PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Optički uređaji (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Preporuka pržilice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=89489)

Lungz 07.01.2009. 22:03

Citiraj:

Autor Valg (Post 1241759)
Pioneer definitivno preporuka... :)
Također se jako kvalitetan prikazao i LiteON.. :)
Preporuka u omjeru cijena-kvaliteta:
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=019459

tnx, Pioneer onda :)

Crni_007 07.01.2009. 23:07

Pioneer bez razmisljanja

...Tihomir... 09.01.2009. 15:27

Citiraj:

Autor Crni_007 (Post 1241885)
Pioneer bez razmisljanja

Potpisujem, ali suprotno preporukama nekih ljudi ovdje predlažem Pioneer PATA drive recimo 116 DBK dok ih još ima. PATA uređaja je sve manje a i na novijim pločama još uvijek SATA imaju problema pri instalaciji windowsa.

Slash555 12.01.2009. 22:34

Citiraj:

Autor ...Tihomir... (Post 1243634)
Potpisujem, ali suprotno preporukama nekih ljudi ovdje predlažem Pioneer PATA drive recimo 116 DBK dok ih još ima. PATA uređaja je sve manje a i na novijim pločama još uvijek SATA imaju problema pri instalaciji windowsa.

nisam primjetio da imaju problema:wtf2: na 2-3 novije ploče samsung 203 sata radi bez problema. ovo prvi put čujem. a ne pada mi na pamet vraćat se na PATA kablove, bljak :D :lol2:

igorba 12.01.2009. 23:52

Citiraj:

Autor ...Tihomir... (Post 1243634)

Ja bih se složio, ali samo za ploče s AMD/ATi ili Nvidia čipsetom jer imaju integriran PATA kontroler u čipsetu, tako da je glede kompatibilnosti svejedno je li PATA ili SATA (prednost: korištenjem PATA za optiku, ostaje više slobodnih SATA konektora za diskove; mana: prije ili kasnije, PATA standard bit će otpisan, pa bi u slučaju promjene ploče PATA optika mogla biti neupotrebljiva - iako osobno mislim da će prije riknuti prža nego nestati PATA s ploča).

Za novije Intel čipsete svakako preporučujem SATA optičke uređaje.

...Tihomir... 14.01.2009. 10:00

Citiraj:

Autor Slash555 (Post 1246784)
nisam primjetio da imaju problema:wtf2: na 2-3 novije ploče samsung 203 sata radi bez problema. ovo prvi put čujem. a ne pada mi na pamet vraćat se na PATA kablove, bljak :D :lol2:

Da nisam sam doživio ne bih ni ja vjerovao. Imam Gigabyte P35-DQ6 rev 1.0 ploču i ludio sam pri instalaciji win-a. Sata je bio Optiarc. Problem je naravno u AHCI-ju. Jednostavno prža je toliko osjetljiva da pri integraciji nlite-om AHCI drivera nije htjela iste učitati s dvd-a. Ne treba ni spominjati da je PATA isto odradila bez imalo problema. Isprobao sam sve moguće postavke u biosu uključujući stavljanje prže na prva 3 sata konektora i uključivanje onog moda u biosu legacy ili tako nešto, pa sam probavao na dodatni kontroler (mislim da je micronov na ploči) staviti pržu i omogućiti da radi u IDE modu - bezuspješno.
Ono što je posebno frustriralo je da bootanje sa SATA pržilice na normalnim sata konektorima u 80 % medija koje mu ponudim ne radi, jednostavno "zamrzne" pri butanju (20% medija radi) dok kada bootam sa dodatnog kontrolera boota sa svim medijima ali opet ne učita AHCI driver.

Citiraj:

Autor igorba (Post 1246895)
Ja bih se složio, ali samo za ploče s AMD/ATi ili Nvidia čipsetom jer imaju integriran PATA kontroler u čipsetu, tako da je glede kompatibilnosti svejedno je li PATA ili SATA (prednost: korištenjem PATA za optiku, ostaje više slobodnih SATA konektora za diskove; mana: prije ili kasnije, PATA standard bit će otpisan, pa bi u slučaju promjene ploče PATA optika mogla biti neupotrebljiva - iako osobno mislim da će prije riknuti prža nego nestati PATA s ploča).

Za novije Intel čipsete svakako preporučujem SATA optičke uređaje.

Svakako mislim da će PATA još dugo biti s nama na dodatnom kontroleru pa tu ne vidim problem.
Da ne ispadne da je problem samo s mojom pločom, tetak mi ima Asus-a nisam siguran koji čipset mislim da je X48 ili eventualno X38 (neki X je, mogu saznati točno koja je ploča ako nekog zanima) i ima dvije Pioneer prže jednu SATA, drugu PATA i sa SATOM ima identičan problem kao ja.

Slash555 14.01.2009. 17:24

Citiraj:

Autor ...Tihomir... (Post 1248326)
Da nisam sam doživio ne bih ni ja vjerovao. Imam Gigabyte P35-DQ6 rev 1.0 ploču i ludio sam pri instalaciji win-a. Sata je bio Optiarc. Problem je naravno u AHCI-ju. Jednostavno prža je toliko osjetljiva da pri integraciji nlite-om AHCI drivera nije htjela iste učitati s dvd-a. Ne treba ni spominjati da je PATA isto odradila bez imalo problema. Isprobao sam sve moguće postavke u biosu uključujući stavljanje prže na prva 3 sata konektora i uključivanje onog moda u biosu legacy ili tako nešto, pa sam probavao na dodatni kontroler (mislim da je micronov na ploči) staviti pržu i omogućiti da radi u IDE modu - bezuspješno.
Ono što je posebno frustriralo je da bootanje sa SATA pržilice na normalnim sata konektorima u 80 % medija koje mu ponudim ne radi, jednostavno "zamrzne" pri butanju (20% medija radi) dok kada bootam sa dodatnog kontrolera boota sa svim medijima ali opet ne učita AHCI driver.

Svakako mislim da će PATA još dugo biti s nama na dodatnom kontroleru pa tu ne vidim problem.
Da ne ispadne da je problem samo s mojom pločom, tetak mi ima Asus-a nisam siguran koji čipset mislim da je X48 ili eventualno X38 (neki X je, mogu saznati točno koja je ploča ako nekog zanima) i ima dvije Pioneer prže jednu SATA, drugu PATA i sa SATOM ima identičan problem kao ja.

da nije do biosa možda? meni na DFI x48 šljaka bez problema, čak je radilo i na staroj gigabyte 965 ds3.

...Tihomir... 15.01.2009. 15:58

Citiraj:

Autor Slash555 (Post 1248768)
da nije do biosa možda? meni na DFI x48 šljaka bez problema, čak je radilo i na staroj gigabyte 965 ds3.

Isprobao sam sa 2 biosa.

denied 16.01.2009. 00:28

Osim Lite-On-a da li se može s još nekom dobro skenirati kvaliteta diska (npr. DiscSpeed)? Odapinje mi polako, pa sad tražim koja ju može zamijeniti. Znači zanima me najviše zbog skeniranja (i kvalitete naravno)....buka i brzina me ne zanima....

Zna netko? :chears:

igorba 17.01.2009. 01:08

U principu nešto s MTk čipsetom, dakle uglavnom LiteOn ili neki noviji Samsung (uz malu promjenu u registryju).

NIGHT RID3R 30.01.2009. 20:45

Dali je ova iz linksa za 159 kn sutra na akciji dobra ili ima nesto bolje do 200 kn ? http://www.links.hr/index.php?option...insert_stats=1

igorba 30.01.2009. 23:53

Odlična. Za te novce pogotovo.

stef 01.02.2009. 14:47

Kakvo je stanje sa LG-jevim novijim pržama?
Npr., kakva je LG GH20NS15, trebao bi biti Renesas čipset??

Još uvijek imam prastaru GSA-4163B koja je pržila i čitala sve i svašta, a nadživjela je već tri konfe :).

Sad bi uzeo nešto novo za drugu konfu, a da nije neki krš. Velika brzina pisanja i čitanja nije uvjet, PATA/SATA svejedeno, LightScribe mi ne treba.

viper 01.02.2009. 18:09

A sta je sa sony-evim pržama jel ima koja dobra il se toga treba kloniti?

coconut 01.02.2009. 19:59

Sony je u suradnji s NEC-om napravio prže koje se prodaju pod markom Optiarc. Nažalost, NEC je imao prilično lošu kvalitetu zapisa, pa ne bih preporučio korištenje Optiarc prža. Pioneer/LG/Samsung su bolji izbor, a razlika u cijeni je smiješna.

dario_cile 01.02.2009. 20:43

e da ja ne otvaram sad novu temu treba mi nova przilica ova moja vec polako otkazuje... trenutno imam NEC 3500AG.... sad nemam neke posebne zelje preporucite neku best buy:D

Big Guy 01.02.2009. 21:18

PIONEER DVR-216DBK

dario_cile 01.02.2009. 21:41

Citiraj:

Autor Big Guy (Post 1266902)
PIONEER DVR-216DBK

:fala:

P_KAMENi 11.02.2009. 10:13

kako stoji ta przilica sa ovim SATA problemima kod dizanja windowsa? jel to stvar do przilice ili do maticne/cipseta?
mozda bolje ostati na PATA?
u tom slucaju, koju PATA przilicu bi preporucili kao best buy?

Ivan_1 12.02.2009. 15:52

Citiraj:

Autor P_KAMENi (Post 1275002)
kako stoji ta przilica sa ovim SATA problemima kod dizanja windowsa? jel to stvar do przilice ili do maticne/cipseta?
mozda bolje ostati na PATA?
u tom slucaju, koju PATA przilicu bi preporucili kao best buy?

pa nece biti prikazana u windowsima XP ako je u biosu stavljeno na AHCI. nije problem przilice, jer je tako na svakoj SATA.

ali to nije razlog da ne prijedes na novu tehnologiju...

iako sam neki dan uzeo u Vemilu pioneer DVR216DBK, preporucio bi kao best buy NEC AD-7200S zbog povoljne cijene, kvalitete snimanja i podrsku medija, 159 kuna u vemilu, vjerujem da se po ZG-u nade i jeftinije.
razlog zbog koje je ja nisam uzeo je to sto je izasla jos u 2007 godini, pa mislim da vise i nema podrsku sto se tice izdanja novih firmvera.
htio sam nesto vise up to date, mada to ni ovaj pioneer bas nije. :)
pozitivnu kritiku kod ovog pioneera sam primijetio pouzdano snimanje na DVD-R DL medije raznih proizvodaca, kao minus ne podrzava DVD-RAM, gore navedeni NEC da.
osim ako nades Pioneerov DVR-216BK koji ima otkljucanu tu mogucnost.

Rain Man 11.03.2009. 01:39

Da malo dignem temu. U fazi sam zamjene Samsunga 203D. Razmisljam da uzmem ili lite-on ili LG-a. igorba vise ne osvjezava onaj LG pregled modela, pa mozda netko zna za stranicu s pregledom LG modela novijih serija jer ja ne nalazim info. Ili zna razlike.

Za one koji imaju lite on-a, kakve su im zadnje przilice? Imao sam prije lite-on i bila je to dobra przilica. Sad mi se uz podrzano skeniranje kvalitete lite-on cini dobra zamjena za samsunga jer LG ipak ne nudi skeniranje.

Gx25 12.03.2009. 11:27

Imam lg gh22ns30 i nisam bas zadovoljan s njom a i cujem da ove nove przilice s renesans cipom nisu bajne pa mislim da je trenutno pionner najbolji izbor

igorba 15.03.2009. 13:11

Citiraj:

Autor Rain Man (Post 1297154)
...igorba vise ne osvjezava onaj LG pregled modela, pa mozda netko zna za stranicu s pregledom LG modela novijih serija jer ja ne nalazim info. Ili zna razlike...

Apdejtirano. :)
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=105509

Rain Man 15.03.2009. 14:11

Tako treba! :) Mozda nije naveliko raspravljana tema, no ja svako malo pogledao sliku kad je trebalo na brzinu ustanovit sto se krije iza pojedinog modela.

viper 29.03.2009. 22:37

moze mi netko rec sta da uzmem od ovoga,
-samsung SH-S203
-Pioneer 215/216
-LG GH20NS15

,vazno mi je da nije bucna jako (dok cita) i da dobro prži dvd,vecinom przim na traxdatu,verbatim,ponekad princo (kvaliteta prženja cd-a mi nije važna )
(trenutno imam jednu liteonku koja me odlicno sluzila 5 godina,ali sad odustaje -.-)

Lud76 29.03.2009. 23:01

Ako tražiš tiho onda ne Samsung, imam je radi ko fen...doslovno

Ali prži odlično, ono malo koliko pržim je sve ispalo odlično, čak i sa lošim dvd-ima

danc00 29.03.2009. 23:17

Imam sh-203Q, prži i čita super...odlična!

Al ako želiš tišinu onda preskoči ovu jer je dost bučna, i kad piše i kad čita!

viper 30.03.2009. 14:05

auffff, tu je netko napisao da su i ove pionerke 215 216 bucne ,

aa jel ima ko ovu LG GH20NS15 (znam da je sa onim renesans chipom,ali jel bucna kao pionerka i samsung?)?dajte recite sta je bolje pionerka(koja mi zvuci kao neki poljoprivredni proizvod;tocnije kukuruz) ili lg?

edit:
Citiraj:

Autor thedream (Post 1241773)
Uzeo sam danas Sonyevu,odnosno to je NEC-ova tehnologija,model 190S,SATA,20x i mogu reć odmah da sam oduševljen,naspram stare ASUS-ice 1608,16x ovo je preporod,počevši od tišine snimanja,tišine vrata,preciznosti vrata,ma svega.

i onda jel valja ta sony-eva pohalica(mislim na kvalitetu pohanja :D )?svi nest hvalite pioner i lg a sony,sta nevalja?(po gornjem komentaru meni se cini da je sasvim u redu ....)
p.s cuo sam da je asus najtisi ,to tocno?

^SuperUnknown^ 22.04.2009. 18:38

Ima li tko od znalaca neki dobar razlog zasto nebi piknul eksternu LG GE20LU pohalicu? Treba mi bas eksterna jer mi trenutna zauzima dragocjeni SATA konektor, a i htel bi si je instalirat nadohvat cevapa (na stol)? Poprilicno me privlaci 2 god. garancije i relativno OK cijena.

Rain Man 22.04.2009. 18:51

Ak trebas eksternu, kupi je. Razlike u kvaliteti przenja ne odstupaju u odnosu na interna rjesenja.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:45.