem dobit 720p da mi radi normalno uz nastavak normalnog rada na laptopu.
Bit će ti Dothan osjetno poboljšanje. Možda čak ni 1080p neće trzat. :D |
Na Mintu ovaj Celeron dobro hendla 480p, a na XP-u malo manje, ali i dalje ok.
Kako ti T7300 šteka pri HD-u? Kad sam pitao za upgrade s T4500 preporučio si mi njega. T4500 bez problema multitaska uz HD video s YT-a. Jedino ga MATLAB ubija u pojam. |
Nisam ga ja preporučio.
Chrome, HTML5 player, često zastane. Kad fokusiram tab natrag nakon više od 10sec stavi na scroll-crtu onu ogradu kao da sam otvorio link sa "&t=xxy" Win8 maybe? Neam pojma. Nebitno, na poslu sam dobio malo bolji laptop, a doma na tablet sve :D |
Pozdrav, da li mi netko može reć na trenutnom laptopu
proc: T5600 mbo: compal hel80c ima socket 478 ppga da li mogu kakav upgrejd napravit što se proc-a tiče stavio bi neki jači ako bi išo, gledao sam možda P8400 ali nisam mogao nać nigdje neke kompatibilnosti pa da nebi bilo da kupim pa neće. |
T7200, T7400 i T7600 idu sigurno, ako gledaš procesore s drugim FSB-om provjeri s nekim od alata koji chipset imaš.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ekipa je po stranim forumima stavljala i po +10W TDP jače proceve, i preživili su :) |
Citiraj:
|
Da, po tom pitanju bi definitivno P-procesor bolje sjeo.
Mah, to je lutrija s tim laptopima i procesorima. Ja sam gore stavio T9500 koji je imao i brži FSB (umjesto T4400) i ono, radi, prolazi stress testove, sve, ali jedan periodički BSOD svakih 5 ili 10 min, pa sam odustao i vratio ovu starudiju nazad. A ekipa je stavljala i quad corove i svašta nešta, nekima super radi, nekima ni ne boota. Više elemenata se očito treba poklopit, kompatibilnost sa pločom, ramima, biosom, etc. Baš je APP metoda, ako prođe - prođe. |
Citiraj:
A da, ništa budem probao pa javim, tnx na info. :) |
Malo je previše za P8400 na Compal. Po meni isplativ je T7200. Što više keša memorije i to brže izvodi.
Na R61i imam T5750 i već duže vrijeme pikiram na T7200 |
Citiraj:
Svakako javi rezultate, tko zna, možda bismo mogli jednog dana napraviti nekakvu listu zamijenjenih procesora, pa da bar ljudi preciznije znaju što mogu očekivati :) Kaj je najgore, i mene još vuče da sredim tog T4400 na tom Acer laptopu. Zaista se rijetko koristi (backup stroj u slučaju da mi crkne i desktopi novi laptop) ali je sasvim ok, i Kingston V300 je unutra. Samo da ima malo življi proc unutra, da se barem sa browsanjem ne muči. Imate prijedloge nekakve? Neki P8600 ako se pojavi jefitno, baš bi mogao opet probat... Ali me strah tog FSB-a opet, prelazak sa 800 na 1066Mhz, nekako imam feeling da je to bio zajeb kad sam stavio T9500... |
Citiraj:
Citiraj:
A čuj i ovaj moj je 667Mhz pa ovi šta ih gledam svi imaju ili 800 ili 1066, nadam se da neće bit BSODa. |
Citiraj:
Iman ti ja neke, mogu ti sutra provjerit, mislin da je T8300 i sl :) |
Ma da, baš to. Čisto ako nešto uleti. Budem malo bacio oko :)
Hvala na savjetu :beer: |
Reko da napišem možda će nekom poslužit. Uspješno upgrejdan T7250(kupljen od kolege Drift_King) umjesto T2410 u laptop HP Compaq 6720s. Znači klasika nova termalna stavljena AC5 stress test držan cca sat vremena temp. cpu-a nije prešla 82C s tim da vent po slušanju je vrtio na možda nekih 50% svojih okretaja(nemam RPM sensor pa da vidim precizno) također izmjenjen termalni pad na GMCH čipu jer je stari bio već doslovno skuren i prašnjav. Temp. u idle-u dok se ništa ne radi na njemu je 52C najmanja šta sam uspio vidit čekanjem. BSOD-a i nekakvih nestabilnosti zasad nije bilo, laptop ide osjetno brže nego na prijašnjem procesoru napravio sam i neke benchmarkove pa ako nekog zanima
Code:
T2410 T7250 |
Super da radi. Po Aidinim testovima se i ne vidi neki velik napredak osim operacija s memorijom.
Sad sam naletio na nekog zmaja na njuškalu koji ima hrpu mobilnih procesora u ponudi, ali prodaje samo 20 ili više komada? (slovima: dvadeset) Dafuq?! :D |
Pozdrav, pitanje, imam acer acer e1-531 sa intel celeron b820 procesorom, zanima me postoji li mogucnost nadogradnje procesora boljim, ali takvim da mi se isplati.
|
Prvo pogledaj koji ti je chipset na ploči, ako je HM65 onda možeš ići na neki i3,i5 ili i7 sandy bridge generacije, ako je HM76 onda možeš gledati i i3,i5 i i7 ivy bridge generacije.
Ako je na ploči HM70 onda možeš samo staviti neki jači Pentium i ništa više. |
Provjeri koji chipset imaš, neki od laptopa s celeronima i pentiuma dolazili su s nekakvom okaljaštrenom serijom chipseta gdje bi se laptop nadograđen na core i3/i5 jednostavno ugasio nakon 30 minuta bez obzira na temperature.
EDIT: kratko googlanje dovodi do informacija da imas hm70 chipset i da nakon nadogradnje na i3/i5 bi ti se laptop vrlo vjerojatno gasil svakih 30minuta. Ocito je Intel ubacio nekakav timer unutra baš da obeshrabri ljude koji žele nadograđivati. EDIT2: ovo kaj je kolega gore reko, svakako provjeri kaj imaš. |
HM70 je, di mogu vidjet sta je najbolje da stavim? Ako su informacije takve da bi se gasio, ja bih svejedno radije probao prvo s barem nekim i3 procom prije nego odustanem od nadogradnje..
|
najjače što možeš staviti je Pentium 2020/2030M, sa jačim ne moraš ni pokušavati, evo pogledaj i ovdje
EDIT : osim ova dva gore možeš ići i na Pentium B980 |
Code:
T7250 T7700 Kroz koji dan isto ću u presariu CQ71 testirat njegov trenutni proc T4300 vs T7700(nabavio sam još jedan za taj drugi laptop). |
Mislin da san ja ubaciva i T4400 u 6720s :D
Za mi je sta nisan ima t8xxx za thermaltake jer san ocito to nekome proda... |
Nema veze čovjek. Ne vidim neke velike razlike između T7700 i tog T8xxx imaju sve isto nit ima više MHz radnog takta niti cache-a, tako da nema baš smisla nadogradnja. Možda T9xxx no oni imaju 1066Mhz sabirnicu pa bi to možda predstavljalo problem nestabilnosti i BSOD-a makar bi on spustio njega na 800 vjerovatno, ali opet preriskantno je uzimat nešto pa onda ako nešto ne valja prodavat po ko zna kolko dugo.
|
Pozdrav,
imam HP-a iz potpisa koji je i nakon gotovo 7 godina još uvijek poslušan, pa razmišljam u eventualnom upgradeu proca i kupovini SSD-a Zamolio bih vašu pomoć oko definiranja "najboljeg" procesora koji sjeda umjesto ovog http://ark.intel.com/products/35569/...z-1066-MHz-FSB Nisam siguran kako da provjerim socket, jel CPU-Zem ide? NA što drugo trebam paziti - BUS, lito, TDP? Pa da vidim jel se ulog isplati Zasad sam kao kompatibilnog (valjda) našao P8800 http://ark.intel.com/compare/40380,35569 Hvala edit: daljnje istraživanje mi je donijelo idući PDF: http://h20195.www2.hp.com/v2/getpdf....801.pdf?ver=25 Ispada da je T9900 vrh koji je usto i podržan službeno - http://ark.intel.com/compare/39312,40380,35569 P8800 se da naći za 20€ :D T9900 je dosta skuplji |
Po meni se ne isplati zezat za upgradeom proca jer nećeš baš nešto dobit.. Lupi unutra ssd i sve će letit.. To je daleko najbolji upgrade :)
|
Neki jači T96/8/900 ili P95/6/700 ti je bolji upgrade, ovo je par sto MHz razlike i ne budeš ih tak primjetio, + obavezno SSD :)
|
Citiraj:
|
Imam priliku ugrabiti T8300 vrlo povoljno preko ebaya za 80kn. Isplati li mi se mijenjati trenutni T5670? Laptop je HP550
|
Prema brojkama - 30% veci clock i 50% veci cache - za 80kn bih ja rekao da :)
|
Citiraj:
1. Micron 2. Lifetime 3. Neka nepoznata kineska Pretpostavljam da bi ova Micronova sigurno bila kompatibilna, no ako ne ulovin nju da li ce preostale 2 raditi bez problema? |
Bitno je da imaš istu latenciju memorije.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:48. |