![]() |
Jebo me pas, ja sutra zovem i provjeravam ali sam siguran da je tipfeler. Ili je cijena ustvari 2850kn (što sumnjam) ili se stvarno radi o 560 Twin Frozr II čije se cijene i kreću u tom rangu.
|
Vidi pa javi jer i mene zanima. :)
|
Najbolje ako se može da se kupi sad preko neta dok je ovak, pa nek se kasnije raspravljaju dal je bila po toj cijeni ili ne :D
|
Citiraj:
|
Daj mi recite, ako se igra crasha, onda mu fali župice (volta)?
Nvm, popustio sam na 900MHz i povećao napon na 1.08V i sve 5. |
Evo otišla 570 TF II u pm. Nakon tjedan dana problema s BSOD, vožnje svakakvih bencheva za gpu, cpu i memtest za rame da vidim koji đavo je, danas kad sam pokrenuo furmark da vidim kako mi radi fan profil komp se resetirao i R.I.P. 570. Inače je nekaj sitno bila na 900/1800/2100 na 1.085V ali sam stavio defaultne clockove jer sam mislio da mi komp radi toga sere i na njima je prdnula na 44 stupnja Celzija :(.
Eto izgleda da je falšana bila... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Eins Zwei Drei i onda su shvatili da 4 nije dovoljno (post ispod onog pod 'drei') ili: vier (VRMs) |
Citiraj:
A šta ću uzet? Kažem ja liku u ADM-u da ja ne bi tu nego želim Gainward kao zamjenu uz moju nadoplatu (nekih 10 kn) i veli lik da ništa od toga. I sad ću dobit opet TFII. Nije ona loša ali baš ju nije sigurno clockat. Čitajući forume tipa overclock.net gdje sam i sam sudjelovao na onom threadu o krepanim 570-icama čini se da je možda posrijedi loša serija VRM-ova (+ što ih ima samo 4). Plus, mislim da OCP nije radio kako se spada sa 266.xx driverima. Sve u svemu definitivno worst buy kartica atm (zbog referentnog PCB-a) ako ti je veselje malo clocknuti karticu. Čak je NVidia priznala da "robusnije" VRM-ove stavljaju na GTX560. Novu ću na 1025mV i vidjet koliko mogu dobit tu i u svakom slučaju neću vrtiti niti jedan bench. Još nešto, već dulje vrijeme klokam svakakve komponente i još nikad nisam vidio da kartica napravi samoubojstvo kad se pretjera, sve ostale se resetiraju ili samo ugase... :kafa: @generic A pogle ovo, i moja je tu :D http://www.overclock.net/nvidia/9291...led-570-a.html |
Citiraj:
|
TF2 je vrlo lako sastavit i rastavit jer ima samo 4 sarafa, ak se ne varam i to puno kvalitetnija od onih 20tak na ref.grafi na kojima se sve vidi. S druge strane nema se sto rastavljat. Riknula je ima garanciju i bok.
|
Pošto uskoro kupujem važem malo opcije; Phantomka ili Twin Frozr IIOC? Koja je tiša? + Ostali pro's and con's.
Iako, lako moguće da ću na kraju uzeti neki jeftini referentnjak tipa Zotac (jer referentnu Asusicu koja mi je prvi pick ne mogu naručiti jer ih nema na stanju kod dobavljača) volio bih dobiti drugo/treće mišljenje o ostalim opcijama :D |
Iskreno, GTX570 ne valja para za koje se prodaje. GTX560Ti ima debelo manju cijenu, a malo slabije performanse. Bukvalno, 100EUR bačenih u vjetar.
|
Klaune, ni jednu zbog "syebanih" vrmova.Kao sto coconut kaze, uzmi TFII 560 ti i mirna bosna, ionako nista vrijedno spomena za igrat trenutno nema .
|
@Doink. Estetski, mislim da bi Fantomka ljepše sjela u Obsidiana. Jedino ako jedna od te dvije ima dužu garanciju, onda bih se odlučio za nju.
|
Da sam se odlučio kupovati GTX560 onda bih postao u tu temu pa budite zlatni i preporučite mi neki od gore navedenih GTX570 modela, investicija je za godinu-dvije pa nije da razmišljam samo o trenutnim naslovima koje bih vrtio s tom karticom a plaćanje ide na rate tako da mi je razlika u cijeni zanemariva :)
@xulos - ''syebani vrmovi''? Do elaborate, ne mislim joj dizat voltažu, dokle ide na defaultnoj struji toliko ju klokam :) @asibulj - Fantomka svakako izgledom dobiva prolaznu ocjenu, samo me zabrinjavaju ta tri venta koja su na hladnjaku i ''buka'' koju stvaraju. |
Ajde ajde sada, kome muljas, nama ili sebi? sumnjam bas da ces moci odoliti ;)
Ako neces dirati voltazu ne bi trebalo biti problema, inace se desava nesto slicno kao kod gtx590, lose rijesena regulacija napona. Navodno od toga ne pate direct cuII i phantom modeli. quick search: http://www.google.hr/search?sourceid...ltage+problems Inace, osobno bih se dvoumio između upravo ta dva modela, direct cu II i phantom. Po recenzijama obe su prilicno super: http://www.tweaktown.com/reviews/385...w/index17.html - phantom Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Jamstvo je jednako za obje, 24mj, no cijenom je phantomka nesto pristupacnija. Dakle, osobni izbor |
Citiraj:
OT, Phantomku uzmi. VRM-ovi su znali crkavat i na stock voltaži na MSI-ju. Nije baš prečesto ali dogodi se. Ja imam TFIIOC i vrtim ju na 870/1740/2000, 1050mV i sve je ok. Osim toga, TFIII nije još došla? Ta se isplati uzet. |
Ja sam isto za Gainwardicu. DCII nije nista posebno za svakodnevnu upotrebu. Druga stvar je extremni OC gdje jednostavno razvaljuje i MSI i Gige. Isto kao i 580.
|
OK OK, hvala na preporukama, izgleda da će ipak izbor pasti na Fantomku. :)
DCII nisam ni uzimao u obzir pošto mi izgledom baš i nije nešto. Ima li netko konkretnu usporedbu buke između Fantomke i vulgaris referentne GTX-ice? Idle i full load naravno. |
Očito zato meni ne ide prodaja referentne GTX570...
|
Za 2500 jel ovo najbolji izbor za grafu iz naslova?
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9900 Zna netko na koliko se posto u idleu vrte ta dva venta? Imao sam 6870 prije ona se na 21% nije čula uopće ali je bila vruća, na nekih 50% se prejako čula, gdje bi se glasnočom gledajući spomenuti atijevu našla ova gtx570 od msia? |
Uff 2500kn.
Pitaj Draza,kaze da prodaje svoju karticu pa ne znam koliko ju cijeni,no sigurno ispod 2000kn,to je vec isplatljivo... |
Za 1800kn je prodajem, a platio je 2600kn.
I nemrem vjerovat da nitko neće kupit, bilo par ponuda sa 5850 + nadoplata no šta će mi ta kartica koju sam već prije imao godinu dana. Nakraju neće ništa biti od prodaje. Neznam u čemu griješim ili ljudi jednostavno nemaju para? |
Vrlo jednostavno, neisplativa je kraj GTX 560Ti, a 5850 jos uvijek vrti cuda, i vrtiti ce jos ohoho, pogotovo uz OC koji je na njima nesto prekrasno, a kostaju upola rabljene GTX 570 :)
|
Citiraj:
|
referentnu
btw kolika je razlika u twin frozr 560 ti i ovoj 570 twin frozr oc u fpsu na hd rezi? |
http://www.pohrani.com/t/3k/yH/3zHDpbFv/phantom.jpg
Zvjerčica zapakirana i na putu za Rijeku (slikano jutros u Asbisovom skladištu) :) |
Bolesno,javi kakva je :D!
Po cemu je 570 neisplativa? Lako se OCa 560,ali kad se 570 OCa,ide u nebesa. Tako da to su 2 razlicita svijeta,i 570 je sigurno primjetno jaca. |
@Stairsailor: Na stocku se vrte 1530 rpm-a, eto upravo je gledam. Uglavnom, na idlu nečujna, ako ne petljaš s fan setingsima, na tom rpmu se vrti sve do 60 stupnjeva.
Stock 570 je nekih 15% brža od stock 560 Ti. |
@ Doink gdje si je kupio,na nabavi nema
|
Citiraj:
|
Da, ali GTX560 tek na 1GHz parira default GTX570.
Nema mi je smisla prodavat, dapače tu situaciju trebam iskoristiti i uzet još jednu GTX570 za povoljnu cijenu pred kraj godine. |
Nova je 2200kn,kaj ljudi zele?
A mislim nema ju smisla prodavat,sve ces moc jos jako dugo igrat s njom...Eh da mi je te kartice,zbilja je super,i stvarno,dok ne izade nekaj novo,ne mrdaj. |
Nista se losije neces igrati na 560Ti/HD6950 za 1600 Kn
|
Neces sve dok se ne upali 8xaa na 1920x1080 u nekoj zahtjevnijoj igri. Onda je 570 ostavlja u prasini bez obzira na takt. Ipak ta grafa ima skoro 100 SPa i 260mb memorije vise. Ista stvar je i sa 580 vs 570. 570 ce ju stic u vecini igri ali u nekima nece jer ekstra SPovi i mema rade svoje.
GTX570 je u stanju prozvakat skoro sve igre sa 8xqaa i sa 2x ili 4xaa transparency aa a 560 bas i ne. Njoj vise odgovara 4xaa u 1920x1080. To je glavna razlika. Kome to nije bitno, 560 je super kupnja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Napajanje će ih držat u igrama i na stock taktovima, normalno da neću palit furmarke i occt power supply test sa SLI-em. TX650 može još jednu držat bez problema, ali ne u stress testovima. Odakle mi pare za 570 phantom ili slično? Ispod 1800kn nedam ovu, bio bi mazohist da stavim 1700kn cijenu. GTX570 ubije boga u GTX560, 100 shadera razlike čini svoje. Između GTX580 i 570 je razlika samo 32 shadera pa opet kolika razlika zna biti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Cijelih 12% je razlika izmedu njih, s time da je TF2 560Ti gro tisa, hladnija, jeftinija i kaj je najgore ima bolje izvedeno VRM sklopovlje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:57. |