![]() |
Citiraj:
|
Imam jedno pitanje...
Meni automatic update nudi da instaliram SP1, ali me zanima hoće li to radit s obzirom da imam ASUS OEM (:rolleyes:) Vistu Ultimate... Odnosno, hoće li Vista nakon toga radit... Hvala EDIT Instalirao SP1, i maklo mi je Asus OEM aktivaciju. Drugim riječima, sada imam 15 dana za aktivirati Vistu, inače... Krasno... EDIT2 Riješeno... :) |
Hoće, ja imam HP OEM računalo pa mi radi :). Nemorate gledat u sig, nisam ga naveo :).
|
Ja instalirao SP1 i jedina razlika koju za sada primjećujem je da mi se sporije diže. Sustav.:D
|
1 privitaka
Vistu koristim duže vrijeme,instalirao sam sp1 i zasad samo vidim poboljšanja..nije da serem nego je tako.
Najvažnije je to da Vista ultimate 32bit prepoznaje 4gb rama:banana: |
Citiraj:
da, prepoznaje ali svejedno ne koristi vise od 3.5 jer 32-bitna arhitektura nemoze preko svog limita :) |
MNa my computer--->properties i meni sada piše 4.00 GB rama, međutim u onom vista sidebar priljepku koji mi monitorira ikorištenje rama i svake jezgre posebno još uvijek piše 3300 mb-a....
|
Citiraj:
|
Nije točno može se koristiti i preko 4GB rama na 32bit samo sa PAE što se ljudima ne sviđa jer se tako ima slabe rezultate na super piu i ostalome jel... :smoke: ali da je moguće imati 4+ GB je... ;)
|
Evo jedna korisna informacija za korisnike sp1 viste.
Start run vsp1cln.exe |
@CPU inace mozes dati malo vise infoa kaj to radi ;)
Windows Vista SP1 File Removal tool (Vsp1cln.exe). Vsp1cln.exe is an optional tool that you can run after you install SP1. This tool removes older versions of components that have been updated in SP1, which are stored during the installation in case you need to uninstall SP1 later. Saving these older components increases the amount of disk space that is used. Typically, you should run Vsp1cln.exe if you want to reclaim this disk space after applying SP1 and if you will not need to uninstall SP1. Note, however, that you cannot uninstall SP1 after you run this tool. You can use this tool both online and offline, but you must have SP1 installed and you must use the correct version of the tool. If you are running this file on an offline image, you should use the Vsp1cln.exe included in the Windows OPK or AIK. However, if you are running this file online (on a computer that you are booted into), you should use the Vsp1cln.exe file located at %windir%\system32\vsp1cln.exe. p.s ja dignuo sp1 na biznis verziju viste x86..za sada radi sve..podrobnija testiranja slijede nakon dobro zasluženog godišnjeg odmora :) weeee |
Citiraj:
ali ako netko zeli isprobati: start->run->bcdedit /set pae forceenable za iskljuciti bcdedit /set pae forcedisable |
Ljudi kak je kod vas,evo sad sam baš spojil mobitel SE S500 prek usb-a i kopiram zipani file velik 433mb,al vidim da to traje oko 20min.kopiranje.Kakva su vaša iskustva s kopiranjem večih fileova na mob prek usb-a?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel to normalno da vista 64 + SP1 ždere 700-800mb radne memorije ili se to malo gubi pa krivo kaže jer OS leti???
|
Je normalno je da tolko troši, posebno ako nije tweakana...
|
Normalno je da tolko TROŠI, pa nije to XP! Sve je ok, kad staviš SIDEBAR troši i 0.99GB RAM-a!
Pa ak si platil 2GB RAM-a koristi ih onda, oni tebi služe ne ti njima! |
Citiraj:
|
mene zanima ako wista koristi 0,99gb rama dok su widnowsi upaljeni...kako se onda poansa onih 1gb u igricama i programima...dali se u igrama kolje ili sasvim solidno radi...ja imam E4500 (2x2,2ghz)...2gb kingmax 800mhz...kroz koji dan idem kupiti hd3870...dali mi se isplati stavljati vistu ili da stavim xp
|
.. ovisi i kol'ko RAM-a imas.
Kad sam imao 2GB onda je nakon boota bilo zauzeto cca 600MB. Sad kad imam 4GB, nakon boota je zauzeto cca 1.2GB. |
pa ako imas flashicu upici ju nutra i iskoristi je kao ram (makar IMHO to rijetko koja flash-ica podrzava jer sam ja probal sa kingstonom 512mb i sa ST 2GB i nijedna nije podrzavala...)
|
e jos jedno pitanje...dali stick daje vise memorije ako je prazan ili to nema veze...prvi puta kada sam vistu instalirao i ubo stick od 2gb dao mi je 64mb...ali bilo je zauzece od 1gb...dali to utjece
|
Evo stavil još 2x1gb rama,vista uredno prepoznaje ravno 4gb rama
|
Citiraj:
|
Vista smanjuje svoje koristenje RAMa kad upališ igru...
|
Citiraj:
|
Kolko je vas išlo radi sp1 napravit reinstal i stavit frišku vistu?Pošto razmišljam da bi reinstaliral i nanovo tj na friške winse stavil sp1....komentari,mišljenja...
|
Citiraj:
...prema mom iskustvu cini mi se da puno bolje radi na friskoj instalaciji,i puno brze se instalira. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:10. |