![]() |
WTF neko nas prca :D gledao sam taman kod prošlog posta i nije im ni traga bilo. Meni i prek padajućeg i normalno nije prikazivao ... never mind barem se sad zna točno.
edit: ma kužim te kaj oćeš reč, ali evo ti opet sad prije min kak mi je bilo prije pol sata. Sve u svemu nema veze, nekaj ih zeza na stranici. http://www.pohrani.com/t/X/7J/1s3k1gnO/clipboard01.jpg |
Pogledaj opet iz onog tvog linka na 2gb model pa ih nebus opet naso, dolje u produzetku padajuceg izbornika. To nisu ocito jos sredili do kraja.
http://www.pohrani.com/t/1w/10c/22h2...picture006.jpg Vjerojatno si u pravu kaj se vremena tice. Nije bitno, Dobra grafa u svakom sl.. Mislim da je sad AMD na potezu da spusti 7790 na neki prikladnu razinu. Meni su ovo doba grafi od 1000$ takvi mali bang for buck proizvodi najvise svidaju i da sad kupujem nebi im iz inata dao vise love od tih 1200kn. |
Ja sam gleda na stranici za europu i tamo ih nema, na global su.
|
Imaš već i HD 7790 (isto ovakva MSI verzija kao i GTX-ica) za 1050 kn sam kaj su to tak sve male razlike u lovi da završiš na kraju na HD 7850 :D
|
Sad treba čekat da završi škola ovima koji idu u nju i da malo padnu cijene te onda kupit karticu po 10-20% nižoj cijeni
|
Evo mene još se nisam odlučio, čekam da stvari legnu. Kako imam neke vamilije u Kanadi malo sam istraživao po njihovim on line shopovima i naletjeh na grafu koju sam zacrto i ne mogu da dođem sebi. Pa ona je gore jeftinija nekih 35-40% kako je to moguče. Ima li šanse kad uđemo u EU da i kod nas dođu ovakve cijene barem za dvadesetak % niže. Evo link
|
Koliko vidim jedina prava razlika je u porezu.
Cijene u Kanadi su izražene bez poreza, koji je 13-15% u većini provincija, vidi ovdje. Ako na tu kanadsku cijenu dodaš 25% dobiješ cijene kakve su kod nas na Nabavi. |
Ima i u EU finih cijena, samo moras organizirati dostavu. :fiju::D
|
Jel ko nabavil 650 ti boost? Gledam nekaj da bi uzel za povremeno igranje, a ona bi se trebala pokazat ko bestbaj opcija...
|
Uzea san je ja MSI 650ti boost 2gb za cca 1400kn sa postarinon, samo jos je nisan ni upalija jer mi fali par komponenti :D
Po netu kazu ljudi da je dobra grafa iako je ATI 7850 bolja opcija ja san se odlucija za Nvidiu jer su mi kao firma drazi, imaju bolje drivere a i slika na Nvidiji mi je oku ugodnija |
|
Citiraj:
Praktički sve ide na high/veryhigh bez previše forsiranja AA-a uz zadovoljavajući fps. |
|
Citiraj:
|
pa na toj rezi i 7770/te obična gtx650ti vrti sve na max :S
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Uglavnom uzimajte grafe šta jače možete. |
A čuj, ne znam koje su razlike tj postotci između 1920 i 1680, al pretpostavljam nekih 10-tak fps.. Tak da nije to baš za odbacit..
|
Citiraj:
Evo ti link na usporedbu 1680x1050 i 1980x1200 i tu je razlike maximalno 10fps a jača je reza (prolistaj i za ostale igre). Još sam za 1080p i ppuno reka da je 10 fps-a. SS iz Metroa ću stavit kasnije kad zagran. |
Imam samo jedno full kratko pitanje za ovu temu... Koliko je bolja (ili lošija) GTX 560 Ti od GTX 650 Ti Boost? Hvala
|
Po ovome nekih 15% je Boost bolja.
|
rekao bi da su iste
gtx 560 ti je nesto malo slabija od 7850,zar ne? a gtx 650 ti boost isto tako malkoc slabija od 7850 |
Hvala vam drugovi i drugarice, fakat ste bili brzi.
|
Citiraj:
http://imageshack.us/a/img266/6258/m...1517551350.png http://imageshack.us/a/img803/1030/m...1517550727.png http://imageshack.us/a/img826/8708/m...1418554616.png |
Citiraj:
@nino lako je vama vi se možete i zaletit u shoping |
Citiraj:
gtx 660 su od 1450kn i mislim da se mozda isplati protegut za tih 200kn. Ona ima malo vise OC potencijala ak vec nekom treba i jaca je jos nekih 10tak %. Trenutno je u novom Metrou brza i od 7950 be a u ostalim igrama uz bok 7870. |
A si ti svašta sada napisao...660 brza od 7950 a uz bok sa 7870 :S
|
Citiraj:
|
E ovako pitanjce ako je još netko budan u ovoj temi..
Nedavno naručio računalo (tenkre pa to radio poslije pola noći neispavan) i naručio krivu grafičku. Dakle naručio Gigabyte GTX 650 TI OC 2gb umjesto naravno Gigabyte GTX 650 TI BOOST OC 2g. Skužio grešku naravno kad je već potvrđeno da mi računalo stiže na kućnu adresu pa nisam stigao promijeniti narudžbu, a poslije mi se više nije dalo ništa mijenjati. Uglavnom zadovoljan sam grafičkom, vrti sve novije igre bez problema na high postavkama i oko 30 fps ako pretjeram pa namjerno testiram grafičku pa sve stavim na very high ili ultra onda vrti Crysis 3 na zapravo zadovljavajućih 20-25fps, mislio sam da će manje biti. Uglavnom pitanje, kolika je, tj. zapravo ima li je uopće i bi li bila primjetna razlika da sam npr. uzeo BOOST verziju? Jer mislim grafičke se razlikuju jedino po bandwithu donekle. Žao mi je jedino što sam BOOST verziju mogao dobiti za samo 40kn više, svi govore da je bolje od obične TI, ali zanima me ako ima nekog ko zna vidi li se to uopce u gamingu i koliko? Ako je razlika u 1-5 fps-a po igri onda je zanemarivo.. |
Razlika je velika, po nekim revewovima preko 25% je jača Boost. Razlika nije samo po bandwidthu, Boost je praktički gtx660 sa malo manje shadera. Poprilično si se zeznuo.
|
Hvala na odgovoru..gledao i ja silne reviewove, samo što nigdje ne mogu pronaci bas da usporeduje TI verziju s 2GB, svugdje pronalazim gdje usporeduju TI BOOST 2GB protiv TI 1GB..znam da trenutno na grafičkama još taj 1GB previše ne znači, no što bi značilo zapravo tih 25% gledajući baš izravno performanse, tj. nema nažalost neke usporedbe direktno koliko je to zapravo više fps po igri..barem ne mogu nigdje naći, jer ako tih 25% znači neznatno veći broj fps-a onda je to zapravo reklama, mora i nvidia prodati novi proizvod..
|
Uključiš malo matematike u priču i dobiješ odgovor:
20-25 fps x 25% = 5-6 fps više To je u grubo i netestirano. Ali ako je stvarno tako, taj Crysis3 bi ti išao na 30fps što je kao nekakva granica igrivosti. |
Koja je normalna temp za 650Ti Boost?
Sad gledan priko SpeedFan (neznam koliko je pouzdan) sve su mi temp oko 40 jedino grafa ide do 64c, a kad otvorim komp grafa je toliko vruca da se na heatpipe mogu i opec, grine mi hladnjak o proca i kuciste :D |
u full loadu je tako oko 60C, po ovoj vrucini mozda i 70
u idleu ne smije biti po ovoj vrucini iznad 35-40 |
Da vec san gleda po netu i nezabrinjava me to sta SpeedFan kaze da je 64c (grafa navodno trpi do 97c) nego na dodir heatpipe je toliko vruc da ga nemos taknit i grafa grije cili komp pocevsi od proca do kucista.
Ima li jos koji dobar porglam za ocitavanje temp? |
Ja imam isti model i u idleu mi je temp sada u neklimatiziranoj sobi 32-34c, a u loadu mu ne prelazi 54c.
Ja sam afterburneru postavija malo agresivnije vent tako da brzina venta prati temperaturu (npr. 54c - 54% vent) te je i dalje nečujno. Prati afterburnerom temperaturu i podesi sam brzinu venta kako ti odgovara. Heatpipe ninan dira ali probat ću sutra vidit kako je kod mene. |
Citiraj:
Afterburner, EVGA Precision X. Oba mogu pokazivat temperaturu na monitoru kad igras. Nisam probaval speed fan i ne znam kak si to uspio pratit u "realnom vremenu". Dual Fan Gainwardica radi 70c i isto sva gori. AK hoces hladnu grafu trebas uzet Lightning ili nesto slicno sa jako "podebljanim" custom PCBom. Ove osnovne gore sve redom po ovakvom vremenu. |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:36. |