![]() |
Jup ja sam štopao svoje XPe točno 8min od ubacivanja boot CDa do boota potpuno spremnih XPa sa Acronis imageom... :D
|
Citiraj:
Acronis True Image (nije besplatan) i upute http://www.whatsabyte.com/P1/Acronis_image.htm DriveImage XML (besplatan) i upute http://www.runtime.org/driveimage-xml.htm i http://www.youtube.com/watch?v=PTEnKA7tOXM i http://frozenpixels.wordpress.com/backups-part-1/ Moj glas ide Acronisu, brz, jednostavan i fleksibilan :chears: |
ja sam instalirao pravi (build 5512) i zasad nikakvih problema, dapače, neke stvari su mi se ubrzale (kao recimo start up) ili se to meni samo čini.....štagod, ne mislim ga uninstalirat jer nemam razloga još :)
|
nemojte instaliravat SP3 koji je skinut s nekih drugih stranica..
evo sa jednog foruma... IMPORTANT - READ THIS FOR YOUR OWN SAFETY This is for your own good. So many people having been sharing the Windows XP Service Pack 3, but it is not real and there is a high chance that it may contain a keylogger which captures everybutton you've entered. So for your own safety be patient for the next couple days as they have confirmed that is will come out on the 29/04/2008 which is about 5 Days from now. THIS IS FOR YOUR OWN GOOD!! ja sam osobno našao jedan *.reg key, ubacio u registry, i preko windows updejta skinuo SP3 i instalirao.. i sve radi.. |
THX...
|
evo danas presudio visti i isao vratiti dobre stare XP pa rekoh sto ne bih odmah stavio SP3. napravim slipstream instalaciju, sprzim i pokrenem instalaciju. otisao van, reko kad se vratim sve ce ionako biti gotovo. kad sam dosao kuci imao sam sto vidjeti, sve stoji na enter product key screenu.
malo u cudu ukucam ga ponovno i nista, ne prima. da se razumijemo, kljuc je orginalan windows xp pro, ne neki s neta ili akademski. no - ne radi, nece kurva da ga primi. pa sad, ili s tim SP3 koji je na netu dostupan nesto opasno ne valja ili cu imati posla za MS hrvatska SZK. cisto napomena, normalno se instalira na vec instalirane win s tim istim kljucem, isprobano sad u vmware :) tako da se ja ne bi zaletao i slipstreamao medije s njim, cekajte onaj "pravi" na MSovoj stranici. |
Da nisi kojim slučajem slipstream radio pod Vistom? Pošto se baš taj problem spominje ovdje.
Citiraj:
|
bome jesam....eto, jedna misterija rjesena :)
vec sam planirao MSu mater spominjati...iako, nije da nisu zasluzili jer i za taj problem je kriva njihova vista. |
Citiraj:
našao sam SP3 u add/remove i maknuo.... ali problem nije nestao.... možda nije bilo do toga.... :hitthewal: |
Jednom kad ga stavis, vise nema povratka :))
Inace, za kloniranje preporucujem Clonezilla-u, a SP3 ima za skinut na Majorgeeks - sto bi trebao biti pouzdan izvor. |
Citiraj:
Svima preporučam da prije korištenja gore navedenog softvera posjete njihov službeni forum pa se uvjere sami šta se događa. Također, ako vam TI trenutno radi dobro, ne znači da neće prvom prilikom nešto zeznuti. Meni je - bezbroj puta. Koga zanima, dostojna alternativa je ShadowProtect. Btw, isprika na totalnom OT-u, ali morao sam se nadovezati da se ljudi ne bi čudili kada im u kritičnom trenutku TI javi kako je image corrupted, i sl.... |
Kod Acronisa ja ni nisam na posljednjoj verziji jer kod takvih stvari i poslova većinom ostajem ka provjerenim verzijama prije nego poletim na nove. Ovo s image corrupted mi se još nikad nije dogodilo. Na kraju dok pravim image koristim verify i prije nego radim restore odabirem verify.
A za ovaj ShadowProtect cu zaviriti kakav je :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja imam već duuugo 10ku i nemam nikakav razlog (za sad) se s nje micati, radi perfektno pod Vistom (probao na x86 i x64 Visti) i pod XPima (isto probano na x86 i x64) i napravio više puta one "rescue medija" boot CDe (tj image i poslje ga izeditirao i ubacio unutra image sistema tako da imam boot opciju i ne ovisim o stanju OSa) i apsolutno sve je radilo savršeno i niti jednom mi nije zakazao do sada, tako da stvarno nemam primjedbi...
Ja inače prelazim na novije verzije programa uglavnom kad moram ili kad donose stvarno nešto meni zanimljivo i novo, a u biti u ovoj branši softwarea neznam što bi to uopće i moglo biti... :D Naime 10ka sve feautre koje treba za svoju namjenu i radi stabilno i pouzdano i to je sve kaj tražim od softa te namjenje, e sad ja radim isključivo full backup image pa neznam kako je kod incremental backupa i ostalih i dal ima s tim problema neko s 10kom ali meni ionako vrijeme pravljenja slike ne igra ulogu pa me niti ne muči ta stavka... |
Ma najbolje imati DOS, i u njemu Ghost :) . I čak ne treba cd onda :) DOS never fails :)
|
you are using safe mode bios,please update the system with latest bios from epox web.....ljudi moze li mi neko pomoci ,objasnit o cemu se radi.stalno mi to izbacuje kad ukljucim komp i to odkad instalirao xp sp3.p.s. probao update al i connection failed svaki put....beginner
|
dajte sacekajte FINALNU verziju (dakle onu sa download.microsoft.com), a ne se zezat sa ovim ili onim verzijama sa torrenta (pa makar to bile i RTM).
:nono: |
Ne nužno, ima na MSDN-u. MS je promijenio politiku (again). A ne da oni koji plaćaju dobiju kasnije :D
|
treba li sp3 instalirati na goli win xp (sp2 naravno) ili ga je moguće (zdravo) naknadno instalirati?
|
Citiraj:
|
danas je trebao biti dostupan sp3 preko micosoftovih stranica, jel zna neko di to ima za skinit? ja nemogu nac...
|
|
Citiraj:
|
Evo na brzim sistemima se ne primjeti razlika u performansama, ali na jednoj kanti Celeron 1100 512mb rama cini se da je odaziv OS-a puno brzi nego u slucaju SP2. Probao instalaciju na 20 masina nije ni na jednoj bilo problema.
|
evo san instalira i sve radi ok, al zar nije sa sp3 trebao doc i novi izgled windowsa??
|
Nije trebao doći nikakav novi izgled, lol, kaj će ti to :)
Instalirali na windowsima sa SP1, totalno nismo ništa skužili, ni približna ubrzanja. Intel 1.6 P4 i 512 MB rama :) Al nešto sam negdje vidio da se radi o RC retail verziji :) I da, sa službene stranice Microsofta je skinut. |
Hmm Microsoft je povukao SP3, bez starog Billa nista nije kao prije :)
Povukli bi oni i Vistu SP1, ali vec je instalirana na vecini kompjutera. http://www.fudzilla.com/index.php?op...=7099&Itemid=1 |
lmao
|
Bas citam na BOL-u. Smijeh. Treba da puste medu mase, a oni otkazu. Pa sta su radili s tim SP tako dugo da jos nije usavrsen. Bome ko da se radi o novim windowsima a ne o SP.
|
Nitko kao MS. Toliki novac, toliko korisnika i opet na kraju ovakvi problemi....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:52. |