![]() |
sa e4400 nemreš fulat po meni definitivno best buy žalim i sam što sam pljunuo lovu za e6420 a mogao sam proći jeftinije, frend ima e4400 digao ga na 3 ghz a bavi se obradom fotki i ne žali se.
|
e hvalo,to me zanimalo dali su sta losije preformanse sa ovim nesto jeftinijim procesorima.Koliko sam skuzio po vama dobar je i ko dio ovih iz E6xxx serije
|
Eh da, svi se bavite renderiranjem i rekodiranjem mpeg2 zapisa i prebacivanjem iz Full AVI u mpeg2 svaki dan pa vam trebaju so called "punokrvni" procesori, LoL. Za surfanje i prepredanje na ovom forumu je i Celeron 333MHz overkill :)
|
Citiraj:
|
Ako ti je rendering dovoljno isplativ, svakako razmisli o Q6600. Isplati se skupit jos nesto love, jer takav procesor briljira u renderingu, pogotovo u render enginima koji podrzavaju multi-core...
|
Kupio sam ATHLONA i prezadovoljan sam. P.S. Neće intel u moje kućište!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nadam se.....:lol2: |
Samo nemoj poslije kukat po forumu kak se nece bas puno OC-at...
|
e4500 best Buy definitivno!!! (imaš u Adm-u po 760 kn). No ja bih osobno uzeo e4300 za 100 kn više (smješno) zbog veće overclockabilnosti. e4400 i e4500 teško i rijetko idu preko 3 ghz, a često neće ni preko 2,7 GHz
I da , nećeš skoro ništa više dobit sa skupljim procovima |
Neću OC-at sigurno.
|
Stvarno za surfanje,Email, i napisat dopis u wordu treba minimum Quad u sli izvedbi.i napajanje 1 kw do 2 + vodeno
|
Nije mi jasno VJEČNO pitanje AMD ili intel, i kojeg da kupim, i rečenice "neće Intel u moje kućište"!?!? kupi onog koji je bolji i koji ima bolji bestbuy index i bok Pero! Neće meni Intel ili AMD poklonit nešto jer sam im vjeran 10 godina?? Poklonit će mi novi socket za godinu dana, pa cu morat sve novo kupovat!!
|
Citiraj:
Djizus, dobro je Jerba rekao... |
? neće preko 3 GHz? :S
Moraju...svi idu...pa i E2xxx serija...a ovi imaju viši množitelj od E4300. |
Citiraj:
|
2160 je čisto dosta. M0 svi idu preko 3Ghz, ili kak kaže ^SuperUnknown^, ako ti se na koji več način može isplatiti Q6600 onda uzmi njega, sve ostalo je tu negdje između, koji fps više ili koja minuta manje kod renderiranja.
|
I L2 idu preko 3 GHz što se toga tiče. Ali ne više od ~3.5 u principu ;)
|
Nejdu li e2160 i e2180 na 3.2 ghz negdje? Mislim, zasto davati 70kn vise ako idu na istu frekvenciju.
|
Citiraj:
|
da, al vise mi i nije potrebno:> mislim da je 3.2 odlicno za taj proc i da ga ne treba pretjerivat!
|
Citiraj:
od svih M0 koje sam isporbao minimum je nekih 3.0ghz uz defaltni napon, s time da M0 ima nešto manju potrošnju i veču max temp. stoga čemu riskirati ak se vrlo lako može raspoznati M0 steping na kutiji proca ;) Citiraj:
|
osobno kupim ono što je trenutno bolje a naravno gledam što jeftinije da prođem.po meni je trenutno intel dosta bolji što neznači da se neću vratiti na amd ako izbaci nešto odlično i bolje od intela.također su mi smješne poruke tipa vječni amd-ovac i sl,po čemu si vječni i zašto ti se intel zamjerio?šta misliš da u tvornici amd-a vise tvoje slike pa se klanjaju,jel dobivaš nešto zabadava od njih,spavaš sa direktorovom kčeri ili sinom(ima nas svakakvih:D),
ono što je isplativije to kupujem a baš me briga jel intel ,amd ili zvečevo. vječni intelovac:roller: |
Citiraj:
Dao bi link gdje su tstirali puno takvih al ga nemogu nać sad sorry!! |
Da, i ja sam čitao da su ovi noviji Allendaleovi koji su izašli dosta loši po pitanju OC-a.
Trebao si tako napisati odmah, ovako smo te malo krivo razumjeli :) |
E4400 - koje steppinge gledati?
odlučio sam uzeti E4400 u Vemilu, pa molim preporuke koje steppinge da potražim. Koliko vidim, postoji starija L-2 i novija, M-0 revizija koja podnosi veće temperature te se time i bolje kloka. Trebam li obratiti pozornost na još neke brojke, i gdje se uopće nalaze te oznake M-0, na samom procesoru ili kutiji? Hvala.
|
Product code na kutiji ti označava koji je stepping procesora.
|
A evo onda da vam na sve odgovorim. Što se tiče naslova topica. To sam napisao jer želim da mi što više ljudi odgovori i očito sam uspio jer je priličan broj ljudi pogledao temu i odgovorio.Ovo što sam napisao da intel neće u moje kućište to je naravno bio sarkazam. I nisam rekao da sam vječni AMD-ovac nego jednostavno više preferiram AMD i zato sam ga i kupio. Nisam overclocker nego prosječni korisnik računala i bitno mi je samo da imam moderan procesor kako je i moderator rekao u svom postu. A i u ovom slučaju je AMD jeftiniji i čisto sumnjam da bi osjetio neku bitnu razliku između intela i navedenog athlona.
|
Citiraj:
:wtf2: meni na p4C 3,2 ni ne osjeti...kreće se 30-40% s još brdo toga upaljenog |
Točno taj trailer ili ti to općenito o HD materijalu? Mislim meni je svejedno, kak sam i rekel većina 1080p trailera s tog linka je na procesor imala sličan efekt. Ne koristim nikakve codec-packove, pokrenuto prek VLCa i to je to.
EDIT: To Intelovo čudo tehnike ima HT? Ako ima, s uključenim HTom si sporbaval ili? Ako jesi, isključi HT, pa probaj onda i javi kakvo je zauzeće. |
Je, taj C ima HT pa je u tome štos. Sa isključenim HT-om bi bilo gore :)
|
E2180 vs. E4400 na *Asrock* 4COREDUAL matičnoj
evo mislim malo unaprijedit komp i sad razmatram između ova dva proca
uziman ovu matičnu zbog grafičke a i zbog još nekoliko funkcija koje su mi na njoj korisne (da i AGP i PCI-E grafa radi u isto vrijeme...) mada ova matična ima podšku na max 2gb rama i nije baš najbolja za klokanje a ovi procesori su odlični za klokanje :D al ipak ću ja malo kloknut :D pa me zanima koji bi proc preporučili, koji vam se čini isplatljivijim edit da asus marična moj grijeh moj grijeh |
Citiraj:
|
i onda minjaj i grafčku (koja je koštala prije god 2500) i proc i ram i sve
pa mogu praktički kupit novi komp al nemn loveeee iman 1600 kn i to je to a za to neide grafa mat proc i sve skupa kužiš??? |
E4400 i naravno ta ASRokica. Barem da imaš više L2 keša, pošto ih nećeš moći OC-ati previše.
|
2160 ima mnozitelj x9, a 2180 x10 ili kako?
|
Intel 6550 vs 6750
Dakle kao što naslov govori koji je isplativiji ili je to sve isto. Razlika je 130kn, a kad se klokaju jesu li "isti"?! :stoopid:
|
Prakticki, s tim da je E6750 pogodniji za OC zbog veceg mnozitelja...
|
Da.
|
^ Ništa više, ništa manje :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:55. |