![]() |
Citiraj:
Istina može i sa hdd, piše u gujdi.... |
Eto, i ja sam kupia ovu ploču nakon dosta pohvala i za sada sam zadovoljan, samo primjetia sam da se northbridge dosta grije... Bia mi je everest pokaza nekih 80-ak stupnjeva što mi se čini ipak malo previše...
@ Enter Sandman: Kakav si ventilator stavia na nb hladnjak? |
Citiraj:
Probaj staviti prst na pasivac, ako ga možeš držati temp ti je manja od 45 do 50. |
Moj bed... nije everest nego speedfan... javlja T3 = 81oC na chipu IT8718F... prva dva su 34 i 30... jel to onda pwm?
EDIT: nb je vruć ka šalica čaja (jbg na analogiji)... moš malo držat prst al ne predugo... |
Gle ja sam ovaj skinuo i stavio na origigi da ga malo ohladi! :D
http://www.formel.hr/artikl.php?id=4358 |
Citiraj:
|
Citiraj:
:fala: |
Gigabyte MA770-DS3
Imam tu maticnu i ja nisam je klokirao ali meni radi super Imam Athlona 4800 X2 64 i 4 Gb rama super talent L2 na 800 Leti Kao lud
|
Meni se čini da ti letiš ko lud.. :banana:
|
Imam malih problema s navedenom pločom, naime ne radi joj Network Controler, naime u POST-u ga nema a i Win ga uopće ne prepoznaju, u Device Manageru ga naprosto nema, jel ima neko ko zna o čemu je tu riječ, neispravan ili...
|
Citiraj:
|
1 Pogledaj u BIOSu da nije isključeno.
2 Probaj drugi OS. 3 Raklamacija. |
Citiraj:
|
U Biosu je Enable, reinstalira Win (XP 32-bit), pokuša s novim driverima i ništa, izgleda reklamacija ?
|
cek on tebi znaci uopce ne prepozna lan adapter to jest network adapter?
neam nigdje usklicnika u device manageru niti ista? znaci ti spojis adsl i nista? jbte ajde pogledaj dali ti je lan enabled u biosu jos |
Citiraj:
|
ispričavam se zbog podizanja stare teme ali jbg....:fiju:
bas sad gledam ove dvije grafe pa me zanima koja je razlika, osim u cijeni i jednom pci-e utora i novijeg čipseta... http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=1010102 dali ima podršku za CF na giginoj stranici to nemogu nači http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=1010130 EDIT: zanima me dali ima kakvog smisla davat cca 100kn više za ovu skuplju |
Kolko vidim ova druga(skuplja) nema crossfire.A nema ni prva,pa se neisplati davat 100 kn više,s tim da ova prva super radi,bez greške.Jedino ako ti baš želiš crossfire,onda moraš druge modele gledat. I za ovu drugu piše da ima:
1x PCI Express x16 slot 1x PCI Express x4 slot 3x PCI Express x1 slot 2x PCI slots znači nije crossfire |
Interesira me dali ima ko 6400+x2(2x3.2) na dotičnoj mbo(ga-ma770-ds3) i dali ima problema s grijanjem mosfet-a?
|
Citiraj:
Odnio sam si komp na posao i na njemu radim minimalno 8 sati dnevno. ATI X1600Pro sa prikazom na dva monitora (19" i 17"). Umrežili smo se pa bacimo koji COD4 pred kraj radnog vremena. Tu i tamo ako stignem malo na net. Napajanje preko UPS-a tako da nema pada napona iako ga je bilo nekoliko desetaka puta. Prebacivanje na UPS radi besprijekorno. U zadnjih mjesec dana niti jednog rušenja ili smrzavanja. Mogu reći da ploča radi radi besprijekorno. Frend u drugom kompu na mreži ima GA-MA78GM-S2H. Potpuno ista stvar sa razlikom da ima onboard grafu sa kojom igra COD4. Malo se vuče, ali radi. |
Kolega kod mene se griju toliko da je matična s druge strane potamnila a na prijašnjoj mbo (Gigabyte M57SLI-S4) mi je skroz riknulo i nisu mi priznali granciju(ve-mil) evo i slikice. Proc nije bio OC i temperature su pristojne bile, kučište chieftec big tower 2venta 120 izvlače zrak tak da je propuha bilo dosta,neznam da nije do proca?
|
Citiraj:
|
E da zaboravih reći to mi je bilo prvo na pameti napajanje al uzeo sam novo chieftec 550w i opet se na novoj mbo(ma-ga770) dešava isto. mislim dali može to bit zbog proca jel je velik potrošac ak se ne varam preko 100w. vidim da je na skupljim mbo hlađenje pasivnim hladnjacima riješeno.?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Stavi pasivce na mosfete, a puno ti ovisi i o tome kakav je raspored ventilatora u kučištu.
Možda nemam problema jer 120 mm vent puše po zalmanovom pasivcu na grafi, ali dijelom i po nortbridgeu i mosfetima. Baš ću danas pred kraj radnog vremena prstomjerom ispitati temperatutu mosfeta. Budem ti javio da li je koža s prsta ostala na njima. :D |
Citiraj:
U svakom slučaju, to što se tebi događa nije normalno. Ako su na prednjoj strani MOSFETi (tamo gdje je iza skureno), onda bi ti bilo pametno staviti ventilator. Čisto zato jer ti ne priznaju garanciju radi toga. P.S. Bilo bi u redu kada bi se javio Gigabyte-u na mail. Tko zna što će ti reći... |
Eto ovako izgleda pasivci su zaljepljeni,koristio sam silikon za visoke temperature(315c),znam znam ima zalman termalno dvokomponentno ljepilo,kupim ja to a ono jedna komponenta stvrdnuta:wtf2:valjda rok trajanja.Temperature su otprilike kao i na chipsetu 30-40c mjereno prstomjerom,prije nisam mogo ni prst držat.Vidjet cu vrijeme ce pokazati kak ce dugo al definitivno cu javit gigabyteu za problem.
|
5 privitaka
skile
|
Probao danas sa prstomjerom i koža je na mjestu.
Mislim da je temperatura između 40 i 50 stupnjeva. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15. |